Ритка със крачета и ръчички МАРТенче за радост на всички!-тема 5

• 28 887
  • 742
  •   1
Отговори
# 615
Здравейте и от мен. Относно даването на антибиотик на толкова малко бебе аз лично не бих рискувала да не давам, ако са ми казали, че трябва. По- голямата ми дъщеря също е родена март и точно на 4 месеца около тази дата се разболя и въпреки започването на антибиотик стигнахме и до инжекции. Сега вече като по- голяма първо аз пробвам да се справя с хомеопатични лекарства и ако няма подобрение , тогава давам нещо по- силно. Така, че всеки сам си преценява.

# 616
Привет мамчета !  Hug

Едно хубаво фрапе!

Бета  Hug

Мама Барба Мерси  Hug А за акото всичко е наред сигурна съм  Hug

Миш Аз също не мисля че за мен поне е уместен варианта да местя дръжката или коша на количката, но всеки има различни критерии. А за малката не се тревожи.  Peace И Виктор не искаше да се върти а само си лежеше по гръб и това е. Обърна се веднъж видя че може и до тук   Mr. Green

А да ви питам има ли някое бебче дето спи настарани  newsm78  Виктор така заспива, по някое време се обръща по гръб, но все по дълго спи настрани  newsm78

Mur и ние бяхме така. Ако не е нервен и не се присвива не мисля че е проблем.  Hug А и запек значи твърдо ако, а не по рядко акане  Hug След това с пюретата се регулира  Peace
И не мисля че има чак такова голямо значение какво ядете, кърмата си взима всичко което трябва за бебето, дори това да е във ваш ущърб.  Peace  Тези в Африка, като няма какво да ядат, за  здравословна и балансирана диета пък въобще не могат и да си помислят, то не трябва и кърма да имат Peace  аз забелязах също, че не само от плодове, но и от зеленчуци, когато ям добре се повлиява моя сладур. И той не ака всеки ден, ама вече не се притеснявам.  Peace

luba_rizova За воденето на децата при болни от варицела, правят го защото колкото си по голям толкова по тежко се изкарва. При нас таткото я кара заедно със щерката е тя имаше Т, но в границите на нормалното и бързо падаше, а той имаше 40 градуса и 2 пъти по дълго го държа. Много зле я изкара, беше като парцал. Тя на 3-тия ден си играеше, а той 2 седмици не можеше да стане от леглото  ooooh!

Bub555   не ползвам гъба, аз и шампоан почти не ползвам  Mr. Green

skrech
Цитат
Никола вече пного често и дълго бръмчи с уста. Но не го прави като големите деца с устните си, а и с език. Хвърчат плюнки сериозно, а бузите и брадата му, все са мокри от това бръмчене.
 hahaha сладур

veset0  hahaha ах това захранване. Браво на вас  Peace

hrisi_beb Сигурна съм че всичко е наред  Peace

# 617
Здравейте, мами! Simple Smile
Изкарваме си чудесно!Голямо пълцикане пада в басейна и се сетих да питам нещо ЛЛЛ:Откакто сме на почивка ползвам минерален басейн за около 2 часа на ден.Водата е приятна-нито студена, нито гореща.Забелязвам, че малко след като излезна от басейна гърдите ми се пълнят и се подмокрям-това не ми се беше случвало от много време. Дали минералната вода е от значение, или просто кисненето в каквато и да е вода оказва влияние на слизането на кърмата?Не ми е проблем, просто от любопитство питам. Grinning
Бързо оздравяване на всички сладури и лек ден от мен.   bouquet

# 618
Момичета, помагайте  Praynig Моят сладур вече 6 дни не е акал и започвам да се притеснявам. Само на кърма сме, и малко водичка от време на време. Досега винаги е акал редовно. До преди 2 седмици го правеше по няколко пъти на ден, след това започна по веднъж, което си е съвсем нормално за възрастта, но последните 6 дни нямаме наакан памперс, само един позацапан в петък. Аз от 3 дни съм почти изцяло на плодове с идеята да му подейства на него, но засега няма ефект. От време на време нервничи, но не знам дали е заради проблеми с коремчето. Правя му гимнастика "каране на колело" и кръгови масажи на коремчето, без разултат. Има ли някой друг с такъв проблем и как се справяте? Мамите с повече опит? Момичетата от ЛЛЛ - мога ли нещо да ям, за да помогна на детенце???

matza83, sirence - бързо оздравяване на мъниците  Praynig

mama_krisi, ~divina~ - добре дошли  Hug

Миш - купи си чадърче за количка и всичко ще е ОК  Grinning

Bub555 - не ползваме гъба засега.

Приятен ден на всички   bouquet

Mur, защо не говориш с педиатъра какво е добре да се направи. Има един стар метод, но е ефикасен (ние сме го пробвали няколко пъти и помага) - стимулирай с термометър нежно ануса на бебчо. Добре е да сложиш на връхчето на термометъра малко кремче или преварен зехтин, за да не се нараните. Изхождането става едва ли не моментално след стимулиране, но този метод е добре да се прави рядко,понеже червата на бебето могат да станат лениви,ако се стимулират често. Успех!  Simple Smile

# 619
Момичета, помагайте  Praynig Моят сладур вече 6 дни не е акал и започвам да се притеснявам. Само на кърма сме, и малко водичка от време на време. Досега винаги е акал редовно. До преди 2 седмици го правеше по няколко пъти на ден, след това започна по веднъж, което си е съвсем нормално за възрастта, но последните 6 дни нямаме наакан памперс, само един позацапан в петък. Аз от 3 дни съм почти изцяло на плодове с идеята да му подейства на него, но засега няма ефект. От време на време нервничи, но не знам дали е заради проблеми с коремчето. Правя му гимнастика "каране на колело" и кръгови масажи на коремчето, без разултат. Има ли някой друг с такъв проблем и как се справяте? Мамите с повече опит? Момичетата от ЛЛЛ - мога ли нещо да ям, за да помогна на детенце???

Mur, не необичайно изключително кърмени бебета след шестата си седмица да започнат да не се изхождат по няколко дни, дори по повече от седмица, тъй като организмът им усвоява почти изцяло кърмата. Често майките се притесняват от това и мислят, че децата им имат запек. Ако бебето не изпитва дискомфорт (подуто коремче, много газове, напъване), а изпражненията му не са твърди или топчести, значи вероятно няма запек и това е по-скоро нормално.
Разбирам, че ти вече опитваш някои неща, за да помогнеш на твоя сладур. Гимнастиката с крачетата и масажа на коремчето са дали добри резултати при доста бебета, би могла да ги правиш при всяка смяна на памперса (като масажът около пъпчето да е по посока на часовниковата стрелка). Приемът на разхлабващи храни от кърмачката понякога може и да няма ефект върху бебето, но някои майки споделят, че ако си хапнат нещо разхлабващо, това оказва влияние и на изхождането на детето. Добро решение в случая са повече храни, богати на влакнини - трици, овесени ядки, пълнозърнест хляб. Също и разхлабващи зеленчуци и плодове (сини сливи - може и сушени, круши, тиква и др.)
Друго, което би могла да опиташ, е да го „изхождаш” – да го държиш в скута си така, както се държи малко детенце, което чакаш да се изака/изпишка (надявам се, че ми разбра леко постното обяснение  Laughing).
А в момента даваш ли му нещо против колики? Някои капки против колики могат да предизвикват забавяне на изхожданията.

Инвазивните методи (сапунче, термометър, мушкато и т.н.) са доста агресивни и дори биха могли да навредят на бебчето. Даването на детето на овесена водичка, сокчета, разхлабващи храни и др. в твърде ранна възраст, преди бебето да показва признаци, че е готово за захранване - което обичайно се случва около шестия месец, също може да носи негативи (а овесът съдържа глутен и твърде ранното му даване крие риск от цьолиакия).

Надявам се скоро да има резултат.  Wink

# 620
Здравейте момичета Hug
Искам да честитя на всички които празнуват или са имали повод за това.   party006Ние сме едни от тях, днес станахме на 4 месеца и по този повод бяхме на консултация, която премина добре.  Нека да ви разкажа повече, може да ви е интересно. За два месеца сме надали 2.050 и тежим 7.730 кг. на височина сме дръпнали 8 см. и сега сме 70.5см. , ех голям юнак ще излезе нашето момче!  Simple Smile Разбира се и този път сестрата не пропусна да ми зададе любимите ми подозрителни въпроси.
Тя: Продължавате на смесено хранене, нали?
Аз: Не, кърмим се.
Тя: Ама само на кърма ли сте?
Аз:Да.
Тя: Ама нищо друго ли не даваш?
Аз: Не.
Тя: Ами това е чудесно! Детето е на горна граница на развитие, 97% в персентили! В този ритъм можеш да продължаваш да кърмиш докато........
Аз: Докато тръгне в  първи клас.  Mr. Green
Тук се посмяхме всички и тя продължи: Е, докато се измориш! Shocked
Всеки път ми го казва. Незнам защо но в Испания се гледа на кърменето като нещо трудно, изпиващо енергията на майката. Малката част от кърмещите тук са на смесено хранене, препоръчавано  част от педиатрите за да може майката да си почива/други неща изморяват много повече/. Разбира се, скоро след това с кърменето се приключва. Но и затова си има оправдание от страна на някой педиатри, че кърменето е важно първите месеци......
Прегледа го и педиатъра и всичко е наред, каза че на пръв поглед се виждало това.Биха ни двете задължителни ваксини, таткото разсмиваше малкия  и този път минахме без плач, при втората малко се размърка, но му мина бързо. Simple Smile
Следващия преглед е след 2 месеца. Преди да си тръгнем нарочно попитах за захранването пред нашия тати. Преди време спорихме на тази тема, понеже видял в аптеката да се продават каши и пюрета за бебета на които пишело да се предлагат от 4 месеца. Твърдо му казах, че ще спазваме препоръките на СЗО, която препоръчва 6 месеца, тогава остана скептично настроен. Може би и заради това днес с голямо желание дойде с нас, но остана малко разочарован, милият.  Mr. GreenСестрата каза да продължаваме както досега, детето добре надава и не се нуждае засега от нищо друго. Каза ми, ако видя че много често иска да суче или не му стига и нямам мляко /е, тук няма много идея от кърмене/ да и се обадя. Ако всичко върви на ред септемви месец като се видим ще си говориме за тези неща. Да ви призная останах много доволна и удовлетворена, понеже болшинството захранват от 4 месеца. Не, че ако ми беше казала да започваме щях да я послушам, но друго си е като сме на едно мнение. Simple Smile
Bub555, преди ползавах гъба /голяма глупост от моя страна/ но по едно време ни се появи атопичен дерматит. От тогава не я използвам и мия с  шампоан много рядко. Забелязах, че колкото по малко мазила му слагам толкова му е по нежна кожата,явно трябва да си изпатя, че да се науча Mr. Green
Г-жа Стихийно бедствие, честито зъбче на Крум, благодаря за филмчетата бяха ми полезни да ги гледам.
Mama krisi добре дошла :hug
Момичета, влязах в общия албим, ами много са сладки мартинските бебчовци, едни сияини с блеснали очички, да са ни живи и здрави и само да ни радват! Hug

# 621
Ние се върнахме от консултация пораснали сме 2см. и 500гр., т.е. 65см. и 7,000кг.  но за щастие нашата доки нищо не ми каза за дохранване, не че аз щях да го изпълня де.  Peace  каза ок, захранвате ли се, аз казах не, тя добре и това беше  Mr. Green Обаче момичета помагайте, кажете с какво да си стимулирам кърмата, че нещо ми намаля и виждам, че на дребосъка не му стига  ooooh!  освен с често хранене, което го правя ама ефект за сега никакъв  Cry  Някакви лактогенни чайчета или нещо друго   newsm78 приемам идеи всякакви  Hug Може и момичетата от ЛЛЛ да се изкажат.  Hug

Ена4 Ехааа, а тук е страхотна жега, браво на вас.  Hug На мен преди като си пусках душ и ми потичаше кърма, ама това беше отдавна  Confused

~divina~ браво на вас за мерките  Hug

# 622
  • Ямбол
mama_vessy, аз като усетя че намаля, започвам да давам по-често и от двете гърди и така за около 3-4 дни се оправят нещата. Същевременно пия много течности , особенно чай за стимулиране на кърма

# 623
Мама Веси, почиваш ли си, наспиваш ли се? Колко пъти на ден се храниш и с какво? Пиеш ли течности? На това време динята е добро лактогонно средство. Wink Има чайче, но майките са по-доволни от българския, не от Хип. А понеже обичаш да готвиш, ето ти една рецептичка за лактогонни сладчици. http://missby.wordpress.com/2011/04/29/more-milk-cookies/ И за храните изобщо http://missby.wordpress.com/2011/05/05/50-superfoods/ И в кърмаческата библиотека имаше, но не ми се рови...  Crazy Успех!!!!!!!!!  И 500 грама е супер. Wink

Имур, дано четеш тук. http://missby.wordpress.com/2011/07/15/prenatal-classes-mall-plovdiv/

# 624
mama Barba Много благодаря  Hug  За почивка....  newsm78 а бе колкото може, за сън...  явно не му стига и за това се буди по 2-3 пъти нощем  ooooh! и то съня....  Tired  За ядене ...ям то и за това не мога да смъкна Д-то  hahaha Аз тия бисквитки ги гледам отдавна  Mr. Green ама не ми се ще много сладко да ям че.... само ми се лепи  Sunglasses  Уж пия вода  newsm78 Аз не се притеснявам за това че е качил "само" 500 гр.  Mr. Green Щом е жив и здрав, значи всичко е наред. А и той, както го мързеше изведнъж като се активира, не се спира  hahaha Разбирам че не му стига защото, не се отказва сам от сукането, а иска още а нямааааа и започва да се сърди   Confused

Миш Благодаря много и на теб.  Hug  Аз от самото начало му давам и от двете гърди  newsm78 и се храним на 2 часа пак  Whistling
Май ще се наложи да си взема една помпа и да пробвам и с нея да се цедя между кърменията  newsm78 не ми се ще още да го захранвам   Crossing Arms

На нас не ни биха ваксините заради жегите  Peace и аз съм много щастлива, че няма да се тормози малкия в горещините  newsm44

# 625
sunflower, благодаря ти, че сподели вашия опит  Hug Пиши след консултацията с гастроентеролог, какво са ви казали.

по едно време се бяхме позапекли  Grinning не чак 6, бяха 2, но му дадох пюренце от сини сливи  Laughing и го разкара, сега си държа едно в резерв са по сигурно  Naughty
И на мен на моменти ми минават такива мисли, но се въздържам за сега, тъй като не сме захранени, а имам друга идея как трябва да стане това.

Mur и ние бяхме така. Ако не е нервен и не се присвива не мисля че е проблем.  Hug А и запек значи твърдо ако, а не по рядко акане  Hug След това с пюретата се регулира  Peace
mama_vessy, и аз така знам, затова не казвам, че има запек, а че не ака. От време на време нервничи, но и преди ги имаше тези моменти, така че не мисля, че е от коремен дискомфорт, но пък и не мога да съм на 100% сигурна.  Tired

mama_krisi, говорих с педи още на 3-я ден. Тя каза термометър в дупето, дуфалак или глицеринови свещички. Последните ми се сториха най-подходящи, че действат локално, но се оказа, че не могат да се намерят, защото ги внасят нередовано и скоро не е имало. За дуфалака четох, че предизвиква подуване на корема и колики и за момента се въздържам от него. Въпреки че не исках да прибягвам до термометъра, вчера все пак опитах с него и ефект нямаше.

Amorevole, благодаря ти за подробния отговор. Тази поза като да го „изхождам” също я пробвах. Склонна съм да смятам, че наистина няма какво да изходи. Обаче има едно нещо, което не мога да си обясня, за да съм спокойна, че наистина е така. Защо до преди една седмица не усвояваше кърмата на 100 % и си акаше обилно, а сега вече я усвоява напълно?

Днес все пак имахме един позацапан памперс, въпреки че аз продължавам да чакам "голямата изненада", след такова затишие  Crossing Arms

mama_vessy, аз пробвах в началото българския лактогонен чай и ми действаше много добре. След това нямах нужда от него, а ми се пийваше, понеже ми харесваше на вкус  Crazy

Спокойна вечер на всички мами и бебоци  Hug

# 626
mama_vessy, на мен чайчето на Хип много ми помага и не забравяй течностите, педи каза по 3 литра на ден, плюс супите и останалото. Аз имам подготвени шишета от половин литър пълни с вода, направо си ги нанизвам 5 шишенца и когато започвам да кърмя къркам, понякога и малко на сила, но задължително пия, така контролирам течностите, понеже ако не гледаш, може и да позабравиш. В жегата /поне на мен ми се струва/ имам нужда от толкова течности, ако се отнеса и не пия веднага пада количеството на кърмата.
Mur, нашата мишка не беше акала от миналия вторник, вчера чак се изака и днес повтори, както са ти писали вече, ако коремчето не е твърдо и не се напъва, остави детИто и не го мъчи. Термометрите и всякаквата агресия няма да ти помогнат, понеже като нЕма какво да ака, няма как да го изака.
Защо до преди една седмица не усвояваше кърмата на 100 % и си акаше обилно, а сега вече я усвоява напълно?
Защото в жегите има повече нужда от течности, и когато организмът задоволи потребностите си ще започне да отделя, не можеш да и заповядваш кога да ака.
Момичета забелязвам, че много с лека ръка давате лекарства, капки и подобна химия на бебчетата. Малко чудни са ми тези лекари, нашата педиатърка дава антибиотик само в краен случай, по тази причина до 2 г и половина баткото изобщо не беше пил антибиотик.
Да се похваля от консултацията 7500 кг. и 65 см. Когато питах педката дали да захранвам, ме изгледа с поглед "това па от къде го измисли" и след това троснато ми отговори, детето наддава по килограм на месец, вие изглеждате добре, не виждам обективна причина да натоварвате детето преди 6 месец. Така че се нареждам при мамите след 6 месеца захранване.
Бяхме на планина за една седмица, нЕма такова блаженство, бебето заспиваше в 8 и спеше непробудно до 8, баткото в 10 и то докато му кажа лека нощ (у дома се гоним по 1 час да остане в леглото и да млъкне). Препоръчвам в жегите, който има възможност бягайте в балкана.
И още веднъж апелирам, не обличайте децата в тези жеги, оставете ги по памперс, няма да настинат, но ако ги навличате ще са потни с мокри дрешки върху себе си и рискът да настинат е двойно по - голям.
Лека нощ и много сън за всички.

# 627
Mur, нямали сме никакви проблеми с колики от Лактулозата - мисля, че е добър избор и ще ви регулира.

# 628
Момичета,някой някога чувал ли е дете на 4 месеца и половина да има кътник? #Crazy И то преди резците да са излязли.
Не знам вече какво да си мисля.Днес и бръкнах в устата и не мога да кажа на 100%,че това е зъб,но е твърдо и подуто.Има и бяло,но не като да прозира зъбчето,по-скоро кожата на тази подутина е бяла.Не е кистичка.Те са едни мънички като перлички,а това не е малко.
Четох,че това е един от признаците за рахит.Симптомите за рахит обаче са толкова общи.В смисъл,че 90 % от бебетата ги имат и без да са болни-раздразнение,нервност,потене,падане на косичката на тила и т.н.
Май ще се водим на зъбар,ама тук го дават 36 градуса и хич не ми се иска да я размотавам,а ми тъка от вътре.Искам да разбера.

# 629
  • София
Добро утро момичета,едно кафенце и торта-много ми се яде Embarassed, а съм на диета  newsm53.Хубав ден на всички  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт