Нощен памперс

• 8 275
  • 67
  •   1
Отговори
# 15
Ах, това е нещото с което основно се занимаваме сега -отказване от памперсите като цяло. Преди няколко вечери заспа само по гащички , което се случи някак случайно , просто забравих да и сложа памперс . На сутринта беше суха , но в момента в който си отвори очите и веднага се изпишка явно навик защото е свикнала , че винаги сутрин има памперс . Мисля до един месец напълно да премахна памперса като просто спра да и слагам такъв. Проблем , ще ни е само яслата , че там много нр им се занимава да сменят опикани гащи.

# 16
  • Варна
От около два месеца сама не ми позволява да слагам памперс нощем. В началото се мъчех да го слагам като заспи, но започна да ме усеща, будеше се и сама си го сваляше. И така преди три седмици тотално се отказах да се мъчим и двете, и сме имали само една авария , но и тя си беше настинала малко. Дневния го свалихме още миналото лято като направи годинка.

# 17
Голямата и махнах дневният памперс на 1,11мес.,нощният на точно 2год.Тя заспива във 10,30ч. към един я вдигах и издържах на гърнето,след това към пет часа,като я вдигах и отваряше  очи,поглеждаше  и отново заспиваше,е имало е някоко напикавания ,но не е проблем ,имаше пелена под дупето.Малката е без нощен памперс от 1,9мес.,махнат по същият начин .
Само да допълня ,че мой те деца гърнето го *познават* от малки.

# 18
Добре де я ми кажете това с изпикаването през ноща задължително ли е в началото да се практикува. НА мен ще ми е доста трудно да ставам и да събуждам детето за да го изпишквам. Тя понякога не иска сутринта за ясла да я вдигам и ме бута и не иска да сяда на гърнето та немога да си представя как това ще стане през ноща.

# 19
Не,не е задължително.Моето дете само ставаше и казваше,че му се пишка.

# 20
  • София
надали е задължително, но все пак ако детето се напишква в леглото и особенно ако се разтройва от това е по-подходящо и щадящо според мен, от тов после да сменяш генерално чаршафи, одеала и т.н. или пък детето да спи опикан здо сутринтта.
а при много деца първо има 1-2 седмици сухи памперси и детето си спи спокойно и без да се напишква после без памперса.

# 21
С големия ме беше много лесно. Едновременно махнахме и дневни и нощния памперс. Беше на 1г и 10м и нощният памперс така или иначе от доста време си оставаше сух. Имало е само 1-2 нощни инцидента през следващите месеци. С малкия обаче нещата стоят по съвсем друг начин. Дневният памперс го махнахме горе-долу на същата възраст - преди 2 години. С нощния обаче продължава да си спи. Много рядко е мокър, но все още му се случва. Оставя ли го без памперс се напишква и продължава да си спи дори и да е напълно мокър. Усеща, че се е случило нещо чак сутринта като се събуди. Затова все още продължаваме с памперса. За следобедния сън не му слагам, но се случва понякога да се напишква и отново изобщо не се усеща. Обикновено се случва тогава, когато е леко настинал.

# 22
  • В подножието на планината
   Беше на 2,5 години , когато махнахме дневния памперс , а след това той настоя  че е голям и не иска и нощен . В началото се случваше да се напиша и го събуждахме към 1 часа , за да отиде до тоалетната . След няколко месеца се научи  да се контролира  и не се налагаше да го будим повече.

# 23
  • Варна
Аз дневния го махнах преди около година, нощния преди няколко дни, тя пак си искаше памперса ама и купих нови гащички с картинки та с тях пожела да спи  Laughing Спи си по цяла нощ не става да се изпишква и да чукна на дърво не сме имали аварии  Praynig

# 24
  • Варна
Здравейте мили мами,
моят син е на 7години и все още имам проблем с нощното напикаване.Ходихме на лекар -изследвания ,снимка и се установи че има отворени дъги и трябвало  сами да се затворят и така ще спре.Самият той не се чувства конфортно и когато някоя от сутрените памперса е сух ,да видите как му светят очичките. Говоря ,обяснявам ,но това е положението .И вечер сме го събуждали ,но няма ефект.Казват че трябвало да се израсте-Да ама до кога?Та мисълта ми е ако някой е имал подобен проблем моля да го сподели как се е справил .Смятам да пробвам да махна памперса и да го оставя само тези специалните чаршафи. Да ли е правилно и между другото от къде да ги намеря ? В магазините за памперси ми предлагат памперсни пелини ,но те не вършат работа за голямао дете Благодаря ви предварително !

# 25
  • София
в детските магазини има протектори за матраци,  точно като чаршаф, гумирано отдолу...вероятно по магазините за матраци ще има големи размери.
В аптеките има еднократни пелени-протектори за матрак, в различни размери,  и по болниците полват такива..като се напишка да не сменяш и чаршфи и всичко , а само това... шумка защото е с найлонче отдолу..но върши работа http://eruditabg.com/?pid=39&NewsID=380&highlight=%D0%BB … D0%B3%D0%BB%D0%BE без снимка но мисля, че това са въпросните. но не знам дали е гот да го оставиш да се напикава системно, може съвсем да се депресира детето.

иначе ето протектор за матрак за многократна употреба http://www.happydreams-bg.com/?p=product&aid=55

Последна редакция: пт, 01 юли 2011, 16:57 от Angel_Dust

# 26
Здравейте мили мами,
моят син е на 7години и все още имам проблем с нощното напикаване.Ходихме на лекар -изследвания ,снимка и се установи че има отворени дъги и трябвало  сами да се затворят и така ще спре.Самият той не се чувства конфортно и когато някоя от сутрените памперса е сух ,да видите как му светят очичките. Говоря ,обяснявам ,но това е положението .И вечер сме го събуждали ,но няма ефект.Казват че трябвало да се израсте-Да ама до кога?Та мисълта ми е ако някой е имал подобен проблем моля да го сподели как се е справил .Смятам да пробвам да махна памперса и да го оставя само тези специалните чаршафи. Да ли е правилно и между другото от къде да ги намеря ? В магазините за памперси ми предлагат памперсни пелини ,но те не вършат работа за голямао дете Благодаря ви предварително !
Според мен да оставиш детето без памперс при положение,че има установен проблем,е най-голямата грешка.
Как очакваш,че ще се научи да стиска след като организма му физически не е готов за това.Все едно да не даваш лекарства на болното си дете,за да се научи да спре да кашля,примерно.
Това с оставянето да се напикае 2-3 нощи,действа при здрави деца.
Най-добре потърси медицинска помощ,за да ускорите и подпомогнете процеса на затваряне на въпросните дъги.
Помогни на детето си,вместо да го травмираш допълнително!

# 27
Весислава, може ли на лични да ми дадеш повече информация къде сте водили детето и какви изследвания сте правили, че моят син е на 5 и все още е с нощен памперс. И не знам вече какво да обяснявам и какво да правя. Налива се с вода нон-стоп. Само преди лягане сигурно изпива половин литър вода, а спи много дълбоко и да се напишка не усеща, че е мокър и продължава да си спи. Ако му пропусне памперса чак сутринта като стане идва да ми каже, че е мокър...

# 28
  • Бургас
Тъй като сестра ми има лека форма на спина бифида и все още има нощи, в които се изпуска (а е на 21 год.) бях много притеснена за нощното напикаване на големия ми син. На 1 год. и 9 месеца махнах дневния му памперс, но нощем се напишкваше до 3 год. и 5-6 месеца. Не, че е някаква ненормална възраст, но предвид проблема на сестра ми на мен все там ми беше ума. За това реших да пробвам дали при него е просто в навик и удобство да се изпишка без да става от леглото.
Беше на 3 год. и 4-5 месеца като изяви желание за колело. Тогава с мъжа му взехме една касичка и му казахме, че всяка сутрин като се събуди, ако памперса му е сух ще пускаме в касичката по 1 лв. Така ще се съберат парички за колело. Съответно ако памперса е напишкан левчето отива за нов памперс. Веднага имаше ефект. Wink Всяка сутрин като малък Скрудж бързаше да свали памперса да покаже, че е сух и да пусне монетата в касичката. След месец вече взехме колелото, (не със събраните пари разбира се  Wink ) и махнахме окончателно памперсите, защото трябваше да ги пазим за идващото бебе. Grinning

# 29
  • Варна
Благодаря за мненията на всички откликнали .Естествено че няма да мъча и травмирам дето си  ,просто се чудех да ли да не пробвам и такъв вариянт .А относно лечениетоза това, няма такова Има деца които така се раждат и в пуберитета или след него се оправят .

Общи условия

Активация на акаунт