Забелване на пишлето или не?

• 248 748
  • 1 153
  •   1
Отговори
# 105
  • София
 Приема всеки вторник с талон, а петък на свободен прием. Има телефони на сайта на болницата, поне седмица преди това се записва час. Успех   bouquet

# 106
Моля всички майки, наи-вече на момченца кажете колко са забелвали пишлетата, от кога, как и по колко или не? Една акушерка ме посъветва да не го пипам пишлето и до 5 годинка щяло да се оправи само  newsm78, но вапреки това нещо ме гложди ooooh! ние сме на 2 месеца........моля ви споделете опита си  Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig Praynig

Лично мое мнение е, че всеки сам решававъзоснова на информираност.Няма как след като не забелиш, всичко само да се оправи.На моя приятел никой нищо не забелвал - хайде на операция при хирург.Набрат му - също.Имам още няколко познати - по същия начин.
Аз забелвам по малко всеки ден след баня.До където кожичката позволява.Вярвам,че така нещата ще получат бавно, но по-сигурно!

# 107
  • Бургас

Няма как след като не забелиш, всичко само да се оправи.На моя приятел никой нищо не забелвал - хайде на операция при хирург.Набрат му - също.

Първо - не всички деца имат такъв проблем  Peace Както и в темата някои майки споделиха, има такива, при които нещата се получават съвсем естествено и безпроблемно.

Ако има някой, който не е виждал това, нека погледне, полезно е: http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=966

Второ - не е операция, а невинна интервенция, продължаваща 2-3 минути, която хирурзите наричат:"миене на пишката". Не е страшна самата интервенция, а няколкото дни след това, когато всичко трябва да се дърпа и мие, за да не зарасне пак Peace Естествено, че е по-добре ако може да се избегне Peace Но понякога е по-добре това, отколкото дърпането "до откат", имам предвид случаите, когато кожичката е много сраснала и не става с обикновено "опъване след баня".

Т.е. - ако нещата не стават с обикновеното миене и опъване по време или след баня, по-добре на лекар, отколкото да си навлечем още излишни проблеми Peace И всичко това навреме - най-късно до година - година и половина  Peace. Вече съответния лекар /ако е достатъчно наясно с нещата, защото не всички са  Twisted Evil/ ще реши какво е най-добре да се направи.

# 108
Това, което малцина се сещат, е следното: при насилствени манипулации върху физиологичната детска фимоза се получават именно възпалителни сраствания, които могат да доведат до истинска фимоза на по-късен етап. При оставено на мира дете, в редица случаи това е можело да се избегне. На този по-късен етап, момчето, което още не прави секс, не страда от получената фимоза. Когато ЗАПОЧНЕ да прави секс, и се натъкне на проблем, с който не е запознато (болка, опъване), то вече е във възраст, в която НЯМА да изтича при майка си, и да каже: "Маме, нещо ми има на пишката!" (или ако го направи - още по-лошо, значи проблемите му не са само физиологични  ).

Много от ведро забелващите майки тук НИКОГА няма да разберат за ада, през който ще мине тяхното момче, нито за  срама, нито за операцията, която ще си направи тайно, и то много по-късно, отколкото е трябвало за нормалното му сексуално развитие и самочувствие. Призовавам ви да помислите добре върху това, както и да се консултирате с форумите на младежите, които обмислят обрязване заради фимоза - те споделят, че КРИЯТ от родителите си за проблема, и операцията... Така че, това, че сте дърпали като обезумели "достойнството" на детенцето си, хич не значи, че сте му помогнали - може много да сте му навредили, и никога да не го разберете. Младежът обаче ще го знае, и ще ви се чуди на акъла (и то с не особено добри чувства). Съвсем отговорно го твърдя.

Ако майката не забелва, но се съмнява, че нещата не отиват на добре, е най-добре да се посъветва със специалист по фимозата, който НЕ Е ревностен почитател на забелването, и не изпитва странното удоволствие да "оправя експертно детски пишлета". Ако след време се наложи операция, наложи се - при някакъв процент ще се наложи... Но ще бъде преди започване на полов живот, в достатъчно млада възраст, и със съзнанието, че на детето не е навредено саморъчно. По-добре от "тайните операции", според мен.

PS. Дадох това си мнение в друга тема, но реших, че ще е полезно и тук, където ще го видят повече родители "от двата лагера".

# 109
  • София

Т.е. - ако нещата не стават с обикновеното миене и опъване по време или след баня, по-добре на лекар, отколкото да си навлечем още излишни проблеми Peace И всичко това навреме - най-късно до година - година и половина  Peace. Вече съответния лекар /ако е достатъчно наясно с нещата, защото не всички са  Twisted Evil/ ще реши какво е най-добре да се направи.
Абсолютно вярно  Peace

karmelita_007, питам те и тук от къде извади тази статистика за тайните операции?

# 110
  • София
Прави ми впечатление, че повече млади родители около мен не пипат до годинка и после отиват в в Пирогов, планово да я свършат тази работа. В резултат детето реве седмица-две. Аз тази работа я свърших постепенно и без болка за детето, като почнах след първия месец. Чуждите пишки може и да се самопочистват, но моят син имаше 2 топчета колкото лещено зърно вътре.

# 111
  • София
Little Evil, на нашия син също почиствахме нежно и без болка пишката всеки ден, дядо му също поне 1 път седмично/ педиатър е/, но уви нямахме успех. Когато хирургът, при когото отидохме ни върна с думите ''много е рано, не питайте, има време, ще се оправи сама .....'' нямах и представа какво ни е приготвила съдбата  Tired 

# 112
  • София
Little Evil, на нашия син също почиствахме нежно и без болка пишката всеки ден, дядо му също поне 1 път седмично/ педиатър е/, но уви нямахме успех. Когато хирургът, при когото отидохме ни върна с думите ''много е рано, не питайте, има време, ще се оправи сама .....'' нямах и представа какво ни е приготвила съдбата  Tired 

Съжалявам за това, през което сте минали. Мен именно страхът от хирурзи ме накара да бъда по-смела и вече е съвсем готов младежът- значи отнело е 8 месеца. Обаче тези топчета направо ме втрещиха.

# 113
Чуждите пишки може и да се самопочистват, но моят син имаше 2 топчета колкото лещено зърно вътре.

Именно. Топчетата са спегма.
Служат като предпазват пениса от възпаления, служат и като естествена смазка за нормалното и ненасилствено разлепяне.
И изобщо не е нужно насилствено да се премахват, както съм чела, че правят някои.

# 114
Чуждите пишки може и да се самопочистват, но моят син имаше 2 топчета колкото лещено зърно вътре.

Именно. Топчетата са спегма.
Служат като предпазват пениса от възпаления, служат и като естествена смазка за нормалното и ненасилствено разлепяне.
И изобщо не е нужно насилствено да се премахват, както съм чела, че правят някои.

Така е..само, че е сМегма Wink
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A1%D0%BC%D0%B5%D0%B3%D0%BC%D0%B0

# 115
И двата термина са валидни и правилни Simple Smile.

# 116
  • София
 Rolling Eyes

Последна редакция: пт, 04 ное 2011, 17:17 от Little Evil

# 117
Little Evil, този въпрос защо?
Какъв отговор очакваш да получиш, освен положителен?

# 118
Това... с миенето на мъжете мина границата на добрия тон.Непознаването на мъжката физиология не ви дава право да задавате неуместни въпроси.

# 119
  • София
 Аз пък си мисля, че всеки има право да задава въпроси, както й всеки има право да отговаря или да не го прави  Peace

Общи условия

Активация на акаунт