Ритка със крачета и ръчички МАРТенче за радост на всички!-тема 5

• 28 916
  • 742
  •   1
Отговори
# 465
  • Видин
Днес ми биха ваксина ДТ и съм като ваксинирана кокошка цял ден. Не знам какво им е на бебетата като им бият 5,10-валентни ваксини  Tired С нетърпение чакам Габ да заспи и се просвам и аз  Sad

# 466
  • Кукуландия
ena4, за мен ще бъде удоволствие Grinning
лилинчо, кажи си какво би направила, че ми стана интересно Grinning Аз изчаквам и ако няма промяна си хващам багажчето и бебето и си отивам на Севлиево (откъде съм) до края на майчинството, а после обратно в София, добре че поне работата ми си стои до края на майчинството. Последно като казах, че от раждането не съм се наспивала като хората и кой знае кога ще стане ми отговори "в някой друг живот"... аз пък очаквах съчувствие. Както и да е. Всеки сам си е виновен за това, което му се случва.
Лека нощ!

# 467
Писах, писах, и накрая - и на мен, както и на други мами се е случвало, взе, че ми се загуби поста, та много се ядосах ...

Сега, по-накратко, отново най-важното:

БЛАГОДАРЯ НА ВСИЧКИ МАМИ, КОИТО НИ ПОЗДРАВИХА ЗА КРЪЩАНЕТО    Hug  Hug  Hug

Радвам се, че Лъки са прекарали добре със семейството Simple Smile

Уинин, не допускай да живееш с техните за в бъдеще, дори и да са добри хора по принцип, иначе после много по-често ще има за какво да ни се оплакваш! Битовизмите съсипват и най-прекрасните отношения снаха-свекърва  - и повече се дразни тази, на чийто терен е другата, което значи, че в новата ви къща това ще си ти. Аз това го разбрах през периодите, когато моята свекърва (която е много свестна и съвсем откровено казано - не бих я заменила с никоя друга свекърва) отсяда при нас - е просто най-малки неща ме изкарват извън контрол, а се имам за доста сговорчива, и винаги съм си мислила, че ще бъда над тези неща. Аз не си мълча, де - всичко изяснявам на момента на възникването му, за да не се повтаря. Тя понякога се засяга, но после й минава, и на двете ни така е по-леко.  

За вигантола: моята педиатърка отмени двете капки, като много логично ми обясни, че щом пряка или непрака слънчева светлина огрява лакътните и коленните ставички, значи няма нужда; т.е., наесен - отново продължаваме, но сега - не.

За захранването: последните дни опитваме по  няколко лъжички пюре от тиква, и доста му се услажда, но няма да бързам (както и някоя от вас ми каза, че темпът ни с пащърнака не е бил бавен, както ми се струваше, а напълно нормален).  

Някоя мама беше писала за сапун Бочко - купи си класическия със смрадликата, и съм много доволна. Освен това, взех един пакет Памперс Премиум (също беше споменала някоя от вас, че такива ползва), нищо че са най-скъпи - така,  само за проба, и засега ми се струват върха на сладоледа за лятото - толкова са нежни и тънички, да видя тая нощ дали ще издържат.

Джоузи, Мигео, Буб, Лилироуз, Бишкота .... и всички други софиянки -мартенки: какво става, ще се срещаме ли? Може би с Бета ще се видим тези дни в парка "Света Троица".

# 468
  • София
Здравейте, мамчета  Hug
Влизам с въпрос към мамите, които кърмят и ЛЛЛ. Разбира се и другите нека се включат.
От както е толкова топло Кати не иска да суче по друг начин, освен и двете да сме легнали. Не застава успоредно на мен, а почти перпендикулярно. Дори да я оставя успоредно се избутва с крачета от корема ми, за да е допряна в мен само устата й и евентуално нослето. Кърмене седнали и гушнати е невъзможно - пищи, дърпа се, бута се. Та...към въпроса: как кърмите на вън в жегите ? Аз се принудих да цедя и да взимам с нас. Не иска да засуче от мен и това е. Няма как да полегнем  hahaha като сме навън (в повечето случаи). Цялата врътка с цеденето ми е сууупер досадна и някяк дразнеща. Кърми ми се навън, дано не прозвучи ексхибиционистично ( ако има такава дума ), а в момента не става. Дайте съвет  Praynig. Може да е поза за която не съм се сетила или...не знам и аз  newsm78

Magica_de_Spell, би могла да пробваш да слагаш тънка пелена между теб и бебето, и да не го гушиш плътно, а с разстояние между вас. Може да пробваш да освежаваш бебето преди кърмене, като  поставиш навлажнено парче плат в сгъвката на коляното или лакътя.
 Докато бебето отказва да суче в жегите или суче недостатъчно, вариант е да пробваш да кърмиш по-начесто в останалото време, за да компенсира. Ако смяташ, че и има влияние и разсейването на детето върху нежеланието да суче, по-закътаните места в парка може да се окажат по-подходящи за такива случаи.
 За вкъщи вече си открила работещата при вас поза.
 Жегите са за кратко, дерзай  Simple Smile

# 469
Здравейте и от нас мами от горещата Гърция.
Ах и ние постоянно се обръщаме по корем, по гръб малката се задържа само в количката, а понякога и там се мести в единия край и прави опити да се обърне. Спим с възглавнички и отпред, и отзад / и спейки е същата работа/, тъй като се страхувам да я оставям по корем, докато спи. От възглавничките съответно се поти още повече и е някакъв кошмар .И аз забелязвам по-развита дясна ръчичка и затова се опитвам да стимулирам действия и с лявата,  но мисля, че с времето ще се нормализират.
За вигантола - педито буквално ни забрани да го даваме, тъй като си имаме слънце в изобилие.
По въпроса за свекървата - мойта е доста далеч от нас и затова се обичаме много / засега, тъй като още не сме се виждали  Laughing/, но за сметка на това си имам зълва, която компенсира липсата на свеки )  - тя знае всичко, тъй като е изгледала бебе преди 20 години, а аз едва ли не нищо не знам, но четейки се успокоявам, че това е често срещано явление. И все пак съм щастливка, че не живеем заедно, виждаме се по веднъж на два-три месеца, а наставленията дава по телефона.
Тъй като живеем на морето и мисля скоро да започнем да  водим малката на мини плажчета, искам да ви попитам какво е мнението ви по въпроса - нашата педиатърка не разрешава, но тези дни се запознах с педиатри от Русия и Сърбия, които са на противоположното мнение, че даже е много полезно и го препоръчват.

Последна редакция: чт, 14 юли 2011, 01:38 от Illianaaa

# 470
Здравейте момичета,

нямам желание да пиша, защото освен да ви се оплача май друго нямам какво да кажа,а не искам да ви натоварвам всеки път,въпреки че вие сте най-добрия слушател.

Илианааа- аз съм от хората, които не ограничавам достъпа до водата - засега само в басейн, тъй като не сме ходили до морето, но съм на принципа че трябва да е достатъчно топла водата.

Сиренце, аз ползвам този Памперс като и Хъджис,но нещо последния пакет много ми изпускаше и не съм купувала от тогава, ще чакам да кажеш как е било при вас?

Уинен, аз в момента съм в долу-горе подобно положение само че с мойте родители,нали се преместихме, но живеем отделно. Да ама не, налага се да ходя през деня да работя в склада ни,защото ако не го направя ми се цупят,а докато аз работя баба ми гледа малката и постоянно мърмори: защо така съм го облякла, защо не съм му давала сокчета, тя щяла да даде без да знам  Shocked Shocked при което аз казах че повече няма да я види ако го направи.

amanita Оправи ли се?

Лъки -много се радвам за вас  Hugбравоооо

Възглавница - ние откакто повръщаше слагаме, защото повдигането на матрака не помогна- свлича се в края на леглото. Но възглавничката, която ползваме е много тъничка.

Лилинчо, моля те кажи ми автора на книгата да я потърся, защото с това не спане на малката направо се побърквам, а не е като да не и се спи. Търка очички, прозява се и т.н., но не може, тъкмо се унесе и подскача.

Ето мойте терзания:Проблема ми е и че мъжа ми откакто е на новата работа, прибира се към 6, взима ни от склада и се прибираме, къпе се,хапва и почва да чете някакви неща за работата,не го интересува това дете какво прави, как е,аз как съм. Не сме си говорили от както сме се прибрали в Ловеч, мълчим, аз всяка вечер плача, тоя глупав град не ми харесва и това е. А и от умора вече нямам сили - сутрин докато малката спи чистя,готвя,пера,после на работа, после тя всяка вечер плаче до 12. Нощем ставам аз вече,въпреки че преди го правеше той,пак ходеше на работа,но поне ставаше да ми направи млякото, а сега бил много уморен.
Явно усеща мойте настроения и тя не е спокойна. И така, ще кажете че се глезя, но работата нямаше да ми тежи, ако имаше вечер с  кой да си кажа една мила дума. Хайде аз отивам, че трябва да свърша домакинската работа,защото ме чака ревизия на магазина. Sad

# 471
Здравейте и от мен!

Uinen, много неприятна ситуация....Наистина ти пожелавам по-скоро да си оправите отношенията. Най-лошото е, че мъжа ти не те подкрепя Sad ако не беше така, доста по-леко щеше да ти бъде, въпреки свекървата.....

Маринелс, защо не се опиташ да си поговориш с мъжа ти? Той изглежда разбрано момче, а пък можеби сега е по-притеснен заради новата работа и иска да се докаже там Wink Поговорете и ще се разберете!  Peace

Сиренце, хайде като се разберте с Бета, може и аз да мина покрай този парк Wink Нещо софиянките трудно се организираме Sad Все се сещам за варненки Wink Браво на тях!

От една седмица насам си лапаме дясното краче...засега най-удобно ни е то....идва ред и на другото Wink Предпочитам да ги лапа тях, отколкото ръчичките, тъй като крачетата не може да ги вкара толкова навътре и да повърне  Laughing
А тези жеги и на нас ни влият Sad Суче по 5-6 минути общо от двете гърди.....Като сме вкъщи й давам по-често. Аз навън така и не се престрашиих да я кърмя  Confused

Хайде лек и прохладен ден ви пожелавам!  Hug

# 472
  • Кукуландия
Маринелке  Hug И при нас е така, с тази разлика, че не чете, ами гледа телевизия. Вчера влязох да се изкъпя, а като излязох ми вика "е, най-накрая, време беше". Малчо започнал да се сърди, а той го взел и прав гледа телевизор, като влязох пусна бебето на леглото и легна на другото да си гледа - било гладно детето. Детето не е гладно, нали преди да вляза да се къпя го нахраних, просто иска да се занимава някой с него, да го вдигат да гледа, аз си го взех както бях по хавлия и седнахме на терасата да погледаме цветята и дърветата - ми не плака. Но колкото и да му обяснявам явно не му се занимава. Нали аз съм майката, та аз трябва да се грижа за детето си, той само му се радва като е в настроение малчо, а като не е в настроение аз да се оправям. И за домакинската работа сме така - всичко аз да правя, ама не съм съгласна и съм му го казала. В крайна сметка сега хайде стоя си вкъщи и долу-горе успявам да се оправя с всичко, но после като започна работа какво - всичко вкъщи да правя, детето да гледам и на работа да ходя. Не мисля. Това да не е хотел, нали уж е семейство.
Вероятно на твоят мъж му трябва време, за да се климатизира. След като преди ти е помагал вярвам, че и сега ще започне като свикне с новата работа и т.н. Само не го оставяй така, защото лесно се свиква на готово. Домакинската работа може да почака, гледай себе си и бебка, все пак и на работа ходиш.

И да ви кажа колкото повече мисля толкова повече се съгласявам със себе си, че съпруг ми не требе... за какво ми е... още един на когото да слугувам... айде няма нужда  Mr. Green
В крайна сметка мъжът на сърцето ми е само един и дори започна да плаче, отивам да го гушкам и да му се моля да ака, че днес му е трети ден без да пълни памперса  Mr. Green

# 473
Цитат
Кърмим се навън без проблем, естествено с обичайното бутане, ритане, гърчене, но вече не ми прави впечатление  
Сякаш за моето дете е писано.
Лъки ако си забелязала не съм коментирала твоите преживявания, ни то съм те подкрепяла ни то съм ти съветвала нещо, в такива ситуации много внимавам, защото всяка дума може да обърне каруцата, понякога и се чудя на Наталья(Море от любов) как поема отговорноста да сдобрява някой.
Искам само да ти споделя какво ми прави впечатления в постингите ти.
Само нека да ти кажа, че ако те подразня с нещо, считай че не съм го писала, щото хич не ми се иска да е така.
Не съм в час как и колко работи татко ви, но ми прави впечатление че някак стои в страни от отглеждането на децата. Не приемам отговор "работи много". Съпруга ми ръководи около 100 човека персонал, отговаря за много неща, ако искаш даже за това, тези хора да има с какво да си нахранят семействата в края на месеца.Въпреки това аз никога не съм считала че понеже той работи много и ми осигурява добро финансово състояние, аз съм задължена да поема останалото. Даже ако се разпънеш на кръст мъжете не могат да го оценят, просто не са способни. Аз не се сърдя на котката ми че като яде си вади храната от купата, такава и е природата, просто постилам подложка за да не цапа. Нали разбираш какво ти казвам. Аз не му чета конско никога, (почти Laughing Laughing) не му се карам. Просто не му давам даже и да си помисли че единственото му задължение е да носи пари в къщи. Споделям ти го това, защото  това с режима на децата ми дойде в повече. Защо моля ти се не му повериш голямото ВИ дете и да си правят каквито искат режими? традиции и какво ли не, а ти с малката други. Мисля че ние жените първо си създаваме проблеми, а после се чудим как да ги преодолеем. Този брак не ми е първи, ще те разочаровам вероятно, но ще ти кажа че мъж който искаш не съществува, той живее само във фантазиите ни и още най много година в брака. Нали знаеш че и пауна не ходи все с разперена опашка, изморява се и като си свърши работата си я прибира. До преди този брак връзките все ми се проваляха, щото се раздавах на 200 процента и очаквах същото. Сега преразгледах позициите си,  не очаквам звезди и не изкачвам Еверест, но съм щастлива.
Споделих това  с теб, защото ми напомняш мен преди 10 години.  

Последна редакция: чт, 14 юли 2011, 11:02 от г-жа Стихийно бедствие

# 474
  • Ямбол
Маринелка, ти си последният човек, за който може да се каже, че се глези. Аз ти се възхищавам на силата. Вярно, понякога човек се уморява от смелост. Най-лошо е когато не се оценява. Всичко ще се нареди. При нас нещата не са много различни. С моят мъж работихме заедно на едно място. И прди да забременея общата ни тема беше работата и всикчо около нея. Нормално. Сега обаче, като не съм там, някак нещата се промениха. Той спря да ми споделя какво се е случило на работа, кой го е ядосал, кой го е разсмял...неща които преди много коментирахме. Излиза в 9 за работа, прибира се в 19.30, захваща се с двора, то винаги има работа там/ сега сонда правят/ и към 9-10 вече се освобождава, но влиза да се къпи, хапваме, телевизия и лягаме. От една седмица и сама си къпя детето, защото тази сонда му е взела акъла. Не му се и сърдя, може би защото толкова съм се вглъбила в детето си и в неговите нужди.  На детето обръща внимание, точно както и вашите мъже, радва й се 10-15 мин и тя ако вземе да мрънка и ми я подава Joy Помага ми иначе много в готвенето, което не е никак малко. Той обожава да готви, а сега от както открихме летният сезон на двора, често правим барбекю и той се занимава. За мен е най важно мъжа ми да се прибира в къщи с желание и да му е добре. За да не търси това извън къщи:))) Че както е пълно с колежки на работа Simple Smile)))))) Шегувам се, но нищо не се знае......

# 475
  • Ямбол
г-жа Стихийно бедствие подкрепям казаното от теб с двете си ръце, точно тов аи аз имах в предвигд, но ти намери по подходящият начин да го кажеш Simple Smile))
Аз не се сърдя на котката ми че като яде си вади храната от купата, такава и е природата, просто постилам подложка за да не цапа  - може би всички трябва да се научим да правим точно това.
Аз също много рядко се карам с моят мъж за вниманието, защото осъзнавам, че в повечето случаи съм искала повече от колкото човек може да даде. Нормално е нещата в живота ни да се променят след появата на бебето, особенно з анас , които имаме з апърви път деца. Сега трябва да се нагодим така, че да се чувстваме щастливи, както каза г-жа Стихийно бедствие

# 476
  • Кукуландия
От една седмица насам си лапаме дясното краче...засега най-удобно ни е то....идва ред и на другото Wink
hahaha  Grinning

Ето и отговорите на анкетата:
1. От кой месец смятате да започнете да давате нещо различно от кърма/АМ на бебето си?(навършен) - октомври месец, по средата на седмия

2. Какво ще бъде то - зеленчук или каша, все още не съм решила

3.Смятате ли да приготвяте домашно продукта или ще ползвате готови?
- Смятам сама да ги правя.

4. Ако ще използвате готови на кой марка сте се спряли и каква е причината за избора - цена, качество или др.? - Нямам идея за марката, но съдържанието на пюрето ще е решаващо. (тоест качеството)

5. Ако ще приготвяте вкъщи как ще се справяте с храните, които ги няма в този сезон - ще използвате домашно замразени или от магазин? - Възнамерявам да използвам сезонни зеленчуци и плодове. Ще направим и някое бурканче с малини, круши и т.н. каквото се намери в двора.

6. По каква схема смятате да започнете, т.е. по колко лъжички на ден и как ще увеличавате - Мисля да започна с една лъжичка, на другия ден две, после три и т.н. една седмица.Тепърва ще чета за захранването.

7. За тези, които имат по-големи деца - как се справяхте с петната от пюрета (чувала съм че са упорити, но така ли е наистина?)  -  Нямам по-голямо дете, но мисля да използвам лигавници и стари дрешки.

Току-що прочетох поста ти, г-жа Бедствие. Би ли споделила как успяваш да го мотивираш/накараш да ти помага? Аз не знам какво да правя, той само обещава, но 99% си остава само с обещанието. И неговият довод е, че много работи и много се изморява. Като му разказах за един съпруг, който гледал бебето между кърменията, за да може майката да си поспи неговата реакция беше да ме попита какво работи този мъж.  Tired

# 477
Не приемам отговор "работи много". Съпруга ми ръководи около 100 човека персонал, отговаря за много неща, ако искаш даже за това, тези хора да има с какво да си нахранят семействата в края на месеца.Въпреки това аз никога не съм считала че понеже той работи много и ми осигурява добро финансово състояние, аз съм задължена да поема останалото.
При нас е абсолютно същото. Peace Знам, че работата му е много напрегната, отговаря за 100 души  и не веднъж си връща храната , която съм му сложила за обяд, защото не е имал време да седне да обядва Sad, но никога не е казал"изморен съм". Прибира се в 19, понякога/добре, че рядко/ в 20-21-когато-тогава и се заема с децата, а аз с вечерята. Събота и неделя зедно чистим къщата. Ще кажете"Той си ти е свестен мъжа", но не е само това. Първо човек трябва да се научи да уважава себе си. Ако се нагърбим с всичко ние жените, мъжете ще се научат , че това е нормално. Още като гаджета ми правеше впечатление, че у тях стоят трима мъже/той, брат му и баща му/ и горката женица/сега свекърва ми/ хвърчи да им прислугва и никой не се мръдва една солница да донесе на масата. Shocked Преди да се оженим казах, че този модел на семейство няма да го приложим вкъщи и той се съгласи, че не е редно наистина жената да е слугиня. Разпределихме си задълженита от първия ден и сега не се караме за такива битовизми. Най-хубавото е, че никога не му е дотежавало да отдели внимание на децата си. Ясно е , че всички бащи се радват на рожбите си, но не  е там работата. Много е лесно само да им се усмихват отстрани. Включвайте ги в грижите и не им спестявайте нищо, защото децата не са само радост, а и голяма отговорност, която трябва да поемат и двамата родители.
Извинете за излиянита, но последните постове на Uinen, Маринелка и г-жа Стихията/много добре си го казала, браво/ ме провокираха да напиша това.

# 478
Ще може ли тогава аз да си похваля моя мъж  Mr. Green  Не сме женени, но сме като семейство от 3 години и не се оплаквам, допълваме се и помага в домакинството. За дете той настояваше, аз се дърпах, исках да бременеея сега, а не миналата година, все си мислех, че съм млада  Embarassed , та понякога не ми дават и 18г. Не съжалявам, че се решихме на тази крачка, било много хубаво  smile3521
Преди ме предупреждаваха, да внимавам, защото " едно бебе разделя, не събира родителите му" , бях се уплашила, че ще съм някаква невротичка, която постоянно ще го навиквам. Оказа се, че при нас чувствата се засилиха и всичко е много хубаво и някак си детето запълни безмисления ни живот до преди то да се появи. Сега всичко си дойде на мястото  Simple Smile 

Може би това с появата на дете е критичен момент в живота на родителите му, особенно ако им е за първи път. Аз съм дете на разведени родители и смея да кажа, че съм много навътре с проблемите. Трябва да се уважавате и обичате, търпение и всичко ще се нареди, промяната засяга и двамата не само единия, за това е още по-трудно.

# 479
момичета, кое е по-лесно за бебоците, обръщане от гръб по корем или от корем от гръб, доста пъти сте го споменавали, но аз въпреки това не помня  ooooh!

и пак да напомня за клипа, че го почвам
който не е разбрал: ще си направим клип (нещо като слайд шоу) от снимките на бебенцата. Всеки, който проявява интерес да качи снимка в общия албум  Simple Smile (в snimka.bg)

Последна редакция: чт, 14 юли 2011, 22:51 от lilyrose

Общи условия

Активация на акаунт