Отслабнахте ли "завинаги"?

• 64 556
  • 730
  •   1
Отговори
# 300
Сещам се за друг пример:
Преди ,като направех спагети или друга паста със сос,от пакет-500 гр ,оставаше по-малко от една порция,това за трима.Сега,освен пастата приготвям и салата,и нещо за предястие.Така половината паста остава.
Когато хапнем малко салата,3-4 хапки от предястието,например рулца от тиквички,вече не можем да се натъпчем с калоричната паста.
А определено зеленчука в салатата и рулцето тиквичка не носят същите калории като половин порция паста ,която си спестявам.

Според всички италиански стандарти, порция паста е 80 грама!
Значи пакет паста от 0,5 кг са 6 порции и даже нещичко отгоре.
Изводът е, че във вашето семейство едва сега сте достигнали мярката на нормална порция паста. Wink
А щом говорим за паста, важно е да спомонем и, че е задължително да се свари 'ал денте', тоест да остане леко твърда. Освен вкусовите качества, това има отношение и към диетичните свойства на пастата. Самата паста не е калорична, проблемна и не пречи на умерената диета. Но трябва да се знае как и колко да се приготвя и да се внимава със сосовете. Simple Smile
Хубаво е да се предпочете пълнозърнестата паста пред обикновената бяла.

# 301
  • София
Ако под вълшебен продукт се разбира лепенка на устата, да, помага Simple Smile
Joy
От опит потвърждавам - с лепенка на устата бях свалила 7 кг за 10 дни! И не - нямаше йо-йо ефект при мен.

# 302
Aз имам един тъп въпрос за пастата Embarassed. Понеже това за 'ал денте' съм го чувала и преди ( мъжът ми е голям фен на ит.кухня по принцип), каква точно е логиката да се пълнее повече от разварената паста?

# 303
Рокси, пастата ал денте има по-нисък гликемичен индекс и е по-лесно смилаема от преварената паста. Това прави разликата и затова се препоръчва ал денте.
А изразът "аl dente" буквално означава "по зъбите", понеже твърдосварената паста се лепи по зъбите, докато се сдъвче хубаво. Simple Smile))))

# 304
Благодаря   bouquet

Чак сега свързах това с лепненето по зъбите с онзи начин за проверка дали спагетите са готови- мяташ един спагет на плочките/гърба на кухнята  и  гледаш дали ще падне . Трябва ми един пляскащ се по челото емотикон  Grinning

Последна редакция: пт, 08 юли 2011, 12:28 от Рокси

# 305
Точно такава лепнеща пък никак не я обичам, ей...все трябва да ми е гадно  Laughing

# 306
 smile3555

Този върши ли ти работа?  Grinning

# 307
Ако под вълшебен продукт се разбира лепенка на устата, да, помага Simple Smile

Ама и лепилото на лепенката да е здраво! Simple Smile

# 308
Мда, и аз знам че от пастата не се дебелее, разбира се като я приемаме в нормални количества. Също така, аз почнах да вземам пълнозърнеста или по-правилно преведено, ръжена паста. Количеството фибри е по-високо, засища по-бързо и спомага на храносмилането. Разбира се, дебелее се от пастата, ако е съпроводена с мазен сос, набухан с кашкавал и много месо.

# 309
  • Варна
Мария Калас е отслабнала с 20 или 30кг, хранейки се само с паста. Всички били изумени.

# 310
Здравейте Simple Smile
Темата е съвсем актуална за мен..винаги ми е била актуална. Не съм никак даже отслабнала, камоли пък трайно. След раждането на щерка ми надебелях и вече трета година си мъкна едни постоянно и неуморимо увеличаващи се кила-вече съм към 25 излишни. Но винаги съм имала проблеми с теглото. Още от дете съм със слаб ангел, абсолютен чревоугодник. Не можех да спра на едно редче шоколад, не се успокоявах, докато не омета всичко сладко, което докопам. И до сега все се храня, без реално да съм гладна. На психическа основа е, цялото ни е в главите. така или иначе, сега имам известен успех. Свалила съм към 5-6 кила до тук, не бързам за никъде. Никога не съм смятала диетите за решението. Искам да си променя трайно и за цял живот хранителната култура. Преди ми стигаше да ида на една студентска бригада за 2 месеца и да сваля 15 кила, само от работата. Сега животът ми е заседнал-от колата на бюрото и обратно. за това - имам дългосрочен план. Полека лека оправям навиците си. Ям повече риба. Рядко колбас, никакъв кашкавал. Само свежо сирене, бяло или моцарела. Повече салати. Повече плодове, за десерт плодови салати. Да, опитвам се да не ям за десерт плодове, но за сега считам за победа и самия факт, че десертът ми е плод, а не шоколад. Не ям тестено. Но това не ми е било проблем и преди. На обяд нещо готвено, в бъдеще ще се опитам да почна да спазвам принципите на разделното хранене, за сега се радвам, че не ям сандвич от някой ресторант за бързо хранене..Оня ден беше денят на шоколада. Почерпих се с натурален шоколад с люта чушка-малко, не целия. Искам да ям хубави неща-деликатеси, но по по малко. Да си угаждам с разни вкусотии-пушена сжомга, моцарелка, розови доматки, маслини с аншуа и пр, и пр. Така се надявам хем да ми е кеф на душата, хем да отвикна на junk food...Тея лоши навици ги имам от 15 години, считам, че поне година ще отнеме да обърна нещата в моя полза...Друго, което правя е, че вече не купувам бира за вкъщи, ако ми се пие бира - навън, когато сме на заведение Simple Smile тва е от мен, успех на всички в свалянето и задуржането на килата

Последна редакция: пт, 08 юли 2011, 22:47 от Анонимен

# 311
Никито, много ми хареса поста ти!  Hug Спомням си какво беше казала моята даскалка по биология: ядем за да живеем, а не живеем да ядем Wink
и аз искам да хапвам хубави неща по малко... сега малко ми е позволено да кръшкам, но по принцип ми е хубаво да си глезя организма с хубави и полезни неща за него.
Аз отбягвам да купувам боклуци и една съседка много се учуди когато ходих да купувам чипс на децата "ама вие нямате ли вкъщи?"  Shocked
Почнах да предлагам и на децата здравословни неща и аз да хапвам покрай тях. Любимо ни стана целина с фъстъчено масло; плодовете са задължителни.
Основното както казах е да не си забраняваме храни Wink Дори и да преядем с нещо, защото не сме успели да се спрем: карай, важното е през останалата част на деня да сме обратно на похапването само когато ни се яде.

# 312
Категорично не се пълнее от паста. Пълнее се от некачествена такава и неправилно приготвяне, а като й плеснем и малко кетчуп и майонеза, и заспива работата.  Laughing Пастата е в диетата на всички спазващи режим спортисти. Говоря за спортове, където килограмите се следят нон стоп. До 100 грама на порция, ал денте, пълнозърнеста. Най-хубавите рецепти с паста за мен са и с пресни зеленчуци и готвени зеленчуци, а не пърженe на соса и от сорта. И не е гадна на вкус изобщо, нещо не е била направен акакто трябва, за да е гадна.  Peace

Що се отнася до хранителните добавки, да, аз за толкова години спортуване няма как да не съм пила. Взимала съм Л-карнитин приемрно, но той без тренировки нищо не прави. Всъщност, естествените добавки нямат нищо вредно в тях, те така или иначе си съществуват в организмите, но в определена дозировка и при определен двигателен режим подпомагат горенето. Особено преди състезания това е много важно. Но във всекидневието не ми се налага. Обикновено пия екстракт от зелен чай+ябълков оцет на хапчета. Тук са готови таблетки, има добавени и разни горски плодове за различните проблеми.

Последна редакция: сб, 09 юли 2011, 06:42 от simplyaven

# 313
Не пазя никаква диета, хапвам всичко, което искам и за съжаление ми личи  Twisted Evil И сега си изглеждам сравнително добре, но за да изглеждам наистина добре всъщност трябва да съм 6 - 7 кг. надолу и да се стегна. Реално не килограмите са ми основния проблем, а липсата на спорт, нямам навик и не обичам да спортувам. Мисля да се запиша насила на фитнес, веднъж като отида там, ще ме е срам да се скатавам и ще изпълнявам каквото кажат, дано има ефект.  Confused

# 314
Ех, заради вас тая сутрин пробвах да оставя макароните за закуска al dente  Laughing
Не знам дали се справих, май трябва да питам някой готвач следващия път в Италия, че ми се размива границата със суровото.

Общи условия

Активация на акаунт