Букурещ - интересно и любопитно?

• 66 634
  • 272
  •   1
Отговори
# 30
  • Велико Търново
missNoir, благодаря, че ме подсети! Hug Зоологическата градина ще свърши чудесна работа. Видях, че е на сравнително лесно за намиране място.
Тези гевреци къде се продават?
Аз се бях настроила че няма нещо специално от местната кухня, което да не е за изпускане, а то, виж, имало.
Момичета, а към кой МОЛ да се насочим? Хотела ни се намира в югозападната част на Букурещ. МОЛ ни трябва не за пазар, а евентуално за някоя атракцийка в него, и да позяпаме ... нищо конкретно не търсим.

# 31
Тонитa  това не са точно гевреци, а нещо като кора на козунак, които се пекат върху едни тръби, кухи са и са много вкусни с различна поръска. Продават ги по улиците. Ако си ходила в Чехия и там много ги има.
Сега намерих това:http://www.bobthechef.com/bg/%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B … C3%B6skal%C3%A1cs

По отношение на атракциите, не знам дали си посещавала Декатлон /магазин за спортни стоки/, но на нашия син му е много забавно- кара кънки, колело, баске, скача на батут .... и всичко това докато ние си разглеждаме. После даже пием и кафе навън, защото той не иска да тръгва. В Букурещ, ако не се лъжа има 4 магазина. Виж им в нета адресите. Иначе Баниаца шопинг център не е лош. Там е и Икеата. Румънците харесват и парк Херастрау, в който е и едноименното езеро, а най-вече и известното Hard Rock Cafe.

# 32
  • Sofia
Аууу, тези козуначени корички са уникални! Мисля, че са унгарски , ако не се лъжа оригиналното им име е кортьошкаалач /или нещо подобно/ . Невероятно вскусни са newsm22

# 33
  • Варна
Аз нямам предвид тези коминчета/макара, за който гледа "Север-Юг".
Тези са други - имат точно форма на геврек, като двата края където свършва геврека, са вързани на нещо като панделка.

Продават ги на много места по улиците, както са нашите пекарни за закуски, но не мога да се сетя как се казват. Беше позната дума, която и тук по селата някога са я употребявали.

# 34
  • Велико Търново
missNoir, Благодаря! Чудесни са предложенията! Банеаса не го намирам на картата. Ако е до летището, стува ми се че ще ни е далеко. Близо до хотела са АФА, Сън плаза.  Мисля да посетим някой от моловете, които са в южната част.
А за гевреците, щом са по улиците, идеално! Все ще попаднем на тях. Ако не, здраве да е.

# 35
  • Варна
Намерих го този геврек Simple Smile

Тук във форума съм чела стари теми и имаше споменати мнения за конкретни румънски ястия. Поне имам такива спомени. Беше пост на мъж и имаше връзка към блога му, където беше статията. Той беше направил обиколка към Синая, Брашов и други градове. Има интересни стари теми с полезна информация, но май не бяха само за Букурещ. В някоя от тях и аз съм писала, може да я потърся.

Намерих старата тема за Букурещ.
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=668377.0;all

Последна редакция: чт, 17 апр 2014, 10:16 от missNoir

# 36
Този Мол има интересни атракции за деца и е в югозападния край
AFI Palace Cotroceni-Bulevardul Vasile Milea 4, București
Има зимна пързалка, огромен кът за игра, кът с много игри , картинг, зала за лазерни стрелби /малкия ми син -8 г .много се забавлява там/

# 37
  • Велико Търново
ani69, АФИ ПАЛАС е най-близо до нас. Гугълмапс го дава на 11 минути пеша, което е супер. Само не знаех дали ще намерим подходящи забавления. Но това, което пишеш, много ми допада.
Благодаря ти, че сподели!  Hug

А как е пътя до Букурещ? Някой с пресни впечатления? Голям проблем са ни разбитите пътища - на двете малките им става лошо, че и на мен. И обикновено из бг пътуваме яко назобани с дименхидринат. По магистралите нямаме проблеми.

# 38
Пътят Русе-Букурещ е супер /без моста/. На повечето участъци асфалта е чисто нов, но има ограничения на скороста 50 или 90. Инфото ми е от 2 седмици Simple Smile

# 39
Аз все още не съм бил в Румъния,въпреки че съм от Плевен и така като слушам,от града май само
аз не съм ходИл Laughing Агенциите постоянно предлагат екскурзии,че даже и влак минавал Laughing
Защо обаче всички са уж разочаровани и все някакво сравнение с България се прави Sick
Мен лично това ме дразни.Нашата прехвалена страна като цяло е доста грозна,да не говорим за софия,която сигурно е най-смотаната "столица" в светА Stop
В Румъния нямало какво да се види,само сградата на парламента дето била интересна ooooh!
Аз без да съм ходил съм сигурен,че ще ми хареса повече от отвратителната софия.
А и една страна не е само столицата Naughty
Мен ме влече повече селски туризъм,та ако някой е по-запознат,
да рече тУЙ-онУЙ.......
Има ли някой,който е ходил във вътрешността на страната?
Вече ми казаха,че селата около Дунава били много бедни.
То пък наште  в тоя район хич не са бедни-все едно бомба е паднала.

# 40
  • Велико Търново
На Румъния отрасъла туризъм не й е приоритет, доколкото зная. Може би затова бг-туристите не са омаяни от нея....
Но съм сигурна, че Карпатите са красива планина, макар да не съм ходила до там. Много ми се иска да ги посетим и тях .... по-нататък.

# 41
  • Варна
Вижадала съм Карпатите около Синая - много красиво!

И аз съм убедена, че вътрешността си заслужава да се види, че има много интересни места, но няма информация на български.

От Синая, Брашов нататък е друга Румъния. Много чисто, много цветя.

Бях попаднала на един пътепис за интересни пещери, езера, еко пътеки във вътрешността, но сега ми е трудно да го намеря.

Ако някой се интересува от това, ще пробвам отново.

# 42
Вижадала съм Карпатите около Синая - много красиво!

И аз съм убедена, че вътрешността си заслужава да се види, че има много интересни места, но няма информация на български.

От Синая, Брашов нататък е друга Румъния. Много чисто, много цветя.

Бях попаднала на един пътепис за интересни пещери, езера, еко пътеки във вътрешността, но сега ми е трудно да го намеря.

Ако някой се интересува от това, ще пробвам отново.

Интересувам се, защото през месец юли планираме /тричленното ми семейство/ девет дни в Синая, Брашов, Сигишоара и Сибиу.

# 43
  • Варна
Мисля, че беше това.

Виж върху картата на Румъния има много "Балончета", които са най-различни пътеписи. Интересни са, има информация.

Тук има за Сибиу. Аз много исках да го видя, както Алба Юлия, Хунедоара...Под статията има връзки към друг пътепис за фестивал в Сибиу, както и още един пътепис за вр.Молдовяну.

Приятно четене!

П.П. Още пътеписи за Румъния. В почти всички има разкази за Синая, Бран, Сибиу

И още един със страхотни снимки за езера, върхове, Карпати, манастири, язовири, доста голяма разходка е било на мотори Simple Smile Излиза спам - сайтът на латиница е "поблизо.ком/?p=16758. Заглавието на пътеписът е "Румъния".

Много интересно за много пещери в Румъния, със страхотни снимки

Ако на някой му се чете още - "Румъния - 5 дни замъци, проходи, пещери, мини и много емоции" Simple Smile

А този пътепис - 7 дни в Трансилвания колко е интересен!

Последна редакция: пн, 28 апр 2014, 14:34 от missNoir

# 44
  • Варна

От до 6ти май ще бъдем в Пояна Брашов.Някой да знае къде стават пазари за зеленчуци , местни оригинални продукти.

Общи условия

Активация на акаунт