Ритка със крачета и ръчички МАРТенче за радост на всички!-тема 5

• 28 879
  • 742
  •   1
Отговори
# 645
  • София
Пропуснах да честитя на именниците  Embarassed. Честит имен ден, да са живи и здрави   bouquet! Специално на мъника на Мама Барба много целувки   bouquet!

ноиве (извинявай, нещо ми стана с латиницата), благодаря за информацията   bouquet!

Бета вашето акане ще следя задължително в по голяма възраст, много ми е интересно как ще се справите с този процес. Понеже аз бях от майките амбицирана да науча големия си син да ака на гърне много от рано и такъв автогол си вкарах чеееееееееееееее, още му бера последствията. Сигурна съм че знаеш какво правиш, има вероятност моето поведени да повлияло на процеса с научаването при Емил, но ще ми е интересно как се справяте. Само да ти кажа че приблизително от 7 мес до година  и половина аз почти не купувах памперси, бях сигурна че Емил разбира какво прави и кога да го прави, около годинка и половина като каза това дете, няма да седна на гърне, и на тоалетна няма и на легенче не искам, имай предвид че съм психолог, не съм учила грънчарство, знам как се общува с деца. В никакъв случай не те плаша, сигурна съм че си обмислила процеса добре и си преценила, просто споделям едно  възможно развитие на ситуацията.

Ще видим, надявам се да няма проблеми. Аз и с дъщеря ми по подобен начин подходих, но и тя имаше един момент към година и нещо, в който отказа да сяда на гърнето. При нас беше, защото я водихме да й разлепват онова слепване на лабиите, за което и преди съм писала. Тогава се наплаши и се върнахме месеци назад. Не си спомням точно как съм процедирала, но тогава забавих темпото, докато не стана пак готова да сяда на гърне и така. На 2 години и 2-3 месеца махнахме и нощния памперс, не мисля, че нещо съм объркала с нея.
С нея бях забелязала нещо смешно - ако й дам вода на гърнето, започва да пишка веднага, та го прилагам и на Бобо, действа безотказно  Laughing.

Нашият младеж досега най-много си играеше с ръката ми, много обича да я разглежда, върти, обръща и накрая, естествено, ми позиционира някой пръст и аммм  Simple Smile. Сега си е открил крачетата, сутринта се опита да ги хапне, но успява само, когато не е с памперс. Иначе голямо ритане пада, а сега и ги разглежда.

Аз пък не правя често масаж, защото се превъзбужда от него. Правя го обикновено час след ядене и сън и той се уморява от него, но не му се спи и голяма мъка. Хем уморен, не иска да лежи, не иска в шезлонга, не иска да цока, нищо, само вика, мрънка и рита, рита, рита. И одеве така, едвам се умори да заспи  Rolling Eyes.

Люба Ризова, и аз с оризова каша захраних дъщеря ми.

# 646
Mur, ние преди месец имахме проблем с акането. Ходихме на гастроенеролог по друг повод и ни изписа глицеринови свещички, които да ни купят от Турция (голяма част шофьорите на автобусните фирми предлагат тази услуга срещу 10-15 лв). След като ни донесоха течен глицерин, (тъй като мъжа ми не беше обяснил какво се очаква от тази рецепта), разтърсих се из нет-а и видях, че в България вече се внасят глицеринови свещички за деца. Казват се Easylax,звъннах в офиса им и ми казаха в коя аптека се зареждат. Пробвах да сложа една,ама ми се стори много дебела, поизтъних я малко и се получи...С термометъра до сега никога не бяхме успявали. Страх ме беше изхождам всеки път така и повече не повторих. Като че ли при нас имаше ефект от Линекс бебе. За Дуфалак-а и Лактулоза-та лекарката ни каза, че образуват много газове и не препоръчва.

# 647
Да се похвалим и ние бяхме на консултация, малчо за 15-тина дена е наддал 700гр и 2 см, вече сме 7,9 и 64см(тука малко е под въпрос мисля че са повече) и ни отложиха ваксината че бил имал афта в устата питах да му давам ли нещо, но педиатърката каза не... много е странна в последно време май е от жегите не и се занимава с пациентите и Sad утре пак трябва да ходим до нея да ни даде направлението за ортопед, най-после. И да се оплача малчо не иска да спи вечер Sad събужда се на час час и нещо цоква си малко и пак заспива, но аз докато заспя пак и той пак се е събудил. А сега спи вече 2 часа. Това е от нас.

Честитки на всички празнуващи Simple Smile newsm51

# 648
  • Пловдив
Стефанова, браво на Сами  Heart Eyes. Все такъв голям герой да расте.
Буб ние не само имаме няколко пъпчици, а по-скоро имаме някакво лице под тях  Grinning
Жеги ли са, АД ли е /както казват всички лекари, но аз не вярвам  Money/, но е факт. Така че , спокойно, и това ще отмине, не е фатално. Ако искаш, ги промивай с отвара от лайка и/или тетра /аз не съм пробвала още, но помагало/
Хайде чао пак

# 649
  • София
и се сетих да питам нещо ЛЛЛ:Откакто сме на почивка ползвам минерален басейн за около 2 часа на ден.Водата е приятна-нито студена, нито гореща.Забелязвам, че малко след като излезна от басейна гърдите ми се пълнят и се подмокрям-това не ми се беше случвало от много време. Дали минералната вода е от значение, или просто кисненето в каквато и да е вода оказва влияние на слизането на кърмата?Не ми е проблем, просто от любопитство питам. Grinning

ena4, не ми е известно минералната вода да има такова влияние, освен,че е топла и отпуска тъканите. Това в комбинация с релакс, който действа на окситоцина(който отговаря за отделянето на млякото от гърдата) може би е довело до напълването на гърдите и спонтанното потичане на мляко.
Ние се върнахме от консултация пораснали сме 2см. и 500гр., т.е. 65см. и 7,000кг.  но за щастие нашата доки нищо не ми каза за дохранване, не че аз щях да го изпълня де.  Peace  каза ок, захранвате ли се, аз казах не, тя добре и това беше  Mr. Green Обаче момичета помагайте, кажете с какво да си стимулирам кърмата, че нещо ми намаля и виждам, че на дребосъка не му стига  ooooh!  освен с често хранене, което го правя ама ефект за сега никакъв  Cry  Някакви лактогенни чайчета или нещо друго   newsm78 приемам идеи всякакви  Hug Може и момичетата от ЛЛЛ да се изкажат.  Hug

mama_vessy, какво те кара да мислиш, че млякото не е достатъчно за бебето? Ако е нервно и суче твърде често, възможно е да се дължи на жегите.

Ако предлагаш една гърда на хранене, би могла да започнеш да даваш и двете(след добро изпразване на първата). Също да пробваш компресия на гърдата. Ако има нужда, ще обясня как се прави. Преди кърмене може да изпиваш чаша вода или друга приятна напитка. Също вариант е преди кърмене да правиш лек масаж на гърдите с кръгови движения и с поглаждане в посока от основата към зърната.

Както другите момичета споменаха, почивката, до колкото е възможна с две деца  Simple Smile , има своето влияние върху хормоните. Може да обърнеш внимание на количеството течности, които приемаш. Особено в жегите. Би било добре да има прием от поне 2-2.5л на ден. Майки споделят, че порция овесени ядки или варено жито им действа положително на лактацията. Други са доволни от лактогонните чаеве.

Допускаш ли, че е възможно да ти идва цикъла?

Последна редакция: ср, 20 юли 2011, 15:58 от skrech

# 650
Maми и по-специално Скреч имам един въпрос към вас. Димитър от 3 дни не може да спи през нощта. Заспива за 2 часа и към 2-3 часа започва едно мятане на ръце и крака, нещо страшно е. Краката ги свива към корема, а ръцете си ги мята като и аз не знам вече как да го обясня. Стигаме дотам, че мъжът ми ми го дава при мен в леглото аз се нагаждам някак си, за да му хвана ръцете, но той продължава с краката, така не ми дава и възможност да го завия, а спим на климатик (той е в другата стая, но вратата оставаме отворена). Не знам това на какво се дължи, не можем да спим по цели нощти и не знам какво да направя, за да спинка малчо през нощта. Възможно ли е да са зъбки? Не ми се виждат зачервени венците му, нито подути...а юмруците си ги бута в устата непрекъснато, особено вечер ............

# 651
  • Ямбол
mama_vessy и аз държа Изабел почти постоянно по памперс. Сега от два три дни се налга да пускам климатика в отсрещната стая и да охлажда и спалнята и я обличам с боди-потник. Навън като излизаме също слагам боди , но в последствие го сваляме. И мен много хора ме гледат странно. Даже и ми се чудят ка чорпче не съм му сложила на това дете, те от там настивали. Викам си на акъла ами вие защо не носите чорапи в тез горещини.

Bub555 с две ръце ти препоръчвам ето този продукт, ако имаш възможност вземи си го. В него има пудра и много добре действа на бебчетата в тези жеги. http://www.kozmetika.bg/show.php?productid=17137. На изабел вратлето й беше подсечено, чак до кръв стигна, мазах я два дни с това по два пъти на ден и судокрем и всичко мина, сега продължавам да я мажа с Авен по два пъти, обед и вечер. а за лицето, промивах го само с преварена вода по няколко пъти на ден.

Sabrina1 и ние сме така от няколко дни, крива е, много е неспокойна в периодите около заспиване. Много трудно заспива и като мрънка го съчетава с едно като напъване. И аз не знам какво е. За колики си мисля, но не знам. Ще чакам да видя другите какво ще кажат.

# 652
Мама Веси по принцип рядко давам съвети относно кърменето, особено на кърмачка която  вече добре се справя 4-5 мес, мисля че ти най добре познаваш тялото си.
Ще ти споделя какво съм забелязала за моето тяло.
Динята предизвиква лактация при мен.
Ям по мнооооооооооооооого диня.
Всеки ден кисна поне 1 час във ваната с Крум, забелязах че това много ми помага за лактацията.
Преди да започна да кърмя изпивам 1-2 чаши вода, пия и по време на кърмене.

# 653
Здравейте, момичета!

Мнооого жега е навън, направо не се диша.  Whistling Предпочитам да е топло, но чак пък толкова......  Crossing Arms
От тази жега, Дара има пъпчици под брадичката  Sad и малко на личицето. Има ли и други бебчета с такъв проблем?

Поздравления за мерките и теглилките на тези, които са ходили на консултация!  Peace

Нотова, честит рожден ден! Бъди здрава и много щастлива!

И моето бебче има ситни пъпчици по бузките и под брадичката - така сме от 3-4 дни и го отдавам на жегите. Много са чувствителни кожите им и лесно се дразнят от топло или студено...Ние слагаме един много ефикасен спрей,който педиатъра ни предписа и много помага за тези кожни проблеми - Джинджира цинк Пиритион. Може да се консултираш и ти за него  Simple Smile

# 654
 Здравейте , момичета !!!

Днес Калоян става на 4 месеца!

почерпете малките си съкровища от нас:

# 655
Amorevole, благодаря ти за подробния отговор. Тази поза като да го „изхождам” също я пробвах. Склонна съм да смятам, че наистина няма какво да изходи. Обаче има едно нещо, което не мога да си обясня, за да съм спокойна, че наистина е така. Защо до преди една седмица не усвояваше кърмата на 100 % и си акаше обилно, а сега вече я усвоява напълно?

Mur, бебето расте и се развива, а стомахчето започва да работи все по-добре, като се смята, че активното му развитие поприключва около 6 навършени месеца. В тази връзка, може да е нормално да започва да усвоява все по-качествено храните и скоро (след около месец - месец и половина), вероятно ще започнат да се забелязват все повече признаци за готовност за захранване. Например, ако на съвсем малко бебе му се даде кубче сварен зеленчук, на изхода излиза пак под формата на кубче (или пък зръце царевичка пак си излиза целичко). Постепенно, около и след 6тия месец стомахчето започва да се справя и с твърдите храни, но всичко това отнема време и се случва с израстването на детето.

Как сте, има ли резултати?

# 656
Честит имен ден на всички именници!  bouquet Честит Рожден Ден Нотова бъди жива и здрава и нека ти се случват само хубави неща nbirthday. Поздравления на всички които са били на консултация.
mama_vessy на мен много добре ми се отразява мюсли и безалкохолна бира. Но най-вече почивка и спокойствие за мен е в основата на всичко. Това го пиша понеже преди няколко седмици имах малко главоболия и ми се отрази на лактацията, направо пресъхнах, рефлекса на потичане беше изчезнал, никога не съм вярвала, че може да ми се случи.Sad За няколко дни нещата влязаха в релси, оправих проблемите, слагах често бебо да суче, повечко въглехидрати, мързелуване....но ти тези неща ги знаеш Simple Smile Предполагам, че нещата са временни, след някой друг ден всичко ще бъде наред, ще видиш Hug
Betta Възхищавам се на това което правиш  bouquet Имаш две деца и на всичкото отгоре ти остава време да практикуваш ЕБХ, браво! Аз също съм замислила да почвам да го издържам над лигенче, наблюдавам го от извесно време и почти винаги улучвам какви ги върши Mr. Green. Лошото е, че повечето пъти ака когато се кърмим, а акото му в е доста рядко и винаги излиза под "налягане". Незнам на практика как ще се оплескаме......Надявам се да не ми мине бързо мерака както стана с памперсите от плат, почти не ги слагам.....
luba_rizova Само така, да свиква беба на хойкане Grinning Децата най-добре с родителите си се чувстват.Ние нашия навсякъде с нас го мъкнем, хич не го жалим и на него му е  много добре, винаги щастлив и спокоен, досега не сме имали никакви проблеми както казва майка ми здрав е като "биче". И аз стягам куфарите за морето Grinning че ние живеем в северната част на Испания и сме на брега на океана. Температурите при нас са ниски и рядко излиза слънце, но щом излезе се паркирваме на плажа, нищо че е ветровито имаме палатка против вятър и малкия там спи с часове много добре му се отразява морския въздух. Ние с таткото рахат, все едно сме гаджета  Grinning......Да видим как ще му се отрази пътя, че са 1000 км. до Средиземноморието, а и 20 дена ще сме извън дома, но предполагам, че всичко ще е ок. Simple Smile

# 657
Момичета нямах време да ви изчета,тъй като днес ходихме до София на преглед,бях ви споменала че пак се борим с Е.коли и искаха да ни оставят в Токуда,та утре отиваме.Ще ни правят снимка на пикочния мехур и разни други изследвания,знам че сигурно пред други проблеми този е нищожен,но мен много ме притеснява.Особено ме е страх за катетъра,стискайте палци аз да оцелея,малката е борец,но мен много ме е шубе от такива манипулации

# 658
Момичета, да се похваля, че днес бебо най-после напълни памперса, обилно както съм свикнала да го виждам до преди 8 дни  Grinning На цвят и консистенция беше като мармалад от кайсии, само аромата не беше така приятен  Mr. Green Еййй, не съм вярвала, че мога да се радвам на наакан памперс  Sunglasses Сега съм доволна и спокойна най-вече. Предположенията ни, че няма запек се оправдаха и се радвам, че удържах и не му дадох Дуфалак, защото бях убедена, че ще създаде повече дискомфорт, отколкото полза.

Благодаря много на всички за мненията и споделения опит Hug
Something_new, би ли ми написала телефона на фирмата, която внася глицериновите свещички, за всеки случай.

luba_rizova, мисля че избора ти на оризова каша за начало на захранването е правилен във вашия случай.

marinels, стискам палци всичко да е наред. И беба е борец и ти си борец, иначе от кого ще е взела това качество  Hug

Поздравления на всички порастнали бебоци и приятна почивка на тези, които отпътуват на море или планина.

Нотова, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!!! Много любов и усмивки в къщи   bouquet

Честит имен ден на имениците !!!

# 659
Маринелс, стискам палци всичко да мине безпроблемно. Дано се приключи вече с тези терзания относно бъбречетата на малкото! Praynig Praynig Praynig

Нашата почивка приключва и утре си тръгваме. То чак почивка не мога да го норека, но е някакво разнообразие.Днес се видяхме и с Uinen, побъбрихме си много приятно, но един дъжд заваля, та ни разгони набързо. Crossing Arms
Лека нощ. smile3524

Общи условия

Активация на акаунт