Януарските усмивки сплотяват майки-закачливки /17/

• 28 416
  • 755
  •   1
Отговори
# 435
за софия знам един магазин, в който продават добро месо. ходила съм във фермата в лесидрен, знам, че отговаря на всички европейски стандарти и са подложени на непрекъснати проверки, познавам и собствениците и знам, че не бухат гадории, поне не и непозволени. доколко това е достатъчно за бебетата не знам. аз мисля да започна с готовите месни пюрета, а после да взимам от там.

п.п. магазинът е около попа. ако някой се инетересува ще обясня къде е. да не правя тъпоумна реклама.

# 436
  • София
Биричка, купих някакво сирене по БДС. Сега го обезсолявам (от 2 дни) и ще го натроша в зеленчуковото пюре, което и без това вече не й стига.

Ели, кажи за магазина. Със сигурност не е реклама, щом е качествено. Дори и да не е за пюрета, ще е хубаво да купувам за нас.

# 437
Благодаря на включилите се   bouquet

Aма защо да ги помниш? newsm78  Нали затова пиша във вашата тема, защото сега децата ви са на по 6 месеца и мерките, за които ви моля са актуални  Wink

Моето бебе се роди мъничко, но навакса бързо, така, че не съм сигурна дали това с прибавянето на 6-9 см ще бъде точно  Rolling Eyes В момента на два месеца е с обиколка 38 см, а се роди с 32.

Мога ли средно да заложа на 45 см? Шапката ще бъде по поръчка, затова ми трябва обиколка, а не размер по месеци  Grinning

# 438
  • Пазарджик

Здравейте момичета, аз съм от МАЙ-ките. Имам молба- трябва ми да знам каква е обиколката на главичката на 6 месечното бебе, моля ви, измерете и ми кажете.
Размерите  ми трябват за една шапчица. Моето бебе е на два месеца, но искам да поръчам шапка за зимата, когато ще бъде на 6 и ви моля за това инфо

Предварително ви благодаря  Hug

БУБА току що премерих на Нели главичката е 43см.тя се роди 3900.Не е лесно да се предвиди размера за след няколко месеца,аз и поръчах сандали за 6м. днес пристигнаха и в тях може да влезнат по две крачета Mr. Green

# 439
Буба и аз премерих на Красимирка главичката и е 41 см, не помня колко е била при раждането, иначе на килограми беше 3700, но пък и тя е на 5 месеца, не на 6.
В сряда в предаването на Гала една лекарка спомена, че средно нарастват между май 1(това не помня добре) и 2 см на месец, повече от 2 не е нормално и не е добре. Ако искаш ти си сложи някаква средна стойност да речем 1.5 см. на месец и ги прибави към рождените см. По-добре леко по-голяма отколкото малка и да стяга.

# 440
  • Велико Търново
Благодаря на включилите се   bouquet

Aма защо да ги помниш? newsm78  Нали затова пиша във вашата тема, защото сега децата ви са на по 6 месеца и мерките, за които ви моля са актуални  Wink

Щото, мацко, момичето, както и аз, ей ся няма да хвана сантиметъра и да тормозя детето си с мерене, колкото и да се молиш. Ето една таблица с осреднени стойности:

http://www.papa-bebe.com/telesni_stoinosti.html

Мисля, че по нея ще се ориентираш по-добре, отколкото по мерките на главите на нашите бебета - кой ненавършил 6 месеца, кой е по-едър, кой е по-главест...

# 441

Щото, мацко, момичето, както и аз, ей ся няма да хвана сантиметъра и да тормозя детето си с мерене, колкото и да се молиш. Ето една таблица с осреднени стойности:

http://www.papa-bebe.com/telesni_stoinosti.html

Мисля, че по нея ще се ориентираш по-добре, отколкото по мерките на главите на нашите бебета - кой ненавършил 6 месеца, кой е по-едър, кой е по-главест...

Леле, какво грубо и просташко изказване..Особено комбинирано с това "мацко"  Sick

Нали не мислиш, че чакам на теб да ми дадеш тоя сайт с мерките..отдавна съм го прегледала..  Laughing
Не смятам да се обяснявам повече,въреки, че подозирам, че ще решиш да изплуваш над моето изказване за да си отгоре  bowuu hahaha 

Благодаря на тези, които все пак са решили да "тормозят" бебетата си с мерене на главичката и ми бяха достатъчно от полза  Wink

# 442
Е сега тормоз, направо пресилено  #Crazy, то работа за 5 сек. беше, бебка даже не разбра.

# 443
Здравейте моми4ета,

А тук като се роди Мерилин ни дадоха една книжка и тази книжка е разградена на месеци. В нея се записва вси4ко и всеки преглед, мерки, кг, лекарства, какво прави и какво не. Ваксините са съ6то записани, а на някои ваксини залепват номера на лекарството в книжката. Така знам кога колко е наддала. А в България няма ли медицински паспорт като едно време? Аз имах Thinking

# 444
  • София
Gallya, има катон. Но седи при педиатъра. Там се записва всичко. Мисля, че около 2-3 годишна възраст се дава на родителите.

# 445
  • Велико Търново
gallya73, децата ми имат "амбулаторна карта" от детската консултация. Там се описват всички тези неща, които и ти описваш, но сестрата на ръка си пише, общо взето свободен текст. А при вас явно е добре подредено и систематизирано съдържанието.
А това със залепването на лепенката от ваксините, досега тук съм го виждала единствено във ветеринарната клиника - залепиха в паспорта лепенката за ваксината на кучето.

# 446
  • София
Gallya, има катон. Но седи при педиатъра. Там се записва всичко. Мисля, че около 2-3 годишна възраст се дава на родителите.
Ети, нашият картон е у мен и всеки път като ходя на ДК го нося. Вашият защо е при педиатъра?

# 447
  • София
Какче, не знам. И на Яна картонът седеше при него. По някое време ми го е дал и сега е тук. newsm78 newsm78 Ама аз колкото съм отвеяна, по-добре така.

# 448
как сте момичета?  Hug аз мислех да не пиша, че съм много изнервена, а не ми се оплакваше, ама не издържам...
Ема влезе пак в няква фаза рев, рев и пак рев, от няколо дни дори с количката не мога да я изкарам- съдира се, иска само на ръце, вече на маймуна станах, незнам какво да правя. Не ми го побира вече главата, какво да направя... хич неще сама да стои, само на ръце, да и се пее, да се забавляваш с нея, оставиш ли я- писъци. То как да се научи тва дете да се обръща от носене........ оф, оплаках се  Cry

# 449
Инка, оплачи се мила, то ако не на нас, на кой ще се оплачеш  Hug

И картона на Кали е при педиатърката, сега ни го даде защото детето е за дълго извън града.

Общи условия

Активация на акаунт