Отслабнахте ли "завинаги"?

• 64 556
  • 730
  •   2
Отговори
# 405
  • София
В 17,30 вечеряш ли? Ние към 19 вечеряме обичайно, иначе изброените от теб неща ги спазвам и аз, може би затова поне задържам килограми де, не качвам  Mr. Green.
Трудно ми е това разделно хранене обаче, толкова много смесени неща обичам  Sad

Да, вечерям в 17-17.30 ч., много рядко след това.
За смесените храни- всеки обича мусака и пълнени чушки, въпросът обаче е как ти влияят и как искаш да изглеждаш.

# 406
Ние  също вечеряме към 19 часа, около 20 часа сме приключили.защото това не е само вечеря, а и разговори, на кого какво се е случило през деня,  какви планове имаме и т.н.

Вероятно върху часа на вечеря оказва влияние и работното време.Аз съм до 17 на работа, абсурд да  вечерям тогава.но съм опитвала вечер да ям само плодове, веднага се смъкват  кг, но  трудно спя като съм гладна.

Много съществено е движението, дори да не е някакъв целенасочен спорт.
Дори часовете в градинката с детето- сядам на  пейката, ставам, хайде не му харесва тази люлка, хайде  на другата, няма с кого да играе на топка,  хайде-  включвам се, ритаме топка, бягаме.Пак оказва някакво влияние,  защото през зимата го няма това  движение.

# 407
Светкавица, и аз съм точно като теб, до 17 на работа, гладна не мога да заспя  Mr. Green. Цял ден съм седнала, ужас, на това отдавам качването на излишните кг.

# 408
  • София
Ние  също вечеряме към 19 часа, около 20 часа сме приключили.защото това не е само вечеря, а и разговори, на кого какво се е случило през деня,  какви планове имаме и т.н.

Вероятно върху часа на вечеря оказва влияние и работното време.Аз съм до 17 на работа, абсурд да  вечерям тогава.но съм опитвала вечер да ям само плодове, веднага се смъкват  кг, но  трудно спя като съм гладна.

Да, разбира се, че работното време оказва влияние. Просто аз имам и смени до по-рано, затова най-късно в 17.30 съм вкъщи. Вечерям късно, само когато съм до 18 часа на работа. Но е имало и дни, когато хапвам в офиса преди да си тръгна.
Колкото до глада - не, не съм гладна. Свикнала съм вече да вечерям в този час и после не усещам глад.

Относно общата вечеря - у дома това няма как да се случи постоянно, поради естеството на моята професия и на тази на мъжа ми. Рядко се случва и двамата да сме вкъщи за вечеря.

# 409
Относно общата вечеря - у дома това няма как да се случи постоянно, поради естеството на моята професия и на тази на мъжа ми. Рядко се случва и двамата да сме вкъщи за вечеря.

В такъв случай е лесно да спазваш режим и диета. Но в къщи е като при Светкавица, всички сядаме заедно, вечеряме, говорим си...това ми е най- приятната част от деня всъщност. Сигурна така неусетно и повечко хапваме  Laughing, ако съм сама минавам и само с една салата, въобще даже не си слагам маса  Mr. Green

# 410
  • София

В такъв случай е лесно да спазваш режим и диета. Но в къщи е като при Светкавица, всички сядаме заедно, вечеряме, говорим си...това ми е най- приятната част от деня всъщност. Сигурна така неусетно и повечко хапваме  Laughing, ако съм сама минавам и само с една салата, въобще даже не си слагам маса  Mr. Green

Лесно ми е, защото и да е вкъщи и да не е, аз вечерям в толкова и не се съобразявам с никой. Обсъждането на проблемите и текущите въпроси може да стане и без да има храна пред мен.  Grinning

# 411
  • Варна

Това е определящо.
При нас не може да се получи, не можем да седнем на масата преди 20ч. Мога да ям отделно и по-рано, но не бих се чувствала комфортно. За броени дни се издържа, но за постоянно не бих могла. Пиша това, за да споделя, че режимът работи и в този случай. Да, по добре е да се спазва точно както е, но не е фатално малко да се нагоди.
Пълнените патладжани, пипер, сърми са страхотни и без ориз (когато са месни), замествам го с повече лук и тиквички, моркови, гъби.
Употребявам и бяло вино, сухо. Само по повод обаче.
Но моят метаболизъм е добър. Проблемите идват, когато занемаря физическата активност. Както последната година. Сега ще поправям щети. След определена възраст, дори хора без наднормено тегло, имат склонност да трупат тук там, ако не се движат активно. А като сме зад бюрото до 18, а навън е тъмно, тъмно? Хич не уважавам спорта в зала, намерила съм мои варианти. Остава да проявя и инат.
Та, ако нещо в даден режим ви причинява психичен дискомфорт, не го използвайте за оправдание да не правите режима изобщо, а леко изменете диетата, важното е тялото да има нов ритъм.
Е, мусаката няма как да я набутаме в който и да било режим, освен за напълняване. Grinning

Последна редакция: ср, 14 сеп 2011, 11:29 от Ментова

# 412
Ментова, ти ме успокои направо, бих се сетила да направя постни пълнени чушки, но не и такива, пълнени само с месо, мъжът ми ще е възторг в този случай  Mr. Green

И аз не бих се хранила сама, а децата? И тях едно по едно ли ги храните?

# 413
  • София
Ментова, ти ме успокои направо, бих се сетила да направя постни пълнени чушки, но не и такива, пълнени само с месо, мъжът ми ще е възторг в този случай  Mr. Green

И аз не бих се хранила сама, а децата? И тях едно по едно ли ги храните?

Въпрос на виждания. Аз не свързвам комуникацията с мъжа ми с храненето.
Имаме едно дете, което се храни само. Така че нямам проблем и с него.  Grinning

# 414
Естествено, че не се свързва с това, просто е по- приятно  Peace

# 415
  • София
Естествено, че не се свързва с това, просто е по- приятно  Peace

Peace
Съгласна. За някои.
Ама моят мъж не обича като яде да говори. Та се обезсмисля тотално сядането заедно  hahaha
Абе всеки луд с номера си, някои с цяла програма  Mr. Green

# 416
  • Варна
Всички заедно се храним. Децата приключват бързо, бързо.
nana77, така е, но на нас ни е прекалено приятно заедно на масата, макар че се случва да ядем различни неща. А след това още говорим, говорим.
Аз на теб ти се възхищавам, наистина!   bouquet

И още нещо има, което ми прави впечатление - тук, в България, прекалено драпаме да се докараме до манекенски мерки, да изглеждаме както на 18-ет. А често не е необходимо, костната структура на раждалата жена се поизменя и младежките килограми не ѝ стоят по същия начин. Аз съм 178 см, до 30-ет години теглото ми варира от 55 до 62 кг, страхотно изглеждах, страхотно се чувствах. После родих, понапълнях. Когато се разведох се смъкнах пак до 55, ами изглеждах страховито - луфтът ми беше огромен, от раменете ми стърчаха някакви кокаляци, неизвестно откъде дошли, скулите ми щръкнаха, имах болнав вид.
Когато използвах калкулатора на Дюкан, който определя оптималното тегло, теглото, което бихте постигнали с режима му и бихте задържали, се оказа, че при мен е 68-69 кг. Но при калкулирането залагате освен височината си, също така възрастта, пол, броя раждания, най-малкото си килограми, най-многото си килограми, обиколката на китката и т.н.
Не трябва да сме максималисти, за да не ни отмъсти тялото, за да "отслабнем завинаги".

# 417
Ооо, дайте линк за този калкулатор  Praynig
Най- многото килограми по време на бременност ли се броят или???

# 418
  • София
Няма начин да ядем по отделно. Преди 19:30 не можем да седнем на масата (прибирам се между 18:30 и 19 часа, тепърва започвам да готвя), сядаме на салата, а през това време основното се готви. Обикновено хапваме основното към 20:30 и 21 часа. Просто няма физическа възможност да стане по-рано, ако е бързо ядене, ок, може и 20 часа да е готово, но тези отнемащи 2-3 часа?

# 419
nana77, не помня питала ли съм те, но в колко часа лягате? Ние към 24-1 ч., от 17:30 ч. (когато още сме на работа), до лягането доста време отива.
Затова спазваме - вечеря 5 часа преди сън, повече ни идва много  Rolling Eyes Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт