Строеж, къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 21

• 69 735
  • 731
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Момичета и момчета, утре наливаме парви шайби и колони Blush....пък аз, аз вече съм се нанесла.....че и куче имам вече-Оскар Mr. Green
Всичко съм измислила в аванс Laughing
Люба, браво за кухнята! И аз Ално съм избрала, не знам само дали ще ме огреят тия близо 20 хил. Flutter....имам си надежди де Laughing
Като направят първата плоча, ще кача снимки- обещавам Blush

# 241
  • София
Привет,
Можете ли да препоръчате за София, откъде по-евтино да вземем плочки за под (под 8лв) и лепило за тях (теракол, фризовете май от тях ще режем, ламиниран паркет (подложка), первази, мивка, казанче... това основно.

Засега съм се спрял на Практикер и Бриколаж;
http://www.mr-bricolage.bg/promo/558

Утре ще разпитам в KAI какво предлагат.

# 242
  • София
hakama бих те посъветвала да не си купувате плочки на тази цена, първо защото ще ви излезне много по-скъпо, второ защото не са качествени, свекърва ми си взеха плочки за 10лв/м и майстора, който им ги сложи им взе двойно защото се поставят изключително трудно, много са крехки и като ги удари с чукчето (което е гумено) плочките се чупеха от най-малкия удар, по добре да дадете повече пари, но да знаете, че като изпуснеш нещо върху тях ще останат здрави  Peace

аз пак да се похваля, имаме си вече паркет в стаите и контакти и ключовееее  newsm44 newsm44 newsm44 тези дни като си идем до там ще снимам и ще кача снимки  Laughing

Ms.Gorgeous честито за бетона, и честито за кучето, аз ако имах куче сигурно щях да го кръстя на мангала (един от работниците ни) Орфей  hahaha

# 243
  • София
elasmen , кучето ми е нереално още, като нанасянето ми Joy Joy Joy
Ама, какво да се прави-мечти Laughing
Комшиите ни подариха зайче, гледаме го на обекта Laughing Нашият пазач го кръстил Джаки, ама аз -не, на него ще е кръстено- Розалин Mr. Green
Днес започнаха желязо и подпори за плоча Flutter

# 244
Къщата на loritar ще се получи страхотно. Адмирации за архитекта, че е успял да направи това на толкова тесен парцел Peace

hakama, не избирай чак от най-евтините плочки. Такива са 3-4то качество и са освен трошливи са и ужасно криви Naughty Ако е за мазе става, но за нова къща  Naughty

luba_rizova , сега като окабелят, да нащракаш с фотоапарата всички кабели, за да знаете къде какво минава, че после се скрива с мазилката Peace

elasmen, браво и на вас-напредвате. Още малко  Wink
Ms.Gorgeous, ще му дойде реда и на Оскар Peace Припомних си какво вълнение беше като наливахме първите шайби при нас. На мен тогава ми се струваше супер далечно нанасянето, но ето че вече и това наближава. Вчера докато стоя на къщата, забелязах че магнолията ни има вече 3 пъпки, едната от които е почти цвят. Е нямаше такава радост Party

Започнахме почистването. Скоро, съвсем скоро Party

# 245
До няколко дни леем плочата и мятаме 2-я етаж.Дано всичко върви по план,че и аз вече съм обзавела къщата в мислите си BlushЧак пратих запитване за един диван.Не знам дали тук е мястото да ви питам..препоръчайте  ми фирма,която да ми направи диван по мой проект.

# 246
  • Перник
До няколко дни леем плочата и мятаме 2-я етаж.Дано всичко върви по план,че и аз вече съм обзавела къщата в мислите си BlushЧак пратих запитване за един диван.Не знам дали тук е мястото да ви питам..препоръчайте  ми фирма,която да ми направи диван по мой проект.

Много си далеч, иначе знам фирма, която може да го направи  Peace

# 247
  • Пловдив
Здравейте!
Нещо замря темичката ни  Laughing
Галана много благодаря за идеята, точно това ще направя, даже днес ще ходим на обекта и отсега подготвям фотото  Hug Hug Hug
Лоритар, не съм видяла проекта, но да ти пожелая попътен вятър на строенето, дано всичко е по план и както си го искаш, така да стане
Ms.Gorgeous  Peace само така, детайлите са важни, кучето също  Laughing
Мъжо иска да вземем на новата къща едно от двете кучета, които в момента са в двора, където живеем - каракачанки са, той иска женското , което е на две години. Хич не ми се ще, аз си мечтаех за друг пес /бернска овчарка  Embarassed/, но когато търсих да си вземем, в БГ нямаше още кучило от легален развъдник, а за да го внеса, трябваше да платя 2 пъти повече парички за пътя, отколкото за кучето. След кратък размисъл се отказахме. Ех, сега си мечтая за лабрадор, обаче...
Стига с темата з акучетата, да питам галанка трудно ли се гледа тази магнолия? Много ме зариби сега, като каза, ама ако трудно се хваща и расте ,май не е за мен Thinking

# 248
Ех, сега си мечтая за лабрадор, обаче...

luba_rizova , лабрадор, ако го допуснеш вътре в къщата, той е разкошен компаньон, но за пазач не става. Има да ти се радва на всичките гости и да ги посреща възторжено. Така че, не е лош вариант караканката, поне е сигурен пазач!  Peace

# 249
  • Русе
Оооо, вие на вълна кучета. И нашето е ясно какво ще бъде, още преди да има проект за къщата ;--). Ще е бг каракачанка, шарена с повече бяло и ще се казва Шаро  Grinning. Но това с Орфей много ми хареса.

Аз да ви се похваля, имаме позалепени плочки в банята. Утре може би ще свърши стените, после пода, но нас няма да ни има за него. Да ви питам за ваните, в чуденка съм за два модела, да ми кажете как ви се струват.
http://www.mebelifiore.com/?page=catalog&subpage=item&ca … D=&selID=2337
http://www.mebelifiore.com/?page=catalog&subpage=item&ca … D=&selID=2334
Като дизайн май ми харесва повече първата, но пък втората е малко по-голяма и вътрешното пространство е малко по-широко, ще има повече място за бандитите.

Освен това имаме облечени прозорци, вече боядисват таваните, не съм измислила ламперията, никой не може да ми каже каква е и от какво се прави, а за майстор съвсем не знам. Но трябва да я измисля съвсем скоро. Не ми се иска май пак да е МДФ. Оплаквала съм ви се и преди за нея, но пак съм на съшия хал.
На връщане от морето мислим да спрем във Варна да търсим екзотичен паркет, трябва до 15-20.08. да сме се ориентирали, че времето напредва, а трябва да се местим скоро.

# 250
  • Перник
Меги, на мен втората вана ми харесва повече  Peace

За магнолията, и аз ще съм благодарна на Галана, ако разкаже повече  Simple Smile

# 251
  • Русе
И аз забравих за магнолията да питам, така че чакаме отговор.
За ваната, пиша си гласове за едната или другата. Wink

# 252
Meggysan, каква точно ламперия искаш? Как да изглежда? Има в Genezis едни пана, но са някаква полиуретанова пяна май. Иначе, от истинско дърво (както се правят класнити лампери, первази, обрамчване и т.н.) си е адска скъпотия. Не че и тези первази са евтини де, особено, ако се налепи 1/3 поне от стената.

Последна редакция: пт, 29 юли 2011, 15:49 от I see you

# 253
  • Русе
Такава искам Sad. Гледах и аз тук едни платна, които се слагат на вратите, 10-12 лв е бройката, но първо няма да докарам цвят, какъвто искам, второ не виждам как ще се снаждат, а и в коридора има много врати и няма как да се паснат точни размери между вратите. Полиуретанови сякаш не искам, че май много лесно се наранява. За истинско дърво ясно, нали затова обличахме прозорците с мдф-ламперия, че дооооооста по-евтино. Но в интерес на истината доста ми харесва как стана. Абе трябва да решавам, ама ..., знаете как е Wink.

# 254
Това на снимката мисля, че и то не е дърво. Изглеждат точно като первазите на Дженезис, аз имам подобни вкъщи, доста са високи/широки, но не съвсем като на снимката де.  Корнизите по тавана също едва ли са гипс, а същия дурополимер, сега го проверих какъв материал е. Могат да се боядисват и режат. Защо да ги напасваш?

Това, което изглежда като рамка в долния перваз, може и да е готова рамка, а може и да се реже и лепи от тънка лента перваз. У нас правихме подобни точно така. Бояджиите имат едни специални инструменти, с които се реже под точен ъгъл (45 градуса), за да стане фино.

На вратите - самата рамка е дървена, но по края лайсните и корниза отгоре също се налепват.

Общи условия

Активация на акаунт