Нощен памперс

• 8 280
  • 67
  •   1
Отговори
# 60
Две извадки от книгата на д-р Спок - все пак е д-р  Peace

1.2) два часа след последното уриниране пикочният мехур на вашето дете ще бъде пълен, което значи, че детето скоро ще бъде готово да уринира и няма да е необходимо да го държите дълго на гърнето;

2. Към края на втората и началото на третата година много деца престават да се мокрят нощем, преди да са се научили да се контролират добре през деня. Пикочният мехур може да задържа урина по-дълго по време на сън, отколкото през деня, защото бъбреците автоматично произвеждат по-малко урина — когато човек е спокоен и спи, урината е по-концентрирана.

# 61
твоето дете като мана памперса колко често одеше до тоалетна? а сега? само не ми казвай 3 пъти в денонощието..щото това също не е нормално за човек приемащ достатъчно течности, още пък по-малко за дететнце....там трябва да е не по-малко от 4 пъти на ден.(само ден, не денонощие)

за възрастен също се смята нормално 6 до 8 пъти на денонощие, като естествено по-голямата част е в слветлата му час
Когато махах памперса му,ходеше през 2-3 часа/това беше миналото лято/.
В момента ходи през 2-3-4 часа,зависи.
Нищо не нормално няма в това.
По-скоро честото ходене до тоалетна говори за проблем,примерно през 30-40 мин.

# 62
  • София
да да отидеш на 2-3 часа няма ненормално със сигурност, 8-10 часа  е обаче нещо много, много различно.
Кой говори изобщо за 30-40 мин(така между другото много деца пикват в памперса(не пишкат обилно, а съвсеем малко) и запазват този маниер първите ден-два-три след махането, след което доста бързо обаче се увеличава все повече този интервал до едни съвсем нормални граници), но така или иначе никой и не казва, че е ненормално защото детето не пишка на 20 мин, а защото не пишка реално по цял ден...ти ако не виждаш разликата...много съжалявам, но проблема си е твой.

# 63
Абе,ти къде видя АЗ да имам проблем???!!!!
Просто ви казах,да не се втрисате излишно,че някое си дете се стискало 4-5 часа.

# 64
Просто ви казах,да не се втрисате излишно,че някое си дете се стискало 4-5 часа.

Моето дете се стиска почти по 12 часа,не виждам кое му е нормалното.Както и да е.Нещата се стабилизираха.Пишка в пампата,пишка на вън.Всичко е ок.След два дни върнат памперс и после махнат всичко е ок сега.

# 65
  • София
 Hug хубаво е, че са се подредили нещата Simple Smile

# 66

Моето дете се стиска почти по 12 часа,не виждам кое му е нормалното.Както и да е.Нещата се стабилизираха.Пишка в пампата,пишка на вън.Всичко е ок.След два дни върнат памперс и после махнат всичко е ок сега.
Стиска по 12 часа. Айде изпийте 2-3 чаши вода (за дете) или 1 литър за възрастен и да видим кой ще стиска 12 часа.
Искам да кажа че е върпос на много неща - освен на физиология и на режим на хранене. Аз лично не мисля да притеснявам дъщеря ми на сегашния етап да сваляме нощния памперс. Случвало се е да става през нощта и да сяда на гърне по нейно желание. За мен памперса засега е по-добрия вариант от ставане всяка нощ.

# 67
  • София
т.е.???? - жената каза, че детето пие по литър вода на ден...и стиска денем не нощем....

важното е, че се е нормализирало пишкането.

Общи условия

Активация на акаунт