Отговори
# 240
  • София
Това ме интересува.http://www.argogroup-exact.com/project/515-високоетажна-жилищна-сграда-с-магазини-и-подземени-гаражи,-м-“дианабад“,-р-н-„изгрев“,-гр-софия

# 241
Свръх предлагането не предполага изкупуване на зелено. Тия, които купиха, или купуват сега " на дупка", ще треперят следващите две години. И то доста. Аз не бих купила. Изборът на готово става все по-голям, защо да се чака.

# 242
Свръх предлагането не предполага изкупуване на зелено. Тия, които купиха, или купуват сега " на дупка", ще треперят следващите две години. И то доста. Аз не бих купила. Изборът на готово става все по-голям, защо да се чака.

Още няма свръхпредлагане на добри имоти. Питай хората тук, дето търсят с месеци и не намират. Свръхпредлагане ще има тогава, когато на пазара седят 4-5 имота каквито аз искам и аз не мога да реша кой, а брокерите ми се мазнят и ме черпят кафе и шампанско като ходя на оглед. В момента има недостиг, та къде го видя ти този все по-голям избор нямам идея newsm78

# 243
Аз не работя с брокери, щото шампанско не пия. Ходя по строежите директно. Има изобилие вече, чак не мога да избера. Мисля даже да изчакам до Коледа. До март догодина съвсем ще са клекнали.

# 244
И аз гледам строежите в интересуващия ме квартал - или всичко е продадено, или изобщо не се обявява нищо за продажба, или се пускат само кофти и неатрактивни неща. Но щом за теб има изобилие според твоите критерии мога само да ти завиждам.

# 245
Пиши ми на лични какво и в кой квартал търсиш. Чак толкова капризна да си.

# 246
Пиши ми на лични какво и в кой квартал търсиш. Чак толкова капризна да си.

Не толкова търся, колкото следя за проекти и бих купила само,  ако намеря нещо по-добро от сегашното ми.

Иначе търся/следя за:

- ново строителство, с добри показатели и висока енергийна ефективност.
- нисък етаж (първи над гаражи или втори най-много).
- изложение изток или юг.
- подземен паркинг или надземен гараж (да не е теснотия, та да не може да си обърнеш колата).
- застроена площ 90 - 100 квадрата и да не се оливат с общите части.
- добро вътрешно разпределение (това е трудно да се опиша на кратко, но стаите да са над 3,15 метра широки, едната около 15 квадрата, другата повече, кухньохол с добри пропорции и площ 30-40 квадрата, баня с място за нормални мокра и суха зона, втора баня/тоалетна, мокро помещение, мазе - и всичко това с добри пропорции - не стаи като коридори.)
- да е лесно за достигане, ама да не е на голяма улица, а малко навътре.
- ТЕЦ
И всичко това да е в района на север от парка "Заимов" до към улица "Искър". Хайде, и малко по-на юг става.
И да не е излишно скъпо, защото вече съм си купила и търся евентуално нещо още по-добро, а не нещо с много компромиси.

# 247
На първо четене ми идва да споделя, че в Лагера Тюлип, в подземните гаражи и нацвъканите паркоместа, няма канал.

# 248
На първо четене ми идва да споделя, че в Лагера Тюлип, в подземните гаражи и нацвъканите паркоместа, няма канал.

В никой подземен гараж няма канал, защото нивото е по-ниско от нивото на канализацията. Имат дренажни ями, които могат да поемат известно количество вода, но не много. При сериозни течове трябва да се сложи помпа, което си е работа на живеещите.

# 249
Няма такова нещо. Имам гяражи и в съседни квартали. Има си канал. Идва фирма за почистване, мие си, няма проблем. Ще се заинтересувам във Витошкото лале как е.

# 250
За южните квартали-манастирски, борово, бъбкстон някакви идеи мисля там а се включа в някой строеж? Мнения, препоръки?
Мое приятелско семейство закупи наскоро от ТОБО в Овча купел близо до спирката на метрото, доволни са. Нямам представа дали все още имат свободни места, но локацията и сградата ми харесаха.

Сграда на ТОБО се намира близо до нас на "Бунтовник", прави впечатление със скъпа фазада и изглежда луксозно.  Мисля, че апартаментите са скъпи. Иначе я построиха бързо и качествено.

# 251
Проблемът на ТОБО е, че всички пари минават под масата и закупуване с кредит р почти невъзможно, защото сумата, която "дават" да мине през сметка, е под половината от данъчната оценка. И ако нещо се обърка, изгаряш с всичко, защото искат 95%( на етапи) преди Акт 16.

От тях купуват най-вече хора с кеш и почти всичко се разпродава още на фаза чертеж. Явно си имат постоянна клиентела.

skulpture, хората купуват на зелено, защото само тогава можеш да намериш най-близкия до идеала за апартамент - южен, среден етаж, с добра квадратура и правилни форми на все още "нормални" цени. Подобен готов ап. с Акт 16 струва минимум с 30% повече.

# 252
Аргогруп строят. Нямат нищо общо с когото и да било. Рядко са инвеститори. Научете разликите.
Да знам, мен ме интересува как строят.

Аргогруп Екзакт ООД изобщо не са това, което бяха, което са били. Лежат на стари лаври и за съжаление хора, които не познават процесите и динамиката на развитие на човешките ресурси заети в строителството разчитат на "елитната строителна бригада". Била е елитна със сигурност но преди 7-10 години. Доколокото съм запознат в момента разполага само със собствени хора за грубия строеж. Но явно и те вече не са същите, защото като бях на оглед на апартамент в един техен строеж в Надежда, на които се виждаха още бетоните - страшна работа! Очевидни криви стени и дупки на места в тях, някой замазани нескопосано и прочие. За довършителните работи ползват някакви фирми подизпълнителни, които представят че са техни хора. Там е на късмет ако се случи твоя апартамент да са го довършвали читави подизпълнителни - ще черпиш.

# 253
Това ме интересува.http://www.argogroup-exact.com/project/515-високоетажна-жилищна-сграда-с-магазини-и-подземени-гаражи,-м-“дианабад“,-р-н-„изгрев“,-гр-софия

Проекта е добър. Можеш да разчиташ, че Аргогруп ще го завършат със сигурност. Но откъм качество - никакво. Те вече не са елитна строителна девизия или бригада беше мотото им. Бил съм на огледи на други техни обекти за избор на жилище и нещата са претупани без качество. Ако направя сравнение с Артекс - по десетобалната система 2:9 в полза на Артекс.

# 254
skulpture, хората купуват на зелено, защото само тогава можеш да намериш най-близкия до идеала за апартамент - южен, среден етаж, с добра квадратура и правилни форми на все още "нормални" цени. Подобен готов ап. с Акт 16 струва минимум с 30% повече.
Стига с тия глупости. Така е било последните 2-3 години. Но то и готово жилище да си беше купил 2016 г. сега можеш пак да го продадеш с 30-40% отгоре. Причината за повишението не е това, че е било на зелено.
Ако сега дадеш пари за жилище на зелено, каква е гаранцията, че след 2-3 години (когато е готово) отново ще е 30% нагоре? Никаква.
То ако беше така, защо строителите ще си ги продават с 30% по-евтино, да не са будали? Ето например Васко Черепа, и той си е пуснал комплекса на зелено - защо да се минава да продава на 30% по-ниски цени, не може ли да си го довърши първо и да го продаде с 30% по-скъпо? Нали е милиардер, какво му пречи сам да финансира строежа до завършването му?
Отговорът е, че нито той, нито ти или аз знаем какво ще е след 2 години. Може цените да са пак с 30% нагоре, може с 30% надолу, а може и същите да са.

Общи условия

Активация на акаунт