Ритка със крачета и ръчички МАРТенче за радост на всички!-тема 5

• 28 952
  • 742
  •   1
Отговори
# 330
  • Бургас
mama Barba , не е нещо особено - малко повече от година опити, много надежда да се случи и... положителен тест на този ден  Wink
Момичета, Преслав много се поти и е жаден , защото когато му предлагам гърда между храненията се дърпа, а водичката я пие настървено. По колко вода мога да му давам сега?

Аз май го свикнах на шум... До нас има строеж - иска - не иска, спи...

# 331
Ванеса пие много вода...яденето много го намали,но водата....Аз немога да го приема това с НЕдаването на вода...особенно лятото,но всеки сам преценя

Моята дунда пък целува:) ама какви целувки само раздава...яз я целуна и тя след мене същия звук издава...и след целувката прави "пфууууу" и фъркат плюнките  hahaha голяма ми е смешка...от около 3 дни го прави това....прихапва долната устничка и издава звука на целувка Heart Eyes Heart Eyes

Ние пък на 1 юли разбрахме за бебана...чесно казано въобще не се сетих,когато беше датата,ама сега като си припомня ми стана много мило.....изненадах милото с добрата новина тогава след като се прибра от работа....той и без думи разбра:)))

# 332
  • Ямбол
Таша това ме разби бе, много се развълнувах, полаках си. Сложих си го във фейсбука, да го прочетат повече хора, дано нямаш нищо против. Simple Smile

veset0 много ти благодаря и аз за статията. Нещото което най много мисля е точно каляването на детето. Аз съм голяма кекла Simple Smile и не искам и Изабел да е така. Без да съм чела статията преди, постъпвам точно както е описано. От три дни, последователно, изкарвам коритото на малката на двора на слънце, пълня го с вода и към 4ч следобяд правим едно голямо къпане на двора. В къщи държа детето само по памперс от обяд до към 5ч от както настанаха тези големи жеги, после й обличам боди - потник, или с къс ръкав. Естествено и в мен има страх да не я простудя, но вярвам, че ще се справим с нея.

Притеснява ме само, че от както почнаха жегите, акото й стана по рядко, даже си е течно, но е жълто. Нищо друго различно не наблюдавам при нея. Дали е от горещините или нещо друго. Не съм звъняла на педито, защото тя ака само веднъж на ден и то такова рядко. Другото което е, че аз съм със запушен нос от три-четири дни. Пак според мен от жегите, или ако съм стояла някъде нан течение. Незнам да звъня ли на педито или да изчакам? А тя е видимо добре и спокойна, смее се, играе си, спи си...както обикновенно.
Може и момичетата от ЛЛЛ да кажат нещо по въпроса, дали в жегите, чрез кърмата акото може да става така по-рядко.

# 333
Момичета радвам се че ви хареса това послание за майките  Wink

Миш естествено че нямам нищо против да го пуснеш да го прочетат повече хора
То и аз го копирах от нета да го прочетете

Сутринта и аз като го прочетох се обадих да чуя майка ми
Даже и казах, че утре като се събуди малкия ще и отидем на гости  Wink

# 334
Миш, и при нас е същото положение. От както почнаха жегите си е доста рядко ако-то Rolling Eyes Забравих вчера да я питам педи дали е нормално от времето.

И аз звъннах на мама Simple Smile веднага като го прочетох и утре мисля с децата да отидем при тях за няколко дни.

# 335
Маца83, ти какво хапваш?

Кетуок, разбирам защо си запомнила. При нас много бързо стана. Ходихме месец, сгодихме се, за 14 дена уредихме формалностите и се оженихме. Бебето се зачена на първа овулация. Аз пък се бях подготвила да чакам дълго и все си бърках признаците за бременността с ПМС, докато не прочетох статия в Бг-мама да се просветя.

Леле, ако бучи строеж, ще спи само нощем... Много е впечатлителен.Брат му като говори край него, той прекъсва сученето, извърта главичка по посока на гласа, гукайки и после си продължава с храненето.

Весет0, ние сме само на кърма, ма в тая жега ме скапва от цокане...

Миш, ти ли беше със запека? Оправи ли се?

# 336
  • Ямбол
mama Barba  сега сме с разстройство  ooooh!

# 337
…Притеснява ме само, че от както почнаха жегите, акото й стана по рядко, даже си е течно, но е жълто. Нищо друго различно не наблюдавам при нея. Дали е от горещините или нещо друго. Не съм звъняла на педито, защото тя ака само веднъж на ден и то такова рядко. Другото което е, че аз съм със запушен нос от три-четири дни. Пак според мен от жегите, или ако съм стояла някъде нан течение. Незнам да звъня ли на педито или да изчакам? А тя е видимо добре и спокойна, смее се, играе си, спи си...както обикновенно.
Може и момичетата от ЛЛЛ да кажат нещо по въпроса, дали в жегите, чрез кърмата акото може да става така по-рядко.

Миш, по-скоро няма пряка връзка акото да се е поразредило точно заради жегите. Възможно е причината да е друга, а твърде вероятно е да е нещо временно, което да отмине от само себе си.
Забелязваш ли нещо друго, което е по-различно, освен по-течната консистенция на акото? На мирис как е – или има някакъв по-силен, неприятен аромат, или е като преди „втечняването”, забелязала ли си слуз, нишки и т.н.? Изабел приема ли нещо, различно от кърма (вкл. медикаменти, капки, чайове и др.)? Ти пиеш ли нещо за своята хрема, или някакви други медикаменти/добавки, или да си променила диетата си напоследък? Често жегите предразполагат към хапване на по-лека храна (като плодове, например), която действа по-разхлабващо и би могла да има някакво отражение и на изпражненията на бебето. Или пък детенцето да си посуква по малко и да приема повечко предно мляко? Всъщност, как протича кърменето при вас – от едната, или и от двете гърди и дали успява да „изпразни” тази, от която суче?
Като цяло, щом Изабел изглежда жизнена, спокойна, храни се и си спи добре, по-вероятно е това, което те притеснява, да не е индикатор за някакъв проблем (обичайно, ако има проблем, той е съпътстван и от други симптоми). Но тъй като педиатърът ти следи за здравето на детенцето ти и по-добре може да прецени състоянието му, а и за свое успокоение, би могла да му се обадиш.
Надявам се да няма нищо притеснително, пиши как сте. 
Hug

Постът на мама Барба ме замисли отново - ако сте имали запек (сори за множественото число, но съм пропуснала - дали ти или бебето Blush), как сте го третирали? Да не би тук някъде да е отговорът на питането ти в предишния пост? Thinking

# 338
момичета,каква е причината да не давате вода?Просто от интерес питам...това,че кърмата дава всичко необходимо го знам,но в тая жега водичка да не пие.... Whistling

# 339
Весето, в началото не давах вода, за да не се отбие от гърда и за да не свиква с шише, а и за да не чувства лъжлива ситост-нали като му се запълни стомахчето и няма да иска да суче, пък може да започне и да не наддава добре- водата няма калории. После прочетох, че вече на 4 месеца кърменето е установено и няма опасност от отбиване, но да не се прекалява с водата/20-30 до 50 мл дневно/. Е, вече предлагам по веднъж-два пъти на ден водичка, но тя почти никога не пие.

# 340
  • Варна
Аз от няколко дни не мога да се добера до компютъра, колко време ми време да ви изчета... не е истина  #Crazy

Ние от няколко дни усилено се опитваме да сядаме, едва го удържам да не се претърколи. Странно е колко бързо расте, всеки ден ни изненадва с нещо ново  Mr. Green

Аз се чудя... Когато на бебо му изникнат зъби как ще го кърмя? Какво ако ме захапе, сигурно ще пищя от болка. Вие знаете ли за начини за избягване на хапането?  newsm78

# 341
Aз да попитам, знам защо не се дава вода. Но като не давате появявали ви се млечица. При нас вече 2-ри път се появява Sad

# 342
Весет0, ми мързи ме, бе жена.  Embarassed То е преваряване, разнасяне на шишенца, биберони. Все нещо ще съм забравила. Пък и на баткото му хакнах един вкиснат чай като беше съвсем мъничък. От тогава загубих всякакъв стимул. Сега си имам и оправдание. Нали препоръките са за изключително кърмене. Идеално ми пасват. Wink После от 6 месеца до 1 година ще ми е малко по-засукано, но мине ли на обща храна. О-ха! Живот! Само дано не ми направи някоя алергия, че прекалих с шоколадчето като родих и ми се беше изприщил. Миналата седмица ядох един домашен черен кекс с много какао и пак се опъпчи, та малко ми е свито по тоя въпрос.

Комелинка, какво стана с твоите съмнения за алергия?

Аз от няколко дни не мога да се добера до компютъра, колко време ми трябва да ви изчета... не е истина  #Crazy
Аз се чудя... Когато на бебо му изникнат зъби как ще го кърмя? Какво ако ме захапе, сигурно ще пищя от болка. Вие знаете ли за начини за избягване на хапането?  newsm78
Аз писах и преди, но като учителка с удоволствие ще повторя.  Mr. Green Докато изкара първият зъб, беше голямо чесане на гърдата. Дърпа се назад и като минава зърното по венеца го чеше. Голям кеф! И на мен не ми пречеше, а ми беше приятно, че го облекчава. Обаче като реши да пробва изпитаната тактика при никненето на втория, енергично виках и му дадох да разбере, че тая няма да я бъде. Детето веднага схвана. Кърмих го докато му покараха всичките зъби, не ме е боляло. Чувствителната част е зърното, но то остава далече назад в устата, зъбките обгръщат ареолата. Вярно оставял ми е кошарка от зъбки, но не е било болезнено.

стефанова, не съм давала вода и не сме имали млечница и двата пъти.

Личи си, че ви наглеждам час по час. Много съм в час. Wink

# 343
  • Видин
Моето гардже вода не иска  Grinning Нищо, че е на АМ. Не се притеснявам. Баткото пропи вода на около година и половина  Crazy и досега не пие повече от 200-300мл на ден. Аз също съм такава - мога да карам и с 100мл на ден и нищо ми няма  Peace
Искам да питам има ли бебета, които пият повече от литър мляко на денонощие? Туй мойто диване няма изхранване. Яде на 3ч по 160мл и пак е гладнооо  Crazy Днес му взех Милумил и дано да почне да разрежда малко храненията, че в чудо се виждам  Whistling
VSD, в кърмаческия в Библиотеката има статия по този въпрос. Габи ме е хапал веднъж още когато нямаше зъби. След като му пораснаха не ме е хапал  Peace
catwalk, давай му водичка. На изписването на Габ ми казаха да му давам по едно шише 150мл на ден  Shocked Аз естествено не съм му давала. Но мисълта ми беше, че ако е жаден и иска вода - трябва да му даваш. Но гледай да не е прекалено близо до следващото хранене  Peace Grinning
mama Barba, ти пък преваряване. Нали ти е второ дете, защо се втелясваш Simple Smile Аз съм преварявала точно веднъж  Laughing Детенце е живо и здраво и няма никакви проблеми. Не обичам изнежени истории... Той ще ми лапа играчки цял ден, ама шишето трябва да е изварено  Crazy ooooh!

# 344
аманита , ние сме другата крайност...неще да яде това дете и това е..в смисъл не че неще...понякога иска,ама повече от 120 неможе да изяде...понякога 40 мл изцоква и започва да плюе,неще мляко хич ooooh!...но когато е сънена си яде...сега започнах да я дебна и я храня тогава... милото е бил същия...той също е март и майка му ми разказа,че и тя така го дебнела като спи...лятото бил така,трудна работа била и при него яденето......

Общи условия

Активация на акаунт