Въпроси към Класически хомеопати 16

• 66 183
  • 747
  •   1
Отговори
# 210
Лекарството ни почти свършва, а трябва да го пием поне още седмица. Мога ли да долея само вода, за да стигне? Предния път така ни казаха. Става въпрос за calcarea carbonica 200 2 гранулки разтворени в 40мл вода и 10 мл етилов спирт.

# 211
Здравейте! Аз продължавам да се тревожа за безсънието на бебето и по хода на логиката търся обяснение. Може би запознатите да ми кажат възможно ли е калкарея карбоника( която разбирам че е калциев карбонат) дадена в 1М на бебе, което е кърмено от майка на диета 5м без млечни продукти(липса на калций), да му е дошло в повече калция и да активира никнене на зъби и т.н процеси свързани с калция, и безсънието да е от това. Струва ли ви се логично? Не знам вече какво обяснение да намеря.
Мамо на Мони, не мога да коментирам лечението по две причини - първо не съм запозната със случая и второ (най-важното) нямам достатъчно знания.
Защо не го споделиш с хомеопата? Обсяни му как спите, кога не спите, денем, нощем, съпътстващи симптоми в поведението  и прочие....
Иначе в картината на лекарството има страхове от заспиване сам на тъмно и прочие....

Относно диетата - аз в живота си почти не съм приемала мляко, сирене, кашкавал  и прочие. Ненавиждам ги, особено прясното мляко. Кърмила съм две деца, нямала съм подобни проблеми. Кърмата си има достатъчно калций, който извлича от твоите кости, тъй че споко. Не е от това.

# 212
  • София - Варна - Бургас
Лекарството ни почти свършва, а трябва да го пием поне още седмица. Мога ли да долея само вода, за да стигне? Предния път така ни казаха. Става въпрос за calcarea carbonica 200 2 гранулки разтворени в 40мл вода и 10 мл етилов спирт.

Може, малко ще спадне потенцията, но пък ще го джуркате с лъжичката повече пъти, например 20 пъти.

# 213
Здравейте! Аз продължавам да се тревожа за безсънието на бебето и по хода на логиката търся обяснение. Може би запознатите да ми кажат възможно ли е калкарея карбоника( която разбирам че е калциев карбонат) дадена в 1М на бебе, което е кърмено от майка на диета 5м без млечни продукти(липса на калций), да му е дошло в повече калция и да активира никнене на зъби и т.н процеси свързани с калция, и безсънието да е от това. Струва ли ви се логично? Не знам вече какво обяснение да намеря.

Първо - потенция 1М (или 1000C) е безкрайно далеч от материалната доза вещество, така че калцият няма как да дойде в повече.

Второ - хомеопатичното лекарство Calcarea carbonica НЕ е калциев карбонат, дори и така да може да бъде предположено от името му. Лекарството е направено от средният слой на мидена черупка и когато го е изготвял Ханеман е мислил, че така че получи чист калции, но ние днес знаем, че освен калциев карбонат, в изходната субстанция има калциев фосфат и няколко сложни органични съединения, идваши от самото мекотело - мидата.

Всеки случай трябва да се разглежда и разбира индивидуално. В 5 изречения във форум НЕ може да се изложи нужната информация за да се направи заключение на какво се дължи това, което наблюдавате.

Вариантите са да споделите за случващото се с хомеоапта си, или ако не ви харесва начинът по който общувате с него и начинът по който той води случая -  да го смените.

# 214
Мама на Мони, който ти е предложил диетата без млечни, не ти ли е предложил и как да компенсираш специално за калция?! По принцип абсорбацията на калций при кърмещи е значително по-добра. Бебето ти получава всичко необходимо от кърмата, въпросът е ти да си получаваш всичко необходимо от храната.

# 215

Може, малко ще спадне потенцията, но пък ще го джуркате с лъжичката повече пъти, например 20 пъти.
  bouquet

# 216
Благодаря на всички за отговорите! Аз поддържам връзка с хомеопата, но това не ми пречи да търся обяснение за себе си, защото калкареята помогна за другите проблеми като алергията и дерматита, но съня ме притеснява - остава да разчитам, че го мъчат зъби и просто трябва да изчакам да се успокои( тази нощ спа по-добре). А тази диета я спазвах и с първото дете  и никой не предложи как да компенсирам липсата на калций при мен, но ми остава още малко -  после ще оправям пък себе си.
отново благодаря  bouquet

# 217
Да седна и аз да пиша накрая.

Ако може да започна с въпросите:

•   какво мислите за двукратното вземане на Карцинозин 1 М в рамките на 4 месеца? Не е ли малко страшничко?
•   Каква е тази еднократна доза на високите потенции в аптеката на ул. Чаталджа? Ще обясня по вече – когато правим проследяване по телефона с хомеопата си поръчвам хо във високи потенции от въпросната аптека. Ако се сетя да кажа, моля за малка опаковка. Последния път като се обаждах обаче, дамата ме предупреди че малката опаковка ( която съдържа 20 гранули) е за едникратен прием и не можело да се разделят. Това ме озадачи, нали тук обсъждаме че няма разлика дали се взема 1 или 5 гранули от дадено хо. Моля коментирайте.
•   Каква е опасността от често вземане на неправилно подбрани хо с високи потенции? А с ниски?

Много благодаря за отговорите.

# 218
И на мен ще ми бъдат полезни отговорите!  bouquet

# 219
•   какво мислите за двукратното вземане на Карцинозин 1 М в рамките на 4 месеца? Не е ли малко страшничко?

На дъщеря ми това се води конституционното лекарство. Има ли от какво да се притеснявам  newsm78

Благодаря за отговорите   bouquet

# 220
  • София - Варна - Бургас
Да седна и аз да пиша накрая.

Ако може да започна с въпросите:

•   Каква е тази еднократна доза на високите потенции в аптеката на ул. Чаталджа? Ще обясня по вече – когато правим проследяване по телефона с хомеопата си поръчвам хо във високи потенции от въпросната аптека. Ако се сетя да кажа, моля за малка опаковка. Последния път като се обаждах обаче, дамата ме предупреди че малката опаковка ( която съдържа 20 гранули) е за едникратен прием и не можело да се разделят. Това ме озадачи, нали тук обсъждаме че няма разлика дали се взема 1 или 5 гранули от дадено хо. Моля коментирайте.
•   Каква е опасността от често вземане на неправилно подбрани хо с високи потенции? А с ниски?

Много благодаря за отговорите.

Не се тревожете от името, няма никакъв проблем - та това е разреждане 1:100000000000000000000000.......- общо две хиляди нули! а при 1:100000000..... -24 нули не остава и една молекула!  Simple Smile

20 гранулки са си 20 гранулки, другото е Търговска политика.  Grinning

Възможните ефекти и при двете потенции е от лечебно действие, силни лечебни кризи, до доказванена симптоми, но без патология.

simpatiuh4e, не се страхувай от името на хо л-вото, кажи ни за ефекта от него

# 221
 Понеже от скоро се лекуваме с хомеопатия сме го пили два пъти за един месец.

Първия път веднага след интервюто за 3 дни на капки . Промените които забелязах са: детето стана видимо по спокойно, изчезна съреденето и тръшкането за най- малкото нещо, беше по- весела, по- бъбрива.

След една седмица се разболя.Пихме го три дни  през пета чаша при първи признаци на разболяване- хрема, кашлица, но не ни стопира нищо и детето направи бронхит и си пихме друго лекарство. То ни помогна и за три дни бронхита отшумя.

За съжаление емоционалното състояние на детето е отново същото- сърди се постоянно, не е толкова спокойна.

При нас проблема е, че още детето не говори, не може да обесни какво иска, аз често не мога да разбера какво иска от мен и тя започва да се сърди и да се тръшка. Комуникацията ни е доста затруднена от това неговорене. Иначе чува и разбира абсолютно всичко, но не иска или не може да говори.... Tired

Благодаря за отделеното време   bouquet

# 222
Благодаря на всички за отговорите! Аз поддържам връзка с хомеопата, но това не ми пречи да търся обяснение за себе си, защото калкареята помогна за другите проблеми като алергията и дерматита, но съня ме притеснява - остава да разчитам, че го мъчат зъби и просто трябва да изчакам да се успокои( тази нощ спа по-добре). А тази диета я спазвах и с първото дете  и никой не предложи как да компенсирам липсата на калций при мен, но ми остава още малко -  после ще оправям пък себе си.
отново благодаря  bouquet

Съгласно принципа на Херинг излекуването се случва от по-важни отгани и системи, към по-малко "важни" органи и системи. Има йерархия в нивата. Това, че периферните симптоми са се повлияли, но психоемоционалните (към които спада естеството и качеството на сънят) са влошени, не е движение в положителна посока според принципа на Херинг, a потискане.

Последна редакция: пт, 22 юли 2011, 10:44 от Nial

# 223

Кое точно е страшничко? Така е преценил хомеоапта - така го е предписал. Има случай когато се взема една доза и се чака месеци, има други, когато се приема всеки ден ХЛ или по няколко пъти на ден. Индивидуалността на случая определя ХЛ, потенцията му и начина по който ще се приема. Ние не познаваме случая в детайли, нито основанията на хомеопата да направи такова предписание. Вас какво точно ви плаши? Името на лекарството?

•Каква е опасността от често вземане на неправилно подбрани хо с високи потенции? А с ниски?

Потискане на ЖС или доказване.

# 224

Съгласно принципа на Херинг излекуването се случва от по-важни отгани и системи, към по-малко "важни" органи и системи. Има йерархия в нивата. Това, че периферните симптоми са се повлияли, но психоемоционалните (към които спада естеството и качеството на сънят) са влошени, не е движение в положителна посока според принципа на Херинг, a потискане.
Какво е решението според теб - ново лекарство или друго допълнително за повлияване на съня? Изобщо хомеопатията може ли да пребори проблема с болезненото никнене на зъби?
Форумите са пълни с майки, които се оплакват как бебетата не спят по цели нощи, докато не избият зъбките. Дали всички тези бебета(както беше и дъщеря ми) имат психоемоционални проблеми?

Общи условия

Активация на акаунт