Всякакви въпроси относно съдомиялните - 6

• 54 157
  • 771
  •   1
Отговори
# 90
  • с/у ОколоМръсТното
настройвам на нощна  и отивам да почивам.

не е правилно да се оставя ел. уред включен без надзор...
Иначе си права за 2-рата употреба. Аз имам 2-ра употреба и съм си доволна. Пък и нали поне по няколко нови минават на седмица през мен и ги виждам какво представляват. Най-малкото заради електронния им блок не ги предпочитам... Аз я спирам/пускам както си искам и присетя... Никакъв блокаж.

# 91
Шани е права за надзора Laughing
Обаче за втората употреба? Да я питам: като не ползвахте сол, какво става с машинките, а?!

# 92
Шани препоръчва морска сол като по-евтин вариант.
Дедо, ай ся разясни защо не бива. Че в миналата тема спор се породи.

# 93
Шани препоръчва морска сол като по-евтин вариант.
Дедо, ай ся разясни защо не бива. Че в миналата тема спор се породи.

Чери  bouquet
Аз съм го писал подробно някъде в първите теми.  Но защо да набъркваме пак физико-химия. Най-достъпно казано в морската сол има примеси, които развалят качеството на саламурата за йонообменника. Даже пречат. Солта за миялни е съвсем различна. Тя е каменна, добива се и се пречиства по друга технология и е специално създадена за да направи необходимия разтвор.
Ей, сетих се, отивам и в друга тема ме питахте нещо Simple Smile

# 94
Принципно е съвсем правилно и необходимо да не се оставят без надзор уреди. Но това е ако изобщо пуснете нещо и излезете./ Все си мисля-нашият бойлер като е постоянно включен... Thinking /
Но да си я пускам на нощна не виждам проблем. С това пестя ток и е правило заедно с пералнята да работят така. Нали и в сайтовете на ел.компаниите точно това пише-да ползваме нощната енергия,за да не товарим мрежата и да сме по-ефективни.

# 95
  • в града на атомното слънце :)
koftito za noshtnite puskaniq na peralnq i sydomiqlna, e che nikoga ne se znae koga moje markuch da se spuka i posle da se pravi remont i vkushti i na syseda. Joy (sorry za latinicata). Nikoi ne e zastrahovan.

# 96
Все пак през нощта сме си в къщи,дори и да спим ще усетим.
На съседите преди няколко седмици им се подпали пералнята в 10 часа сутринта, та чак пожарната идва..То като има да става..
П.П. Едни 20-30 лв не са ми излишни от спестената нощна..

# 97
  • все тук
Момичета, помагайте! Съдомиялната ми дава грешка F7 и лампичката за включване мига. Какво трябва да значи това? Как да постъпя?

# 98
Първо потърси в гугъл- error E7 за съответния модел.

# 99
  • Пловдив
Ползвам съдомиялната и пералнята нощно време. Вечер пускам и двете и сутрин всичко си е по местата.

# 100
И аз ги пускам нощтно време, но гледам да има разлика в часовете, че са вързани към един воден източник. Ставам и всичко е готово. Не чакам.

# 101
Момичета, дайте съвет, че нищо не разбирам, а ще си купуваме съдомиялна - вградена, 45 см...Това добре ли е:

http://www.techno-mix.com/product/1443/ariston-lst-328-aha

# 102
Момичета, дайте съвет, че нищо не разбирам, а ще си купуваме съдомиялна - вградена, 45 см...Това добре ли е:

Аз съм със същата от 3 месеца, засега ми е екстра, при все че ми е първа и сигурно щях да се радвам и на най-елементарна такава Flutter

Това, което ми липсва в нея засега е по-детайлно упътване, ясна информация за потребените ток и вода на всяка програма (примерно още не съм наясно с какво еко-програмата е по-добра от автоматичната и къде стои нощната по тези критерии), разграфяване на контейнерчето за гел (има само резка "мин"), също така няма видим индикатор за това дали е приключила работа - трябва да си помниш преди колко време е пусната, ако не си там да чуеш сигнала за край.

Някои програми ми се виждат излишни или неефективни - напр. бързата е за току що ползвани чинии, но не можеш да я пуснеш на половин зареждане (само за едната кошница), което за мен я прави абсолютно безсмислена (поне докато не разбера какъв разход дава); предварителното изплакване не плакне добре дори леко зацапани и незасъхнали чинии и вместо това ги забърсвам със салфетка или ги накисвам за 2-3 мин. в мивката, което ми спестява и продължителното и неудобно за мен проветряване на миялната, докато изсъхне.

Сигурно има и други екстри, които биха ми дошли добре, но на този етап съм доволна от измиването на стандартните програми и ниското ниво на шума, и като се има предвид на каква тънка промоция я взех, определено не съжалявам за избора си Peace

# 103
Уау, Пух, мерси за детайлната информация!  Hug Звучи добре май засега е добре, ще се радвам да чуя и други отзиви!   bouquet

# 104
  • София

За тези пари защо не си вземете Електролукс, много по-надеждни са. Аристон-а не е от най-добрите марки. Не знам какво сте харесали в тази, ако е броят на програмите, имай предвид, че реално се ползват не повече от 2. Максимум 3.

Общи условия

Активация на акаунт