Забелване на пишлето или не?

• 245 967
  • 1 153
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Едната ми баба е 21 набор, с двама сина, родени през 50-те- забелвани.

# 91
Дали е новост не знам. Но тук напр. не се практикува.

Ева, съжалявам за случилото се, но ти казваш, че вие сте забелвали.
И пак се е стигнало до подобен ужас. Значи забелването не е гаранция...

# 92
  • София
Milla Elaine, благодаря. Не, не сме забелвали при уролог между 6 и 12 мес, а трябваше. Мъж ми всеки ден леко е свалял кожичката, докъдето може, без сила и болка за детето, от хигиенна гледна точка. Предполагам всеки прави така  newsm78  Има разлика при забелването у дома, само до където може и такова при уролог, там се стига до край, показва се цялата главичка. Не знам дали ме разбрахте. А при вас обрязват ли момченцата? И на колко е твоето момченце? Има ли вариант, ако не е станало от само себе си при вас, към годинката да ви пратят на уролог? Благодаря ти предварително  Peace

# 93
  • София
Не е задължително уролог да забелва, някои родители се справят съвсем сами и до годинка максимум всичко е ок  Peace.

# 94
Ева, при почистване и то много рядко съм придърпвала леко.
За забелване не може и да става въпрос. Момчетата тук, не е практика да се обрязват.
Знам, че го правят само ако има тежък случай. Да ме пратят на уролог тук заради такова нещо и то за дете на 1 година, да го видя няма да го повярвам.  Mr. Green

Мисля, че до 5 години се води да имат фимоза някаква, до тогава не се прави нищо.
На консултация, лекарката никога за 1 година не е поглеждала там, нито пък е дърпала или проверявала. Даже не ме е и питала.

Моя син е на година и преди около 4 месеца открих, че е забелен, съвсем случайно и то,
при почистване. Дано така си остане и няма проблем.

# 95
  • София
Ева, при почистване и то много рядко съм придърпвала леко.

Да, аз това имах предвид под забелване у дома, явно не съм се изразила правилно. Говорим за едно и също. Може би е по- точно да каже, че сме почиствали пишлето като сваляме кожата леко надолу, без сила Peace
 Little Evil , да, така е, има ли педиатри които го правят. Жалко че ние не успяхме и детенцето ни изживя това. Не мога да ви опиша чувството на вина, което изпитвам  Tired Другата седмица пак на преглед  Praynig

# 96
Едната ми баба е 21 набор, с двама сина, родени през 50-те- забелвани.
Shocked наистина съм учудена, явно аз не съм попадала на такава информация. Но изрично съм питала както майка си(защото имам брат) така и свекърва си(има две момчета)...и всички други познати с момчета.

# 97
И аз съм от незабелващите. Обаче, когато малкият беше на 9м., бяхме в Пирогов за операция от херния и кретените - хирурзи решили, тъй и тъй е под упойка, ми що да не го забелим #Cussing out , не само, че не ме питаха, а и никой не сметна за необходимо да ме уведоми и да ми каже после какво да правя. Разбрах едва когато упойката мина и малкия започна да плаче много, много странно, отворихме памперса със сестрата да видим да не е от операцията нещо и, О, УЖАС! - детето забелено ooooh! #2gunfire . На следващия ден, разбира се, беше срастнала на половина, на втория ден нямаше и помен от забелване...

Но въпросът ми е друг. След този случай главичката се показва съвсем малко отгоре, може би няма и 3мм, но това,което се вижда е доооста тъмно червено на цвят, на мен ми прилича като много кръвонаситено, на възпалено? newsm78  Не смея да питам педи, че и тя е ЗА забелването... Вие какво мислите? Няма индикация за болка и неразположение.

# 98
  • София
Hailie, нашата главичка беше дори след забелването известно време зачервена, да, това е индикация на проблем. Това че няма признаци е добре, но ако си прочела какво написах, при нас симптомите дойдоха 4-5 часа преди проблема. Докторите казват, че при малките деца винаги става много бързо. След това, което изживяхме, детето и цялото ни семейство, бих ти казала отидете на лекар , а аз наричам кретен хирург, този при когото ходихме преди една година и ни каза'' не, вече не се забелва, ще се оправи пишката сама'' . Може да отидеш на консултация, никой няма да те накара да направиш забелване, ако не го искаш. Изключвам Пирогов, където не искам да стъпя по- вече  Praynig По- грубо отношение не бях срещала към дете никога. А когато се скарах с тях, ми отговориха, че ''с интернет не може да се спори и защо ходя сега при тях'' и че'' много на тази възраст 3-4-5 идват незабелени и с много проблеми''.  Бих споделила, ако искаш и най- милата и внимателна лекарка, на която сме попадали, а ние за съжаление сме били при доста/ не само за пишката/  Peace

# 99
Ева, сподели мнение, къде сте ходили?
Аз наистина не мога да приема за нормално забелването! Все едно родителите да дефлорират дъщерите си... Или пък да извадим сливиците на детето, само защото може някой ден да създадат проблем Stop . Но това си е мое мнение... Peace

# 100
В Германия и Англия...не се забелват пишки!!!!! Би трябвало да знаете че тяхната медицина е на много по високо ниво  от нашата.Да говорим за Баби преди 50 години какво правели,звучи несерьозно.Толква неща се изписаха...Забелване та забелване.Не знам колко трябва да си ограничен ,за да си мислиш че за всеки проблем с пишката....причината е липсата на забелване!!!! Моля ви,не причинявайте това на децата си...!Поздравявам всички майки които сами са стигнали до този извод! Hug Hug

# 101
Ева, мисля че за различни неща говорим, аз съм почиствала без да забелвам.
Не съм опъвала или дърпала, просто стигам до там докъдето мога, без да правя опити по-нататъшни.
Всичко при моето дете е станало от само себе си, не знам как, но е станало.

В Западния свят не забелват и не съм чула за някакви страхотни проблеми.
Тук дори това не се обсъжда, защото никой нищо не прави по въпроса.  Mr. Green
А в България, въпреки забелването, непрекъснато се коментират проблеми.

# 102
Хм, моите лични наблюдния показват точно обратното - тези, които не пипат, се оказват по-често с проблеми и се стига до хирург вече в съзнателна възраст. Ако нямаше никакви проблеми и всичко си ставаше от само себе си, забелване въобще нямаше да се парктикува, то се прави с превантивна цел - т.е. предполага се, че ако се спомогне процеса, проблемите после ще са по-малко. Моите момчета са забелени с помощта на педиатър и проблеми от типа на гной и възпаления не са имали. На голяма част от майките проблемите им идват от това, че лекарят забелва, пък те после се боят да дръпнат кожичката надолу и тя слепва отново, т.е. сами са си виновни.

# 103
  • София
Ева, мисля че за различни неща говорим, аз съм почиствала без да забелвам.
Не съм опъвала или дърпала, просто стигам до там докъдето мога, без да правя опити по-нататъшни.

Да, точно това правихме и ние.

hailie, ходихме в Токуда, при д-р Такова.

# 104
...

hailie, ходихме в Токуда, при д-р Такова.

A приема ли по ЗК? Или само на частно? И със записан час ли става посещението?
Благодаря ти!

Общи условия

Активация на акаунт