Нощен памперс

• 8 270
  • 67
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Има едно предаване по TLC - Embarrassing bodies / Kids. В него дават леченията на всякакви смущаващи заболявания и в една от сериите лекуваха дете, което на 5-6-7 години (не помня точно) още се напишкваше нощем. Стигнаха до извода, че става дума за недостиг на хормона Васопресин, който отговаря за намаленото образуване на урина нощем - http://en.wikipedia.org/wiki/Vasopressin .
Лечението се състоеше в прием на таблетки Васопресин вечер и детето спря да се подмокря.
Друг е въпроса как се дават хормонални препарати на дете, но просто споделям видяното...

# 31
И аз чакам, чакам да махнем нощния...но като гледам, няма да е скоро.
Дъщеря ми обаче и пие доста вода нощем (е не повече от 200мл) и сутрин винаги си е пълен.
Вече е достатъчно голяма и мисля да приключим с него, явно ще трябва да я будя няколко пъти нощем, за да се изпишква.

# 32
  • София
ооох до скоро си мислех, че вече ще престана да купувам памперси, но явно няма край. Аз пък имам следният проблем, моето дете не желае да се изходи по голяма нужда в тоалетната, - само ако му сложа памперс иначе не. Вече не е акал 2 дни защото аз се заинатих и не искам да му сложа, а той си стиска- какъв е правилният подход, моля подскажете ми. Използвах всякакви приоми, като уговорки, подкупване, седни на тоалетната с любимата играчка, покажи на мечето как се ака , всичко добро и лошо, но за сега няма резултат.

# 33
  • София
viv*** -и моят имаше същият проблем... като махнахме дневният памперс, аз помислих, че запек го е хванало детето по 5-7 дни не акаше с все дуфалаци, биогаии и диета за разхлабване... та схванах какво става...и честно казано почнах да му слагам памперса, той си го носеше, слагам, върши каквото там за 2-3 мин и  махаме памперса...това беше от 2 години и 10 месеца, до към вашата вързаст, нито сме говорили, нито съм му павила проблем, нито му обръщах кой знае какво внимание за това...един ден почна да напъва, но явно с извинения  въпросното беше достатъчно дълго и просто не стан в памперса и детето каза - мамо дай ми гърнето...и от тогава просто забрави памперса...

Та може би може да пробваш просто да му  кажеш - ок - кажи като поискаш гърне/тоалетна... и да спреш да обръщаш временно какдво да е било внимание...може да се заинатява детето като вижда , че отсреща има реакция.... може и просто да не е готов да се разделя по този начин със съкровището си...кой знае...

# 34
  • Бургас
Моята дъщеря също акаше само в памперс до 3 г и 7-8 месеца.Един ден пак бяхме тръгнали за памперси и аз я попитах дали не иска сега вместо памперси да и купя хубава играчка.Оставих я да помисли 5-10 минути и тя реши играчка.У дома бяха останали 5-6 броя за всеки случай.И така стана все едно е нейно решението да спрем с памперсите.

# 35
  • Варна
Синът ми беше на близо 3г, когато махнах нощния памперс въпреки, че винаги беше пълен,защото получи гъбички на слабините и педиатърката каза, че е от него. Има "инциденти", много, но не го будя нощем, защото съм чела, че е вредно да се прекъсва съня му, а и той не се буди сам. Ограничавам водата, като му обяснявам, защо трябва да пие по-малко вода преди лягане и той ме разбира.
Спасявам матрака с протектор и еднократен чаршаф върху него.
Чакам момента, в който от само себе си ще спре да се напишква или поне да се усеща и да ме събужда Simple Smile
От известно време има светлина в тунела и е сух по-често Simple Smile

# 36
И ад не съм насилвала сина ми- когато той си реши, че е готов го махнахме. Около третата год. се будеше  сух от известно време и каза "Не ми го слагай". Става понякога да пишка, но не го будя насила.

# 37
Нощният памперс на баткото махнах на 2г. - цял месец се напикаваше и аз се бях отчаяла, но една нощ се случи да пропусне, после втора и така. След около месец и половина беше се разболял с температура. Въртеше, будеше се. За да не се мъчи, му сложих памперс. Но той не миряса, докато не го махнах - това беше за последно. Сега с малкия - на 2 г. доникаде още не съм го докарала дори с дневния - но и това ще стане.

# 38
И аз да се включа по темата с памперса.Сега махаме дневния памперс,в смисъл че като е будна я държа без памперс,слагам само когато ляга.Но не иска да пишка навън,стискали се и аз не знам,но не е пишкала на вън,дори и следобеда като спи въпреки че е с памперс пак не пишка и почвам да се притеснявам.Защото памперса го махнах така изведнъж,без да и дам време да асимилира че ще е почти вече без памперс.Иначе вечер си пишка в памперса,пие си вода нормално,в смисъл както преди,но това че не иска да пишка ме притеснява.

# 39
  • София
явно не иска да пишка извън гърнето...или там където я изпишкваш...

# 40
Ми тя вече никъде не иска да пишка,нито в гърнето нито на вън.Само вечер пишка в пампата.

# 41
  • в Надежда-та
Изчаках доста време да се събужда със сух памперс/2-3 месеца/ и просто една вечер не го сложих.
и аз така Peace
Около година след като махнахме дневния Thinking
Дневния на 1г.6м.
Нощния на 2г. 6м.

# 42
Ми тя вече никъде не иска да пишка,нито в гърнето нито на вън.Само вечер пишка в пампата.

Как така никъде - цял ден ли не се изпишква? Само вечер ли? Пишеш, че пие вода - по - колко, че в тия жеги... ! И моя не иска на гърне, но иначе опишква килимите и теракота  Rolling Eyes .

# 43

Как така никъде - цял ден ли не се изпишква? Само вечер ли? Пишеш, че пие вода - по - колко, че в тия жеги... ! И моя не иска на гърне, но иначе опишква килимите и теракота  Rolling Eyes .

Ми през деня не иска да пиша,а за вода пие почти литър на ден,понякога и по 1л и половина.Ето днес следобед беше със памперс и си пишка в него.

# 44
  • Бургас
Явно не е готова за махане на памперса. Според мен е по-добре да го върнеш и след 1-2 месеца пак да опиташ, защото ако настояваш може да стане по-зле. Peace

Общи условия

Активация на акаунт