Въпроси към Класически хомеопати 16

• 66 192
  • 747
  •   1
Отговори
# 225
Само се записвам  Peace

# 226
Изобщо хомеопатията може ли да пребори проблема с болезненото никнене на зъби?
Форумите са пълни с майки, които се оплакват как бебетата не спят по цели нощи, докато не избият зъбките. Дали всички тези бебета(както беше и дъщеря ми) имат психоемоционални проблеми?

Повечето бебета си имат емоционални проблеми по простата причина, че нервната им система не е зряла; да не говорим пък за начините на отглеждане и третиране, които също влияят върху това.... и колко лесно "прихващат" емоциите на родители си, семейната среда.

При нас хомеопатията е правила чудеса в процеса на никнене на зъби от 4-тия месец до 2 г. и нещо. В този период специлно заради зъбите и взимайки предвид цялостната картина при всяко оплакване, хом. ни е изписвал общо 4 различни лекарства. Винаги по 1 в даден период от време, но като цяло 4, които са повлиявли от раз проблеми с нервонст и липса на съм при никнене на зъби.

# 227

При нас хомеопатията е правила чудеса в процеса на никнене на зъби от 4-тия месец до 2 г. и нещо. В този период специлно заради зъбите и взимайки предвид цялостната картина при всяко оплакване, хом. ни е изписвал общо 4 различни лекарства. Винаги по 1 в даден период от време, но като цяло 4, които са повлиявли от раз проблеми с нервонст и липса на съм при никнене на зъби.
Това звучи страхотно! Значи имате късмет с хомеопата и или нашата не ги знае тези лекарства, или не знам още какво изчаква.

# 228

Съгласно принципа на Херинг излекуването се случва от по-важни отгани и системи, към по-малко "важни" органи и системи. Има йерархия в нивата. Това, че периферните симптоми са се повлияли, но психоемоционалните (към които спада естеството и качеството на сънят) са влошени, не е движение в положителна посока според принципа на Херинг, a потискане.
Какво е решението според теб - ново лекарство или друго допълнително за повлияване на съня? Изобщо хомеопатията може ли да пребори проблема с болезненото никнене на зъби?
Форумите са пълни с майки, които се оплакват как бебетата не спят по цели нощи, докато не избият зъбките. Дали всички тези бебета(както беше и дъщеря ми) имат психоемоционални проблеми?

Не раздавам решения във форуми, коментирам само принципни положения, тъй като не познавам случаите ви в детайли.

Да, за добрият хомеопат не е проблем "да пребори проблема с болезненото никнене на зъби".

От това което сте написали разбирам, че не сте запознати с принципите на хомеопатията. При лечението с хомеопатия, практикувана съгласно класическите принципи, НЕ се налага прием на 1-2-3 или повече допълнителни лекарства. Добрият професионален хомеопат трябва да може да направи предписание на едно просто лекарство, което да лекува човек, като цяло. Ако нещата са такива, каквито ги бяхте описали по-рано (че имате положително повлияване на физически симптоми, но влошаване на емоционалните) това означава, че провежданото хомеопатично лечение е неправилно; че не е спазен Принципа на Херинг за посоката на излекуване и аз лично бих избягал далеч от такъв практикуващ.

# 229
Пък и за трудно никнещи зъби има близо сто лекарства....

# 230

Това звучи страхотно! Значи имате късмет с хомеопата и или нашата не ги знае тези лекарства, или не знам още какво изчаква.

Никой хомеопат, не може да "знае" всички лекарства и това не е нужно.

Добрият хомеопат е познава отлично хомеопатичната методология и принципи, които да приложи за да достигне до подходящото за случая лекарство.

Дори Love&Light да каже на вашия хомеопат кои са "успешните" лекарства - това няма да има значение за случая на вашето дете, тъй като са индивидуално предписани за динамиката на друг пациент.

# 231
  • София - Варна - Бургас

А аз съм учуден, че класически хомеопат не може да се справи с нещо толкова елементарно?...

# 232
Александър и Ниал  Hug благодаря за отговорите.

Да, името е което ме плаши.

# 233
А аз след една кошмарно безсънна нощ съм изумена защо се твърди, че хомеопатията не може да навреди като само от една доза унищожи сънят на детето, респективно и моя. Съжалявам, че с такова доверие подходих и сега бебчето ми се измъчва, а аз съм безсилна да му помогна.
Извинявам се на всички и повече няма да товаря темата.   bouquet

# 234
  • София - Варна - Бургас
А аз след една кошмарно безсънна нощ съм изумена защо се твърди, че хомеопатията не може да навреди като само от една доза унищожи сънят на детето, респективно и моя. Съжалявам, че с такова доверие подходих и сега бебчето ми се измъчва, а аз съм безсилна да му помогна.
Извинявам се на всички и повече няма да товаря темата.   bouquet

Нормално е майката да търси външна причина (външен враг) на това което се нарича силна, нетърпима болка от пробиване на венците от растящите зъби. Теоретично обаче е възможно хо л-вото да стимулира Жизнената му сила, а тя от своя страна да не протака пробиването на зъбките, и така да съкрати мъките до 1 - 2 денонощия, вместо 1 -2 седмици.

# 235

Нормално е майката да търси външна причина (външен враг) на това което се нарича силна, нетърпима болка от пробиване на венците от растящите зъби. Теоретично обаче е възможно хо л-вото да стимулира Жизнената му сила, а тя от своя страна да не протака пробиването на зъбките, и така да съкрати мъките до 1 - 2 денонощия, вместо 1 -2 седмици.

А защо е нобходмода се месим в природните явления и да подпомагме? Ако трябва, нека  2-3 седмици да растат зъбките ... А болката - тя е съпътстваща човека от самото му раждане ... Не разбирам зощо тази ЕСТЕСТВЕНА болка да трябва да се повлиява по някакъв начин? Друг е въпроса пр болка в болестно състояние - там е другатема.
А за успокоение на мамите,които не спят от болезнено никнене на зъ6б ки:Вие сомняте ли си когато сапоникали вашите? , и детето няма да си спомя. Само ще се закали.

# 236
Зъбките не растат 2-3 седмици и са 20! След няколко нощи без сън (защото сън прекъсван на всеки 55 мин. трудно може да се нарече сън!) последвани от нервни дни (защото зъбки не растат и болят само нощем) положението може да стане доста нетърпимо. А не само зъбите водят до много неспокоен нощен съм при малки деца. Болка има там където нещо е прекомерно или най-общо казано не е наред. Зъбки пробиват и без децата изобщо да ги боли. Защо трябва да ги боли тогава (и цялото семейство да страда)?!

# 237
  • София - Варна - Бургас

А защо е нобходмода се месим в природните явления и да подпомагме? Ако трябва, нека  2-3 седмици да растат зъбките ... А болката - тя е съпътстваща човека от самото му раждане ... Не разбирам зощо тази ЕСТЕСТВЕНА болка да трябва да се повлиява по някакъв начин? Друг е въпроса пр болка в болестно състояние - там е другатема.
А за успокоение на мамите,които не спят от болезнено никнене на зъ6б ки:Вие сомняте ли си когато сапоникали вашите? , и детето няма да си спомя. Само ще се закали.

Никой не знае как точно ще реагира Жизнената сила, защото хомеопатичните л-ва не манипулират, а само дават информация. Жизнената сила е тази, която взема решенията.  Peace

# 238
  • София - Варна - Бургас
Зъбките не растат 2-3 седмици и са 20! След няколко нощи без сън (защото сън прекъсван на всеки 55 мин. трудно може да се нарече сън!) последвани от нервни дни (защото зъбки не растат и болят само нощем) положението може да стане доста нетърпимо. А не само зъбите водят до много неспокоен нощен съм при малки деца. Болка има там където нещо е прекомерно или най-общо казано не е наред. Зъбки пробиват и без децата изобщо да ги боли. Защо трябва да ги боли тогава (и цялото семейство да страда)?!

Не съм казал "растат" а пробиват.
 Боли повече или по-малко в зависимост от индивидуалната чувствителност.
  Другите ти въпроси отнеси към... Твореца природа...

# 239
Да се запиша в тази тема, че я изтървах!

Общи условия

Активация на акаунт