Отговори
# 405
  • Sofia
Здравейте, някой да е купувал имот от Санара Прима, това е сайта на инвеститора https://sanara.biz/
Всяка информация ще ми бъде от полза, благодаря предварително.

Тези къде строят сега? Имат ли нова сграда след тази на Каблешков? Или искате да купите на Каблешков?

# 406
Здравейте, някой да е купувал имот от Санара Прима, това е сайта на инвеститора https://sanara.biz/

Тези къде строят сега? Имат ли нова сграда след тази на Каблешков? Или искате да купите на Каблешков?

Строят на Братя Миладинови и Сливница. Вие имате ли впечатление от тях, тази сграда на Каблешков като изпълнение как е ако имате имот там?

# 407
Здравейте, искам  и аз споделя моя опит със закупуване на жилищна сграда от инвеститора ТОБО ГРУП. Началото на 2020 година се запознах с техния проект в Манастирски ливади - изток. Тогава сградата беше на етап строеж на кота 4 (етаж 4) и имаше много малко останали апартаменти. В техния сайт всичко е направено много добре, може да видиш всеки един апартамент, колко квадрата е, колко квадратни метра са общите части и тн, като цяло много добре направен и не на последно място цената  е упомената. Свързването с тях е малко по-трудно, но трябва да бъдете по настоятелни по телефона.  След като се свързах с тях си уредих среща в техния офис, подписахме договора, обсъдихме схемите на плащане и си стиснахме ръцете. 2020 март месец дойде covid-19, но никога не работниците не са спирали работа по обекта. На всеки 2-3 седмици ми изпращаха снимки по мейла на какъв етап е строежа. АКТ15 получих на 30.06.2021 година и за първи път влезнах в жилището си. Пода беше равен, една стена беше леко крива, но това се преглъща. Веднага след като подпишеш приемо предавателния протокол може да започнеш да правиш ремонт. Техните срокове бяха до септември 2021 година, но АКТ16 получихме януари 2022 година, което предвид covid-19 кризата и кризата с тока в края на 2021 година си е супер срок. Въпреки кризата не е имало индексация на цената, което също е много важно.

Като цяло цена качество ТОБО ГРУП си заслужава.

# 408
Каква криза с тока?

# 409
Регистрацията е от 22 ноември...

# 410
Да, всъщност, но аз снощи четох от телефона и не съм видяла Simple Smile

# 411
Да, всъщност, но аз снощи четох от телефона и не съм видяла Simple Smile

Това, че съм се регистрирал на 22 ноември няма никакво значение. Бъдете хора и не съдете по това кой колко мнения има във форума. Просто споделям опита си с инвеститора ТОБО ГРУП. Да обясна малко за "кризата" с тока. Тъй като самата сграда още не беше въведена в експлоатация (АКТ16) беше на промишлен ток и цената му се качи доста рязко и инвеститора спря цялото захранване на сградата, докато не бяха поставени отделни електромери на всеки апартамент.

# 412
И как от първото мнение ние да разберем, че кризата с тока е локална, само за тази сграда? Както сте го написал, сякаш е глобална криза, каквото се случи с газта, така че аз виновни не виждам. Пишете, четем, чудим се Simple Smile

# 413
Тя кризата с тока си беше глобална, промишленият ток достигна 70-80 ст за kWh, имаше компенсации повече от година и въпреки компенсациите пак беше по-скъп от битовия. Но този, който не е предприемач, няма как да знае за тази криза.

# 414
Криза с тока има тогава, когато има режим. Няма как на нарастващата инфлация да очакваме, че само цената на тока няма да се променя.

# 415

Строят на Братя Миладинови и Сливница. Вие имате ли впечатление от тях, тази сграда на Каблешков като изпълнение как е ако имате имот там?

И аз се интересувам, дали някой има ап. или е купил на зелено от Санара? Как е качеството и спазват ли сроковете..

# 416
Здравейте,  интересувам се от фирма АЛТАЙ-ГД. Има ли някой, който е закупил жилище от тях и по точно от сградата до мол Парадайс. Очакван акт 16 - 2018г а все още са на акт 14. Какво се случва ?

# 417
Глобалната криза стока започна 2022 с войната. Голямата инфлация, заради която се индексираха доста цени на строежи започна края на 2021. Така че не виждам защо тобо груп биха си индексирали цените като обекта е бил пред приключване. Изтъквате като плюс нещо, което щеше да е измама ако беше станало преди 2022. И на мен ми мирише на нескопосана реклама.
Също така пак се изненадвам от конете с капаци в обществото, които не знаят как цената на тока скочи, как продължаваме подмяната изхарчи колосални средства да прикрие скока с пари на кредит, които пак ние ще плащаме, за да си купят вот. Как Кирчо продаде голямо количество газ на съседна Румъния, точно преди цената му да скочи и после купувахме скъп газ. Как от субсидиите за ток се облагодетелства най-вече големите бизнеси, които нямаха нужда от подкрепа. Как наще продажби подлоги политици сега продават аеца ни и внасяме ток от македонците. Но ние сме европейски партньори, само дето не се чувствам аз лично като такъв. Но блажени са невежите, чувстват се европейски граждани и имат претенции, че София ми е Берлин. Само дето истината е друга, ние сме подлогите на Европа.

# 418
Ние подписахме за новия комплекс в Банишора на Арко Тауърс
https://www.bulgarianproperties.bg/imoti-apartamenti/imot-77779- … jba-v-sofiya.html

До тях е готов и един друг комплекс който изтървахме за съжаление поради пандемията
Бе приключен навреме и добре изглежда отвън
https://www.bulgarianproperties.bg/imoti-apartamenti/imot-70611- … jba-v-sofiya.html

Цените са вече двойни, в рамките на 2 години

# 419
Ами... честито. Щом ви харесва...
Аз не бих живял там - между затвора, гарата, и шумния бул. Сливница.
Но гледам се маркетират професионално - "уникална концепция, нов облик, архитектурно съкровище на столицата" и т.н.
Цитат от сайта: Ниският интензитет на застрояване на заобикалящата комплекса градска среда, спиращите дъха гледки към Витоша и близостта до основни градски паркове...
В същото време на снимка, пак от сайта, представлява това:

Ниският интензитет на застрояване аз не го виждам, но може криво да гледам. Или пък да имат предвид нисък в сравнение с Хонг-Конг и Шанхай, а не със среден старомоден панелен софийски квартал.

Общи условия

Активация на акаунт