Строеж, къде, как, колко? Тема за взаимопомощ 21

• 69 773
  • 731
  •   1
Отговори
# 330
Люба, аз бих сложила полици за библиотека на голямата стена с вградено по средата писалище за компютъра (може и падащо да е). Светлината от прозореца ще идва странично отляво - добре. Масичка с фотьойл и табуретка за краката.

Или двойка диван/лежанка под прозореца с малка масичка и пак полици за книги на същата стена + друга дребна мебел, където се побере. От другата страна на прозореца - пак някакви полици за разни работи.

За да се избегне усещането, че е високо нивото и за да не се налага парапет, на долното ниво бих облегнала диван или шкаф, който да се изравни с височината на горното ниво. Това на прима виста без размери.

Последна редакция: вт, 09 авг 2011, 00:26 от I see you

# 331
  • Перник
Светле, чудесна идея, сега ако преосмислиш и това за сглобяемото дървено строителство добре ще е - иначе ще идеш в другата тема...:Simple Smile)))

Гретел, аз профилактично си пишех в другата тема и до сега  Wink Просто първоначалната ми идея беше точно за дървена сглобяема къща (става по-бързо, а и за неравния терен с натоварен път от долната страна ми се струва по-подходящо  newsm78) Peace
Люба, и аз винаги съм си представяла някакъв такъв кът по стълбички в бъдещата къща - с диван и малка масичка например.
Меги, за дърветата, и най-вече ореха - според мъжът ми не би било добре орех до къща  Thinking Иначе, ако остане, ще е от северната или североизточната страна на къщата, т.е няма да я засенчва.
Аз за твоите цветове не мога да се включа, защото харесвам бели стени - такива имаме в момента, дори и тапетите са бели, макар и релефни. В бъдещата къща първоначално също ще имаме бели стени, пък ако/като ми дойде вдъхновение може и да вкарам малко цвят.  Crazy

# 332
  • Горна Оряховица
Ох, и ние си имаме един хубав орех, който се пада североизточно, не ми се иска да го мажаме и много ми е жал за достолепното дърво, но не е хубаво да е близо до къщата заради мощните си корени ,кото навлизат под усновите, наддигат ги и създават непоправим щети.

# 333
  • София
запис
изпуснах ви за има няма една година, но скоро и ние почваме градежа
Чудесни идеи, страхотни снимки!

# 334
Taка тук съм... Ето последната взета снимка от мен http://prikachi.com/images/968/3670968b.jpg.

та се чудя от къде да започна... Общо взето всико върви по план, бързичко се движим.  Heart Eyes Имахме доста проблеми , майстори , машини, навсякъде пари вървят като незнам какво.. Архитекта ни беше омотал малко проекта и трябваше допълнително геодезистите да идват да мерят и т.н. После при копките копахме, те пак криви нещо станаха, после ги изправяхме и тях... Отделно бяха малко по дълбоки та и повечко бетон отиде....  Първа плоча и зидарията минаха горе долу добре , имаше ядове при кофража ама да не изпадам в подорбности.. Чез до днес се мотат, още нямаме ток. Ползваме от съседите...

Онзи ден дойдоха и взеха размерите за дограмата, без вратите, че нали ще прави подова замазка и на см. ще скочи малко..... Тепърва ще се зидат и вътрешните стени, те са малко- за дни ще станат.Отделно края на дугата седмица почваме окабеляването... това са плановете за сега ...

Май стана малко объркано простете ми  Confused Heart Eyes Много ми лиспвахте наистина ,но просто нямам никакво време да седна и да пиша... Днес първото нещо което си купих за къщата беше вградено казанче за тоалетната  Joy
  bouquet
цунки-муцунки пишете, ако искате да ме питате нещо  Heart Eyes Аз имам доста да ви питам ама утре, че стана късно  Laughing

# 335
  • Пловдив
Оо, Вики, къщата ти е в невероятно красива зеленина. Страхотно изглежда, дано и върви добре. А за майсторите - такива са, хем работят некачествено, хем скъпо  Crossing Arms Каква дограма ще слагате? Че и ние сме на етап дограма, но преди това ще замажем отвътре, за да може уж да изсъхне, преди да се сложи дограмата. Оф, а тези кривини... ние хем работим с фирма, която не трябва толкова да се контролира и пак тук-там има ужасни кривини.
Аз пък да ви се оплача - вчера ходихме да си гледаме баните, които са уж големи и с мъжо си мечтаехме за това-онова, обачееее.... На едната така са й сложили прозореца /не по проект/, че няма място за душ -кабина, и там няма да има. Хайде примирихме се , щото тази баня е на първия етаж и де факто чак толкова няма да се ползва. Обаче нашата баня - уж е голяма 5,6 м2, но имаме един много голям прозорец, който прави неизползваема едната стена, под него само вана става. Обаче сложим ли ваната, няма къде да сложа градена душ-кабина, освен ако не я направя90 сантиметра, колкото е стандартно, но мъжа ми е 2 метра и представете си какво става. А държим на душ-кабина, защото мразя да ми е непрекъснато мокро в банята и тоалетната, защото са на едно. И в крайна сметка няма да има вана, а ще си изградим една голяма душ-кабина на мястото на ваната и така ... Абееее гадост, макар  че аз никога не съм искала вана да имам, много ги мразя , искат много чистене, а аз и дори тогава пак не ги ползвам. Така се разочаровахме, че за банята на децата, която е малко по-голяма от нашата, нищо не решихме и ще си я оставим, както е по проект  Thinking.
Давам размерите на холо-кухнята - второто ниво,над стълбичките е 5,30 на 3 метра, под него /същинския хол/ е 5,40 на 3,50, а кухнята с трапезарията е 5 на 5.40, общо цялото горе-долу идва към 62 м2, но има неизползваеми площи около вратите.
Ами това е с моето включване рано-рано.
Успех на всички със строежа   bouquet

# 336
Вики, не се притеснявай Hug! При строежите винаги е така! При нас един от майсторите падна от плочата, откраднаха ни материал, съседите пишеха жалби Twisted Evil! Но това отминава и заминава и накрая остава само хубавото и това, че имате ВАША ПРЕКРАСНА къща (нека да е пълна с любов и щастие Heart Eyes)
Люба, не се отчайвай Peace! Сега има по поръчка ВСЯКАКВИ модели паравани и душ кабини! Сигурно има вариант и за вас! Погледни тук:
http://www.keraglass.info/
Нашата баня е нестандартна, поръчахме от тук и сме доволни Peace!
Галана с я няма Thinking, сигурно е вече на финала, искаме снимкиии Praynig!

# 337
Тук съъъъм Hug Hug Hug
Наистина бях позачезнала, но много ангажименти, много тичане. Бензина на колата свършва за отрицателно време Mr. Green. Преди да разказвам докъде сме, бързам да поздравя всички останали момичета, които напредват. Мегисан, Вики, Еласмен-страхотни сте, така се е разпалила темата. Като остане малко свободно време ще ви изчета. Виждам страхотни снимки, много зеленина, много напреднали строежи-само така Peace Hug

Ние наистина сме на финала. Толкова много бързаме, че вече сънувам мебели и майстори, събуждам се рано с нови идеи и въобще луднахме се, но още малко и ще почиваме. Другата седмица започва голямото местене. Днес ще карат мебелите за хола, паралелно с това лепят тапетите. До края на седмицата ще сложим и осветителните тела. Направо не мога да повярвам, че приключваме. Хем се радвам, хем понеже две години живея с идеята сякаш ще ми липсва цялото суетене и бистрене на концепции и идеи. Стенописът става разкошен Heart Eyes Откривам си доста грешки, но здраве да е. На другата къща ще ги поправям Joy
И така в еуфория, граничеща понякога с драматизъм и истерични пристъпи си живея последните дни.
Цунки Hug  bouquet Снимки-скоро Wink

# 338
  • Перник
... Стенописът става разкошен Heart Eyes

Нямам търпение да го видя  Party

Вики, браво, напредвате страхотно бързо! И къщичката става чудесна.  Heart Eyes

На мен ми идва да гръмна мъжа ми  Twisted Evil Всеки ден с нови идеи, тотално различни от предишните  Crazy И все това ще е трудно, за онова много трябва да се копае, другото ще е скъпо  #2gunfire Ами така е, лесно няма, пък ако му дам да прочете последните няколко поста, съвсем ще се откаже от строежа  Mr. Green Как може да има такива нерешителни мъже?!?
Май през втората седмица от отпуската ще поема нещата в свои ръце  Twisted Evil

# 339
Никакво отказване, взимай нещата в свои ръце и действайте! Ние жените сме по-оправни от мъжете: аз бях ПОЧТИ като технически ръководител на бригада от 10 души, строеж с РЗП 1760 кв.м.,  снабдявах и материалите и се справих чудесно! Така че, с рогцата напред Laughing и успех Hug!

# 340
  • Горна Оряховица
♥VIKI♥ чудничък ви  е стана строежа, поздрави !
galana_s нещо съм пропуснала,че ще правите стенопис  Embarassed разкажи повече ,какво ще изобразява, кой го прави. Вече сте на финалната права -толкова е вълнуващо  Crazy.Прощаваме ти за зачезването, но ще трябва и ти да се реваншираш с мноооого снимки  Laughing
х_diabet_mama а ти май не си писала от векове, сещам се че планувахте да строите по-нестандартни къщи. На коя идея се спряхте?

# 341
  • София
Ами, за сега се отпуши тази: https://picasaweb.google.com/AmAzonka3/DropBox#5370580844288799314 и ремонт на старите български

# 342
  • Перник
Ами, за сега се отпуши тази: https://picasaweb.google.com/AmAzonka3/DropBox#5370580844288799314 и ремонт на старите български

х_diabet_mama, позволих си да разгледам целия албум.   Blush Страхотни идеи има в него. Тази, към която сте се ориентирали също е супер. Успех!

# 343
luba_rizova  ние сме с Рехау , 5 камерна като на някой от стъклата е ниескоемисионно стъклото...
galana_s Браво миличка много се радвам за теб  Heart Eyes

Момичета благодаря ви за страхотните пожелания и всичко  Heart Eyes  bouquet

# 344
  • София
Вики, чудна къщичка си имате! Hug Някак, като видя покрив и ми е едно леко.....за нашия ще почакам Laughing
Днес наливаме шайби и колони на втората плоча.
Вчера, направо се стъписах, като разбрах, че трябва да дадем размери на покривните прозорци Mr. Green/покрив над гаража, отделен от основния/ Голямо висене падна над каталога на Велукс Laughing
Представям си интериора после Crazy

Общи условия

Активация на акаунт