Ритка със крачета и ръчички МАРТенче за радост на всички!-тема 5

• 28 957
  • 742
  •   1
Отговори
# 390
Маринелс, Лилинчо, много сте готини!
Добре дошла на новата мама! Hug
За кърменето в жегите -аз намирам спасение като пускам климатика в едната стая и ние стоим в другите. Иначе не се издържа.

# 391
  • Стара Загора
sunflower,извинявай за пропуска-не съм влизала в профила на мартенска дружинка от както публикувах новата темичка и затова не съм видяла съобщението ти Blush Ще те добавя веднага  Hug
Добре дошла и на p. atanassova Hug  bouquet
catwalk ,ние за сега се кърмим без проблем само в легнало положение,всякакви мои опити да опитам да я кърмя в друга поза биват увенчавани с истерични писъци Crossing Arms и това ако не е девойка с характер  Whistling
Маринелка,чудни сте  Hug
Момичета,искам да попитам мамите,които вече нямат намерение да раждат-какви средства използвате да се пазите?На мен хапчета са ми забранени,мъжа не иска и да чуе за презерватив и вазектомия Whistling и явно ми остава само спиралата като вариант,но ме е страх,че какво ли не съм чувала за тези спирали.А е крайно време да предприемам нещо,защото не издържам вече това няколко месечно въздържание  Tired Повече не ми се рискува с 300% сигурност дето мъжа ми ги гарантира,защото последните 300 % си пеят в момента заедно с въртележката на кошарата(да ми е жива и здрава Heart EyesJoy Whistling То за смях станах,ама пусто като ме е страх,че "прихващам от въздуха"както мъжлето казва и не мога да се отпусна  Embarassed

Някоя от вас ходила ли е на Сандански?Искам да заведа хлапетата там есента и вече започвам да се оглеждам за оферти.Та ако сте доволни от някое местенце там,моля препоръчвайте ми  Praynig

Миш,ако не мирише на киселко и няма различен цвят от обикновено,аз не бих се притеснила.А и ако тези дни си хапваш повечко плодове,мисля че е нормално,но нека и другите мами да кажат...
Ние пък акаме на 11 дена Shocked То нормално да акат през няколко дена,ама това нейното направо ме притеснява.Иначе акито си е "като по книга"-никакви поводи за притеснения или да мисля,че има запек...

# 392
Привет и от мен!  Hug

marinels, lilincho, големи плувкини са малките госпожици!  Joy

p. atanassova, добре дошла сред нас!  Hug

Penmar, поздравления!

Момичета, как се спасявате от тия жеги? То не е за навън направо.  Tired

И ние се кърмим по 5-6 минути. Проблемът е, че не мога да я кърмя в легнало положение Sad тя се дърпа и не иска да засуче, а пък като я гушна, ни става топло и на 2-те, абе въобще картинка! Да ви кажа страх ме е да не се обезводни....кърмя я на 2-3 часа, давам й чай на Хип от копър и него го предпочита пред чистата вода Wink. Всъщност как се разбира дали едно бебе е обезводнено?  newsm78

# 393
Ей колко са ви хубави децата Simple Smile
Добре че сте вие да разбера че има пояси за малки бебчета. Изглежда страхотно Simple Smile

p. atanassova, добре дошла сред нас! 

# 394
Цитат
как се разбира дали едно бебе е обезводнено?

фонтанелата хлътва.....
Дехидратиране

Симптоми:
Дехидратираното (обезводнено) дете е отпуснато и вяло. Устните са зачервени и сухи, кожата също е суха и с намалена еластичност, под очите има тъмни кръгове. Устата на детето започва да мирише на ацетон. Количеството на урината намалява. Притеснително е, ако детето не пишка повече от 12 часа, а бебето повече от 6 часа. Най-честите причини за обезводняването са повръщането, разстройството, високата температура. Колкото по-малко е детето, толкова по-бързо се дехидратира.
Лечение:
При леките степени, когато детето е жизнено, са достатъчни диета, прием на течности и специални електролитни разтвори, които се продават в аптеката. При тежко обезводняване, особено при малките деца, се налага лечение в болница на системи.

туй намерих от нета

# 395
Женичка, извинявам се,че ще попитам,но защо хапчетата са ти забранени...От чисто любопитство питам,че и аз много се чудих за хапчета...ама аз не че неискам още деца,но ме е страх сега да не забременея,че нали съм секцио.....Аз лично спирала никога не бих си сложила,че и аз какви неща съм чула...и си ме е шубе...и какъвто съм карък ако нещо лошо може да се случи,то няма да ме пропусне...

Миш,Ванеса до преди 4-5 дни акаше по 5-6 пъти на ден...е не пълнеше памперса...зацапваше само,ама то си е пак акане....не се безпокой

# 396
Момичета помогнете ми да събера мнения в коя болница да родя.До сега всеки ми казва различно а терминът е септември и наближава.Къде е по добре за мен и бебчо Окръжна или ВМИ Пловдив? Моля да споделите  мненията си.

# 397
  • Стара Загора
Всички нови мами,които са пуснали ЛС на мартенската дружинка са прибавени на първа страничка. Hug

veset0,водят ме рискова група заради рака на майка ми и баба ми и лекарката,която ми следи гърдите категорично ми забрани хапчетата,защото са на хормонална основа.Тогава,когато я питах за контрацептиви,обаче не се сетих да я питам за спиралата,но предполагам,че поне нея мога да ползвам,само дето изобщо не ми се иска newsm78 Ако можех да избирам,сигурно бих предпочела хапчета пред спиралата  Peace
imur89,когато мамите от Пловдив се включат съм сигурна,че ще споделят впечатленията си от двете болници -още веднъж леко бременеене и безпроблемно раждане от мен  Hug

# 398
Привет и от мен  Hug
Ей много жега, ама то угодия няма или е много топло или студено  Mr. Green
А в тази жега малкия е крив и напоследък иска само на ръце и седнал  ooooh! е да ама не и се завърта един порочен кръг. Като го вдигна и той започва да ходи по корема и гърдите ми, ако му са допрени крачетата до мен  Mr. Green
Аз да ви се оплача, вчера се облякох в бански  #Shocked    newsm45 Я кажете за каква диета говорихте  newsm78 имам спомен за някаква 90 дневна или нещо такова  newsm78
Нашия сладур си пие вода но много малко и само в големите жеги по има няма 10мл. а понякога и без тях, абе колкото да не е без хич.  Mr. Green

Лилинчо Честито ви зъбче  Hug Само здрави и бели зъбчета  Peace

Сиренце Честито ви християнче  bishop  живо и здраво и браво за геройското държание  Hug

p. atanassova Добре дошла  Hug

imur89 Леко бременеене и успешен и лек финал  Hug А мамите от Пловдив непременно ще ти дадат инфо  Peace

Е хайде по хладна вечер.

# 399
г-жа Стихийно бедствие doh ,то малко мозък се искало  Joy Аз от много мерак прибързах с водата.Четох,че бебчетата имат вроден рефлекс до към 6-я месец да си задържат дъха за по няколко секунди.Начина да ги тренираш е като излееш чаша вода върху главичката им броейки до три.В смисъл-броиш 1,2 и на 3 изливаш внимателно така,че водата да се стече по личицето.Целта е да се научат на 3 да задържат по-дълго въздух.Да ама,аз като го пробвах тя в последния момент си извъртя главичката и видя тая ми ти струя идваща отгоре и....Не заплака веднага,ама много се изплаши.Не искаше да помирише баня следващите дни.Започнах на всяка смяна на памперса да я мия под чешмата,като и показвах бавно и внимателно всичко наоколо.Така спря да се страхува от водата,но пищи истерично от струята на душа  ooooh! .Дано и това да мине,та да можем да я потапяме под вода.Така става то, ама като се занимавам с глупости  Crazy

# 400
аз го правя същото с 123, но аз сипвам шепа вода за да не е много.
Следващия етап на 3 да го потопиш под водата за секунда.

# 401
Момичета помогнете ми да събера мнения в коя болница да родя.До сега всеки ми казва различно а терминът е септември и наближава.Къде е по добре за мен и бебчо Окръжна или ВМИ Пловдив? Моля да споделите  мненията си.

За ВМИ знам, че са против всякакви упойки, така че ако си решила да ползваш, там няма да те огрее Simple Smile за Окръжна съм чувала добри отзиви, но нямам лично впечатление. Аз иначе раждах във Весела, много съм доволна и дори не ми се тръгваше. Зависи при кой доктор искаш да родиш или няма значение за теб, защото аз исках да си родя при моя , който ми следеше и бременността, а там му е едното работно място ,другото не можах да си го позволя Sad

# 402

Ние сме от Пловдив и се родихме в 10.37 Simple Smile Много багодаря за топлото посрещане Hug

# 403
  • Пловдив
Добре дошли на новите мами! Иха, още някой от Пловдив  Whistling
имур89 първото си дете родих във ВМИ, без уговорка, на случаен принцип и съм много, много доволна. Родилното е сравнително ново, чисто, няма много жени от "махалата", две момичета в стая, има ТВ, хладилник, баня в стаята, общо взето е ОК, тогава нещото, което беше адски важно е, че подкрепяха кърменето, и то много силно, бебето си е при теб от раждането. Второто родих в частна болница и ми е... мамата на бебо, ама на. Преди месец снаха ми роди във ВМИ, условията са ОК, но по това ,което ми донесе като инфо, ми се струва, че нещата са се влошили - карали са я да дохранва, не са й обяснили как да кърми, а след това са й вдигали скандал, че кърми много рядко, казаха й, че ще има големи проблеми, че бебето не ядяло и в резултат сега, един месец по-късно бебе се отби /естествено, с тези съвети  #2gunfire #2gunfire #2gunfire/. Бебето ми лежа в неонатологията в окръжна и това, което мога да кажа за там е - прекрасна неонатология, много добри лекари, обаче ... пълно, ама пълно с цигани /да ме извиняват, не съм расист, но това там ми дойде в повече/. Просто една бяла жена не видях, а ходих в продължение на две седмици всеки ден. Иначе, лекарите са добри, а това е по-важно. До колкото знам, и условията не са лоши - явно са правили ремонт и там, поне в неонатологията всичко си беше като в бяла държава - специална весела стая за мамите да кърмят болните бебенца, нови дограми, чистота /и на това отгоре по 5-6 мургави съгражданки, желаещи да нахлуят да си видят ЕДНОТО бебе на кувьоз  #Crazy/
Аз бих избрала ВМИ, а за упойките - със сигурност преди не слагаха, но за сега не знам -- имаме приятел анестезиолог, който работи там и който беше казал на мама, че вече всичко се прави.
Хайде успех с раждането!!!
Маринелка
уникални снимки, ще изям бебка, малка сладурана  Grinning

# 404
  • Пловдив
Женичка[/b, благодаря!  Hug
имур89 и атанасова, добре дошли!   bouquet
За имур да споделя: и според мен не е важно толкова къде, а при кого ще раждаш. Аз раждах във ВМИ. Имах уговорка за доктора и беше ОК. Стаите са прилични, бях в т.нар. "ВИП". Разликата е само в това, че идват при теб на свиждане, а не излизаш ти. Бебето е при теб, но наистина не ти дават никаква насока относно кърменето. След изписването се прибрах с едни твърди като камък гърди, запушени канали... ooooh! и се оправих с компреси, продължавам да кърмя. На визитация всяка педиатърка даваше различни насоки за бебето - една казваше дохранвай, друга беше против... Трябва сама да вземеш решение. За анестезията - вече слагат и във ВМИ  Wink. Аз не ползвах, но от познати разбрах. Леко бременеене и щастлив финал!  Grinning Grinning

Общи условия

Активация на акаунт