Нощен памперс

• 8 269
  • 67
  •   1
Отговори
 Здравейте мамчета,  Hug

как процедирате, за да откажете децата си от нощния памперс? ще ми бъде приятно да споделите вашият опит. Аз лично съм оставила това решение на дъщеря си. В смисъл, не и давам зор. От време на време, или по-добре казано - в повечето случаи, когато тя сама отвори дума, и обяснявам, че нощния памперс ще го свалим за другата вечер, ако през дадената нощ остане суха. Но на сутринта, така или иначе е забравила всичко и не повдигам повече въпрос. Освен това и обяснявам, че сте се научи и тя като големите момиченца да не пиша в памперса.

Аз така процедирах и за дневния. Малко преди навършването на третата и годинка, тя от 'веднъж' поиска да ходи без памперс и постепенно спря да прави 'бели' в гащите.   Mr. Green

# 1
  • Бургас
Изчаках доста време да се събужда със сух памперс/2-3 месеца/ и просто една вечер не го сложих.Беше на 3г и 3-4 месеца.

# 2
  • София
И аз като margo** изчаках няколко месеца сутрин да се събуждат със сух памперс. На сина ми го махнаме малко след 3 - я РД, а на дъщеря ми мало преди 2 - я.

# 3
Оставих сина си с памперс, докато той искаше. Един ден каза, че повече няма да носи памперс и го махна от раз, и дневния, и нощния.

# 4
  • Бургас
и моят син иска да спи без памперс, обаче си се напикава и въобще не се усеща  Confused това вечерта. за следобедния сън вече е без памперс от скоро. явно като заспи и първите 2-3 часа просто не пишка. после не се усеща. така че изчаквам да заспи вечерта и му слагам памперса. ще го махна, когато започне да става или когато става със сух памперс.

# 5
И аз мислех да я оставя, докато сама се откаже, но в един момент ми писна. Имах чувството, че пишка в него, само защото знае, че е с памперс.
Купих последния пакет и й казах, че е последен и като свърши, остава по гащи, защото вече е голяма. Като останаха десетина памперса, всяка вечер й казвах "Остават още х и ще си като големите деца".
Докато имаше памперси, се напишкваше един път на всеки 2-3 нощи. Чела съм, че трябвало да има 7 поредни сухи памперси и тогава да се маха нощния, но при нас цели седем последоватени така и не се случиха. Но пък чакаше с нетърпение превръщането си в голяма, когато ще спра да й слагам нощен памперс. Купих три подложки за матрак, които не пропускат, но не от онези найлоновите, които се пързалят. Не знам от какво са направени, нещо фино и грапаво.

И какво се случи - от първата нощ, в която я оставих без памперс, не е имало нито един фал. Споменавала съм го тук и нещо ме упрекваха, но това е положението. Докато имаше памперс, се чувстваше спокойна да си пишка в него, може би дори не е полагала усилия да не го прави и не е имала и представа, че аз очаквам да се научи на нещо. След като й обясних как вече ще е по гащи, го прие охотно и някак си от раз "се научи".
Затова си мисля, че не е само до физическа зрялост, има и нещо друго. Иначе не мога да си обясня как преди се напишкваше през 2-3 нощи, а като махнахме памперса - нито веднъж.

# 6
От около 3 седмици се опитваме да го махнем. Всяка вечер питам "памперс" или "гащи" - твърдо гащи си иска човека Mr. Green
И всяка вечер ставам в 2.00 изпишквам и после чак сутринта в 8.00, когато се събуди.
Знам че е тъпо това със събуждането, но...явно детето не усеща още че му се пишка докато спи ooooh!
Само 2 произшвствия сме имали оттогава Mr. Green
Кога започват да се усещат и да се събуждат самички за пиш?!Писна ми да си навивам часовника и да се блъскам полузаспала в тъмното докато уцеля вратата на банята Tired Grinning

# 7
Беше на 3 години и 3-4 месеца. Около месец нощният памперс беше напълно сух. И просто една вечер не го сложих.

Блонди, на каква възраст Криско не пожела повече пелена?
Питам те, защото имам нещо предвид и се чудя. Може и на лични.

# 8
При дъщеря ми махането на нощния памперс определено се превръща в проблем  Sad. Дневния памперс го махнах по нейно желание доста рано - беше на 1,6г. - но с нощния не можем да се преборим. Самата тя не иска да спи с памперс, пробвах я само по гащички, но за 1 месец не е имало вечер, в която да не се напиша. Суха е само, когато я събудя към 1часа и я изпишам, но не винаги мога да хвана момента. Но и не мисля, че това е решение - да я влача полуспяща към WC  Sad. До скоро и аз не й давах зор, но вече почвам леко да се притеснявам.

# 9
Един есец някъде преди Ема да стане на 2 годинки махнах нощния памперс.Дневния го махнахме миналата година в края.Появи й се отново памперс дерматит и реших,че няма смисъл да я мъча,а по-добре да махна и нощния.

# 10
  • София
ами бях решила да чакам и да не го притеснявам.... та чаках, чаках да видя сух памперс, като по книгите...ама не би...накрая вече и най-големите  каза че му стискат,  освен това каза и че вече е голям и не иска повече...та махнахме...напишка се ест първите 2-3 нощи...много се разтройваше, така че почнах да го будя като си лягам и после към 6 сутринтта...след  няколко дни само  като си лягам..... и след около месец май, беше при баба си и те не го будили...и той не се и напишкал...и това беше Simple Smile

това на 4+ години Simple Smile

(за да не го мъкна чак до банята го изпишквах нощем в гърне, той общо взето всъщност не ес и събуждаше истински...)

# 11
.....
това на 4+ години Simple Smile

(за да не го мъкна чак до банята го изпишквах нощем в гърне, той общо взето всъщност не ес и събуждаше истински...)

Е, значи още малко трябва да устискам ooooh! Аз също го изпишквам заспал на гърнето, но докато домъкна гърнето от банята в спалнята, подритвам де що има крак на легло и т.н. А иначе да ме питаш защо не държа гърнето в стаята...не мога да дам смислено обяснение Embarassed Rolling Eyes

# 12
Изобщо не съм коментирала нощния памперс с децата си.Просто чаках без изобщо да мисля за това.
Каката беше на 2,10г когато забелязах,че има доста поредни сухи нощни памперса и започнах да я оставям по гащички.Сигурно сме имали единични инциденти,но не си спомням... Rolling Eyes
С малкия се получи по същия начин - той е на 2,6г и от 2-3седмици сутрин е сух,а вече няколко нощи спи с гащички,като първата нощ беше просто неволен пропуск на мъжът ми-забравил да му сложи памперс и така...
Не съм ги будила да пишкат през ноща.

# 13
Синът ми беше на 1 година и 10 месеца,когато започна да се буди през нощта и да иска да ходи до тоалетната.
Така го държах почти 2 месеца и накрая реших да махна памперса.
Още 2 месеца ставаше за да пишка и постепенно се научи да се стиска по цяла нощ.

# 14
Дъщеря ми се буди суха и от дневен и от нощен сън вече повече от половин година. Но настоява да спи с памперс. Само ги хабим Sad

Общи условия

Активация на акаунт