Строеж, къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 21

• 69 737
  • 731
  •   1
Отговори
# 300
Гретел, разбрах  Heart Eyes

Ivelia, мисля, че каменната вата е много добро решение. Дървената дограма също, стига да е качествена.

# 301
I see you, благодаря за отговора.
Колкото до дървената дограма, все още съм на етап проучване, затова помагайте, ако имате инфо.

# 302
  • София
Леле колко много сте изписали  #Crazy нямам време да ви изчета  Sad само влизам да кажа, че вчера насипахме 3 камиона с пръст, сега ще трябва да заравняваме, трамбоваме и почваме с пътеките от вън, покрай организацията за сватбата хич нямам време да влизам тук  Rolling Eyes ама после като приключи всичко ще ви изчета  Hug Hug Hug

# 303
...... покрай организацията за сватбата хич нямам време да влизам тук  Rolling Eyes......
Еее, нищо, де, нали после ще се реваншираш със снимки И от сватбата... Laughing Hug

# 304
Ivelia, ние също сме се насочили към изолация с каменна вата! Гледах едно предаване ( "Мисия Моят Дом" :http://www.misiamoiatdom.com/84-топлоизолация-с-каменна-вата-монтаж-на-прозорец-и-лепене-на-вата
 и по спомени мисля, че се прави хастар,.Дюбелите, с които се закрепва ватата са специални и доста скъпи.Лепи се по контупа на плочите.Ватата трябва да е за фасада и да е с голяма плътност. Някаква мрежа слагаха... Мислим да слагаме и силиконова мазилка и май ще избираме цялата система на Вебер. Знам обаче че излиза по-скъпо от EPS и от това с графитените частици!
Аз също имам въпрос (ако можи и Boby B да се включи):
Топлоизолирахте ли комините и с какво? Каква да е обшивката около комините: ламарина ли или от тези специалните ленти, които сега се продават? Измазвахте ли отвътре комините с нещо(частта която е в къщата) ?Благодаря на всички, които отговорят Hug!

Последна редакция: пт, 05 авг 2011, 21:38 от venelina2006

# 305
Сегашната ни къща е със сайдинг и каменна вата. Нашата я взехме на плочи 5 см, май 120 кг/м3 . Тогава мъжа ми, брат му и баща им решиха, че на рулата е много рехава (май 14 кг/м3, по спомени ми разказва мъжа ми). Правихме я 2008 г. и тогава (според мъжа ми) не е имало лепила за к. вата, но сега било имало. Тогава те я лепиха с теракол. При нас обаче е малко по-различно, понеже все пак заради сайдинга имахме дървена рамка, и разстоянието между летвите беше точно колкото плоча каменна вата. И не сме гонили да е равно  Rolling Eyes

Да си призная за под мазилка не знам колко хубаво ще стане  newsm78

# 306
Ivelia, ние също сме се насочили към изолация с каменна вата! Гледах едно предаване ( "Мисия Моят Дом" :http://www.misiamoiatdom.com/84-топлоизолация-с-каменна-вата-монтаж-на-прозорец-и-лепене-на-вата
 и по спомени мисля, че се прави хастар,.Дюбелите, с които се закрепва ватата са специални и доста скъпи.Лепи се по контупа на плочите.Ватата трябва да е за фасада и да е с голяма плътност. Някаква мрежа слагаха... Мислим да слагаме и силиконова мазилка и май ще избираме цялата система на Вебер. Знам обаче че излиза по-скъпо от EPS и от това с графитените частици!
Аз също имам въпрос (ако можи и Boby B да се включи):
Топлоизолирахте ли комините и с какво? Каква да е обшивката около комините: ламарина ли или от тези специалните ленти, които сега се продават? Измазвахте ли отвътре комините с нещо(частта която е в къщата) ?Благодаря на всички, които отговорят Hug!

Аз ги топлоизолирах стърчащите части със същия 10 см EPS. Вие щом сте с вата, още по-добре, тя е по-устойчива на топлина. Аз разчитам на това, че са зидани комините с плътни единични тухли и измазани отвътре, та не очаквам да се нагрее особено отвън. Не че съм ги и ползвал досега комините.
Измазването на комините отвътре се прави докато се зида, след това не вярвам да е възможно. Ако вече е иззидан и не е измазан, ще е добре да сложите неръждаем кюнец вътре, иначе все си намира откъде да просмука дим.

# 307
BobyB, благодаря!
Сега ще слагаме коминните тела вътре Peace , с какво да ги карам да ги измазват? И малката и голямата част ли се мажат Thinking?
За обшивката се чудим какво да изберем: по-дебела ламарина или от лентите на Брамак или Tesa? Ти какво препоръчваш?

# 308
ох момичета тук съм имаме покрив вече сега разчистваме за зидането на вътрешните стени и следва дограмата... Имам ужасно много да наваксвам и да ви чета ,незнам от къде да започна и да ви разказвам ... ще кача снимки по късно  Heart Eyes Crazy Flutter

# 309
  • Горна Оряховица
♥VIKI♥  Hug честито!!! Ти наистина се изгуби в последно време ,чакаме да се ''реваншираш'' със снимков материал и поробности  Laughing .
А на мен ми дойде една чуденка и моля който има мнение или опит да се включи. По проект пералното ми помещение е на първия етаж , където е само хола. Но сега разглеждайки виждам вариант да обособя такова в банята на втория етаж, където са ми спалните.Къде е по -добре според вас  newsm78?

# 310
задължително  Hug сега съм в отпуска и ще пиша --- инче в банята според мен  Peace

# 311
  • Банкя
Акси, искренно се радвам за вас! Пожелавам до края на септември да покажеш материализиран хубавия проект - без проблеми и без нерви....
Много благодаря за пожеланията, имаме нужда от тях! Hug

♥VIKI♥ Ти направо се загуби... Чак се притесних. Hug
Поздравления за покрива. Simple Smile
Чакам снимките и подробности. Wink

... Но сега разглеждайки виждам вариант да обособя такова в банята на втория етаж, където са ми спалните.Къде е по -добре според вас  newsm78?
Нашето е предвидено да е горе, където и ще суша, така че няма да разнасям надолу нагоре. Peace

Ivelia Добре дошла! Hug
Разкажи малко, къде строите, къща или вила, по стопански начин или с фирма, ако не е проблем за теб. Wink
Иначе за двете пера, които си споменала - каменна вата и качествена дървена дограма - ами това са едни от най-добрите варианти, но и едни от най-скъпите. Peace

# 312
  • Перник
VIKI, Elasmen, вие напредвате страхотно, с нетърпение ще чакам снимки  Simple Smile

При нас нещата претърпяха обрат - в петък ни беше на гости един приятел на мъжа ми, и както си седяхме на двора и си говорехме как ще укрепваме къщата, той се огледа наоколо и каза "аз на ваше място щях да си направя къщата в горната част на двора, а останалото да изравня"  Shocked Е, признавам си само този вариант не бях мислила  Crazy Така че, решено е - ще строим нова къща в горната част на двора, а после ще съборим старата. Само че няма да изравняваме двора  Mr. Green Така си решаваме проблема с изнасянето на старите мебели и на самите нас по време на строителството, т.е. сглобяването, защото се върнахме пак н първоначалната ми идея за дървена къща  Mr. Green Само, че май ще се наложи да отрежем ореха, което хич не ми се иска  Thinking

# 313
  • Горна Оряховица
SvetlaK много удобно решение- хем няма да се съобразявате със стари разпределения, а ще си го направите по ваш си вкус, хем няма да се чудите къде да живеете докато тече строежа. Едни комшии направиха така, после като изринаха старата къща се отвори прекрасно дворче + кипра нова къщичка Heart Eyes 

# 314
  • София
Здравейте, аз ви следя, но понеже при нас няма нищо ново не пиша. Чета и ви се радвам, как напредвате и сте с една копка,тухла или керемида по близо до мечтаният дом!   Hug Дано да мине всичко по план и с по-малко нерви.

Реших да се включа именно заради ореха. Grinning Онзи ден изброявах на мъжът ми (ужасно търпелив се оказа  Mr. Green) кои дървета харесвам и колко много държа да имам поне едно такова в двора си.  Crazy Явно цяло лесничейство ще трябва да купувам барабар с гората. Laughing А за орехът наскоро баща ми каза - "Който сади орех , не яде от плодовете му" или нещо подобно, не мога да възстановя по памет. В смисъл,че той толкова бавно расте, че докато порасне и се развие в цялата си прелест, посадилият го вече е в края на жизненият си път. За съжаление. А са толкова прекрасни дървета, със страхотна корона и хубава сянка.
Така ,че наличието на орехово дърво ще е голям плюс при избора на бъдещият ни парцел. Whistling

Само за инфо- ние не бързаме. Голямата драма от началото -искам всичко веднага и то да е прекрасно,премина..ха ха. Wink Събираме пари за парцел.Оглеждаме райони от време на време. Останаха ми само Банкя и Войнеговци.  През това време градя планове, какво искам , какво е на живот и смърт..и какво не.  Grinning Абе искам всичко.Ама не дават. Mr. Green
Като гледам как е тръгнало, живот и здраве след 2-3 години и ние можем да започне строеж. Каквото е писано-това ще стане.  Grinning
Докато малкото не завърши градина не мърдам оттук.В този кошмар втори път няма да се впусна. Извинете за спама. Blush

Общи условия

Активация на акаунт