Ритка със крачета и ръчички МАРТенче за радост на всички!-тема 5

• 28 889
  • 742
  •   1
Отговори
# 630
Добро утро, Hug
janica25 мерси за закуската.
Сега се върнахме от консултация 8400гр.68см.този път е качил по-малко-600гр.което всъщност си е супер.Биха ни и Инфарикса,а другата седмица Синфлорикс,така сме се разбрали с педи да не ги бие на веднъж.Бобо не разбра какво става дори и не изплака,на мама момчето Heart Eyes
Отиваме си на село на балкан малко,че тук не се диша.
Хубав ден  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 631
  • Карлово
ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ !!!ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ Simple Smile И САМО ХУБАВИ МИГОВЕ ИМ ЖЕЛАЯ   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

A С ТАЗИ ТОРТА ВИ ЧЕРПЯ ПО СЛУЧАЙ РОЖДЕННИЯ СИ ДЕН  Simple Smile

НАЗДРАВЕ НА ВСИЧКИ Simple Smile

# 632
  • София
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН Notova, ДА СИ ЖИВА И ЗДРАВА И МНОГО ОБИЧАНА. И МНОГО ДА ТЕ ГЛЕЗЯТ МЪЖЕТЕ ВКЪЩИ!!!

ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН И НА ВСИЧКИ ИМЕННИЦИ!!!

# 633
  • София
Честит рожден ден, Нотова! Да си жива и здрава, много щастие и късмет ти желая  newsm59!

мигейо, браво за мерките! Ние също днес ще идем за едната ваксина, обаче часът ми е за 15.30 и не знам как ще ходим в тия жеги Rolling Eyes. Мисля да идем с колата набързо и после да се скрием някъде на хлад - чудя се дали в Западен парк или в Мола на Стамболийски, че са ми най-близо - нашата педиатърка е в Полимед.

г-жа Бедствие
, мерси за филмчетата   bouquet. Ако решите да се снимате, ще ми е интересно да видя и ваше филмче.

matza83, да се оправя бързо мъникът  Hug. И аз си мислех, че до 6-тия месец имат имунитет от майката  newsm78.

ена4, аз не разбрах къде сте, но явно си изкарвате добре, браво на вас  Wink.

Ние след рекламата на Мистела, решихме този уикенд да идем до Вършец в Ата, но май щяло да вали следобедите. Нищо, каквото такова, поне ще се разходим. Кой писа, че имало поясчета за бебета във Вис Виталис? В този на Стамболийски ли?

Аз да ви кажа както твърдях, че ще захранвам след 6 месеца навършени, започвам да се замислям дали да не го почвам вече. Така ме гледааа, като ям, явно го интересува яденето  Laughing. Не си маха погледа от мен, докато не приключа и нещо си разсъждава, мисли по въпроса  Laughing. Ще питам днес педиатърката какво мисли, дали е добре да започвам или да си чакаме септември. Знам, че в горещото време не е добре да се захранва, ама...

За акането и аз мисля, че Биогайа ще подейства добре, може би и Линекс Бейби  newsm78.
Ние пък все така си акаме като новородено по няколко пъти на ден  Simple Smile. Да ви се похваля как имаме напредък с издържането на гърне  Simple Smile. Бобо вече много добре знае, че трябва да се напъва, ако го издържам. Ако има нещо, веднага го прави, ако няма или пък вече е свършил да прави каквото има, се извива на дъга - все едно тръгва да си ходи  Laughing и така разбирам да го махам от там. Даже май малко стиска, макар че съм чела, че не можели още. То не че стиска, а по-скоро не бърза да се напъва. Например вчера сутринта пръцна леко, но само зацапа памперса, чак като го издържах, се напъна и направо напълни легенчето с ако. Понякога сутрин като станем, първо отивам аз до тоалетна, а той ме чака и после ака. А вчера следобяд, понеже е доста горещо и е разредил пишкането, го издържах на всеки час (това отнема по една-две минути) и от 15 часа до вечерта памперсът си остана сух, днес му го сложих пак същия  Simple Smile.

Вчера пък мойта племенница ми беше бейбиситър, занимава се с него, докато бях на кола маска, беше много послушен Бобчо  Heart Eyes. Интересно, че в момента, в който си помислих как така издържа толкова време без мен и го чух да надига глас отвън  Simple Smile. Телепатия съм развила към него  Simple Smile.

# 634
sunflower, благодаря ти, че сподели вашия опит  Hug Пиши след консултацията с гастроентеролог, какво са ви казали.

по едно време се бяхме позапекли  Grinning не чак 6, бяха 2, но му дадох пюренце от сини сливи  Laughing и го разкара, сега си държа едно в резерв са по сигурно  Naughty
И на мен на моменти ми минават такива мисли, но се въздържам за сега, тъй като не сме захранени, а имам друга идея как трябва да стане това.

Mur и ние бяхме така. Ако не е нервен и не се присвива не мисля че е проблем.  Hug А и запек значи твърдо ако, а не по рядко акане  Hug След това с пюретата се регулира  Peace
mama_vessy, и аз така знам, затова не казвам, че има запек, а че не ака. От време на време нервничи, но и преди ги имаше тези моменти, така че не мисля, че е от коремен дискомфорт, но пък и не мога да съм на 100% сигурна.  Tired

mama_krisi, говорих с педи още на 3-я ден. Тя каза термометър в дупето, дуфалак или глицеринови свещички. Последните ми се сториха най-подходящи, че действат локално, но се оказа, че не могат да се намерят, защото ги внасят нередовано и скоро не е имало. За дуфалака четох, че предизвиква подуване на корема и колики и за момента се въздържам от него. Въпреки че не исках да прибягвам до термометъра, вчера все пак опитах с него и ефект нямаше.

Amorevole, благодаря ти за подробния отговор. Тази поза като да го „изхождам” също я пробвах. Склонна съм да смятам, че наистина няма какво да изходи. Обаче има едно нещо, което не мога да си обясня, за да съм спокойна, че наистина е така. Защо до преди една седмица не усвояваше кърмата на 100 % и си акаше обилно, а сега вече я усвоява напълно?

Днес все пак имахме един позацапан памперс, въпреки че аз продължавам да чакам "голямата изненада", след такова затишие  Crossing Arms

mama_vessy, аз пробвах в началото българския лактогонен чай и ми действаше много добре. След това нямах нужда от него, а ми се пийваше, понеже ми харесваше на вкус  Crazy

Спокойна вечер на всички мами и бебоци  Hug

Mur, жалко че не се е получило с термометъра... все пак струва ми се доста дълъг периода от 7 дни без изхождане! Иначе бебчо как се държи, спокоен ли е , имате ли колоки още? Ние също веднъж дадохме Дуфалак сироп на бебка, в следствие на което имаше ефект, но трябва да имаш предвид,че той дехидратира и памперса ни беше сух след 6 часа нощен сън. Ако дадеш Дуфалак, давай водичка на бебо поне ден след това, за да компенсирате действието му. Мисля,че трябва да предприемеш нещо,за да се изходи бебчо, доста време е седмица без изхождане. Хайде, дано се похвалиш днес че е имало резултат  Simple Smile

# 635
Цитат
г-жа Бедствие, мерси за филмчетата  . Ако решите да се снимате, ще ми е интересно да видя и ваше филмче.
Отдавна ми се иска да снимам едно филмче как плуваме (по точно как се учим да плуваме), едно с гимнастиката със фитбола, и едно със масажите, ама проблема е там че повечето неща ги правим като сме сами в къщи и няма кой да помоля да ни снима Rolling Eyes
Бета вашето акане ще следя задължително в по голяма възраст, много ми е интересно как ще се справите с този процес. Понеже аз бях от майките амбицирана да науча големия си син да ака на гърне много от рано и такъв автогол си вкарах чеееееееееееееее, още му бера последствията. Сигурна съм че знаеш какво правиш, има вероятност моето поведени да повлияло на процеса с научаването при Емил, но ще ми е интересно как се справяте. Само да ти кажа че приблизително от 7 мес до година  и половина аз почти не купувах памперси, бях сигурна че Емил разбира какво прави и кога да го прави, около годинка и половина като каза това дете, няма да седна на гърне, и на тоалетна няма и на легенче не искам, имай предвид че съм психолог, не съм учила грънчарство, знам как се общува с деца. В никакъв случай не те плаша, сигурна съм че си обмислила процеса добре и си преценила, просто споделям едно  възможно развитие на ситуацията.

# 636
Нотова, честит рожден ден!Бъди здрава и силна, обичана и щастлива! newsm51
Днес е Илинден.Честито на имениците. Моят тати е именник, но не сме си в Пловдив да празнуваме заедно. След малко ще го поздравим по телефона с децата. Simple Smile Бета, във Велинград сме. Grinning И браво на момчето, че се сеща какво и кога да прави. Mr. GreenМай ще е първото научено бебе без памперс.

# 637
Betta, да на този на Стамболийски видях поясчета за вратлето  Peace

# 638
  • София
Момичета,

Къде се вижда последният документ, който се попълва за майчинството (този след болничните)? Там, където досега си следях болничните листове, го няма. Вижда се само, че последната актуализация на сметката ми е 12.07., значи документите ми са представени от работодателя.

Момичета,
може би сте пропуснали въпроса ми:)
Момичета,
Оставете. Вече се вижда всичко. Явно е имало някакво забавяне в системата им.

# 639
Яницаааааааааа! Тук някои се въздържаме да ядем какао заради бебето! Как не те беше срам да лепнеш такова О Г Р О М  Н О  парче шоколадова торта до кафето? Спасявате те само тиквеният пай, който спретнах снощи. Щяха да хвърчат глави! Wink

бзпик, като ти прочетох писанията веднага отидох и се нальоках с вода.  Grinning На планина също ще отидем, но сигурно чак септември. Мъжът ми тогава ще си вземе отпуска.

Мама Веси, няма да захранваш! Как? Нали ще има обратен ефект! Кураж, миличка, ще намерите начин. Дано е временно положението. А от сладичкото на някои най-много кърма им идва. Има фитнес из нета  и на С. Крауфорд упражненията, и гимнастика за майка и бебе в слинг... Ще свалиш все някак, все някога дупето. Wink

Бетта, на моята кума синчето е на 6 месеца. Тя разказва, че като яла череши един ден детето много съсредоточено почнало и то да мляска, че и да плюе. Нали черешите са с костилки... Simple Smile
Защо не е хубаво да се захранва в горещото време?
За издържането ти завиждам благородно. Те разбират много добре колко е хубаво да си чистичък и сухичък. Много лесно ще свалите памперса, без травми и за двамата. Ех! Simple Smile

Г-жа Стихийно бедствие, това, което прави Бетта е друго. Една майка от другата тема, където са наборчетата на баткото беше почнала от бебче така с нейния син и когато коментирахме как ги приучаваме към гърне, тя каза: "Не мога да се включа, нямам такъв проблем." Нашият батко беше като вашия и аз към 6 месеца почнах да го приучвам към гърненцето, но към 1 година и 6 месеца обърках работата и после беше голям зор да го върнем на гърне. Не мога да ти го обясня, но е различно. При ЕБХ, което практикува Бетта, родителите откликват на нуждите на детето. Той си показва, че няма нужда да го държи за акане и тя го оставя на мира, когато усети, че му се ака или пишка, му помага. Нищо не обясних, но това, което прави Бетта е много хубаво!!

Нотова, честит рожден ден! Много вкусно изглежда тортичката!

Благодаря за честитките. Нашият Илийчо и дядо му имат днес имен ден. Да са ми живи и здрави! Само дето баща ми упорито си празнува по стар стил на 2 август.

# 640
janica25 мерси за почерпката  Hug

Честит имен ден на всички именници

Натова Честит рожден ден! Много щастие и  любов!

migeio_ Браво на вас  Hug

Мур Не се тревожи излишно. Аз не бих дала на моя сладур Дуфалак  Naughty като знам на мен как ми подейства в болницата, не бих го подложила на подобен тормоз. Страшно много газове  ooooh!  които ми подуха корема и ме болеше ужасно. И така цял ден  #Shocked няма да ти описвам как го изкарах  smile3551  Каталиас беше писала че нейния сладур не е акал по 10 дни и когато отишла да се консултира и казали че до 2 седмици не е проблем. Знам че е много притеснително, но се успокой и му прави по често гимнастика и масаж и мисля че всичко ще бъде наред.  Peace Ако пие вода му дай да пие повечко между храненията или го храни по често  Hug Пиши какво става  Hug

lilincho а ти как видя чак там  newsm78 или по скоро как се сети там да гледаш  newsm78 Аз четох някъде че нормално венците на кътниците са по бели и често майките се бъркали че имат бебетата млечница.  Peace А за рахита  newsm78 ми се струва много странно в това топло и слънчево време, освен ако не я държиш само в къщи и слънце не я вижда а при вас това не е така  Peace , ако беше зима ДА ама сега.  newsm78  

bzepic ще пробвам чайчето на Хип да видим. А за водата и аз така започнах да си ходя с една бутилка  hahaha  Браво и за вашите мерки.  Hug И ние ходим голички, реакцията на хората е различна. Едни ни се радват, а други ето така   Shocked Вчера в тази жега едно момиченце го облекли с боди и рокличка и шапка на главата при се че седяха на сянка и бебето беше в количката  #Crazy А на моя сладур му беше жега и седеше само по памперс. И другата майка ме гледаше неодобрително  hahaha  Joy

mama Barba Няма да се давам  Mr. Green Сега се наливам с течности, вода, мляко  Whistling  А за захранването в жегите не е много хубаво, защото може да се обрине, или да не поиска да яде и да се отврати и после дълго да не иска да яде нищо друго освен мляко, а на някои бебета им се връщат коликите /това е заради възраста а не заради жегите/.  Crazy  Това разбира се не е задължително. В повечето случаи няма проблем. Но аз ще си чакам, нищо че и Виктор така седи и ме гледа съсредоточено когато ям та чак понякога ми става неудобно  Joy Сега съм си уговорила една помпа да ми дадът да видим дали ще има ефект  Praynig

Момичета благодаря на всички за отговорите. Сега трябва да покажа резултати  Hug

Последна редакция: ср, 20 юли 2011, 13:14 от mama_vessy

# 641
Нотова,  bouquet Честито! Жива,здрава,усмихната,позитивна и само положителни емоции около теб!

Ние в петък отиваме за 3 дни до моренцето да си починем с нашия тати...беба ще си остане тук,че много ме е страх да я водя на море...евала на мамите дето си ходят с бебчетата...след това нейното боледуване съм станала една пъзла...ама кво да правя...шубе...Нито може да каже кво и е,нито кво я боли...догодина съм решила да с направим резервация от рано в някое хотелче на плажа и с беба...мен иначе чесно казано,като не е с мен въобще не ме интересува къде ще съм,къде ще спя и т.н.....та ще отидем само двамата сега,та  и да останем малко насаме,да си се порадваме един на друг

Охааааа шоколадова тортичка...мм...Аз пък си правя домашна торта,като сладкиш е,с цедено кисело мляко се прави и чесно ви казвам...няма нищо така сладко и разхлаждащо....особенно в тия жеги...така върви,така разхлажда..ммм..В хладилника друго има-няма,ама тава с торта винаги има.Хубавото е че се прави със сладко и всеки път е различна като слагаш различно сладко......Аз затуй немога и да ослабна.... Blush Mr. Green

Забравих да споделя,че в петък сме и на ортопед...моля се отново всичко с беба да е наред...

# 642
Охххх ама съм забравана  ooooh! Пиша в друг пост че много дълъг стана първия.  Hug
Щях да пиша за плуването на бебетата. Тренира ги една дама на около 50г. чиято майка е рускиня  Grinning Децата трябва да са навършили 7м. Преди това трябва да се тренират в къщи във вана, ако имате. Иначе в някакъв ап. имало голяма вана и там преподавала няколко урока. След това в басейна според възрастта и напредъка на всяко бебе дава различни упражнения. Цената: на регистратурата в Ясен се плаща вход за майката 6 лв. а на преподавателката 20лв. мисля на урок  newsm78 Това е което се сещам.  newsm78 ако се сетя още нещо ще пиша.  Hug
П.П. Уроците са в Банкя в "Ясен". Провеждат се понеделник и четвъртък, след смяна на водата от 17ч.   Hug

# 643
  • Пловдив
Здравейте!
Честит имен ден на всички!
Нотова, честито! Само хубави неща да ти се случват  Hug
Това за ранното слагане на гърне - аз, както Кати пише /Кати, къде си/ съм твърде мързелива, за да се занимавам  Grinning. Баткото, нали тръгна на 1г на ясли, точно една седмиц аслед тръгването се върна от ясли и започна да си казва, че има ако и има пиш  Grinning, така че неговото махане на памперса стана от раз, без да вложа и грам труд. Как ги учат лелите там, не знам, но е абсолютен факт. Та от тогава е без памперси. Бебо, живот и здраве, няма да пускам на ясли, или поне не до 2 години, дано поне се опитам да го сваля. Ако ли не , живот и здраве, рано или късно ще стане. Не е болка за умиралка според мен. Иначе, Бета, щом ти се занимава и става, браво, и на мен ми е интересно какво ще стане в бъдеще  Laughing
За морето и ние заминаваме за три дни  bowuu, таткото има работа до град, близо до морето и като я свърши ще отпрашим. Не се притеснявам за бебето, макар че свекърва ми мрънка, че била малка за море. Аз й рекнах, че я водих и когато беше на 2 месеца на море, и тя, ами и тогава беше малка. Ми хайде майките, които живеят на морето  да не излизат от къщи една година, щото са на море, а децата им малки  ooooh!. Както и да е, да, и мен ме е страх от вируси, но се надявам нещата да са ок, климата там е незаменим. А ние я мъкнем и на балкан най-редовно, мисля, че детето трябва да се приучва да пътува от бебе /когато родителите са скитни като нас, де   Grinning/
И, накрая , да се похваля, след едно седмично мислене дали и с какво да започна прословутото захранване, в крайна сметка реших след няколко дни да започна с ... оризова каша. Избора ми е продиктуван от това, че не дразни стомаха, и има запичащо действие, и не е алерген, и има калории. Ние нали си имаме проблеми с яденето, наддаването, стомаха и кво ли не, реших, като попрочетох, че за нея е дори препоръчително малко по малко да започвам. А като се има пред вид, че трябва да го правя супер внимателно, ако трябва не на 10, а на 15 дена да започвам нова храна, то е време, може би до 6 месец най-много да сме вкарали освен ориза 2-3 зеленчука. Та, другата седмица, ако не ми мине котка път и не ме хване шубе, почвам. Стискайте палци. Ще докладвам резултата.  Grinning

# 644
Здравейте, момичета!

Мнооого жега е навън, направо не се диша.  Whistling Предпочитам да е топло, но чак пък толкова......  Crossing Arms
От тази жега, Дара има пъпчици под брадичката  Sad и малко на личицето. Има ли и други бебчета с такъв проблем?

Поздравления за мерките и теглилките на тези, които са ходили на консултация!  Peace

Нотова, честит рожден ден! Бъди здрава и много щастлива!

Общи условия

Активация на акаунт