Въпроси към Класически хомеопати 16

• 66 162
  • 747
  •   1
Отговори
# 180
И аз си мисля, че няма как някой да знае дали една потенция е подходящата или не, ако не познава подбробно конкретния случай Simple Smile
Ооо, това никой не го оспорва. Индивидуалния подход всички го мелим постоянно. Просто по детски се учудвах на лечение с едни и същи потенции

# 181
Приеми го като чисто съвпадение Simple Smile Просто се е случило 2 души да са едно семейство, пък да им трябва една и съща потенция. Както и чисто случайно 2 души приемащи една и също потенция може изобщо да не се познават Simple Smile За успокоение: мъжът ми взема по-ниски потенции Simple Smile

# 182
Оф, Меги....говоря за хомеопати, които работят само с тези потенции...
Ако визирах теб, нямаше тъй нетактично да те посочвам в скобите Joy
И не говоря за двама души, а за семейство - нито съм именувала, нито съм посочила бройката членове Crazy....Не ме чопли вече, няма да ти кажа кой бода в момента...  Laughing

# 183
 Laughing Сега ще дойде Ниал да каже кой какво разбира и защо точно така го разбира от чуждите думи  Laughing

# 184
Сусамовото масло/ олио спира 30% от ултравиолетовите лъчи. Кокосовото и фъстъченото масло, както и зехтинът го следват с 20%. За маслото от ему, което в Австралия използват и до днес (и не само като средство против изгаряне), се твърди, че отразява 100% от слънчевите лъчи.

това съм чела.

# 185
Laughing Сега ще дойде Ниал да каже кой какво разбира и защо точно така го разбира от чуждите думи  Laughing
Дано и твоето изречение обясни newsm78 Grinning

# 186
 offtopic Визирам нееднократно обяснение защо хората се "хващат" или афектират от дадени думи в нечие мнение, без изобщо да е било насочено към тях Simple Smile А обяснението е много точно според мен Simple Smile

# 187
Аз не знам къде да попитам и затова ще пробвам тук-въпроса ми е към варненските майки, знаете ли до кога ще отсъства д-р Джеджев? Въобще в отпуска ли е или.......спомена че днес за последно ще преглежда и после ще отсъства, но ми беше неудобно да го попитам до кога.

# 188
  • Varna
Аз не знам къде да попитам и затова ще пробвам тук-въпроса ми е към варненските майки, знаете ли до кога ще отсъства д-р Джеджев? Въобще в отпуска ли е или.......спомена че днес за последно ще преглежда и после ще отсъства, но ми беше неудобно да го попитам до кога.
[/quo

няма да го има до 1 август

# 189
Здравейте,
в моето семейство съвсем отскоро използваме хомеопатия. Аз ви чета от известно време и в постовете ви намирам отговори на повечето си въпроси   Sunglasses. Това, за което искам да попитам може би сте го обсъждали в по-стари теми, но съм го пропуснала.
Въпросът ми е относно мазането с различни масла, предпазващи от слънчево изгаряне.

Сусамовото масло/ олио спира 30% от ултравиолетовите лъчи. Кокосовото и фъстъченото масло, както и зехтинът го следват с 20%. За маслото от ему, което в Австралия използват и до днес (и не само като средство против изгаряне), се твърди, че отразява 100% от слънчевите лъчи.

това съм чела.

Биха ли могли, тези които ги ползват да обяснят от къде си ги набавят, колко често се мажат? Аз съм от Варна, имате ли инфо тук къде ги има?

Ние ходим на плаж от 9-11 обикновенно. Може и по-рано ако успеем да се събудим  Laughing. Синът ми е с много бяла и нежна кожа и ако не е намазан се зачервява много бързо.

# 190
 Аз да се оплача- сега пък сме с Т.

Миналата седмица излекувахме бронхит и тази сутрин детето стана с 37,7 и си ги поддържа така. Водих я да я прегледат- гърди чисти, гърло -ок, не ни растат кътници. Миналата седмица я водих на УНГ- няма трета сливица.

Хомеопатичката иска да пуснем гърлен секрет, защото сутрин става с много лош дъх и нощем диша през устата. Каза,че ако поддържа 2-3 дни над 38,5 тогава ще се намеси...Това чакане ме убива  Tired

Предполагам, че като легне следобед ще дигне по- висока Т.

Извинявайте за поста- просто исках да се оплача .... Tired

# 191
Меримоли, сусамово и кокосово масло има в диетичните магазини, в био-магазините, в повечето големи супремаркети. Масло от малониви семки, което е с най-висок фактор от естествените растителни масла, само отвън може да се поръча. Аз не бих стояла на слънце след 10 ч., до 11 ч. може би само под чадър. На моето дете след 9:30 -10 ч. му слагам бяла тениска или широкопола шапка, ако стои на слънце, под чадъра и гол може до 11 ч. макс. Маслата не са водоустойчиви и попиват сравнително бързо, за разходка може и веднъж да се нанесе, за по-дълго седене на плажа може би на всеки 1,5-2 часа.

# 192
Благодаря за отговора Love&Light  Hug

# 193
  • Пловдив
Имам чуденка. Лекувам голямото дете  с хомеопатия, но в момента хомеопатката й не е в града очевидно и не е достъпна по телефона.
Та ситуацията е следната. Предната нощ детето се събуди плачейки и каза, че го боляло ухо. Погледнах й в устата и видях, че й расте последният зъб от същата страна ( вдясно), затова реших, че може да има връзка с това и не предприех нищо (дадох й само Нурофен, защото явно болката беше доста силна, а тя определено не е лигла). Нямах намерения да правя нищо друго, но на следващия ден забелязах, че й тече секрет от ухото, прозрачен. Иначе колкото и пъти да я питам, все казва, че не я боли, и аз й вярвам, защото няма навик да лъже. Бяхме на УНГ, която предписа хидрокортизон+ някакви капки за нос и каза, че ако до четвъртък не мине, ще трябва орален прием на антибиотик. И аз сега съм в чуденка какво да правя.
Питах лекарката има ли гной, тя ми отговори неопределено. Понеже и продуха ухото и извади нещо малко, уж каза, че това било засъхнала гной, която пък в същото време трябвало да изтече, т.е. хем имало, пък сега едва ли не няма, не можах да разбера.... newsm78
Детето сега не се оплаква, има също съвсем лека задна хрема, иначе е ОК. Има апетит и приема достатъчно течности.
Вариантите са ми следните:
1. Изчаквам, нищо не правя, но за всеки случай я водя на преглед в четвъртък да видя как се развиват нещата.
2. Давам от последното прието хомеопат. лекарство (phos 200 CH - поради по-продължителна, но не тежка задна хрема, свързана с 3-та сливица), което е пила преди повече от 2 месеца. Това не ми се струва подходящо решение, но нашата хомеопатка така препоръчва по принцип.
3. Слагам хидрокортизона, за да избегна антибиотика.
Аз клоня като че ли към вариант 1. Но пък в неделя заминаваме за морето и ако там се влошат нещата (което и иначе не е изключено), ще ми бъде много по-трудно да търся лекар и решение.
От друга страна, точно предния ден, преди да я заболи ухото, се поскарахме 2-те по-сериозно и подозирам, че може и да има връзка. Което пак оставя въпроса нерешен.
Какво бихте ме посъветвали?

Последна редакция: пн, 18 юли 2011, 14:51 от yulinga

# 194
  • Пловдив
Така като описваш...се сещам коя е хом.Та затова те съветвам да Не действаш по т.2!!!Защото надали в тоя момент детето ти отговаря на картината на така обичания от "нея"/хом/ Фосфор!

Бързо оздравяване! Peace

Общи условия

Активация на акаунт