Забелване на пишлето или не?

• 248 786
  • 1 153
  •   1
Отговори
# 120
  • Burgas, Bulgaria
имам бързо въпросче - Нико често повтаря, че пишката му залепва.....тоест  има повечко кожичка и тя е напред  и се лепи по тестисите...-това е нормално нали  Rolling Eyes
ох опитвам се да пиша така ,че за не кажа някоя глупост....и звуча ужасно... Tired

# 121
  • София
мадам тиква, не можах да те разбера, но след всичко, което изживях с моето момче, бих ти казала да отидеш при педиатър,детски уролог или при личния лекар, щом детето изпитва някакъв дискомфорт  Peace

# 122
Напротив звучите Страхотно! Simple SmileРазбира се че е нормално.По време на реастежа ,неговия и на пишката му Simple Smile...всичко си идва на мястото.Поздрави!

# 123
  • София
Little Evil, този въпрос защо?
Какъв отговор очакваш да получиш, освен положителен?

Не бях разбрана правилно, не съм искала да провокирам. Според мен така да се каже анатомията може да се самопочиства, както мъжката мъжката, така и женската, но след това трябва да се приложи вода, за да се изчисти почистеното от тялото. От посочените обяснения на майките тук разбирам, че наличието на смегма означава чистота, или нищо не разбирам  Tired. В крайна сметка не е толкова важно, при моят син нещата вече са решени.

Пък и в крайна сметка защо да не питам...една майка беше писала, че къпе детето си възможно най-рядко, защото кожата има антибактериално покритие или нещо от сорта и така го предпазва от мръсната околна среда. Други пък смятат, че не е нужно да мият зъбите...Хора всякакви, опитвам се да разбера с кого общувам в дадената тема.

# 124
  • Burgas, Bulgaria
ами аз карам Ники сам да си прави процедурата при къпане-тоест да забелва пишката ,но лекичко без да го боли....кожичката се отдръпва, но на половина ...... Мием там само с вода ....Сега да не ме наскачате-така ми каза една докторка....там сапун НЕ .....

# 125
Little Evil, този въпрос защо?
Какъв отговор очакваш да получиш, освен положителен?

Не бях разбрана правилно, не съм искала да провокирам. Според мен така да се каже анатомията може да се самопочиства, както мъжката мъжката, така и женската, но след това трябва да се приложи вода, за да се изчисти почистеното от тялото. От посочените обяснения на майките тук разбирам, че наличието на смегма означава чистота, или нищо не разбирам  Tired. В крайна сметка не е толкова важно, при моят син нещата вече са решени.

Пък и в крайна сметка защо да не питам...една майка беше писала, че къпе детето си възможно най-рядко, защото кожата има антибактериално покритие или нещо от сорта и така го предпазва от мръсната околна среда. Други пък смятат, че не е нужно да мият зъбите...Хора всякакви, опитвам се да разбера с кого общувам в дадената тема.

Не чак в смисъл "смегмата е начина за чистене и това е достатъчно" Crazy-поне не и за мен де; тя е нормален секрет, и има своята функция за организма-просто не е "мръсотия". Peace

# 126
Little Evil, синът ми е с фимозен пръстен. Абсолютно невъзможно е пенисът му да се забели.
И въпреки това откакто е роден поддържам изрядна хигиена на тялото му и на бельото/дрехите.
Това, че не мога да отворя пишката и да я измия до скърцане не означава, че детето ми е мръсно Stop.

Толкова много съм изчела във връзка с пишките, че мненията на нормалните лекари се свеждат до следното: Можете да забележите топченца под кожата на пенисите на децата си. Това е нещо нормално. Не се опитвайте да премахвате всячески този секрет.
Той има защитна функция, освен това и спомагателна. С негова помощ препуциума и гланса се трият по-леко и при заиграване плъзгането, а оттам и постепенното разтваряне стават много по-лесни.

Радвам се, че детето ти няма проблем Peace.

# 127
 Heart Eyes Моето момченце е на 8 месеца и днес докторка ми каза, че не му е обелена главичката и ще трябва като стане на 2 годинки да го водя да го забелват. Не съм прочела цялата тема, сигурно сте го коментирали... Отивам да чета сега...   bouquet

# 128
Аз забелвам по малко всеки ден след баня.До където кожичката позволява.Вярвам,че така нещата ще получат бавно, но по-сигурно!
това не се ли води почистване ... newsm78
Забелване доколкото разбирам е насилственото дърпане на кожичката на пениса .
Sourcherry а какво стана с твоето момченце , оперирахте ли го

# 129
  • София
Аз забелвам по малко всеки ден след баня.До където кожичката позволява.Вярвам,че така нещата ще получат бавно, но по-сигурно!
това не се ли води почистване ... newsm78
Забелване доколкото разбирам е насилственото дърпане на кожичката на пениса .

Аз така направих и се оголи цялата главичка. Въобще това заголване на главичката на пениса се нарича забелване.

Тенденциите са:
1. Постепенно, при баня да се почиства /както направих аз и се заголи за 8 месеца и нещо/.
2. Да не се пипа, детето се води на хирург да извърши тази работа като стане на годинка или две. / децата след това реват една седмица- поне тези на моите познати/.
3. Да не се пипа и да се остави детето/природата да си действат.
4. Някоя педиатърка насилствено, изведнъж и без предупреждение да пипа, където не трябва и да травмира детето.

# 130

Не, не сме.

# 131
Здравейте.
От доста време чета по въпроса, статии, мнения, теми. И всички си противоречат.Моят син ще навърши 2 годинки януари месец и досега още не му се е показала цялата. От малък като го къпя му почиствам и леко го подръпвам, но доникъде не съм стигнала. Иначе всеки път си питам на дк дали всичко е наред и докторката казва, че е наред.Тя е млад лекар и досега не ме е разочаровала, надявам се че и този път ще се окаже права.

# 132
ИЗвинявам се, ако има подобен въпрос и отговор, но няма да мога да изчета всичко написано до тук. Въпросът ми е: как отказахте рязкото забелване от страна на педиатъра? Доколкото знам педиатрите хич и не питат, а директно действат. НЕ искам сина ми да преживее такъв шок, стрес и болка, но не знам и как точно да го забеля постепенно.  Confused

# 133
Ами не го забелвай,ако нашата лл беше направила нещо без да ме пита,щеше да е последното нещо,което прави box,а тя просто най-любезно ми каза"Това дете има фимоза",как ли пък не,бебе на 12 дни.Не съм пипала,лекичко видях,че е забелено до половината,просто при смяна на памперса,го оставям да си поиграе с него и да си свърши нещата сам.

# 134
Не се е опитвала да забелва. Прати ни на хирург.

Общи условия

Активация на акаунт