Въпроси към Класически хомеопати 16

• 65 902
  • 747
  •   1
Отговори
# 435
kali ina ако можеш не тръгвайте на детска. Ако можеш вземи си жена да ти помага в домакинството - не детегледачка, а ти се отдай на децата. Аз така бих постъпила. Или някоя баба, но за домакинството. За теб и децата - само разходки и смях. Успех от мен
Еех, де да можех . Много хубаво звучи, но засега е непостижимо за съжаление.  Hug

# 436
Би могла и лично да се срещнеш с госпожите и да говориш с тях за това, че искаш детето да се запознае с тях.. след работа ако е удобно да се видите в двора на градината.. просто ще ги изчакаш в 18ч да речем и ще поговорите 5-10 мин.. чак пък да искаш разрешение за запознанство, че и да не ти го дадът..
kassi аз бих изчакала да видя тенденция ли е или моментно състояние подобно отношение.. ако е тенденция - ще говоря с него или ще го сменя..

# 437
Здравейте!
Преди 5 дни приех Aurum metallicum 200 и се появи симптом, който преди приема не съм имала. Чувството е, че имам екстрасистоли и че сърцето ми се качва в гърлото (пулсът е нормален и апарата ми не показва да имам екстрасистоли) – това се появява вечер когато си легна. Сега не знам какво да очаквам, възможно ли е при това положение, където най-вероятно изразявам картината на златото, да имам подобрение относно моя проблем или да бягам при хомеопата си и да сменяме хл? И според Вас колко време е необходимо на хомеопата да открие точното лекарство? Това ми е 5-ти прием на такова и нямам голямо подобрение на състоянието, което по принцип (и според  хомеопатите тук във форума) се повлиява от хомеопатията. Лекарят, който съм избрала е един от най-добрите в града (според пациентите му),  името му не веднъж е спрягно и тук във форума като добър специалист в тази област и отговаря на критериите за добър класически хомеопат, но е факт, че аз вече пет месеца чакам да се отърва от моя кошмар. Време ли е да се замисля за друг хомеопат?

# 438
Здравейте, аз съм нова във форума и се извинявам ако допусна грешка.
Имам проблем дъщеря ми 2г. и 8м. днес получи нещо като копривна треска и то не за първи път ( според лекаря).Като видима причина за това няма прави неща които и преди е правила-като излезе от басейна (нашия си) и я завих с хавлийката и после като седна на стола започна да избива-силен сърбеж, зачервяване,пъпчици.Искам да кажа че в басейна не слагаме никакви препарати.
Също така тя е с АБКМ и атопичен дерматит-не яде мляко и млечни продукти, яйца, риба, соя, мед, фъстъци.
Просто вече не знам какво го провокира, сякаш се появява от нищото. Cry
Ще ви бъда благодарна ако ми дадете съвети как да намаля сърбежа,как да излекувам детето си, хомеопатията може ли да ми помогне?

# 439
  • в матрицата
 vania26 , не е по темата, но като за начало се замилси що е това ваксина и какво причинява на   " здравото " ви дете  Peace

# 440
Би могла и лично да се срещнеш с госпожите и да говориш с тях за това, че искаш детето да се запознае с тях.. след работа ако е удобно да се видите в двора на градината.. просто ще ги изчакаш в 18ч да речем и ще поговорите 5-10 мин.. чак пък да искаш разрешение за запознанство, че и да не ти го дадът..
kassi аз бих изчакала да видя тенденция ли е или моментно състояние подобно отношение.. ако е тенденция - ще говоря с него или ще го сменя..

Да, това би могло да стане, но чак през първия учебен ден, а на мен ми се искаше да е преди това, за да е поне мъничко подготвена. Няма как да се свържа с учителките, през главата на шефката, защото единствения тел. за връзка, който е даден е нейния, а график на дежурствата им няма обявен, за да знам кога са на работа преди 1септ. Арумента, който тя изтъкна, беше,че това напълно противоречало на правилата на градината и детето добивало грешна представа за градината и хората, които ще се грижат за него. Аз абсолютно не съм съгласна и си мисля, че трябва да са малко по-гъвкави и да се подхожда индивидуално според нуждите и особеностите на децата. Не виждам как точно ще добие грешна представа, ако за 5мин. се покаже госпожата и каже здравей, аз съм еди си коя и ще бъда твоята учителка, да добави две -три думи и готово, какво толкова.

# 441
  • Пловдив
Кали,не сте ли малки за градина? Rolling EyesГледам в подписа ти,че сте на 2г- и 10м.Помня,че нас ни взеха след навършени 3г!А иначе и аз съм съгласна,че директорката не постъпва никак човешки и още по-малко професионално Naughty Но...без коментар!Леко свикване ти пожелавам! Peace

# 442
Кали, можеш ли да смениш градината?
От всичко прочетено тук за твоя случай - положението ти е ужасно тревожно. Няма да получиш никаква полза от детската!
При такава директорка ... помисли за друга детска - винаги има начин.
По-добре да не тръгвате на детска.
Аз съм изживяла това: бебе, детска за каката, изнервена мама, имаше и още нещо Резултат: за една година 3 пъти пневмония на бебето с болнично лечение, като на третия път влезе  и каката с нас. Чудничко беше. При изписването ни и на тримата сутринта - на обяд в къщи и двамата пак бяха с темпераура.
Тогава още не бяхме на хом.

# 443
  • Пловдив
     По повод градината и  нас ни тресе треска. След стреса бременна мама, изчезнала мама за няколко дни и накрая бебе, което измества вниманието от нея, гарнирано с непрекъснати забележки от типа не пипай, не викай, внимавай, плачещо бебе и изнервена мама..., след като изчезнах за втори път в болница с бебето, заради пневмония - хомеопатът ни този път не се справи, а след това непрекъснато сме по изследвания с малкия, защото ни откриха стафилококи и за разкош пукната ключица и леко изместване, сещайте се за какъв удар по психиката на 2г-шно дете говорим. Тъкмо посъбрахме парчетата и сега се задава нов сериозен стрес. Направо ми се свива сърцето, колкото повече наближава времето, толкова по-голям страх ме обзема от предстоящото. На всичкото отгоре от скоро разви и някакъв страх от непознати и от възрастни хора, особено ако са с бастун или патерици.  Говорих с шефката на градината ако може да я заведа един ден просто  да се запознае с учителките, за да намалим малко шока през първия ден - поне да е виждала тези хора, но категорично ми отказа. Нека минат няколко дни след постъпването, да видим как го понася и най-вероятно пак ще се пие нещо. Weary
На мнение съм, че всичко това трябва да го споделите с хомеопата си Peace. Стресът по мое наблюдение е много силен фактор Rolling Eyes и не е никак за подценяване.

# 444
  • Пловдив
От всичко прочетено тук за твоя случай - положението ти е ужасно тревожно. Няма да получиш никаква полза от детската!
Аз съм изживяла това: бебе, детска за каката, изнервена мама, имаше и още нещо Резултат: за една година 3 пъти пневмония на бебето с болнично лечение, като на третия път влезе  и каката с нас. Чудничко беше. При изписването ни и на тримата сутринта - на обяд в къщи и двамата пак бяха с темпераура.

Тук именно е разковничето Peace. Хомеопатията може да им помогне.

# 445
Мерси за отговорите.  Hug По повод  възрастта, политика на градината е или да постъпи с набора, или да си остане в яслата до навършване на 3г. ние обаче не сме били на ясла, така че...  А относно градината, смяна е практически невъзможна, цяло чудо е, че изобщо се вредихме. Най-странното е, че съм чувала само хубави неща за нея, а и за шефката и учителите също. Много бях изненадана от поведението й, да си призная то направо ме обиди, сякаш съм някаква истерична мама с неоправдани претенции и капризи. Пък знам ли може да се е нагледала на такива и затова да реагира по този начин, но все пак е специалист, би трабвало да може да отграничи капризи от истински проблем. Във всеки случай без хомеопатия няма да се мине. Надявам се само по-бързо да се върне нашия лекар, защото е в чужбина и да закове точното лекарство, защото няколко пъти се е дънил и момента в който си кажа край, сменям го, нещата потръгват. Пък за тези наши страхове, съм си мислила и за леене на куршум даже, до там я докарах. Знам ли поне няма да навреди. Embarassed

# 446

Дай Боже! Аз всеки ден се упреквам, че толкова късно открих алтернативата - и като лечение, и като начин на мисене, и като философия на живот ..
Съжалявам, четрябваше да преживеем всичко това, за да "прогледем" както се казва.
Таа, че в твоя случай, Калина, радвай се, че имаш възможност да се справиш. На време си поела по правилния път ... Hug

# 447
  • Пловдив

Дай Боже! Аз всеки ден се упреквам, че толкова късно открих алтернативата - и като лечение, и като начин на мисене, и като философия на живот ..
Съжалявам, четрябваше да преживеем всичко това, за да "прогледем" както се казва.
Таа, че в твоя случай, Калина, радвай се, че имаш възможност да се справиш. На време си поела по правилния път ... Hug
Чак да се упрекваш, няма смисъл, всички (или поне повечето) от нас са минали през разочарованието и безпомощноста на алопатията за да открият силата на хомеопатията Peace.
И ние минахме през дълга година и половина лутайки се между урбазон, антихистамини, ненужни антибиотици, безсънни дни и нощи в непрекъсната кашлица, за да стигнем до диагнозата "това дете МАЙ е с астма", което беше повратният момент при нас Peace.
пп Надявам се детето ми, и като възрастен да ползва хомеопатия, и да вярва в нея така както аз.

# 448
Здравейте! Обръщам се към вас с молба за съвет! На 30г. съм и страдам от хронична страхова невроза, която се проявява в определени стресови ситуации /явно/. Страхувам се да си стоя в къщи самичка, в момента съм по майчинство и няма как да го избегна! Shocked След около месец предстои детето да тръгне на ясла, съответно и аз на работа, която по всяка вероятност ще е нова. Тоест с две думи - два допълнителни стреса ми предстоят! Обърнах се към класически хомеопат и той след доста обстойни разговори установи лечение с Фосфорус 50 М /ако съм разбрала правилно/, като приема е две гранули еднократно за 1 ден и оттам нататък се очакват резултатите!
Искам да чуя вашите мнения по въпроса дали лечението е адекватно според вас?  И въобще ако има малко повече информация за този лекарствен продукт, ще съм благодарна ако я споделите! Много благодаря предварително!   bouquet

# 449
Здравейте! Обръщам се към вас с молба за съвет! На 30г. съм и страдам от хронична страхова невроза, която се проявява в определени стресови ситуации /явно/. Страхувам се да си стоя в къщи самичка, в момента съм по майчинство и няма как да го избегна! Shocked След около месец предстои детето да тръгне на ясла, съответно и аз на работа, която по всяка вероятност ще е нова. Тоест с две думи - два допълнителни стреhttp://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:zLKOgl5h5toJ:apteka.framar.bg/30001686/%D1%84%D0%BE%D1%81%D1%84%D0%BE%D1%80%D1%83%D1%81-30-%D1%81%D0%BD+%D1%84%D0%BE%D1%81%D1%84%D0%BE%D1%80%D1%83%D1%81&cd=1&hl=bg&ct=clnk&gl=bg&source=www.google.bgса ми предстоят! Обърнах се към класически хомеопат и той след доста обстойни разговори установи лечение с Фосфорус 50 М /ако съм разбрала правилно/, като приема е две гранули еднократно за 1 ден и оттам нататък се очакват резултатите!
Искам да чуя вашите мнения по въпроса дали лечението е адекватно според вас?  И въобще ако има малко повече информация за този лекарствен продукт, ще съм благодарна ако я споделите! Много благодаря предварително!   bouquet
Не съм чувала за такава потенция, но намерих това като информация  http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:zLKOgl5h5to … rce=www.google.bg     http://webcache.googleusercontent.com/search?q=cache:hTDoey6O24U … rce=www.google.bg     http://apteka.framar.bg/30001685/%D1%84%D0%BE%D1%81%D1%84%D0%BE% … 1-15-%D1%81%D0%BD   Успех! Hug

Общи условия

Активация на акаунт