Букурещ - интересно и любопитно?

• 66 656
  • 272
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
wantmenow
, срещала съм мнение някъде из темите за Румъния за много добро изкарване на Нова Година, но в Брашов  Heart Eyes
----------------------------------------------------------------------
Meggysan, лятото наехме апартамент от фирма Grand accommodation. Доволни сме.
Всички апартаменти са им в центъра, съсредоточени около Чешмегю градината и Университета. Тази градина е на 15мин. пеша до Стария град. Срещу всеки апартемент е написано в кой район е.
Не ни поискаха капаро. Нямаше паркомясто към апартемнта, но зад блока беше тиха улица и се намираха места. Цената е тази, която е изписана в сайта, нямаше скрити "такси". Говорят английски.
http://www.for-rent.ro/two-bedroom-apartments-c98-p0.html

Тогава доста сравнявах цени на хотели, условия с тези на апартаменти и имаше доста чувствителна разлика.

Последна редакция: пн, 15 дек 2014, 12:38 от missNoir

# 76
Meggysan,
аз съм спала тук:
http://www.booking.com/hotel/ro/boutique-monaco.bg.html?aid=3231 … naco-VCSHrZl7dVFY*_xxbL*KoQS6413634324%3Apl%3Ata%3Ap1%3Ap2%3Aac%3Aap1t1%3Aneg;sid=208c4ba45ab8b9b3e6911a8de1cf40eb;dcid=1;ucfs=1;srfid=f584e02f9e4c2f946ff582efa022c388506f6a67X1;highlight_room=
Хотелчето е страхотно. Пише, че е в центъра, обаче не знам - ние ходихме на гости на един приятел румънец и той ни вози насам-натам с неговата кола, така че не знам реално пеша стига ли се до центъра, има ли транспорти...
Хотелчето беше 50 евро нощувка в двойна стая със спалня преди 2 години, сега не съм проверявала. Закуската е много хубава, персоналът е много любезен, имат отстъпка за обяд в съседно заведение. Има паркче наблизо.

# 77
  • Русе
Много благодаря, ще ги разгледам подробно. Нещо ме е бъзнало да отидем, но с преспиване. Иска ми се сега събота-неделя, но ММ не знае още хахха. Съмнявам се, че ще стане баш сега, но ще видим де.
Хотелът ми харесва, ще го видя къде е, пак толкова дава като цена - 100 лв, но само двойни стаи, с децата няма да се съберем.
Тези апартаменти никак не изглеждат зле. Ще помисля и над тях.
Ходи ли сме, но ми се иска с преспиване, за да може да поразгледаме и да пообиколим в коледна обстановка.

# 78
Здравейте!
Може ли посетилите коледния базар в Букурещ да споделят как са цените например на греяното вино,козуначените коминчета,и други неща, които може да се опитат?В събота и аз ще бъда там и не мога да се ориентирам колко парички да си приготвя като джобни.Искам да взема и някакви сувенирчета,магнити.

# 79
  • Варна
За цените на базара не знам, не съм ходила, но цените на останалите неща са като тук.
Купували сме неща от хранителен магазин от веригата на Пикадили, забравих им името - цените са същите.

Хранили сме се в заведение с "домашна" храна - водеха ги "турска" кухня - цените като тук.

Сок, сладолед - няма разлика. За кафето и бирата помня, че са по-скъпи.

Ако ще се храните в кръчмите в Стария град - там цените са по-високи, да кажем, че са като цените в нашите ресторанти.

Имат много вкусни закуски, които не са скъпи - гевреци, май "брецел" бяха поръсени с ядки или с пълнеж от шоколад и други най-различни тестяни неща.

Има една верига френски сладкарнички Paul  Heart Eyes, в които има и закуски и сладки неща и страхотни френски макарони, тарталети и какво ли не и май тази за която знам е до Коледния базар, но трябва да си припомня по картата. Ако някой се интересува ще ровя.
https://foursquare.com/v/paul-bakery/4ed8e1a2b6344371f4fa5ba4/photos

Има една кръчма в Стария град, която си заслужава да се види - Кара ку бере. Там цените са малко по-високи. Тази кръчма е една от забележителностите на Стария град. Сградата и интерирора са архитектурно наследство. Имат собствена марка бира.
http://www.carucubere.ro/

Сещам се за още едно кръчма, която беше рекламирана с много вкусна храна и евтино в гайда за Букурещ, но не ни остана време да седнем там. Ако някой се интересува ще изровя гайда, за да видя името й.

Последна редакция: ср, 17 дек 2014, 11:09 от missNoir

# 80
Miss Noir благодаря!
По заведения нямам намерение да се храня,по-скоро ще опитам нещо на крак като бретцел,козуначено коминче и задължитилно греяно винце Simple Smile
За веригата сладкарници с френски вкуснотии,които спомена много ме заинтригува Simple Smile
Така и не успях да опитам макарони,когато ходих в Париж,поне в "Малкия Париж" да си хапна Simple Smile Ако не те затруднява да кажеш как се казва веригата сладкарници,пък на място и с чичко Гугъл ще я търся.

# 81
  • Варна
Добавих линк Simple Smile Там се изписва един адрес. Знам, че имат няколко в Букурещ.
Ако не се ориентираш ще пробвам да си припомня по картата

# 82
Ох,каква съм блейка!Сега видях,че си писала как се казва сладкарницата.Ами ще я търся.Нещо за цените на сувенирите да кажеш?Поне магнити за хладилник трябва да донеса,че ми е традиция при ходене в чужбина Simple Smile

# 83
  • Варна
Не сме купували сувенири и не смея да пиша, за да не подведа някой Simple Smile

# 84
Значи ше гледам като отида на място.
MissNoir благодаря за полезната информация! Simple Smile

# 85
  • Варна
Усетих се, че може и малко да преувеличих румънските френски макарони  Simple Smile
Не съм опитвала оргиналните, само тези и всъщност нямам база за сравнение.
Дано останеш доволна Simple Smile

# 86
Аз и тук съм виждала да се продават,но някакси не ме блазнят българските френски макарони Simple Smile
Потърсих в  нета и открих  сайт със кафенета и сладкарници в Букурещ (половината са със френски имена Simple Smile )Има още една сладкарница на централно място,освен Paul -French bakery.При всички положения ще опитам някакви сладки изкушения Simple Smile
Сетих се и друго,на по-предна страница някой беше писал,че ще е в Букурещ на 27-28.12.
Докато се ровех за инфо в нета прочетох някъде,че Коледния им базар ще е отворен до 28-ми.

# 87
  • София
Кюртош колача е по 10 леи, наденичките и виното пак някъде там.
В сладкарница Paul и аз бях преди две седмици, но в тази, която е в мола. Simple Smile Приятно е.

# 88
Интересни неща чета относно цените на хранителните продукти.
Аз съм влизал доста пъти по магазините им и почти всичко е като тук или по-скъпо. Всичко вносно, от сорта на сирена и кашкавали Президент и други е почти два пъти по-скъпо от Бг, което отива на 4 пъти от Европата, все пак и в Бг е х2 от Европа за тези неща. Пресните риби имаше по 50-90лв, калкана в Карфура им беше 100лв. По кръчмите също е по-скъпо, а летището съм го признал за най-скъпото в Европа.
Иначе Букурещ си има европейски облик, много по-добре от София е.

# 89
  • Варна
О, нещата, които изреждаш, не им знам цените.
Аз писах в коя верига съм влизала и това на което сравних цените, не беше по-скъпо от цената, която има в същата бг верига тук. Като не съм обикаляла целия магазин продробно да проучвам.

Със сигурност не споря с теб, ти имаш много по-обстойни наблюдения от мен.

Общи условия

Активация на акаунт