Строеж, къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 21

• 69 732
  • 731
  •   1
Отговори
# 255
  • Пловдив
Меги странно, но и на мене втората ми харесва повече  Thinking Тази ламперия, която си показала,  е много стилна според мен и съвсем не мога даже да я нарека точно ламперия. Дано намериш такова нещо  Hug

labrex точно така е, права си, то за това мъжо не иска куче-приятел, а куче-пазач и си държи на каракачанки - цял живот само такива кучета е гледал и това е. Между другото, ти си ми любимка от една друга вкусна тема  Grinning и се радвам да те видя и тук  Hug

# 256
Забравих да кажа и за ваните. Сигурни ли сте, че ви трябват всички тези хидромасажни истории, ползвате ли ги наистина? Ако стилът на къщата ви ще е класически с тези ламперии и украси, бих ти предложила да го продължите и в банята Wink  Там също могат да се сложат такива корнизи по тавана (имаме от над 10 години такива и им няма нищо от влагата), а ваната да е най-обикновена вградена и облечена в красиви плочки например, също с някакъв завършващ фриз.

Последна редакция: пт, 29 юли 2011, 17:17 от I see you

# 257
  • Русе
Да, стила ще е по-класически, рустик, но не много, че да не стане много тежко.
Ваната много я мислехме и решихме да не я обличаме с плочки, не знам защо, не ме питайте Wink. По точно искам да е облечена в дърво, банята, ако може също, но няма как да стане. Иначе най-много ми харесва тази от първата снимка. По-късно ще сложа малко снимки с налепени плочки, иначе проекта и плочките съм ги пускала по-рано, а ги има и в подписа ми. Не искам прекалено много хидромасажни истории и те де факто са 2, хидро и аеро, даже на второто не държа, защото дупките са едни ситни за него, а нашата вода е варовита и може да се запушат лесно. А понеже са китайски и имат разни там други неща. Обаче другите вани вече отиват на 5 хил. лв. , което е много за нас. Така че засега 2:0 за втората, хм, замисляте ме Wink.

За ламперията - какво да ви кажа, първо проблема идва от цвета, че не искам бял, а като дограмата. Този дурополимер, полиуретан или от каквото там ги правят, не се ли наранява много лесно? По таваните също ще сложим, но там стериопорени, че по-евтини. Напасването е от гледна точка на този вътрешен правоъгълник, който трябва да е по средата между две врати, а не да се реже. Не знам дали го обясних много добре. Има ли някакъв линк към тези на Дженезис?
Айде стига, че много дълго стана Simple Smile.

# 258
# 259
labrex точно така е, права си, то за това мъжо не иска куче-приятел, а куче-пазач и си държи на каракачанки - цял живот само такива кучета е гледал и това е. Между другото, ти си ми любимка от една друга вкусна тема  Grinning и се радвам да те видя и тук  Hug

luba_rizova,  Hug Hug Hug  bouquet

Пак ще поспамя, ама повече няма. Много е хубава тая темичка, вися тук, чета наред, гледам красотите и много ви се радвам, на всички, които вече имате, или в момента строите дом, или се каните. И аз съм от канещите се, но още много неизяснени неща има. По-скоро в момента съм от мечтаещите.  Peace  bouquet

# 260
  • Русе
labrex, няма лошо в мечтите, и ние така тръгнахме уж на шега, пък ей го гласим се до края на ноември да се местим Wink.

venelina2006, вторите да, но първите не съм ги гледала, а на всичкото отгоре май много ми хареса един модел. Много, много мерси, утре пак ще има над какво да се мисли.

# 261
Аз кротко и търпеливо чакам снимки...Ми пък задействайте се малко... Mr. Green
Меги, като ще минавате през Варна, хвърлете по едно око тук - има доста интересни неща. Цялата санитария - батерии, душове, вана, аксесоари за баните оттам ги купих, та съм се задълбочавала в каталозите. Има и много красиви ретро дизайни.
labrex, и аз те благославям честичко - сега малката ще закусва с пудинговите мъфини... Wink

# 262
  • Русе
Гретел, мерси, дано остане време да видим и там. НО няма адрес във Варна, би ли ме насочила къде да ги търсим, ако се сещаш, разбира се?

# 263
# 264
# 265
Да, стила ще е по-класически, рустик, но не много, че да не стане много тежко.
Ваната много я мислехме и решихме да не я обличаме с плочки, не знам защо, не ме питайте Wink. По точно искам да е облечена в дърво, банята, ако може също, но няма как да стане. Иначе най-много ми харесва тази от първата снимка. По-късно ще сложа малко снимки с налепени плочки, иначе проекта и плочките съм ги пускала по-рано, а ги има и в подписа ми. Не искам прекалено много хидромасажни истории и те де факто са 2, хидро и аеро, даже на второто не държа, защото дупките са едни ситни за него, а нашата вода е варовита и може да се запушат лесно. А понеже са китайски и имат разни там други неща. Обаче другите вани вече отиват на 5 хил. лв. , което е много за нас. Така че засега 2:0 за втората, хм, замисляте ме Wink.

За ламперията - какво да ви кажа, първо проблема идва от цвета, че не искам бял, а като дограмата. Този дурополимер, полиуретан или от каквото там ги правят, не се ли наранява много лесно? По таваните също ще сложим, но там стериопорени, че по-евтини. Напасването е от гледна точка на този вътрешен правоъгълник, който трябва да е по средата между две врати, а не да се реже. Не знам дали го обясних много добре. Има ли някакъв линк към тези на Дженезис?
Айде стига, че много дълго стана Simple Smile.

И аз си падам по рустик, такава сме планирали и вилата да бъде. Но това на снимката мисля, че е твърде изискано за рустик. Первазите и паната на Дженезис няма да подхождат тогава, защото рустикът е по-груб, необработен и натурален, повече камък и грубо дърво. Но ето ги тук, в интериор, отиваш на декоративни профили и излиза всичко. Паната са на декоративни елементи.

# 266
  • Русе
I see you, мерси много. Точно такива като визия търся, само материала не ме устройва. Може би, ако се навия на бяло, може и да стане. Да, права си, че не е точно рустик, макар че много ми харесва. По-скоро някаква умерена смесица, не искам да е претрупано по никакъв начин. За сега съм избрала само какво ще бъде в коридора - това, подобно. Май най-лесно е да бъде чамова ламперия като втората снимка, лакирана само, че в нашия цвят. Но за хола - нямам никаква идея.

# 267
I see you ме е изпреварила Peace Наскоро точно с тия профили се разправях. Голяма драма голямо избиране беше Laughing На нас заради овалите ни трябваха флексове, а там изборът е ограничен.
Мегисан, виж и тоя сайт има хубави имитации на дървени греди и т.н.
http://www.bovelacci.it/prodotti.asp?l=ru

От показаните вани, по-добра ми се струва втората Peace

Питахте ме за магнолията как се гледа. Честно казано и аз не съм наясно. Знам, че е капризна, но добре вирее на морето. Много се притеснявах дали ще се хване, че е скъпо дърво, а и си я подарихме с мъжа за годишнината, а тя пък даже взе че цъфна. На първи юни я купихме, сега вече е с цвят. От всички дръвчета само японската вишна не се хвана.
Вече е изчистено при нас. Попаднах на много свестни момичета след няколко неуспешни опита. Ще се договорим за абонаментно почистване 3 пъти седмично по-нататък.

За съжаление единия капител на колоните вътре се счупил при поставянето и сега ще трябва да изработват нов, та това малко ще ни позабави.

Хубава неделя на всички Hug

# 268
По принцип вътрешната декорация на стени, тавани, под, прозоречни рамки и т.н. си е цяла професия. На английски се нарича interior trimming and carpentry - в гугъл като го пуснеш, ще излезне много информация как се съчетават елементите и снимки с прекрасни идеи, съчетания на цветове, контрасти, подчертаване и разделяне на вътрешното пространство (същото го има и за екстериора на къщите). В България сме доста назад откъм професионален съвет в тези детайли и декорации, нищо, че се намират по магазините такива профили.

Меги, съветът ми е ако си харесаш нещо на снимка, да го направиш точно такова, каквото го виждаш. Обмисли добре цветовете, защото на снимката го виждаш бяло, то прекрасно контрастира с по-тъмните мебели и дава много светлина на помещението. Бялото за мен ще стои добре на по-тъмен под и дограма. Но тогава трябва и прозорците и вратите да се обрамчат в бяло. Това имам предвид:

Друга идея е дървената ламперия по тавана или декоративни греди - те вече ще внесат рустикалното излъчване.

# 269
I see you , не можеш да си представяш с какви дебилни погледи ме гледаха като обяснявах какво искам. В първия магазин на два три пъти си бъркаха и размерите и сметките. Бях решила да похарча добра сума за такива красоти, но ме изтърваха като клиент. Купихме от друго място и сложихме като перваз на земята, в средата на стената и на тавана, правим и три рамки. Материалът е подобен на пластмаса  на NMC. По мое мнение Orac са най-добри, но там се чака много за доставка.

Въобщеее...права си има много да се учим в Бг. Това ми образува много нерви тогава и щях да се оплаквам, но реших да ви го спестя. Сега обаче като се заговори  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт