Ритка със крачета и ръчички МАРТенче за радост на всички!-тема 5

• 28 923
  • 742
  •   1
Отговори
# 345
И моя бебо не иска вода и аз не му и предлагах, но в тая жега днес изпи 10мл със зор, върти шишето във всички посоки докато схване как се пие от него. Млечница не му се е появявала.
mama Barba, аз не преварявам вода. Давам му Девин изворна розовия етикет. А за яденето нямам промяна, дано е нещо временно.
Bub555, взе ли си нещо за запека, че и аз никак не съм редовна напоследък и ми тежи Rolling Eyes Някой беше казал сушени кайсии - е не ми помогнаха Rolling Eyes
VSD, баткото го кърмих 9 месеца,  но като ме ухапа така изпищях, че повече не повтори милото. Те са умнички и веднага разбират, че мама я боли Heart Eyes, не се притеснявай Hug

# 346
  • София
привет,

много се радвам, че февруарско-мартенската война приключи благоприятно  Laughing. Ако знаете на колко отчетни дрязги съм присъствала за 5 години, хич не ми се участва в подобни неща, за малко да ме изгони от темата тази история.

люба_ризова, неприятно е наистина, но не се учудвай, не кажете ли, че сте подписали, няма да те броят за снаха, така е... А за живота на село ползата е само за децата, но за тях си струва жертвата. Аз съм живяла на село и ми се струва, че затова нямам нито алергии, нито съм боледувала кое знае колко, освен когато сама си го направя с грубиянското си отношение към собственото ми тяло  Laughing.

скреч, аз днес правих пюрета от череши и кайсии, нали искаше да подсещаме на кое кога е сезон. Сварих, пасирах и после в ледарника на кубчета. После ще си размръзвам, колкото ми трябва.

весето, хубава статия, много е хубаво каляването, за съжаление хич не ми се удава  Confused.
За водата аз не че не давам, но бебето не я ще. Днес пак опитвах, интересно, че се сърди, като му я взема, но не пие, а си я дъвче, явно си чеше венците. Аз не преварявам от няколко седмици, откакто взе да пъха всичко в устата и само дъвче рамото на който го носи  Laughing.

VSD, кърмила съм дъщеря ми до 2 г. и няколко месеца и не ме хапала никога.

Бобо нещо се опитва да си промени режима - днес за първи път спа само два пъти. Друг път спи 3-4 пъти по 40 минути, а днес два, но единият път час и половина (с едно събуждане за цокане) и после още час и нещо. Вторият път е будувал около 5 часа, което си е много за него. Обикновено по 2 часа будуваше преди, после увеличи на 2,5 - 3 часа, а днес направо ме разби с това будуване.
Аз два дена го извеждам с лятната количка, на която най-легналото й положение е около 30 градуса. Малко се притеснявам, че така го повдигам, но уж с идеята да зяпа и да се вози по-дълго, преди да се размрънка. Е, засега няма голям ефект, само ми е по-лесно да бутам количката с една ръка, докато го нося с другата, защото е по-лека и с една дръжка, а не като другата с две  Rolling Eyes. Та като идем в парка, го взимам в мен и се забавлява да гледа децата - най са му интересни тези, които карат колелета, ролери, скутери и т.н. Гълъбите също ги зяпа  Laughing. Чакам го да се умори, кърмя го до заспиване и после бързо в къщи, докато не се е събудил  hahaha.

Най-новото му забавление е да рита, каквото му попадне - ръката на баща му, разни играчки, всичко, което може да достигне с малко повдигане. И като започне, не се спира  Laughing. Днес така изкъпа баща си, че тениската му стана чисто мокра. Ето и едно клипче.

# 347
Aз да попитам, знам защо не се дава вода. Но като не давате появявали ви се млечица. При нас вече 2-ри път се появява Sad
Стефанова, до колкото знам млечница може да се появи от ползването на биберони. Ако детето е само на кърма и я консумира от гърдата на мама, а не от шише  -няма начин. Peace
Ох, днеска ще има рекорди.   sweating Ще се спасяваме към Балкана. После ще разкажа къде сме били, но засега мислим да си направим едно няколкочасово пътуване до Равнища.Лек ви ден и спокойни бебчета днес!  bouquet

# 348
  • Пловдив
Бети  hahaha клипа, много се смях. Този малкият ще става май акробат, футболист, нещо, за което са нужни пъргави крачета.  Hug
ена4 ехааааааааа, Равнища, браво, браво. Приятна разходчица  Grinning
ВСД въпреки дългото кърмене и избиване на аааабсолютно всички зъби, моето момченце също като при Бети никога не ме е хапало.  Peace
весе по въпроса за водата и ние сме като аманитка - и сме на АМ и не пие вода. Признавам си, че първоначално не й давах, защото не искаше да яде и прецених, че ако давам й вода, съвсем ще я втасаме. Сега, когато вече е по-редовна с яденето, пък тя не иска вода. Мисля, че обаче си наваксва с мляко, което е добре за нас, че тя с това хранене... Яде ми по-малко от едномесечното бебе в къщи и това е . Confused И по този повод аманитка ние едвам събираме 600-650 мл за денонощие, ти за един литър говориш  ooooh! Ама каквото, такова, дано поне не отслабвне пак, то че няма да ставаме гиганти, няма. Laughing
за Млечницата с баткото на кърма и без вода никога не сме имали, с малката  на АМ също не сме имали, обаче аз й стерилизирам непрекъснато приборите /явно гъбичните спори умират от високата температура/.
Розова вода Девин също преварявам, или по-скоро завирам за 4-5 минути - тези шишета, в които се слага, не са стерилно чисти, а и минава през незнайно какви машини за бутилиране, и за това го правя все още. Надявам се да спра скоро, че ми омръзва вече  Grinning

# 349
Ей ме на и мен
Само ви чета, повтарям си какво да напиша и не успявам да стигна до компа.Ивана мрънка нонстоп,ама то има защо де-има си вече зъбче  newsm47 и май второто е на път  Crazy Да не ви казвам колко пъти се буди,в малките часове и през 15 мин.Откакто излезе зъбето си ме хапе здраво.Аз си викам,ама не мисля,че има файда.
ena4 може да се хване млечница,дори ако детето яде само от гърда.Внимавайте да не оставяте гърдите влажни след кърмене  Peace Това разбира се съвсем не значи,че водата би предотвратила появата на млечница.Приятна ви разходка!  bouquet
veset0 кърмата освен,че дава всичко необходимо е и 80% вода.Аз пробвах от чисто любопитство да дам,ама не ме отрази.Не се притеснявав от обезводняване защото си цока достатъчно често,а ти не се ли притесняваш,че твоята бебка не поема достатъчно мляко защото коремчето и е пълно с вода(понеже спомена,че пие много).Ако са големи големи жеги,не я извеждам.Тук  не пада под 32,но е адски задушно и за това се чувства като 36-38.
люба_ризова не,че е успокоение,ама да ти кажа,че положението винаги може да е по-зле.Моите свекър и свекърва не знаят за съществуването ми,нито пък,че имат внучка.Съответно не и се радват.Всяко зло за добро-понякога ми става мъчно,но като цяло не страдам от факта.За всичко си има време.
Betta понеже спомена за режима,аз да си кажа  Simple Smile Чета една книга,казва се No cry sleep solution.Бебетата на тази възраст би трябвало да спят 10-11 часа нощем и още 4-6 часа през деня(разделено на 3 дремки).Дрямка под един час не е дрямка(приема се,че им трябва около 1 час,за да минат необходимите цикли).Бебетата имат около 15 минутен прозорец в който могат да заспят спокойно и без проблеми.Ако го изпуснеш се започва великото мрънкане или пък имат внезапен изблик на енергия последвано пак от мрънкане.Резултата е нервно и плачещо бебе,което не може да заспи. На тази възраст също батериите им падат на около 2 часа,2 и половина  Simple Smile .Това е според книгата,базирана на опита на много майки.Иначе всичко си е много индивидуално.Аз се опитвам да следвам някой правила,че иначе става лошо.
Иначе и Ивана зяпа всичко дето се движи.Вие в Б-я поне имате пълни градинки с деца,а аз се чудя къде да ида та да гледа оживление детето(освен мола).
Не знам дали заради жегите ама акото и при нас е рядко,или пък е заради зъбоникненето  newsm78

# 350
lilincho   Mr. Green Честито озъбване! Бели и здрави да растат зъбките на Ивана!

# 351
Мерсажжж   bouquet Май ние сме първите озъбили се  Crazy ,нищо,че още не се обръща даже  Party

# 352
Лилинчо, Ванеса винаги е пила много вода...наред с това беше и много лакома...млякото и все не и стигаше...от както започнаха жегите не иска да яде както преди....това не се дължи на водата...и да не давам вода паак не винаги иска мляко..

# 353
А така , почнали са зъбите при някой? Simple Smile

Лилинчо честито!!! ( и горкичката ти, с тези кисели озъбени деца) Доколкото знам е възможно заради зъбките да имат даже разстройство, а не само рядко ако Simple Smile Стискаме палци да минава по-леко  Hug

matza83 - много сладко си го казала Simple Smile А и май причината не есамо в това, че мама я боли, а че няма да дава мляко ако я нараняват  smile3503

# 354
  • Пловдив
Привет  Hug

Лилинчо, честито зъбче  Mr. Green

Ена4, Мама Барба, добре сме, благодаря, че попитахте. Просто през деня нямам компютър, а вечер не съм в състояние да пиша. Открих, че като не вися по цял ден на компа, ми идва вдъхновението да чета книжки  Blush напоследък бях изоставила тази дейност.

Тошко уж не беше ревльо, но е с тенденция да  стане. Кротува само като му се правиш на маймуна или е на ръце. Но не да седиш и да го държиш, а трябва да си прав  и да се разхождаш. Навън най-редовно го разнасям и бутам празна количка. Приспиването пак на ръце, през деня спи по 40 мин, обикновено с 1-2 прекъсвания , в които трябва като се размърда, да го взема и да го приспя отново, иначе ще се събуди ненаспан и става страшно. Кърменето пак така, като е на кеф легнали, но изнерви ли се, само права и люшкайки се мога да го излъжа. Направо без кръст останах вече. Не знам, май сами сме си виновни, че така го научихме.  newsm78 Или детето си е такова?

Алергията май е от яйцата, пробвах 1 по 1 да изключвам различните храни и до този извод стигнах. Откакто ги спрях напълно, не са се появявали същите пъпчици.
Сега някакъв друг обрив се получи, не пъпчици и зачервено, а на няколко места на крачетата кожата е като загрубяла и по-твърда  ooooh! Имам доверие на педиатърката, но тя все алергия вика и изписва калциев глюконат. За това май ще е по-добре да отидем на дерматолог. Може ли да ми препоръчате добър в Пловдив? Мойта кожа е доста суха и чувствителна, периодично правя алергии и екземи, може да се е метнал на мен  ooooh!

Тъй, оплаках се хубаво  Crazy По темите няма да коментирам, защото нещо съм изморена и изнервена и може пак да напиша някоя глупост  Whistling

Хайде, хубав ден!

# 355
Аманитка, водата я кипвам в термоканата, иначе мия със сапун и вода.

Весет0, по колко наддава, че ми е любопитно?

Маца83, водата е филтрирана с кана, не купуваме вода за пиене. За запека, пробвай освен с разни нища за хапване, да пиеш повече вода и да се движиш повече. Няколко коремни преси може да помогнат. Wink

Бета, и нашият се кокори много. А вчера като го сложи тати по коремче, така енергично риткаше, сякаш плува. Дано проходи по-рано, че ми омръзна това разнасяне. Поне да пролази...  Praynig Вторите прохождат по-рано, пък баткото ми тръгна да ходи чак на 1 г 3 мес.

Лилинчо, честито! Първото зъбче в темата!

Комелинка, позната картинка! За книжките, браво! Това ми прилича на лека форма атопичен дерматит. Ще мажете с подходяща козметика и ще мине. Израства се. Прилича на теб, да. Simple Smile

# 356
Привет!

matza83, все още не съм пробвала нищо. Записала съм си всичко, което момичетата дадоха като съвет и ще действам...

lilincho, честито зъбче!!!  Wink

mama Barba, каква козметика се препоръчва за този атопичен дерматит?  newsm78 Аз гледам, че и Дара има на едното краче едно петънце като по-загрубяла кожа.  Sad Мисля да я водя на дерматолог, ако не се махне....Как ме е яд, че е взела моята бяла кожа  #Cussing out супер чувствителна и направооо нямам думи!

Страшна жега е навън, направо не се седи. Ние се разходихме малко до към обяд и сега се прибрахме, че не се дишааа!  Tired

# 357
  • Бургас
За недаването на вода lilincho го е обяснила  Peace При положение, че не наддава особено моя юнак, го ограничавам откъм вода, за да приема повече кърма. Но тъй като виждам, че е жаден и все пак кърмата е доста топла, а и аз го загрявам с тялото си, мисля, че 50мл. вода ще са ок. Пие си я и си държи шишето  Laughing Още преварявам. Вече не стерилизирам.
lilincho , здрави зъбки и послушно бебе ти пожелавам  Grinning Това за съня на бебето ми беше много интересно... Вечер май все изпускаме прозореца и мрънкането и плача са около час и половина  Confused
amanita , като кърмеше Габ не пиеше ли повече вода? Аз съм перманентно жадна сега  Crazy

Betta , голям сладур  Grinning
ena4 , приятно изкарване на Балкана.

# 358
Мама Барба , точно на 4 месеца удвои теглото си от раждането,малко над това е дори... 6,200 е,този месец беше наддала 600 гр. и е около 65-66 см. за 2 месеца с 10 см е пораснала...Иначе 1-вия месец докато беше само на кърма не качваше и за половин месец на АМ качи 600 гр.. 2-рия месец качи 1200,след това 700 и този 600....Та това са и мерките на Ванеса....Педито каза,че е повече от добре,нямало да сме и позволили да станела дебела като нея(педито себе си има в предвид)...мен малко ми се струват,ама е в нормите и това ме успокоява...жизнена е,доволна и щастлива и за сега няма място за притеснение...Сестра ми пък все ми я обижда като и казва,че сам щяла плондер да я направя...дебела била......

Последна редакция: нд, 10 юли 2011, 14:07 от veset0

# 359
Весет0, чакай да проходи, бързо ще стопи гъзето. Wink Еле пък на жегите съвсем ще отслабне.

Буб555, кумата ползваше Себамед и още едно д-р Тайс http://www.naturprodukt.bg/katalog-produkti/dr-theiss-naturwaren … eriya-nachtkerzen май му беше името. Много бързо им се изчистиха пъпчиците. Simple Smile Пак да ти пошушна за ябълковия пектин. Пробвай с него за запека, щото е натурално средство. Даже една съфорумка го пие при разстройство, та да няма поражения по акото на бебана.  Whistling

Ето покрай разговора за водата да пуснем и това: http://missby.wordpress.com/2010/08/15/summer-bf/

Последна редакция: нд, 10 юли 2011, 14:44 от mama Barba

Общи условия

Активация на акаунт