Всякакви въпроси относно съдомиялните - 6

• 54 418
  • 771
  •   1
Отговори
# 705
И аз имах същия проблем със силиконовите форми в миялната. И ние ядохме мъфини с мириз на калгонит. Просто не са за миялна тези неща, както и уплатнението на тенджерата под налягане, дървените неща и разни по-меки пластмаси. Аз след като ги измих на ръка после се отмирисаха.

# 706
Миете ли тефлонови тавички и кексови форми в миялната?  Купих си един тефлонов райф (тавичка с падащо дъно) и една кръгла форма за кекс с дупка в средата, та на етикета на едното е задраскана миялната машина, а на другото пише да не се мие често в миялна. Аз снощи си измих вече ползваната кексова форма в миялната - нищо ѝ няма, не е надраскана  Thinking

# 707
И аз имах същия проблем със силиконовите форми в миялната. И ние ядохме мъфини с мириз на калгонит. Просто не са за миялна тези неща, както и уплатнението на тенджерата под налягане, дървените неща и разни по-меки пластмаси. Аз след като ги измих на ръка после се отмирисаха.

Така си е, не са за миялна явно, но за какво им слагат в упътванията че са подходящи... какви са тия хора които да си хапват химикали... ако проблема не е в мен, а в силикона, то тогава тая инструкция изобщо трябва да я няма...  #2gunfire А дори не беше на български инструкцията - на италиански и английски е... Както и да е.. взехме си бележка.. дано днес установим, че се е обезмирисало от киснене във вода...   bouquet

# 708
Пина, бих се съобразила с препоръките на производителят. Иконата, че не бива да бъде използвано машинно миене е красноречива и е добре да я спазиш като препоръка.
Това, че не виждаш надиранията, не означава, че ги няма.
Мий на ръка. По-добре.

# 709
  • София
Имате ли представа, когато се пусне "половин залеждане" за коя от двете кошници се отнася? Аз нямам книжка на български. Дадоха ми от Технополис, едно ксерокопие на книжка за Candy, но е за друг модел и там не пише.

# 710
  • На Дунава
Имате ли представа, когато се пусне "половин залеждане" за коя от двете кошници се отнася? Аз нямам книжка на български. Дадоха ми от Технополис, едно ксерокопие на книжка за Candy, но е за друг модел и там не пише.
Мойта Сименс мие и горе, и долу при включено половин зареждане. Само програмата е с 10 минути по-кратка - вместо 2:55 ч, 2:45 ч... голям келепир, няма що  newsm78 Успокоявам се, че може би е по-икономична откъм вода....

# 711
  • София
verabel, виж дали нямаш бутон за избор на горна или долна кошница.

# 712
Мойта Сименс мие и горе, и долу при включено половин зареждане. Само програмата е с 10 минути по-кратка - вместо 2:55 ч, 2:45 ч... голям келепир, няма що  newsm78 Успокоявам се, че може би е по-икономична откъм вода....

Почти съм сигурна, че е само долната, но питайте пак...моята няма тази функция. На мен ми обясняваха продавачите тогава /обърнете внимание, че не ги наричам консултанти  Mr. Green/, че разхода на ток и вода е почти същия, просто се мие само в една кошница. Аз проблем с пълненето нямам, имам с  разтоварването  Wink-

# 713
  • София
verabel, виж дали нямаш бутон за избор на горна или долна кошница.
в момента съм на работа, но почти съм сигурна, че нямам. Мисля да сложа съдовете в долната и едно нещо или две в гораната и така ще разбера. Видях, че не всички програми могат да се пускат на половин зареждане. Аз я пускам не всеки ден Утре ще пътувам за празниците, а миялната ми е почти празна, но ако трябва си я пускам на нормална програма с половин таблетка или по-малко прах и всичко ще е ок.
Благодаря на всички за отговорите.

Последна редакция: ср, 21 сеп 2011, 16:03 от verabel

# 714
  • Велико Търново
Аз нямам половин зареждане, но миялнта на майка ми има, и то е само горната кошница. Миялната е сименс и си има копче за това.

# 715
Аз имам половин зареждане, миялната е Бош. Имам копче за половин зареждане, но не знам за коя кошница се отнася. Имам и книжка на български, но не намерих къде и дали пише за коя кошница се отнася. Не съм го ползвала за момента. Мислех, че ще ползвам основно него, ама така хубаво си я напълвам цялата миялна за едно денонощие и си я пускам цяло зареждане.

# 716
  • София
Вчера се пръсна една водна дуралекс чаша в съдомиялната. Беше пусната предната вечер, сутринта отворих, извадих си чашата за кафе, притворих и бааам и то след не по-малко от 5 мин.! Изчистих старателно, пуснах няколко пъти празна, а сега с шрешарат за профилактика. Някакви препоръки? На някой случвало ли му се е?

# 717
Здравейте, момичета! Включвам се в темата, защото ще купуваме съдомиялна тези дни и се колебая между Финлукс и Зануси. Единственото, което накланя везните към Финлукса е това, че има 5 години гаранция, а на Занусито са 2. Моля, ако някой има машина такава марка да даде отзиви. Благодаря

# 718
  • Варна
Аз имам Зануси. Доволна съм, вече почти 7 години мие безотказно. Единствения ѝ проблем е, че е за 9 комплекта. Зануси са ми също пералнята и фурната - също без проблемни.

# 719
  • о`майна лунна нощ е
Аз съм с Финлукс, но от малките - 6 комплекта. Имам я само от три месеца, така че не мога да претендирам за представителна извадка на доволните клиенти. Но - давам глас ЗА тази марка /поне за сега/. Основното, което натежа и при мен за избора й, беше именно 5-годишната гаранция. Като знам как правят уредите сега и мнението на сервизните техници ... предпочетох да взема нещо с по-дълго гаранционно обслужване, от колкото да купя прехвалена скъпа марка.

Общи условия

Активация на акаунт