Въпроси към Класически хомеопати 16

• 66 120
  • 747
  •   1
Отговори
# 165
  • Пловдив
Ако може да се върна малко назад относно мазането и ползването на слънцезащитни продукти-за децата.Нашта хом. не е против да ползвам такива,но забрани мазането с лосионите против комари!Та при вас как е?Освен с натуралните масла от типа сусамово/макадамия...какво ще ползвате на морето? Peace

# 166
Против комари може ли да се използва лавандулово масло разредено във вода за мазане?

# 167
  • Пловдив
Против комари може ли да се използва лавандулово масло разредено във вода за мазане?

То действа като антидот и...е рисковано според мен,ако в момента сте на ХЛ! Peace Аз ползвам цитронела,като капвам на подгъва на дрехите,но не е мн.ефикасна.

# 168
За слънцезащитно - масло от малинови семки - в други теми сме го обсъждали като с най-висок фактор; сусамовоте е само 4. Но ние и без мазана, макаре че сме много светли с детето, пак иделно се оправяме само следейки часовника Wink
За комарите, не знам, нас от няколко години вече не ни хапят. А аз им бях любимка... Не знам дали е от ХЛ, които при нас в последните 3 години са все в много високи потенции...

# 169
Да използвам темата отново да попитамч за мнения за Валентина Банчева- работи в София
Благодаря предварително  Hug

# 170
  • Пловдив
За слънцезащитно - масло от малинови семки - в други теми сме го обсъждали като с най-висок фактор; сусамовоте е само 4. Но ние и без мазана, макаре че сме много светли с детето, пак иделно се оправяме само следейки часовника Wink
За комарите, не знам, нас от няколко години вече не ни хапят. А аз им бях любимка... Не знам дали е от ХЛ, които при нас в последните 3 години са все в много високи потенции...

За малиновите семки и аз прочетох,но тук не се намира,а от чужбина на мен ми идва скъпо...Блазе ви за комарите...айде,аз ги преглъщам,ама на детето стават рани.

# 171
  • Пловдив
За комарите си ползвам стандартните пръскала от магазина, с условието, че не пръскам по кожата, а САМО по дрехите, на разстояние около 20см.. Миналото лято цялото така изкарахме, и не сме имали проблеми Peace.

# 172
Аз мажа с печен ресторантьорски стар лук Laughing, ама сааааамо когато се налага, тоест трябва ята да има.
Искам да попитам хомеопатите какво смятат за лечението само с СМ и от този сорт т.нар. високи потенции? Защото аз се вмъквам във следните мисли...и не знам дали съм на прав път. Така. Високата потенция е предписана такава, защото е ( или поне би трябвало) да е съобразена с чувствителността,възприемчивостта, реактивността на ЖЗ, време за реакция и прочие...От това си правя извод, че толкова високи потенции се предписват на хора със слаба чувствителност, възприемчивост, реактивност...( може и да бъркам). Има ли риск тази висока потенция да "спре да действа" като адекватен стимул и да се налага по-силен стимул? Ако е така и се наложи такъв по-силен стимул, каква по-силна потенция има от последната СМ? Х? И ако се стигне до Х, рискът от силно влошаване не е ли много голям?
От друга страна ако е правилно предписана, значи ли че една СМ потенция ще промени възприемчивостта, чувствителността, реактивността на пациента или поне някоя от трите компоненти? Тоест при правилно лечение с СМ в един момент ще се стигне до С скалата, в смисъл такъв, че и лекарство от С скалата да се окаже достатъчен стимул? Или не е така?
(моето мнение е, че правилно лекуван пациент, който е имал нужда от конституционално лекарство в СМ, след време ще бъде достатъчно стимулиран и от С. По пътя на логиката. Но не съм на сто процента убедена)

# 173
Citronela sam dobavila v masloto ot malinovi semki, no nie ne sme dovolni ot nego. Vsichki izgariame kato sme mazani samo s nego, kato sme do 11 na slynce.

# 174
Аз мажа с печен ресторантьорски стар лук Laughing, ама сааааамо когато се налага, тоест трябва ята да има.
Искам да попитам хомеопатите какво смятат за лечението само с СМ и от този сорт т.нар. високи потенции? Защото аз се вмъквам във следните мисли...и не знам дали съм на прав път. Така. Високата потенция е предписана такава, защото е ( или поне би трябвало) да е съобразена с чувствителността,възприемчивостта, реактивността на ЖЗ, време за реакция и прочие...От това си правя извод, че толкова високи потенции се предписват на хора със слаба чувствителност, възприемчивост, реактивност...( може и да бъркам). Има ли риск тази висока потенция да "спре да действа" като адекватен стимул и да се налага по-силен стимул? Ако е така и се наложи такъв по-силен стимул, каква по-силна потенция има от последната СМ? Х? И ако се стигне до Х, рискът от силно влошаване не е ли много голям?
От друга страна ако е правилно предписана, значи ли че една СМ потенция ще промени възприемчивостта, чувствителността, реактивността на пациента или поне някоя от трите компоненти? Тоест при правилно лечение с СМ в един момент ще се стигне до С скалата, в смисъл такъв, че и лекарство от С скалата да се окаже достатъчен стимул? Или не е така?
(моето мнение е, че правилно лекуван пациент, който е имал нужда от конституционално лекарство в СМ, след време ще бъде достатъчно стимулиран и от С. По пътя на логиката. Но не съм на сто процента убедена)

1/ CM е потенция от С скалата, точно както 6СН или 200 СН. След нея следват ММ, МММ

2/ Правилото за подбор на потенции е, че ХЛ се подбира в потенция съобразена с характеристиките на ЖС (чувствителност, възприемчивост, реактивност), миазмичен терен, активен в момента миазъм, потенциално наличие на възбуждаща или подържаща причина на болестта, потенциално наличие на системно антидотиращи фактори и др.

3/ Изводът ти, че толкова високи потенции се предписват на хора със слаба чувствителност (коректно е да говорим за ниска, а не слаба), възприемчивост и реактивност е ГРЕШЕН.

4/ Нито ХЛ действа, нито потененцията действа. Действа жизнената сила. ХЛ в съответната потенция се явява стимул към ЖС - да я възбуди към действие. Какво действие? Възстановяване на динамичното равновесие, т.е здраве.
Та...има ли "опасност" едно ХЛ в конкретна потенция да спре да бъде адекватен стимул към ЖС - отговор: разбира се, но думата "опасност", семантично, хич не й е тук мястото. Всяко ХЛ, във всяка една потенция 6СН или СМ, към един конкретен момент спира да бъде стимул. Това може да се дължи както на промяна на картината на пациента, така и на промяна на характеристиките на жизнената му сила. В първият случай е нужно ново ХЛ, във вторият случай е нужна ревизия на потенцията или начинът на приемане.

Като за популярен форум - толкова. Който иска повече - да ходи на семинари и да учи, или да чете повече Органон Grinning

Последна редакция: сб, 16 юли 2011, 12:33 от Nial

# 175
Като за популярен форум обяснението е чудесно!!   bouquet Дори аз го разбрах Simple Smile

# 176
Благодаря Hug
Да задам въпроса си така - ако ЖС свикне на силни ритници, защото СМ си е силен ритник, и се наложи да стигнем до МММ, какво правим? Или няма начин ЖС да свикне?...
Пием МММ и ЖС се връща постепенно към едно добро състояние...

Опитвам се да намеря отговор защо във всякакви състояния, и остри, и хронични, едно цяло семейство приема само СМ потенции? Embarassed  Love&Light , ако правилно помня ти и детето ти също приемахте май само високи потенции? ( може и да бъркам). И щом симилимумът в неправилна потенция може да е много "по-опасен" от симилето в неправилна потенция, се чудя на тази константа в предписанията откъм потенции... Thinking

По точка 4 във втория случай, който описваш - ревизираме максимално високо достигнатата потенция или начина на прием. И какво правим. Интересно ми е какво се прави, ако максималната потенция не действа на ЖС? Или ....няма начин да не действа, а просто не сме дали правилното лекарство?(по логика ако и МММ или последната по възможност потенция не действа, значи трябва да си умрял.... newsm78)
Поомотах се Crazy Joy

# 177
Благодаря Hug
Да задам въпроса си така - ако ЖС свикне на силни ритници, защото СМ си е силен ритник, и се наложи да стигнем до МММ, какво правим? Или няма начин ЖС да свикне?...
Пием МММ и ЖС се връща постепенно към едно добро състояние...

Опитвам се да намеря отговор защо във всякакви състояния, и остри, и хронични, едно цяло семейство приема само СМ потенции? Embarassed  Love&Light , ако правилно помня ти и детето ти също приемахте май само високи потенции? ( може и да бъркам). И щом симилимумът в неправилна потенция може да е много "по-опасен" от симилето в неправилна потенция, се чудя на тази константа в предписанията откъм потенции... Thinking

По точка 4 във втория случай, който описваш - ревизираме максимално високо достигнатата потенция или начина на прием. И какво правим. Интересно ми е какво се прави, ако максималната потенция не действа на ЖС? Или ....няма начин да не действа, а просто не сме дали правилното лекарство?(по логика ако и МММ или последната по възможност потенция не действа, значи трябва да си умрял.... newsm78)
Поомотах се Crazy Joy

СМ не е нито силен ритник, нито пък е слаб ритник. Това е просто една потенция - динамично отношение на количество енергия, към конкретно пространство.

Въпросът за това как всички членове на семейството, при всякакви обстоятелства пият една потенция (независимо дали е СМ или 6СН) трябва да бъде зададен към конкретният практикуващ хомеопатия. Аз лично не виждам нищо индивидуализиращо в това и не намирам хомеопатична логика.

Ревизираме - означава това което означава - ПРЕРАЗГЛЕЖДАМЕ.  Въобще не коментираме дали е "максимално висока" или "максимално ниска" потенция; това няма никакво значение. В резултат на това преразглеждане ние можем да стигнем до заключение, че е нужна промяна на потенция или промяна в начинът на прием, или пък промяна в честотата на приема. Сега не питай, какво означава промяна, защото това зависи от всеки конкретен казус.

Поомота се...

# 178
Въпросите ми бяха изключително целенасочени и благодаря за отговорите.
(Тези лекции вече ги минах. Което разбира се не значи, че нямам въпроси по тях Laughing, но не са от това естество...Силно се надявам отговорите ти да са повлияли там, където трябва, и ти благодаря - на мен не ми вярват, поне на теб да повярват....)

# 179
И аз си мисля, че няма как някой да знае дали една потенция е подходящата или не, ако не познава подбробно конкретния случай Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт