Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Мъжът Риби

 • 128 256
 • 655
 •   1
Отговори
# 30
 • Мнения: 741
Не съм имала връзка с мъж Риби, но доколкото познавам такива, мнението ми е, че деликатността в характера им (понякога притеснение да не ги възприемат като натрапници), не им позволява да бъдат по-активните в ухажването или флиртуването. Повече са на изчакване, да видят в отсрещния човек сигнали, че е харесван и желан. Много рядко правят първата крачка и като че ли по-скоро се оставят да бъдат свалени.
След това, вече е лесно. Правят компромиси, търпеливи са, приемат недостатъците на партньора с разбиране. Но ... ако се злоупотреби с него, вече започват да се замислят за приключване на взаимоотношенията. Макар, че и това правят трудно... Привързаността при тях е силна, така че по принцип връзките при тях са дълготрайни.

# 31
 • Мнения: 1 282
Не съм имала връзка с мъж Риби, но доколкото познавам такива, мнението ми е, че деликатността в характера им (понякога притеснение да не ги възприемат като натрапници), не им позволява да бъдат по-активните в ухажването или флиртуването. Повече са на изчакване, да видят в отсрещния човек сигнали, че е харесван и желан. Много рядко правят първата крачка и като че ли по-скоро се оставят да бъдат свалени.
След това, вече е лесно. Правят компромиси, търпеливи са, приемат недостатъците на партньора с разбиране. Но ... ако се злоупотреби с него, вече започват да се замислят за приключване на взаимоотношенията. Макар, че и това правят трудно... Привързаността при тях е силна, така че по принцип връзките при тях са дълготрайни.
Това определено важи за "моята" Риба. Но първа крачка не прави не само за свалки, ами по принцип. Трябва някой да го подтикне за всичко. Иначе беше мил, внимателен по времето, когато се сваляхме.  Mr. Green И сега е такъв. Рибите са романтични души, обичат да им се обръща внимание, бързо се сърдят, ако усетят, че им "бягаш" и вниманието е насочено към някой друг.

Elizabeth_, сладкодумни са, да. Много бързо успяват да омаят всички.  Twisted Evil

# 32
 • Мнения: 1 600
Е, все пак той направи първата крачка Whistling
Сега-засега само се дебнем и ми се струва, че имаме точка на пресичане.
Не знам дали ме харесва...
Не че вярвам, че в зодиите има нещо универсално, но друг такъв субект не познавам Simple Smile

# 33
 • Мнения: 741
Анч, интуицията на Риби е доста добра и често виждат неща, почти незабележими за другите. Това, че съпругът ти бързо променя мнението си за хората, най-вероятно се дължи на някакви разочарования от тях. Лошото при Риби е, че когато създават приятелства и познанства, подхождат доста наивно, заради прекалено доверие и вяра в искреността и добротата на хората. Затова и разочарованията при тях са неизбежни и ги преживяват доста трудно... А е толкова лесно - просто да имат по-реалистичен поглед и очаквания... Ама, как да ги накараш да вярват, че света е толкова тъмен, след като вярата им в доброто и светлото е толкова голяма... Недоумяват, страдат, измъчват се от желанието да променят, да идеализират...
 Риби лесно могат да бъдат разочаровани, дразнят се от доста неща, да, вярно е - особено ако забележат неискреност, фалш, недоброжелателност и т.н. Ако Риби се разочароват и преценят, че общуването с някой ги натоварва, отегчава или пък метафорично казано - замърсява техния чист душевен свят - са способни да се дистанцират завинаги (имам предвид познати, приятели, колеги, към близките си хора са доста компромисни).
Дистанцират се и стават пасивни, когато страдат за нещо, а страдат ли - им е нужна самота. И време... В такива моменти другите не могат да ги разберат, а Риби изискват съчувствие, нежност и спокойствие. И тогава - се получава разминаване в настроенията на двамата съпрузи, в очакванията им... Ако се опитате да ги разберете, не мисля, че ще ви е трудно с тях. Просто не ги възприемайте като двулични, а чувствителни мъже с променливо настроение, за което причината е в някакво разочарование от нещо, от някого или пък от свой неуспех - защото и тогава страдат и се измъчват.
Не са от най-лесните хора, но и не са от най-трудните. Мъжете Риби са едни от уважаваните от мен мъже, наравно с мъже Телец и Лъв...

# 34
 • Мнения: 1 282
anjali, много добър пост. Наистина си казала нещата точно такива каквито са.
Да, често е разочарован от хората около него, но наистина наивно подхожда към тях. Той не може да повярва, че някой може да му причини зло, докато сам не се опари. Скоро преживя сериозно предателство, което засегна и нашата връзка, по- точно желанието на "приятеля" да ни раздели. Доста трудно го преживя, но не си взима поука и отново подхожда към новите познанства така "сляпо".

# 35
 • Мнения: 13 814
От баща ми, който беше Риби и от едно бивше гадже, мога да кажа, че мъжете Риби не са за мен. Твърде много се реят в облаците, мечтаят, доверчиви са, обсебващи с желанието си да ти покажат колко те обичат. Готови са да ти свалят звездите, но не си признават грешките и нападат, ако им кажеш нещо по въпроса. За закъсненията вече стана дума. А и наистина не са много решителни, всичко става с бутане!

# 36
 • Бургас
 • Мнения: 4 775
Вие ми говорите за някакви други Риби  Rolling Eyes 

Аз съм много разочарована от моя мъж Риба.Представете си колко много може да е търпелив един Телец ,но и на мен ми идва в повече това,че не мога да разчитам на него ,защото все намира как да се измъкне,от неговото мълчание и бягане от проблемите.

Да ,когато ме сваляше беше най-милия,романтичния и добър мъж.Но всичко е илюзия ,за момента, докато си постигнат това,което искат.После иди ги хвани.

Мога да му призная - щедър е ,много бързо се ориентира в обстановката и се напасва,не ми държи сметка къде ходя,какво правя,колко пари харча т.е не е дребнав в никакъв случай ,но не иска и аз да знам за него.Аз си го тълкувам като липса на интерес към мен ,а неговата потайност ,че има какво да крие от мен.

# 37
 • Мнения: 741
Моят съвет е да опиташ с откровен разговор, в който да изясните нещата - просто го попитай какво го тревожи, какво го е накарало да се дистанцира - не мисля, че ще може да устои на един такъв жест на внимание и загриженост за чувствата му.
Ако мъж Риби се е почувствал обиден от нещо, огорчен е или отчаян, може външно да изглежда като безразличен, дори егоистичен, но чувствата в него всъщност да са същите, както и преди.
Риби могат да се затворят в себе си доста за дълго, с което - да, съгласна съм, че може да създадат впечатление на пасивни, незаинтересовани, дистанцирани, дори понякога - студени. Важно е да разберете причината за това негово затваряне.
А за да не страда връзката ви от тези негови - странни за другите хора настроения, му дайте време, той не само ще се оттърси от меланхолията, но и ще се зареди с нова, положителна енергия, защото по принцип мъж Риби е воден от вярата си в доброто ... и т.н., и макар понякога тя да намалява, в други моменти - вярата е неговото спасение.
Слабото място на мъж Риби са от една страна чувствата му - там лесно може да бъде наранен, но и от друга - плахостта му как го приемат хората от средата му... Например, ако хвалите някой друг мъж пред Телец, той ще реагира бурно, заради огромната си ревност; ако ядосате Скорпион - стойте далече от него, защото бурята която ще се появи, ще е огромна и т.н. Но ако се възхитите от друг мъж пред Риби - ще се свие, ще се отдръпне и сам ще започне да се самонавива, че не струва нищо и не е способен да ви направи щастливи, ще започне да се пита с какво ви е разочаровал, какво още да направи за връзката ви... Ще бъде мълчалив, неуверен... А просто ще се нуждае от вашата прегръдка, усмивка и топла дума, с която да го убедите, че колкото и да е странен - вие си го обичате и безкрайно много държите на него...
    
ПП  Имайте предвид и асцендента му...

# 38
 • Бургас
 • Мнения: 4 775
Много пъти съм опитвала да водим диалог по проблемите ,получава се така ,че си говоря сама.Накрая казва ,че не знае защо постъпва така е че  е глупак.Мен това не ме прави по-доволна.После се старае известно време и пак наново.Просто не иска и се прави,че не разбира.

Въпреки,че съм Телец се научих да му давам свобода -все пак съм с Водолейска Луна и също имам нужда от собствено пространство,но той изобщо не иска да се ангажира със семейството ,гледа си само неговите ангажименти и все няма време и аз се чувствам като хваната в капан.Има си наистина астрологична обосновка защо е така.

Предполагам ,че аз се самонавивам в повечето случаи,но той  никога не се опитва да ми обясни ,а мълчи сякаш това ,което си мисля е вярно/ което за мен е доказателство ,че е вярно/.

# 39
 • Мнения: 741
Много неприятна ситуация. Изпаднал е в другата крайност, в неподходящата - за съжаление... Мога само да ти пожелая по-скоро съпругът ти да намери начин да излезе от тази черна дупка, в която по някакъв начин е попаднал и всичко между вас да потръгне отново по начина, по който е било в началото на връзката ви! Защото комбинацията ви е добра - дава възможност за хармония и разбирателство.

# 40
 • Мнения: 1 282
Риба с Телец са баща ми и майка ми. Имат хубава, добра, хармонична, стабилна връзка.

Наистина си в неприятна ситуация.  Tired
Определено смятам, че Рибите са със сложен характер или при нас е така, защото аз съм Дева и в повечето случаи чета, че това не е подходяща комбинация. С времето обаче се научих да не обръщам внимание на честите смени в настроенията му, все още малко ме обижда сприхавостта му, но и към това свикнах.
Frozen Gale, нещата с годините се променят, спор няма. От много неща се разочаровах- избухливостта, това, че не приема чуждо мнение и се сърди, липсата на инициатива, но си има и хубави страни, не мога да отрека- внимателен е, обгрижва ме, изслушва, споделя всичко, чак няма търпение да разкаже.

Дано се наредят нещата при вас.

# 41
 • Мнения: 13 814
Вие ми говорите за някакви други Риби  Rolling Eyes 

Frozen Gale, и аз говорех за същия мъж Риби като твоя! Спореше с мен, дори да знаеше, че съм права и не отстъпваше, сякаш от това му зависеше живота. Да не говорим за бягането от проблемите, там са царе! И аз съм Телец, смятам се за търпелива, ама това не го издържах!

# 42
 • Мнения: 741
Ето какво намерих за Риби:
"Променливостта на Рибите, най-водният от водните знаци, има характер на преливане. Непрестанно променяйки се, тяхната водна природа неуморно опитва нови начини за приспособяване на собствените им настроения и емоции към настроенията и емоциите на другите. Могат да бъдат капризни и да изчезват като някои обитатели на дълбините, където проблясват само водни сенки - дали ги виждате или си ги представяте?"

Момичета, ако това ще ви успокои, ще ви кажа, че Рак - като воден знак, също е характерен с огромната си чувствителност, но за разлика от Риби е доста властен и определено държи да стават нещата така, както той ги разбира. Другият воден знак - Скорпион, пък е известен със своята отмъстителност - така, че ако е разочарован или наранен - последствията ще са ужасни... Риби са по-мекият вариант и с малко повече разбиране към неговите странности - можете да изградите добра връзка.

# 43
 • Бургас
 • Мнения: 4 775
И аз не знам как ще се развият нещата ,иска ми се да мога да му простя,но съм му много сърдита,защото знам ,че можеше да сме щастливи.Ако бяхме разговаряли равностойно щях и аз да мога да видя грешките си.

Вярно ,покрай него научих труден за Телеца урок да не се вкопчвам и да го смятам за моя собственост.Може би трябва да се науча да живея самостоятелно без да съм в двойка.

Вече като чуя Риба и си имам едно наум и се шегувам ,че ако имам друг мъж  първо трябва да му видя хороскопа  Joy


anjali
,явно и ти се интересуваш от астрология.Казват ,че и връзката Телец-Телец също е добра.

# 44
 • Мнения: 741
За връзка Телец - Телец не мога да кажа нищо, нямам наблюдения.
За твоят съпруг - тъй като видях, че е с асцендент Стрелец - а самата аз съм с такъв - мога смело да те уверя, че той (Стрелецът) често е водещ в действията и характера на Риби. Това желание за свобода и независимост (в никакъв случай на 100 %) е в противоречие с Рибешката природа на съпруга ти, но пък ще се наложи да проявиш разбиране и към тази му особеност, така че - убедена съм - в един момент - когато добре опознаеш характера му - проблемите ви ще изчезнат... Пожелавам ви го да стане по-скоро. Просто прочети това-онова за всеки знак, който има влияние върху него и ще ви е много по-лесно да се разбирате.

Общи условия

Активация на акаунт