Ритка със крачета и ръчички МАРТенче за радост на всички!-тема 5

• 28 892
  • 742
  •   1
Отговори
# 600
Сиренце,и ние бяхме болни на около 2 месеца...един куп простотии изпи Ванеса...и антибиотик(нямам спомен как точно се казваше) и сиропи и вит.Ц, Есберитокс,и бая видове капки за нос сменихме  ooooh! ooooh! Чесно казано на мен не ми се щеше да и давам абтибиотик,но пък както и при теб,беше ме страх да не и давам...е...на 2-рия ден се разтрои от него и до там...За кашлицата пи Проспан-помогна и много бързо...беше със зачервено гърло,прокашляше леко и докторката каза,че щяло да слезе надоло ако не вземем мерки....
Вземете гърлен секрет...при нас се оказа,че имаме и бактерия в нослето,която сега лекуваме с бактробан...Като се замисля...добре че реших да вземем,въпреки че личния ми направи невероятен скандал като му поисках направление за изследването...чак ме е яд че реших да спестя 20-30 лева  Close

Започнах от днес с лъжичка зеленчуково пюре-тиква на Хип...хареса и...дано така да продължи

# 601
Привет, момичета!

migeio_, радвам се, че сте добре и че се появи, че се замислих какво става с теб Wink  Hug .....В този ред на мисли....къде се изгуби Майски?

Стихийно бедствие, и аз бих желала да видя какво представлява вашата гимнастика  Grinning  Wink ....и честито зъбче на Крум!  Laughing

matza83, стискам палци да се оправите по-скоро!!!  Praynig

Сиренце и вие! Стискам палци и за вас!  Praynig Напълно те разбирам в какво положение си...хем не ти се иска да даваш антибиотик, хем пък да не се окаже късно Sad Евентуално да се консултираш и с друг доктор ?!  newsm78

Magica_de_Spell, честит рожденик!   bouquet

Иначе при нас нещата са все така. Днес беше особено изнервена и не знам дали не се дължи и на жегите?!  newsm78 А от време на време и попръцкваше, та може и колики да е имала  Cry писна ми от тези колики. От самото начало та до края сме с тях....Дано поне със зъбчетата да нямаме проблем!  Praynig

Момичета, да ви питам....ползвате ли гъбка, когато къпете бебоците? newsm78

# 602
Бета, да знаеш как ме зарадва! Simple Smile  Grinning  Laughing

Сиренце, лошото е, че още е мъничка. Като попорасне сама ще й поставяш диагнози, но сега...

Хриси-беб, с баткото се бях побъркала да си поставям сама диагнози и да се шашкам. Оказа се, че е било излишно. Щом двама гастро са ти казали, че всичко е наред, отдъхни и се радвай на бебчето. Wink

Аз от няколко дни само бодърствам нощем. Денем легна да си почина и тъкмо да заспя и нещо стане, та развали работата... Добре, че баткото почна вечер сравнително бързичко да заспива. Едно гайле по-малко ми е. Мъникът пък взе да ми заспива по-трудничко, но пък като цяло ми е такъв кротушан, че не мога да му се сърдя.

Като стана въпрос за акане, стори ми се, че онзи ден дребният имаше кръв в акото. Беше еднократно и от тогава май е добре детето, но има и едни пъпки, та се хвърлям в размисли... Успокоявам се с това, че не се е повтаряло червеното в акото, а за пъпките - не го опазих от едни комари  Embarassed дано да са от тях, да не е алергия.  Praynig

# 603
  • София
 Bub555, не ползвам гъба.

Никола вече пного често и дълго бръмчи с уста. Но не го прави като големите деца с устните си, а и с език. Хвърчат плюнки сериозно, а бузите и брадата му, все са мокри от това бръмчене.

Днес ми се наложи в най-голямата жега да сме навън с децата. Оживяхме, но не препоръчвам да пробвате  sweating

# 604
Момичета, помагайте  Praynig Моят сладур вече 6 дни не е акал и започвам да се притеснявам. Само на кърма сме, и малко водичка от време на време. Досега винаги е акал редовно. До преди 2 седмици го правеше по няколко пъти на ден, след това започна по веднъж, което си е съвсем нормално за възрастта, но последните 6 дни нямаме наакан памперс, само един позацапан в петък. Аз от 3 дни съм почти изцяло на плодове с идеята да му подейства на него, но засега няма ефект. От време на време нервничи, но не знам дали е заради проблеми с коремчето. Правя му гимнастика "каране на колело" и кръгови масажи на коремчето, без разултат. Има ли някой друг с такъв проблем и как се справяте? Мамите с повече опит? Момичетата от ЛЛЛ - мога ли нещо да ям, за да помогна на детенце???

matza83, sirence - бързо оздравяване на мъниците  Praynig

mama_krisi, ~divina~ - добре дошли  Hug

Миш - купи си чадърче за количка и всичко ще е ОК  Grinning

Bub555 - не ползваме гъба засега.

Приятен ден на всички   bouquet

# 605
Добро утро Simple Smile  Марио спа добре, продължава да си е "усмивчо", както много сладко Бета го нарече (а пък в отговор на това аз трябва Бобо да нарека "велосипедистчо", нали Wink .
Вчера вечерта все пак дадох Суметролима, защото кашлянето му не ми хареса, а и си казах - защо се занимавам да оспорвам докторски рецепти - все пак жената е учила шест години, а и точно толкова е педиатър на племенницата ми, и досега (дано и занапред да е така) няма никакви издънки.

Много благодаря на всички, които се включиха с размисли, пожелания и споделен опит (Мигио, Маринелс, Весето, Мама Веси, Мур, Бета, Буб, Мама Барба)

Мигио, не му взеха секрет, ама дано не е имало и защо. Бета, дано да не ни отключи и на нас някаква алергия, защото четох, че и на други деца така се е отразявало. Мама Барба, права си, с малките бебета по-не върви на своя глава решения за здравето, че при тях всичко много бързо може да се развие.Буб, ако ставаше дума за по-сериозен антибиотик, определено щях да търся второ мнение, ама този все пак е "половинчат" ... И ние не използваме още гъба при къпането.

Мур, на двадесет дни като бяхме имахме запек (е не толкова за дълго, но все пак запек) - първо лекарката ни предписа чая Блевит Л, който обаче на нас не ни повлия, и после десетина дни сутрин на гладно давах по една малка лъжичка сироп Лактулоза-MIP, и той веднага регулира нещата и оттогава запек не сме имали.

Миналия път пропуснах да поздравя всички празнуващи   и затова го правя сега, ама простете - не поименно, да не объркам нещо - месечинки, рожденници, годишнини, зъбчета Simple Smile

Момичета, влязох в албума - ама толкова са сладички на всички бебоците Simple Smile Живи-здрави! (благодаря на Лилироуз за паролата)
Добре дошла на Мама Криси!

# 606
Добро утро!  Simple Smile

Благодаря за отговорите на Скреч, Мур и Сиренце!   bouquet

Мур, Дара също нещо си промени режима на акане Simple Smile Беше през ден, обилно. После стана на всеки ден по един път, след това стана много често на ден и сега всеки ден пак. Онзи ден обаче не ми беше акала 2 дни и почнах и аз да се замислям, но се успокоих, че при кърмачетата било нормално това да не акат с дни.

Леле момичета, тази нощ като се събудих малко преди Дара да го направи я намирам легнала в горния край на леглото, където й слагам пеленка за възглавничка  hahaha беше се събрала изцяло по широчината на креватчето.  Joy Ама в един момент се замислих как не съм я усетила и как може да се обърне от гръб по корем (както го прави напоследък често през деня) и ме хвана страх  Shocked

# 607
  • Ямбол
Добро утро на всички.

Mur  Laughing аз имам чадърче, само изтъквах недостатъците на количката, неща на които не съм обръщала внимание когато съм я купувала.

Сега да ви питам нещо. На Изабел хослето й хърка от два три дни някъде от вътре. Няма сополки, ноздрите й са чисти, но на моменти като си поема въздух и вътре хрипа нещо. Пробвах със стеримар и после да изсмуча с аспиратора, но не става нищо. Сега капя физиологичен разтвор и сребърна вода от днес. Ако на някоя мама й се е случвало, да сподели как е протекло и дали да търся педито за това.\

mama_vessy
  от твоите уста, в божиите уши. Наистина ми е едно гадно, всички бебта обичат по корем, обръщаъ се....нашето не. Поне посяга и си хваща играчките Simple Smile)))

Последна редакция: вт, 19 юли 2011, 10:16 от Миш

# 608
  • Пловдив
Здравейте!
Добре дошла на новата мама!   bouquet
Честито първо зъбче на Крум  Simple Smile
За варицелата -  леле, мислех, че бебетата до 6 месечна възраст не могат да се разболеят от варицела, тъй като получават имунитет от майчината кърма Sad. Дано се оправи сладурчето, бързо и безболезнено. А аз не съм съгласна с теорията колкото по-скоро, толкова по-добре. Според мен, ако може да не се разболява от варицела, е най-хубаво. не разбирам майките, които водят при болни деца своите дечица, за да се разболеят и да я изкарат  Shocked Ама всеки си решава сам, де. По принцип по-съм съгласна момиченцата да я карат , докато са по-малки, защото бременни, ако се разболеят, е пагубно за плода. Но във всички други случаи не го разбирам.
И аз да се похваля - и ние се обърнахме вече от гръб по корем. Вечерта я сложих да спи по гръб, сутринта я намерих пльосната по корем, с ръце, провряни през решетките и блажено спяща. Изкарах си акъла да не се задуши, да не се задави, абе ужас сме ние майките. Хем някои мами казаха, че бебетата им спят по корем  и не се притесняват, а аз  ooooh! ooooh! ooooh!
За акането пробвай с някакъв пробиотик - био гая , протексин рестор, някакъв друг, мисля, че би следвало да има ефект. А от тази диета плодова, дали бебенцето получава хубава кърма  newsm78 Ама какво да го казвам аз, при положение, че правих даже по-строга диета, докато кърмех и нищо не му стана на малчо  Grinning Grinning Grinning
Хайде лек и усмихнат жегав ден
целувки на всички

# 609
Добро утро  Heart Eyes
А от тази диета плодова, дали бебенцето получава хубава кърма  newsm78
И аз това си помислик,аз като бях с коремен вирус и не се храних 3 дни и съответно и той поемаше по-малко кърма и се изака чак на 4-ти ден,като преди това е бил редовен,по веднъж на ден.
Буб  Hug,и Бобо откакто се обръща при всеки удобен момент е по корем и често го намирам така

# 610
А от тази диета плодова, дали бебенцето получава хубава кърма  newsm78
И аз това си помислик,аз като бях с коремен вирус и не се храних 3 дни и съответно и той поемаше по-малко кърма и се изака чак на 4-ти ден,като преди това е бил редовен,по веднъж на ден.
Аз ям и други неща, той също хапва добре, така че не мисля, че това е проблем. Освен това, наблягането на плодовете го започнах, след като той вече беше направил 3 дни без да ака.

sirence, а имахте ли проблем с коликите от Лактулоза-MIP ?

Миш, значи аз не съм разбрала какъв е проблема с дръжката и пазенето от слънце. Дори и дръжката да се върти, не намирам за уместно по време на разходка ти на всяка промяна на посоката да въртиш дръжката  newsm78

За обръщането по корем - откакто се научи да го прави от раз, непрекъснато е по корем. Много му харесва. Завърат се на секундата, като го оставя легнал, и така си спи вече  Crazy

# 611
  • Пловдив
Честито на патерици и от мен на всички рожденици, месечинки и зъбчета!  Hug
На болните бебенца пожелавам скорошно оздравяване.  Praynig
На новите мами - добре дошли!   bouquet
Наистина , големи сладурчета са всички мартенички!  Heart Eyes Heart Eyes
Мur, писала съм го и друг път - ние имаме проблем с акането от доста време. Дари ака в седмицата веднъж. Миналата седмица 2 пъти и всеки път си е малък празник  Crazy.Павили сме гимнастика, масажи, овесена вода / не я пиеше/, мушкато, термометър... На практика кой каквото е казал - без резултат. И Лактулоза Мип сме пили - нищо! Само пръцкаше от нея. Педи каза, че усвоявала кърмата изцяло и се случвало при кърмачета. А и коремчето и е меко и няма признаци на дискомфорт. За всеки случай ще я заведа при гастроентеролог да видим какво ще ни каже. Защото като почна да я захранвам предполагам, че драмите с неакането ще са по-големи.  Crazy

# 612
Здравейте мами,

И моето момиченце е родено март 2011г., така че ще следя темите, макар и по-рядко защото не остава време за И-нет...
Искам да попитам дали има мами,които живеят в Манастирски ливади  - ще се радвам да се видим с бебчетата  в квартала Wink

Не мога да изчета всичко, но попаднах на трудностите със справянето на татковците с бебето и ми олекна като прочетох,че някои от вас имате сходни 'търкания'. Наистина като сега се замисля е много глупаво да се обръща внимание на дреболии и от това да се обтягат отношения, така че благодаря, че сте го споделили, защото и мен ме накара да се замисля дали има смисъл от забележки и от това да се стремя към перфекционизъм и безгрешие, тогава когато таткото се опитва да помага доколкото може Wink Ще подкрепяме повече нашия татко занапред и няма да се плаша от грешки и пропуски в отглеждането на бебка!  Heart Eyes

хубав ден!  Simple Smile
Това е хубавото на този форум, понякога изпълнява ролята на псхотерапевт.

Цитат
г-жа Бедствие, можеш ли да покажеш филмче каква гимнастика правите?
Ако разбираш руски, тук разказват за тази гимнастика.
Много малко показват упражнения, но все пак можеш да придобиеш представа.
http://www.youtube.com/watch?v=P9Er4S-RAy8
Тук има малко упражнения
http://www.youtube.com/watch?v=6krN2MhVX-c&feature=related
Правим и масажи.
http://www.youtube.com/watch?v=BStaZLxn7x4&feature=related
тук си личи че като стане по голям се забавлява, вестибуларния апарат на това детенце е по добре от моя.
http://www.youtube.com/watch?v=hE0IXyZ6wco&feature=related
По принцип много харесвам Екатерина Чацкая
Моля само да не експериментирате, ако решите да се занимавате с детето, трябва да проучите добре въпроса, да познавате възможностите му, и да започнете с най лесното.

# 613
  • София
Момичета,

Къде се вижда последният документ, който се попълва за майчинството (този след болничните)? Там, където досега си следях болничните листове, го няма. Вижда се само, че последната актуализация на сметката ми е 12.07., значи документите ми са представени от работодателя.

Момичета,
може би сте пропуснали въпроса ми:)

Да ви питам също как предпазвате бебоците да не си мокрят дрешките, като се лигавят? Аз слагах лигавник, но от него ни се зачервява вратлето и сега само го дебна и го бърша. Ако го оставя, трябва да го преобличам на всеки половин час...

От няколко вечери Виктор се буди към 4-5 часа и е един нервен. Мисля си, че го мъчат нещо зъбките. Като му дам залъгалката и се успокоява лека по лека. Но за съжаления я плюе и трябва да му я придържам. По тази причина го вземем при нас на спалнята и така изкарваме до сутринта. Досега си спеше по цяла нощ в неговото легло.

Ние не ползваме гъба, като къпем бебо.

# 614
  • гр.София
 Simple Smile

Здравейте,
redreny2000
Цитат
Момичета,
може би сте пропуснали въпроса ми:)

Да ви питам също как предпазвате бебоците да не си мокрят дрешките, като се лигавят? Аз слагах лигавник, но от него ни се зачервява вратлето и сега само го дебна и го бърша. Ако го оставя, трябва да го преобличам на всеки половин час...

И ние доста се лигавим  Grinning но само го забърсвам и разбира се се преобличаме от време на време, предпочитам да не ползвам лигавник  Naughty

г-жа Стихийно бедствие
много полезни клипчета, с удоволствие ги изгледах  Naughty и честито ви зъбче  Grinning

Мur

Цитат
Момичета, помагайте  Praynig Моят сладур вече 6 дни не е акал и започвам да се притеснявам.
и по едно време се бяхме позапекли  Grinning не чак 6, бяха 2, но му дадох пюренце от сини сливи  Laughing и го разкара, сега си държа едно в резерв са по сигурно  Naughty

Общи условия

Активация на акаунт