Ритка със крачета и ръчички МАРТенче за радост на всички!-тема 5

• 28 873
  • 742
  •   1
Отговори
# 585
Каква е тази позиция 3+ ?
p.atanassova това кенгуру има 2 позиции: 0+ - 0 месеца, където бебето е с лице към теб и 3+ - 3 месеца и нагоре, където бебето е с гръб към теб.

Ясно! До колкото знам, всички ги дават от 0+ , но мисля, че е прекалено рано за кенгуру в тази възраст  newsm78  може би е по-добре да ползвате позицията с лице към "носача" , а и щом е било по-поносимо за детето, а когато порасне още малко само ще иска да "клюкарства" и ще го обърнете.

# 586
Izvinqvam se za latinicata, no sme na selo i ne6to komp-a se bagva Whistling

Viktor e s varicela ot taq sutrin Rolling Eyes  Dano q izkara leko kato batko mu Praynig

Magica de spell, da ti e jiv i zdrav rojdennika  bouquet

ena4, da si izkarate strahotno Hug

Hubav den na vsi4ki Hug

# 587
 p.atanassova далече не всички кенгуру може да се ползват от раждане, бих казала че се броят на пръсти кенгуру които имат легнало положение.
redreny2000 ако правилно те разбирам твоето кенгуру е това.
http://kasida.bg/chicco-kenguru-go-astral-6759059-136-7777.html
Ще те разочаровам но това кенгуру няма положение за новородено, каквото искат да пишат в описанието, за да може да се ползва за новородено трябва да е ето така

тази опция марка чико я предлагат в ето този модел http://www.martis93.com/component/page,shop.product_details/cate … emid,42/vmcchk,1/
Ако се върнем към твоето кенгуру то бих ти посъветвала да си носиш детето по този начин

чак след 6 мес вече по този

Не бих съветвала да се  слага дете в полулегнало положение и в количката.
По два пъти на ден правим гимнастика с Крум и ако ни гледате от страни може да изглежда малко екстремно, но аз всъщност знам точно какво правя и как го правя, гръбнака му е много трениран, но въпреки това го изправям в седнало положени не повече за 3 сек.

# 588
Magica de spell да ти е жив и здрав   bouquet
matza83 дано я изкара леко  Praynig ,а и по-добре по-рано.Във връзка с това,Йоана като караше варицелата,бяхме при свекърва ми и тя я води да гледа прасенцата,след един ден те легнали болни и тя извикала ветеринарен лекар да ги види,а той имат шарка варицела Shocked Shocked Shocked JoyJoyJoy,така че смятайте колко силно се предава вируса.
Хубав и прохладен ден   Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 589
  • София
p.atanassova далече не всички кенгуру може да се ползват от раждане, бих казала че се броят на пръсти кенгуру които имат легнало положение.
redreny2000 ако правилно те разбирам твоето кенгуру е това.
http://kasida.bg/chicco-kenguru-go-astral-6759059-136-7777.html
Ще те разочаровам но това кенгуру няма положение за новородено, каквото искат да пишат в описанието, за да може да се ползва за новородено трябва да е ето така
г-жа Стихийно бедствие, да, точно такова е. Ние вчера, като го сложихме с гръб към нас си помислих, че или това кенгуру не става за нищо, или е още прекалено малък. Следвайки съвета ти, явно е прекалено малък още, въпреки инструкциите в опътването. Явно ще си го слагаме с лице към нас, когато ни се наложи да го ползваме.
Благодаря за включването:)

Matza, дано се оправите бързо Hug

Хубав ден на всички Hug

# 590
Ние не сме с този вид кенгуру. Аз споделих, че по упътване ги дават от 0+ , но според мен минимум 3 месеца е редно да навърши бебето. Също и ортопеда ни препоръча да се ползва след 6 месечна възраст, когато гръбнака е укрепнал достатъчно. Използвам кенгуру, когато извеждам кучето през деня, за не повече от 5 минути максимум 10.

# 591
Matza, всичко ще е наред - ще я мине леко малкият, искрено го пожелавам, а и съдя от това, че на едната мама, която роди с мен, момиченцето я изкара варицела още на 40 дни !!! (пак така - от по-голямото дете; та майката, та бебето) - най-много до 38 Т е стигало бебето, и като цяло леко е било, а аз много се бях уплашила за него.

Марио е болничък -  хремичка и зачервено гърло с рядко, но хрипово вече покашляне    Sad  Сега като се замислям, предполагам, че е настинал от климатика в МОЛ-а. Бета, не са имали контакт бебетата онзи ден, не се притеснявай за Борис, но все пак имай предвид. Вярвам, че всичко с вас ще е наред. Ти чу от колко невинно покашляне започна всичко, а днес лекарката явно се презастахова (пред кабинета й днес имало бум на болни деца с летен вирус) и предписа Суметролим сироп (което уж не било антибиотик, ама си е) и Виброцил капки. Не искам да оспорвам лечението, ама никак не ми е приятно от толкова ранна възраст да го започваме и то за нищо съществено. От друга страна, нямам смелост да не изпълня, каквото ми е предписала. Какво да правя? Мамите с по-големите деца - на каква възраст вече сте давали на децата си Бисептол (Суметролим е подобен на него - "безобиден"). И мамата от Поморие фармацевт, ако чете скоро, моля да се включи.

Последна редакция: пн, 18 юли 2011, 15:57 от sirence

# 592
Каква е тази позиция 3+ ?
p.atanassova това кенгуру има 2 позиции: 0+ - 0 месеца, където бебето е с лице към теб и 3+ - 3 месеца и нагоре, където бебето е с гръб към теб.

Ясно! До колкото знам, всички ги дават от 0+ , но мисля, че е прекалено рано за кенгуру в тази възраст  newsm78  може би е по-добре да ползвате позицията с лице към "носача" , а и щом е било по-поносимо за детето, а когато порасне още малко само ще иска да "клюкарства" и ще го обърнете.

# 593
Здравейте мами,

И моето момиченце е родено март 2011г., така че ще следя темите, макар и по-рядко защото не остава време за И-нет...
Искам да попитам дали има мами,които живеят в Манастирски ливади  - ще се радвам да се видим с бебчетата  в квартала Wink

Не мога да изчета всичко, но попаднах на трудностите със справянето на татковците с бебето и ми олекна като прочетох,че някои от вас имате сходни 'търкания'. Наистина като сега се замисля е много глупаво да се обръща внимание на дреболии и от това да се обтягат отношения, така че благодаря, че сте го споделили, защото и мен ме накара да се замисля дали има смисъл от забележки и от това да се стремя към перфекционизъм и безгрешие, тогава когато таткото се опитва да помага доколкото може Wink Ще подкрепяме повече нашия татко занапред и няма да се плаша от грешки и пропуски в отглеждането на бебка!  Heart Eyes

хубав ден!  Simple Smile

# 594
sirence Суметролим съм давала на 1г.и 1м.,като последваща терапия след престой в болница от бъбречно заболяване.
А защо точно Суметролим(Бисептол) newsm78.Хем да не е без нищо,хем да не е антибиотик  newsm78.Взеха ли му гърлен секрет за изолиране на бактерия,антибиотика лекува бактериална инф.,а не вирусна,ако е такава Naughty,как само се презастраховат  Naughty.
Мамите мед.лица да се изкажат по-компетентно  Hug
Дано Марио се оправи преди да почнете сиропчето  Hug

# 595
sirence бързо оправяне и на вас. А за сиропа Анастасия пие от както беше на 2месеца Триметоприм, което също е активна съставка на Бисептола, пием го вече 2месеца всеки ден. До колкото знам аз това е група лекарства - химиотерапевти,при които няма риск от пренасищане.

Маца, дано се оправяте бързо и наистина по-добре сега  Hug Hug отколкото като голям да се мъчи

Последна редакция: пн, 18 юли 2011, 15:56 от marinels

# 596
Хай и от мен  Hug

Мама Барба не си ми дала нищо от Хедра  Hug  мерси предварително  Hug

sirence Бързо оправяне, ама това с презастраховането  #2gunfire

mama_krisi, ~divina~ добре дошли  Hug Сладки и здрави бебчета  Hug

matza83 Бързо да оздравявате и да е леко  Hug

Magica_de_Spell честит ти рожденик. Да те радва и обича още много години.   bouquet  

redreny2000 Честита годишнина! Много щастие и любов!  Hug   bouquet

Миш И нашия сладур беше много мързелив и нещо изведнъж се раздвижи. Не мисля че и има нещо на Изабел, детето си почива  Laughing събира сили.  Hug Вие сте с почти месец по малки от нас така че очаквай включване  Peace

Пенмар, Бишкота Честита ви месечинка!  Hug

Бедствие Честито ви зъбче и на вас! Хайде почнаха ни вече и зъбчетата  Hug

Хубав ден!

Последна редакция: пн, 18 юли 2011, 16:38 от mama_vessy

# 597
Добре дошла на мама Криси и от мен.

Мама Веси, http://xedra.wordpress.com/2009/05/09/handexpression/ Погледни по-надолу към средата на страничката.

Покрай онази статия намерих това http://xedra.wordpress.com/2011/06/28/crybaby-table/ Графика с трудните перриоди, когато бебето е по-ревливо и вкопчено за мама. Това за допълнение. http://xedra.wordpress.com/bf/livingwithbaby/8magicleaps/

# 598
  • София
привет в тази жега,

сиренце, много съжалявам, че малкият усмивчо Марио се е разболял  Sad. За суметролима: Аз съм давала на Яна на година и половина и й отключи някаква алергия и после сума ти време се обриваше от какво ли не. Не знам дали беше само той, може би имаше и друга причина, така и не се разбра. Не можеш ли да се консултираш и с друг лекар?
Дано да се оправи бързо и се надяваме пак да се видим, след като оздравее, много приятно ми беше да се запознаем.
Убеждавам се, че светът е малък покрай познанството ми със Сиренце, имаме някои общи познати. А, Мама Барба, мойта племенница Вики, на която също си давала уроци, ти праща много поздрави Wink.

Мама Веси, аз уж всичко чета, а не съм видяла, като си ми отговорила  Embarassed.
Нали има едно заведение преди Банкя, срещу басейна с водната пързалка, което се казва Saloon, там съм виждала дечица да ги качват да яздят - за него питах дали водиш щерка ти.

г-жа Бедствие
, можеш ли да покажеш филмче каква гимнастика правите?

Бобо голям ценител на хубавата музика се оказа. Една вечер както мрънкаше от сума ти време, спеше му се, му пуснахме радио и беше Soldier of Fortune - млъкна моменталически и мълча до края на песента  Laughing.

хайде, после пак, че сме сърдити

Последна редакция: пн, 18 юли 2011, 18:12 от Betta

# 599
Здравейте ,нямам много време за тва много рядко пиша но чета отгоре отгоре постовете ви
От около месец изпражненията на Габи промениха цвета си от зелено-жълти на сиво-зелени а от седница изцяло сиви ,правехме иследвания за дизинтерия,салмонела.....и останалите от типа и за щастие излязоха отрицателни,пуснахме пълна кръвна картина и там всичко е ок тази неделя ходихме и на гастроенетролог и там нещата са чудесни, добре наддава и видимо не може да се каже че и има нещо но аз се притеснявам  и в крайна сметка никой не може да обясни от какво се е получило това обезцветяване,ние вече сме изцяло на АМ храним се с NAN 1.
Днес отидохме при друг гастроенетеролог въпреки че беше излишно не каза нищо по различно от предния само дето допълни че може да се е получило така от съдаржанието на Fe в адаптираното мляко.
Ако има някоя от вас същия проблем ще съм много благодарна да ми пише на лични Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт