Забелване на пишлето или не?

• 248 985
  • 1 153
  •   1
Отговори
# 180
И не само в "Сексът и града" в "Клъцни срежи" имаше серия, където сина на единия доктор не беше обрязан и в училище му се подигравали, като му казвали "мравояда" Whistling  , защото го били видели след час по спорт в банята. Та детето беше тръгнало да се обрязва само с една ножица, защото баща му отказа да го направи. Сещате ли се?

# 181
Явно,че на много места се практикуват интервенции в тази област,а в България се забелва,не обрязва

# 182
а в България се забелва,не обрязва

А на големия въпрос ЗАЩО някой може ли да даде адекватен отговор?  Simple Smile

# 183
  • Пазарджик
И аз този отговор чакам, за да разбера дали аз не греша нещо, че се обърках малко.

# 184
Доста ще почакаш и няма да дочакаш Simple Smile

# 185
а в България се забелва,не обрязва

А на големия въпрос ЗАЩО някой може ли да даде адекватен отговор?  Simple Smile

Блонди,чела съм много твой отговори в много теми и те са много адекватни и интелигенти,но по този въпрос не можеш да ме убедиш,че не трябва.Познавам много хора,които са имали проблеми в следствие на незабелване и доста коментари на майки прочетох "за" или '''против''.Леля ми беше твърде убедена,че не трябва,до първия полов акт братовчед ми е нямал никакви проблеми/както сега сина ти/,но тогава са настъпили усложнение и хирурзите са казали,че е в следствие на незабелването.Така много години може да няма проблеми и след това да окаже влияние този факт  Naughty Както казах тя е била твърде против,а сега ми повтаря да не забравям да го правя.
След като толкова хора са се обединили около една идея,така да се каже,може би има истина в нея,а може би цял народ греши.
Предпочитам този вариант,пред това някой ден да настъпят последствия и да му нанесе и психическа травма/но не е вариант,че и така няма да стане нещо newsm78 / Затова и всяка си решава какво да прави  със сина си,а след 20 години може пак да пишем,за да видим кой прав и кой крив  smile3521

# 186
  • Пазарджик
Е, чак пък "цял народ" да греши. Съотношението е горе-долу равно.

# 187
Аз пък да кажа,че и свекито не е забелвала на мъжо пишката,за щастие е нямал никакъв проблем при първият полов акт,кумът ми пък е забелван,при него се е стигнало до операция в по-късна възраст.

# 188
Аз пък да кажа,че и свекито не е забелвала на мъжо пишката,за щастие е нямал никакъв проблем при първият полов акт,кумът ми пък е забелван,при него се е стигнало до операция в по-късна възраст.

Възможно е

# 189
  • София
За баткото не забелвах - не толкова, че бях против, колкото ме беше страх. Embarassed. На 2,5 г., обаче направи инфекция и хирургът в поликлиниката му я дръпна. Беше много болезнено и травмиращо изживяване за детето. 3-4 дена пишкаше само в леген с топла вода. После години наред се дърпаше всеки път като исках да го измия, започна да се мие сам, защото така не го боляло.  Скоро го питах как е положението там Laughing, отдавна вече се къпе сам и не допуска никой в банята Mr. Green. Каза, че всичко е ОК! Та така с незабелването ...
Сега от 2 месец подръпвам по-малко и съм решила, че ако до 8-9 мес. не се справя сама ще водя бебо на уролог да я дръпне. Явно, че колкото са по-малки, толкова по-незабелязано и леко минава този момент.

# 190
  • София
За баткото не забелвах - не толкова, че бях против, колкото ме беше страх. Embarassed. На 2,5 г., обаче направи инфекция и хирургът в поликлиниката му я дръпна. Беше много болезнено и травмиращо изживяване за детето. 3-4 дена пишкаше само в леген с топла вода. После години наред се дърпаше всеки път като исках да го измия, започна да се мие сам, защото така не го боляло.  Скоро го питах как е положението там Laughing, отдавна вече се къпе сам и не допуска никой в банята Mr. Green. Каза, че всичко е ОК! Та така с незабелването ...
Сега от 2 месец подръпвам по-малко и съм решила, че ако до 8-9 мес. не се справя сама ще водя бебо на уролог да я дръпне. Явно, че колкото са по-малки, толкова по-незабелязано и леко минава този момент.

При моя син без грам болка свърших тази работа до деветия месец...наши познати водиха сина като стана на годинка на уролог и детето беше ревало 1 седмица след това. Така че и по-малки пак се травмират, трябва постепенно да се действа  Peace, ако сте решили да забелвате.

# 191

Това добре, но братовчед ти, съседката, лелята или някой си, с който еди какво си се е случило не е показател за нищо. Чудя се на запад как оцеляват всички мъжки пишки, без тая интервенция? По тази логика, болниците трябва да са задръстени с проблемни и сраснали пишки.

Просто ми се струва нелогично да се дърпа и тегли само в БГ, а и както казах нееднократно, да се раждат по такъв начин момченцата, че да се налага незабавна забелваща терапия от майките. Това е нелогично и невероятно.  Simple Smile

Аз никого не убеждавам, че не трябва. Това не е мое мнение, а световно и доказано. Обратното просто не съществува, освен в изостанали сбъркани, бг практики, това е  Peace

# 192
Пpеди пьрвия полов акт,момчетата мастурбират няколко години.Не ме ра3смивайте!По3драви на Блонди!

# 193
Блонди, ти не разбра ли, че вроденият интелект на българската майка далеч превъзхожда цялата западна медицина? И че пишките са си дефектни по дефолт - до нейната мъдра намеса?

# 194
Блонди, ти не разбра ли, че вроденият интелект на българската майка далеч превъзхожда цялата западна медицина? И че пишките са си дефектни по дефолт - до нейната мъдра намеса?

еййй,голям сарказъм извади smile3555

Общи условия

Активация на акаунт