Строеж, къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 21

• 69 751
  • 731
  •   1
Отговори
# 315
  • Русе
Изтървах ви доста, че ходихме малко на море, но пак съм на линия Simple Smile.
Толкова ви занимавах с моите ламперии, че накрая реших, че ще слагам пак от мдф-а и това е. Вече ми писна, като не мога да намеря това, което искам. Пак гледах нещата, които ми предлагахте, но някакси тези гипсови и стириопорени не ме устройват, защото те са по по точни размери, а моите вратите са все на различно разстояние. Някой ден като има и повече пари ще ги направя от дърво или нещо подобно. Бях на ръба да се откажа изцяло от ламперия, но онзи ден като ходихме и вече стените като са бели малките като се лепнаха с ръце и крака и познайте на какво станаха. Така че ламперия, отгоре боя или някаква мазилка.
Та да ви се похваля, вече имаме почти готова баня, не е фугирана, но плочките са налепени. Дойдоха и прословутите плочки за банята, днес трябва да са на обекта и мъжа ми да е купил вече и другата структура.

Виждам, че има и нови попълнения, което е страхотно, а и доста от нас понапредват. Като заспят малките ще кача и снимки малко.

# 316
  • София
Здравейте, момичета Hug
Меги, не съжалявай за мдф-а Hug Аз лично, даже го предпочитам Wink Честита баня!

Днес се върнахме от почивка и наминавайки покрай къщата, се "качих" на втория етаж Party
Сега насаждат колони ишайби за последната плоча, в сряда трябва да се наливат Flutter
Ще кача снимки, обещавам!

# 317

Ivelia Добре дошла! Hug
Разкажи малко, къде строите, къща или вила, по стопански начин или с фирма, ако не е проблем за теб. Wink

Разбира се , че ще  ви разкажа. Строим къща във Враца. Преди близо 3 години купихме мястото със съществуваща къща ( добре направени основи и плоча между приземен и първи етаж и след това гредоред). Наели сме фирма, която се занимава с всичко, касаещо грубия строеж.
         Бутнахме покрива, запазихме първия етаж с някои промени и след това плоча, втори етаж, пак плоча и сега довършваме мансардния етаж, на който ще има голяма покривна тераса.
         На първия етаж е дневна зона, баня и стая за гости;
         На втория - 3 спални  и баня.
         На мансардния за сега сме предвидили баня, спалня, възможност за кухненски бокс и още едно помещение( може да е салон за йога или стая за медитация).
В момента довършваме надзида за мансардните помещения и ще започваме покрива. Избрали сме да е с керемиди на Tondach. Както ви писах преди следва дограмата и изолацията. Изолацията със сигурност ще е с каменна вата, но за дограмата може и да направим компромис (по финансови причини  Embarassed). Все още няма какво да снимам и да ви показвам. Красивите неща предстоят, надявам се.

# 318
  • Русе
Нещо ми се скапа картата и не иска да се прочете от лаптопа, затова малко снимки на недовършената баня.
Ето и как станаха прозорците с МДФ ламперията и ъглите, които още не са залепени само.
И в тази връзка, то май няма никой от Русе, нали, че търся освен на Практикер и Бриколажа дали продават на друго място ламперии, че има една състарена на цвят и по-широка, но няма подходящ червеникав цвят, а на сайта май има. Става въпрос за тази, макар че на снимка изглежда доста зле май.

Иииииииииии
Да си копирам питането и тук Simple Smile

Така и така говорим за цветове и аз да попитам. Понеже ми се налага да се съобразявам със съществуващи специално завеси, се колебая в цветовете. За едната детска имам масленозелени пердета, за другата мишо сиво. Детската със сивите пердета ще има легла и рафтове от светла череша. Мисля да я боядисам една стена сива, като пердето, другите сини, понеже имам и сини лампи. Правилно ли съм се насочила? Знам, че тези цветове си отиват, но все пак, най-много се чудя къде да вкарам това сиво. За другата детска на това зелено какво да вържа.Там ще има временно по-тъмно кафяви мебели. По-късно ще дам и схема на стаята да помоля за съвет кое къде да сложа. Много е трудно като трябва да се съобразяваш със съществуващи неща, но така ще е на първо време. Мерси много.

# 319
  • София
Меги, за тапети не сте ли мислили? Моята дружка налепи жестоки, точно в цветовете, които ти казваш.Просто се възхитих, при вся че, едната стена е в райе, другата с овални форми.Не съм вярвала, че толкова различни тапети в една гама могат да стоят толкова прекрасно! Flutter Съчета ги с такива завеси и такова шалте за спалнята.
Аз, твърдо ще врънкам за тапети, поне за стаите Peace
Минава ми мисълта и за мокет, даже сериозно я обмислям Laughing До скоро, много соц ми беше идеята, но като видях какво предлагат Party

# 320
  • Перник
SvetlaK много удобно решение- хем няма да се съобразявате със стари разпределения, а ще си го направите по ваш си вкус, хем няма да се чудите къде да живеете докато тече строежа. Едни комшии направиха така, после като изринаха старата къща се отвори прекрасно дворче + кипра нова къщичка Heart Eyes 

Мимоза, така смятам да се получи. И 3 дни вече си повтарям "как не се сетих до сега?!?!" Всякакви варианти бях мислила, но не и този - ето, защо е добре да се консултираме с някой необременен външен човек  Wink
Courage, орехът ни е уникален, защото дава огромни плодове и хич не ми се иска да го режем, най-много 1 клон. Ако успея да убедя мъжа ми къщата да е в югоизточната част на двора няма да се наложи. Ще спасим и мушмулата по този начин, както и дюлата в долната част на двора, а също и голяма част от лозите, чемширите...Виждате ли с колко неща имаме да се съобразяваме? Е за това е най-добре да се строи на гола поляна, на чисто  Mr. Green

Меги, банята ви става супер  Heart Eyes

# 321
  • Русе
Мислили сме, много даже ми се иска на места да има такива, но ела да видиш какво направиха малките сегашните такива. Точно до преди малко тапети гледах Wink. Така че докато не пораснат малко няма да има. Само може някой фриз да им сложа на по-високо, че да не го стигат. И без това сега ще обзавеждаме само кухнята и хола, а спалните ще бъдат със сегашните ни мебели, а като поотраснат ще има правим вече ново обзавеждане. Сега сме с дървени легла- кошари, които стават на юношески, 1,60м са дълги, така че докъм 5-6 години трябва да им стават и после за училище нови. Тогава евентуално и ще ги разделя в отделни стаи. Макар че от 2 дни ми се върти в главата още сега да го направя. Та затова се съобразявам малко с налични пердета, лампи и покривки. А и не харесвам типичните детски и бебешки стаи с всичките им там животинки, герой и други подобни.

SvetlaK, наистина това май е най-доброто решение. Ние също много искахме да запазим една череша, така че я поорязахме доста, но тази година пак много плод даде. На комшията ореха поорязахме, другите дръвчета отшумяха, а засяхме 4-5 нови. Даже скоро и 2 вишни отрязахме, но много костеливи бяха. Ореха си дава супер сянка, така че ако има как да го запазите, действайте.

# 322
Меги, не е нужно да връзваш пердетата с цвета на стените, за да има контраст. Обикновено е добре да си кореспондират с килимите, но и това не е задължително. Представям си сиви пердета на чисто бели стени, бледо бежов килим. Защо не и четвърти цвят - бледа резида.  Но в крайна сметка, красотата ще дойде, ако сложиш красив триминг, който да раздели и подчертае пространството.

Тук-таме тъмно-кафяво дърво за контраст.

# 323
  • Русе
То и на мен нещо подобно ми се върти из главата, но май хола ще е в подобни нюанси, детските ми се искаше да са с една идея по-цветни, но не много. Точно някаква резеда гледам сега тук на карнетката с цветовете, а чисто бяла стая май не искам. А пък за килима не ме питайте, той е от онези с улиците сиво, зелено с оранжево. Само дето си мислех сиво-синята стая да е за тях, а сега май клоня към зелената, заради него. Другата временно ще е за гости, ако не ги разделя. Абе голяма обърквация май настана, а като цяло доста по-лесно вземам решенията и имам идея какво искам Simple Smile.

# 324
  • Пловдив
Здравейте момичета!
I see you страхотни предложения, изцяло в мой стил,  благодаря, макар че не са за мен  Hug
Меги, само така, напредвайте, ще чакаме скоро да се похвалиш с крайния резултат! Жалко, че хубаво нещо като собствен дом иска толкова много нерви  Confused, ама така е, всичко хубаво е трудно, за това е после по-сладко..
Аз ви слагам линк към две снимки http://antisneji.snimka.bg/properties/kashta.612460.24552967 дано е видим з авсички, ако не, ще видя как ще се оправя  Thinking. Мисълта ми е, да ми дадете идейки/съвет - това със стълбите което е, е снимано от кухнята/трапезария холното помещение, което е на двете нива/които се виждат/, а другата снимка е обратно, снимано от хола към кухнята. Въпроса ми е следния - дайте идея какъв кът да обособя горе под прозореца, тъй като се двоумя/триумя, а както знаем, повече глави мислят по-добре.
Мерси предварително за съветите
  Hug

# 325
  • Русе
Ей тези стълбички много готини, дано да е по-високо помещението. Дай някаква скица със размери, имаш ли в останалото пространство място за кухня, хол и трапезария? Ако е така някоя лежанка, малка масичка за четене, или нещо като кабинет, бюро, да обособиш, ако имаш нужда разбира се. Не знам стила какъв е, но може и нещо като мини фитнес да си направите.

Много малко кабели по стените имате или още не е напълно готова ел инсталацията?

# 326
Аууу, как се раздвижихте, пълните ми очите и душата....:Simple Smile) Много ви се радвам.
Меги, не ми звучи добре една сива и три сини стени на детска стая. По- скоро 3 светло-бежови, много светло-жълти /ванилови/, ако ще и бледо оранжево - изобщо нещо което да импонира на черешата. Не казваш на коя фирма е черешата, за да се види нюанса - аз съм виждала и червенеещи, и оранжевеещи череши. А четвъртата наистина може да е тапет на райе, обединяващ сивото, синьото и цвета от другите 3 стени. А още по-добре с латекс да стане това райе - не е сложно да го направят бояджийте.
Люба, това го виждам с два фотьойла и масичка /нещо като първата снимка на I see you/ и цветя, или наистина като кът с компютър, ако нямате предвиден другаде такъв. Определено няма да е удобно с тези стъпала за кухненски кът, за трапезарен също, а за холен ми се вижда малко.
Между другото и аз исках нива, но само едно стъпало, обаче архитекта ме отряза - щели сме да се спъваме, било основно правило.
Светле, чудесна идея, сега ако преосмислиш и това за сглобяемото дървено строителство добре ще е - иначе ще идеш в другата тема...:Simple Smile)))
Вики, мотаеш се със снимките, момиче, играеш си с търпението ни  Hug
Още ми се иска да пиша, ама няма да ме дочетете...Simple Smile По-късно, не си отдъхвайте... Mr. Green

# 327
  • Русе
Оранжево няма да е, защото спалнята ще е подобна, много бледо оранжево и малко по-ярко или тапет. Но там малките няма да ги допускам.  Grinning. В нас почти всичко е череша, не знам производители, защото специално на децата етажерките са от Практикер, но е светла. Оранжевото и синьото се връзват идеално. Кухнята ни е така сега Wink. Бояджията ще съм аз, всичко са грундирали, таваните са готови даже, на мен остава само цвета да боядисам. Днес си разсъждавах дали да не правя някакви раета с боята, макар че мъжа ми ще каже НЕ, ама нали е за детската може и да успея да се наложа, та сега ще умувам пак евентуално синьо с какво да го вържа. Притеснявам се като лепя хартиеното тиксо да не падне шпакловката, че на едни приятели миналата седмица така им се случи, при това само по ъглите са отсичали цветове.

Аз доколкото разбрах този кът няма да е нито хол, нито трапезария, нито кухня, но не съм съвсем убедена, затова и питах за скица.

П.П. Гретел, давай смело с дългите постове, четем те с удоволствие.

# 328
  • Пловдив
Май само ние си пишем трите днес вечерта  Grinning
Оразмеряването ще го сложа утре сутрин, ще извадя тази вечер чертежите.
Иначе, Меги ти ме озадачи за кабелите  newsm78 като говорихме с мъжа ми , се разбрахме да има възможно най-много розетки, тъй като човек винаги има нужда от контакт... Ще го питам дали е това всичко, или още ще слагат.
За стълбичките нямах избор - такова е мястото, на две нива. Или трябваше да докараме пръст и да засипваме половината парцел /това предложи архитекта/, или да сложа стълби. А стълбите или трябваше да са още влизаш в хола и стълби /реших, че е много тъпо това/, или така. Малко ми намаляват мястото и ограничават, оказва се, че не е чак толкова яко , колкото си мислих, щото сега трябва да се чудя как да ги облицовам, отстрани стеничката да я мажа ли, да й слагам нещо друго ли, абеее... ще видим. Та кухнята е отсрещната страна, има си място и за трапезария в нея. Иначе и аз исках там да е трапезарията, но на чертежа си представях, че стълбичките ще ме водят само към долната част на хола, ама уви. Това, което най-вероятно ще реша е, да е масичка с два супер-удобни фотьойла, ако имам място обаче , ще трябва да сложа и компютър някъде там в небитието.
Иначе идейката за фитнес е страхотна, обаче си имаме уж кабинет/стая за гости/стая за игра, както дойде,  на първия етаж, където може би ще сложа на първо време единствения фитнес уред, който имам  Grinning, а може и там да сложа компютъра, за да не висим толкова много на него, както в момента.
А за цветовете на Меги за съжаление съвет не мога да дам, тъй като аз само харесвам и одобрявам, ама хич ме няма в това да си представя нещо , преди да е готово  Embarassed.
Меги, видях ти банята ,страхотна е!

# 329
  • Русе
Няма лошо, аз сега да наваксам малко с писането Wink, че не съм скоро.
За кабелите - какво да ти кажа, може и да са колкото трябва, но аз доколкото разбирам в едната част ще бъде кухнята и там не ми изглеждат достатъчно. Не мога да преценя обаче, огледайте си пак проекта и пускай още докато е време. То така или иначе пак няма да стигнат Wink.
Малко изглежда това място за трапезария, поне от снимките, иначе би било супер. Но пък ми се струва и малко мястото за кухня и трапезария долу, ако съм разбрала правилно къде ще бъде. Като пуснеш размери пак ще мисля.
Освен за фитнес, нещо по-различно от фотьойл с масичка и компютър, не знам как е във вашето семейство, но сега ми идва идеята за бар с барплот. Преди време имах такава идея, но не остана място къде да го сместя.

Исках да кача още снимки, но нещо снимка.бг ми се влачи. И утре е ден Wink.

Общи условия

Активация на акаунт