Въпроси към Класически хомеопати 16

• 66 127
  • 747
  •   1
Отговори
# 285
  • Пловдив
Последният път когато водих Борис при ДП-то (водя го много рядко, веднъж в годината) беше за да му чуе гърдите, че кашляше много лошо почти 10-тина дни Rolling Eyes(за мое успокоение). Като му погледна гърлото....оле ама той е с херп ангина, това няма да мине без мазане с незнам си кво....може и много висока Т да вдигне и т.н и т.н. Като излезнахме от кабинета Боби ме попита "мамо с какво трябва да ме мажеш", казах с нищо няма да те мажа...само ще си пием капките, които и досега Mr. Green. На следващият ден заминахме за морето, след два дни нямаше и помен от кашлица и каквото и да е Peace.
ДП-то да има да взема Crossing Arms.

# 286
И при малкото ми дете (беше на 2) херпангината си мина без проблем за 3-4 дни, въпреки че е вирусна и въпреки че ни бе изписан антибиотик....(вече спрях да броя колко антибиотика сме спестили на здравето си...пък и вече не боледуват толкова често, пу-пу)

# 287
Здравейте, един малко страничен въпрос-имам малък син, склонен е към кашлици, тъй като един път лежахме в болница с пневмония, от тогава залагам много на превенцията и ....д-р Джеджев  Wink. От толкова ровене в какви ли не сайтове, изчетох доста мнения за децата и инхалациите с физиологичен разтвор, със специалните инхалатори(небулизатори) като бърз и ефикасен начин за втечняване на кашлицата. Въпросът ми е-тази процедура.....'вписва' ли се в хомеопатичното лечение? Мислите ли че има ефект или се води към алопатичната медицина?

# 288
  • София - Варна - Бургас
Здравейте, един малко страничен въпрос-имам малък син, склонен е към кашлици, тъй като един път лежахме в болница с пневмония, от тогава залагам много на превенцията и ....д-р Джеджев  Wink. От толкова ровене в какви ли не сайтове, изчетох доста мнения за децата и инхалациите с физиологичен разтвор, със специалните инхалатори(небулизатори) като бърз и ефикасен начин за втечняване на кашлицата. Въпросът ми е-тази процедура.....'вписва' ли се в хомеопатичното лечение? Мислите ли че има ефект или се води към алопатичната медицина?

Не, не се вписва в хомеопатичното лечение. Може и да облекчава временно, но не е решаване на проблема в дългосрочен план - хронифицира го и ставате зависими към инхалатора
 Може обаче да се използва в случай на животозастрашаваща ситуация, както пишете при пневмония - щом за съжаление се е стигнало до нея и сте попаднали в болница!

# 289
  • Пловдив
Здравейте, един малко страничен въпрос-имам малък син, склонен е към кашлици, тъй като един път лежахме в болница с пневмония, от тогава залагам много на превенцията и ....д-р Джеджев  Wink. От толкова ровене в какви ли не сайтове, изчетох доста мнения за децата и инхалациите с физиологичен разтвор, със специалните инхалатори(небулизатори) като бърз и ефикасен начин за втечняване на кашлицата. Въпросът ми е-тази процедура.....'вписва' ли се в хомеопатичното лечение? Мислите ли че има ефект или се води към алопатичната медицина?
Само да вметна, че при Борис не помагаше особено....инхалаторът. С  него и без него си карахме по 7-8 дни със суха кашлица, без да се втечни Tired.
Иначе, на себе си, съм пробвала като съм била с хрема, облекчава Peace

# 290
  • Варна
При едно от разболяванията на малката, които почват с течна хрема винаги, бях решила да включа инхалатор първо, без хомеоп., е направи си доста силен спазъм след това. Така че оттогава абсолютно нищо извън това което ми каже хомеопата не правя.
По повод на разположението на хомеопата - случвало се е да звъня и уикендите, и когато е в отпуска, ако не веднага то ми отговаря в рамките на няколко часа. Единствено нямах връзка когато беше в чужбина, но все пак тогава отшумяваше заболяването и не се е налагало да я търся.

# 291
 Да се оплача- в събота вечерта детето влезе в една коприва и го напари по ръцете.Имаше пришки само там и ние не обърнахме внимание. В неделя сутрин като се събуди пришките вече бяха по цялото тяло. Хомеопатичката ни каза да пием конституционното ни лекарство три пъти на ден разредено в първа чаша.

На всеки прием на лекарството, след около 15 мин детето почервеняваше и се изриваше цялото и след още около 15 мин всичко изчезваше. Междувременно почна и да кашля. На другия ден хомеопатичката каза, че изриването се дължало на връщане на симптомите и било добър знак, а кашлянето е криза и чистене на организма, да даваме лекарството през първа чаша веднъж на ден още 5 дни.

Е, добре де ама обривите наистина намаляха, но се появяват от време на време по ръцете, а и кашлянето не спира. Колко време е нормално да траят тези кризи  newsm78 Почвам да се притеснявам, може ли да разясните?

Благодаря   bouquet

# 292
  • София
Добре де, аз да попитам вашите хомеопати 100 % от времето ли са на разположение?

нашият да. и аз затова си го харесвам. е имало е случай когато не ми вдига ама после ме набира. освен това ако ми е зор аз ще звъня няколко пъти настоятелно.ако пак не вдигне- ще му наяпиша смс при първа възможност да звънне. слава богу не сме имали такива случай де;)
на мене хомеопат, който не ми отговаря не ми върши работа. може да не ми потрябва да му звънна, но съм супер спокойна като знам, че ако се наложи ще се свържа с него:)

въпреки че, си признавам, че понякога ми е неудобно да му звъня и да давам отчет. ама се абстрахирам от това Simple Smile

а за пътуването аз напоследък мъкна бая лекасртва с мене. ама така ми е по-спокойно. пък и нали сме с кола, не ги мъкна на ръце я:)))

# 293
  • София
Здравейте, ние се завърнахме от морето и съм много доволна. Понеже гледам, че за инхалатори сте писали, да кажа че за първи път тръгнахме на почивка без него. Взех си една кутия с почти всички лекарства които имаме и ми беше супер спокойно.

Мече, искам да те попитам, взимаш ли хомеопатично лекарства заради цистита и как се повлиява. Питам те от любопитство, защото Лора на морето ми направи нещо подобно, но се оправи с един прием на нейното си лекарство. Оплака се че я боли докато пишка, дадох й, паренето мина, пишкаше само по-честичко, но за 1-2 дена и това отшумя.

# 294
В интерес на истината повечето такива леки възпаления на пик.мехур минават сами без проблем. Стига да няма причина за намаляване на урината и др. На мен ми мина още на третия ден. Освен това може при вас да не е цистит, просто да вади по-големи песъчинки, симптомите са същите горе-долу

# 295
Здравейте, може ли някой да помогне спешно? Имам проблем с кърмата - прекалено е слаба и детенце трябва да се дохранва. Побвам известните трикове - често кърмене, ядки, течности, жито и т.н., но нещо се е закучило и... не става. А точно сега нашата лекарка е в чужбина и нямаме връзка.  Praynig

# 296
влез в страницата на НАПК, там може да се консултираш с консултант по кърмене, за повече кърма единственото нещо е повече кърмене или цедене, разбира се може да използваш и помощни средства като ядки, жито, чайове, но там ще ти дадат адекватен съвет, разбира се важно е на колко е бебето, колко пъти го кърмиш и пр. дано съм помогнала Simple Smile

# 297
Здравейте, след месец и половина се връщаме в София, където мисля да родя второто си детенце и си търсим  добър класически хомеопат, моля дайте координати на лични   bouquet

# 298
влез в страницата на НАПК, там може да се консултираш с консултант по кърмене, за повече кърма единственото нещо е повече кърмене или цедене, разбира се може да използваш и помощни средства като ядки, жито, чайове, но там ще ти дадат адекватен съвет, разбира се важно е на колко е бебето, колко пъти го кърмиш и пр. дано съм помогнала Simple Smile
На мен цеденето не ми помогна. Напротив - имам чувството, че намаляваше кърмата от цеденето. Бебешкият стимул си е най-добре

# 299
Мерси, ще видя там. Бебо е на 4м. не го написах, защото се вижда на линийката. Спомням си, че в началото като се роди каката имах такъв проблем и ми изписаха фитолака, ама колко беше... а, де..?  Тогава за 1 ден се оправиха нещата, затова питам във форума. Гледах и някакво друго лекарство рицинум или нещо подобно, ама докато не се произнесе хомеопат, нищо не взимам.

Общи условия

Активация на акаунт