Букурещ - интересно и любопитно?

• 66 651
  • 272
  •   1
Отговори
# 60
  • Варна
Записвам се да следя темата.
Имаме голямо желание с децата да отидем и да видят музея с динозаврите. Тъй като нямаме кола открих, че има автобус от Русе. Искам да попитам, ако някой е пътувал с него, далеко ли спира от този музей? А също и къде още бихме могли да отидем някъде наблизо. Децата не проявяват инетрес към парламента, ходили сме в софийския зоопарк, затова търсим нещо друго.

# 61
  • Русе
Къде е този музей с динозаврите?

Ходили сме без децата, но сега мислим да прескочим за 1 ден до зоологическата градина и музея на селото, но ако има музей на динозаврите веднага го включваме в списъка. Големи сме фенове на животните и макар че скоро бяхме в софийската зоологическа градина, били сме и в другите наши, искаме и тази да видим.

# 62
  • Варна
Meggysan, да не е "Grigore Antipa National Museum of Natural History"

http://www.tripadvisor.com/Attraction_Review-g294458-d2624832-Re … arest.html#photos

Това ми изкара гугъл.

# 63
  • Русе
Възможно е, тук прочетох за този музей, викам да не е някой специализиран. Този на природонаучен ми прилича.   newsm78
Мислим за един ден зоологическата градина и музея на селото, не знам дали ще има време и за този музей. Но може да сменя, щом има динозаври Simple Smile.

# 64
  • Варна
Ходили сме в музея на селото. Спомням си, че улучихме много хубаво време и доста стояхме там. То, много къща, много нещо  Mr. Green

# 65
  • София
Миналата събота и неделя бяхме на разходка с шопинг в Букурещ  и посетихме вечерта Коледния базар в центъра на Университетския площад. Впечатлена съм и препоръчвам! Може би е най - добрият тук, близо на Балканите. Peace Базарът е голям, събота и неделя след 18 часа има и програма с изпълнения на различни фолклорни състави от различните области на Румъния...много приятно изкарахме, а кюртос калач (Kürtőskalács) или там както се казва, който хапнахме, ни стана любим. Grinning
Препоръчвам и мола Afi Palace Cotroceni. Хареса ми и е чудесен за деца. На най-долното ниво има и Auchan.

Последна редакция: пт, 12 дек 2014, 07:03 от bibi_2

# 66
bibi_2

Какво е Kürtőskalács? На базара ли го хапнахте.
Ние сме в Букурещ на 27-28.12. и силно се надявам да не развалят до тогава този базар. Praynig
А до този мол Afi Palace Cotroceni има ли един Декатлон, за да се ориентирам кой е?

# 67
  • Варна
Мъжът ми онзи ден прекосил Букурещ през нощта и каза, че имали страхотна, богата коледна украса.

Тук, във Варна няма почти нищо - малко на центъра и това е.

# 68
Букурещ от няколко години е със страхотна украса. Ние миналата година пропуснахме, но по-миналата бяхме там и тази година пак. Самият град влезе в рекордите на Гинес мисля през 2010 за най-голяма коледна украса.
missNoir , Варна ми е много на сърце, ама тази година просто е просто трагично. И с този ремонт на центъра!?!?

# 69
  • София
bibi_2

Какво е Kürtőskalács? На базара ли го хапнахте.
Ние сме в Букурещ на 27-28.12. и силно се надявам да не развалят до тогава този базар. Praynig
А до този мол Afi Palace Cotroceni има ли един Декатлон, за да се ориентирам кой е?

zhorchy , това са едни козуначени "коминчета", направени от тънки ленти навито тесто, оваляни в захар и различни подправки, като захарта при печенето се карамелизира и стават много вкусни. Grinning Пекат ги на 3-4 места на базара.
Точно до този мол не видях Декатлон. newsm78

Букурещ наистина е  богато украсен. Вечерно време направо сияе и човек се потапя в предколедната атмосфера.  Simple Smile
Понеже бяхме отседнали в апартамент в близост до парламента за 1 нощувка, а трафикът от коли събота вечер в центъра, беше сериозен меко казано, ползвахме Pelicanul taxi на отиване - 6 леи с повикването и на връщане 8 леи, заради задръстването в центъра. Така си спестихме много нерви за шофиране и паркиране. Операторките на тази такси компания говорят английски. Само трябва да се пазят чантите на оживените места и да се внимава с такситата, защото и там има доста измамници.  Peace

Последна редакция: пт, 12 дек 2014, 13:40 от bibi_2

# 70
bibi_2
  bouquet

Тези "коминчета" са ми любими отдавна! За първи път ги видях в Прага и са любов от пръв поглед, но името никога не ми е било известно.
Аз съм запазила апартамент до Университета точно заради базара. само още един въпрос- как стои въпроса с паркирането - знам, че има мн безплатни паркинзи до Парламента, но вие такъв ли ползвахте или платен?

# 71
  • София
Хазяйката ни предостави безплатно паркомясто точно пред апартамента. Ако се интересуваш от апартамента, ще ти пиша на лични. Peace

# 72
Да споделя и аз впечатленията си за Букурещ отреди няколко седмици. Нямах кой знае какви очаквания за града, а то се оказа, че доста ми хареса. Препоръчвам да се влезе в Парламента. Сградата е внушителна, а когато и разкаже малко гид-а, човек остава още по-впечатлен. Определено не трябва да се пропуска. Входа беше нещо от сорта на 30 лей, обиколката е 1:30ч. Хареса ми по уличките на Стария град, напомня на някои други европейски столици. Греяното винце също помогна за атмосферата. Laughing Ако има време може и една разходка до Патриаршията. Мола е пълна загуба на време, според мен. Същите марки ги има и в България, а цените не са кой знае колко по-различни.

# 73
Някой бил ли е на Нова година там? Ние тази година ще бъдем в един хотел с бална зала в хотела.

# 74
  • Русе
Какви са тези апартаменти, в които нощувате? Дайте предложение за изгодна нощувка, може и хотел, но предполагам в центъра няма да са много евтини. До към 100-150 лв макар че в е повече 150 Simple Smile.

Общи условия

Активация на акаунт