Мебели Виденов

• 16 978
  • 28
  •   1
Отговори
Здравейте, в стари форуми видях че доста хора имат желание да си закупят мебели от фирма Виденов,които предлагат не лоши модели на мебели на сравнително ниски цени.
Искам да споделя с вас опита ми с тази фирма и просто да предупредя хората да не се подлъгват ...
До момента в който поръчаш всичко е супер...Продавачите са много мили ,цената е ок и всички са доволни...Обещават срок на изработка и доставка 30 клаендарни дни и го описват в договора.След изтичането на този срок започва ходене по мъките...Когато попиташ кога ще бъдат доставени мебелите за да можеш да си планираш времето започва едно размотаване като те ориентират за петък,в петък ти казват събота,в събота че се отменя за понеделник и така незнайно докога.
В моят случай има поръчани 3 артикула ,като при по-предното ми обаждане бях уверена че два от тях са в техния склад и чакат само третия ,който естествено ще дойде всеки момент,за да ми ги доставят на един път.След като доставката така и не се случи отидох до склада им за да си поискам поне тези които са там за да започна да си ги сглобявам ...и изненада ...мебелите ми уж били дадени на други клиенти....Чудя се как може да лъжат толкова нагло и какви търговци са при условие че не си държат на клиентите!
Това не е всичко-наш приятел си поръча гардероб от там-след като го сглоби се оказа че плоскостите не са отрязани правилно и никоя от вратите не може да се затвори плътно.
Други познати имат диван-на втория месец седалките на дивана бяха накъсани по краищата! След като предявиха претенции (понеже дивана е все още в гаранция) си получиха нови възглавници ,но след 2 месеца и със поне 10 обаждания към фирмата.
С този форум искам да изкажа недоволството си от отношението на служителите в тази фирма ,както и от качеството на продуктите им!
Отначало бях добре настроена към тях  и си казвах че за тези пари които съм дала едва ли ще намеря по добър и бърз вариант,но честно казано нбепрестанните лъжи на тези хора вече ме вбесиха...Съвета ми към тези ,които четат този форум е на да не се подлъгват от офертите на тази фирма!Да-ще спестят някой друг лев,но той ще е за сметка на качеството и на многото изхабени нерви!

# 1
Ето в тази тема има колкото доволни , толкова и недоволни. Лично моето мнение съвпада с това, което и ти си написала.

# 2
Позачетох се в дикусията ,която ми препрати...действително има доволни хора,явно и доста търпеливи Simple Smile
В случая искам да подчертая че става въпрос за офиса и склада им във Варна.
Днес следобяд отново се чух с тях понеже е понеделник и се надявах да получават стока-отговора бее отново същия,че чакат камион в петък и че отново си записват името и номера на поръчката ни за да се обадят.Дано това да стане-вече сериозно се замилсям дали да не подам жалба в агенцията за защита на потребителите!

# 3
Здравей pep- vn, това което мога да те посъветвам е : отиваш на място, където ти е сключен договора и искаш да ти дадат книгата за рекламации, в която подробно ще опишеш от какво си недоволен. Ако нямат такава, глобата не беше малка, отиваш в Комисия за защита на потребителя. Виждам, че си от Варна, направо ще те упътя: ул. Бдин №14А (успоредна на бул. Мария Луиза и зад адвокатската градина) с работно време от 9,00ч. до 17,30ч. (от понеделник до петък). Служителите там са много любезни и ще се отзоват по проблема. Друг начин не виждам, как можеш да си получиш поръчката освен да те мотат от Виденов и т.н. Аз бях също постнала, че и при мен имаше голямо чакане, не знам тези хора как не ги срам.
Друго, което те съветвам е да се обадиш на телефоните обявени в сайта на "Виденов", в зависимост какво си си поръчал има различни отговорници и питай персонално за твоята поръчка. Аз така постъпих. Исках конкретен отговор за моя диван, защото не ме интересува разписанието на камионите с пратките . Не знам как може тая псевдо фирма, да свежда клиентите си до нивото на персонала. Толкова тъпи отговори и лъжи, които не се припокриват...просто нямам коментар.
"Мълчанието е злато!

# 4
Привет отново,при мен вече има развитие Laughing в началото на седмицата ми бяха обещали да се обадят днес,но след като не го направиха се опитах аз да се свържа с тях...ами звънях няколко пъти на посочения мобелне телефон,но не ми вдигнаха..Малко по-късно ме потърси една г-жа за да ми каже че все още чакат камиона и не знае дали в него ще е нашата поръчка,въпреки че при последния ни разговор обеща че отново ще пусне заявка специално за нашите неща...Просто нямам думи вече......Краят на седмицата е а мебели все още няма  Thinking

# 5
Здравейте,пак съм аз Simple Smile Искам да споделя поредното си разочарование...Както писах по-рано вече мебелите ми закъсняват с месец след обещания краен срок..За тази седмица беше обещано че вече ще са тук.:и така при обаждане от моя страна в петък ми казаха че ще ми се обадят в събота ,в събота отново ги потърсих-при първия разговор преди обяд не можеха да ми дадт информация понеже разтоварваха 2 камиона и ми казаха че като приклщчат ще ме потърсят..това така и не се случи ,.затова аз им звъннах отново.Тогава ми казаха че двата по-големи артикула(гардероб и секция са вече там,а третия (шкафче) не е пристигнал.Бяхме доволни и на това и решихме да си поискаме да ни доставят гардероба и секция ,но понеже работоното им време в събота е до по-рано решихме в понеделник да ни го доставят..Днес още сутринта им звъннах за да сев уговорим за часа на доставяне и познайте какво....гардероба ни вече го нямало понеже имало друг клиент,който си бил поръчал 3 гардероба и му ги занесли...Това не са ли доста глупави лъжи????
Днес сериоозно се заемам с нещата и отивам в КПЗ...Повече няма да ги търся-те ще ме потърсят като получат известие че има сигнал срещу тях!

# 6
А ти що ги жалиш до сега. Доста се понаписа за Виденов и неспазването на срокове, лъжи и тем подобни съпътстващи препятствия по доставката на поръчката. Явно на човек трябва много да му се насъбере, за да стигне и до варианта жалба в КЗП.

# 7
Честно казано искаше ми се просто да си получа мебелите и да си планирам времето ,затова до момента се въздържах от жалби и се опитвах с разговори по телефона да постигна това.Все пак след вчерашната случка подадох жалба в КПЗ,след което звъннах на централата им в Ямбол,като им споменах ,че жалба така или иначе вече е пусната. и че просто искам коректна информация кога най-накрая ще ми доставят поръчката....След няма и два часа получих обаждане от офиса на Виденов и ми казаха че изведнъж се оказало ,че един от другите им клиенти не бързал толкова много с гардероба и могат да ни го доставят още същия ден,както и секцията....Интересно ми стана само как като се чухме първия път за деня всички гардероби бяха доставени на други клиенти ,а след 2 часа се оказа че все пак имат един останал за нас  Thinking
Също така се замислям дали от КПЗ веднага са реагирали или обаждането ми към централния им офис в Ямбол е повлияло...Както и да е-важното е че вече си получих два от поръчаните ми артикули Simple Smile Сега си чакам третия...
Дано да дойде ,понеже доколкото подразбрах отдавна не доставяли от този вид мебел..Дано да не съм лош пророк и да не се окаже че са ми продали нещо,което не произвеждат вече  Wink
Въоръжавам се с търпение и ще чакам отново....ако не стане така -поне вече знам как става Simple Smile

# 8
Едва ли КЗП са разгледали сигнала по жалбата ти още същия ден. Може би самата фирма са се стреснали от факта. Глобите на КЗП по сигнал започват от 500 лв нагоре, така че фирмите не са заинтересовани срещу тях да има оплакване , още повече наложени мерки от страна на КЗП. А вярвай ми срещу Виденов има подадени вече доста жалби в КЗП от все повече недоволни клиенти.

# 9
Явно наистина това,че съм ги предупредила за жалбата е подействало(все още незнам дали от КПЗ са реагирали).Вчера ми се обадиха от Виденов,че и последния артикул е доставен и мога да отида и да си го взема...Значи все пак ставало да се доставят бързо нещата...
Искам вече всичко да приключи и да спра да си хабя нервите и времето с тази фирма.
Но в едно съм сигурна-никога повече няма да поръчвам от тях !!!!

# 10
Здравейте, аз също съм една от изпатилите
На 26 май си поръчах комплект спалня срокът е 30 календарни дни, както повечето знаете  Grinning
Не съм се обаждала в дадения срок звъннах направо на 26 юни.Очаквах вече нещата ми да са там, но за съжаления служителката във Варненския офис се държа доста смотано и ядосано ми обяснява, че като стояла по цял ден на телефона нямало как да си разтовари стоката и да ми каже дали са ми пристигнали нещата и, че очаквали още стока да пристигне. Не можа да ми каже никакви срокове или дати. Много се изнервих вече сме 18 юли. Преди 2 дена отидох до мебелната палата и си харесах спалня поръчах си я и очаквам в четвъртък да ми я доставят. Днес реших да се обадя на Виденов направо да я уведомя госпожата, че си желая капарото и без това неустойките, който ми дължат бяха на същата стойност. Очаквах а и бях готова за скандал, ако ми откажат тя пък взе, че се съгласи и утре ще ходя да си взимам  парите. И в крайна сметка след като и казах, че си искам капарото ме уведоми, че спалнята ми била там - ЕГАТИ фирмата.

# 11
Привет,
Нормално е за тази фирма служителките никога да не знаят какво се случва и кога ще се доставят нещата...и аз като им звънях за информация винаги разтоварваха камиони и по техни думи аз им пречех да си получат стоката..сигурно затова ми я забавиха толкова  Laughing
В крайна сметка разбрах че от КПЗ не са се свързали с тях(те отговаряли само при проблеми с рекламациите),а ми е помогнало това,че звънях в централата им в Ямбол,подробно им обясних проблема и не пропуснах да им кажа,че съм си пуснала жалбата Simple Smile
Относно самите служители конкретно във Варненския офис мога да кажа че са страшно некомптентни-когато ходих да си доплатя мебелите жената там се затрудняваше да смята дори и с калкулатор и се наложи да й обяснявам колко парички ми е рестото  Laughing

# 12
Хаххаха направо нямам думи. Днес отидох до офиса имаше хора, които получаваха поръчките си и такива, които стояха вътре с недоумение какво се случва. Аз като отидох веднага си ми върна парите странното беше, че си ги извади от портмонето, но това е нейна работа естествено.  Та и днес отидох да си доплатя спалнята в мебелната палата и утре до обяд ще ми я доставят и съм вече happy
Simple Smile то лошата слава бързо се разнася жалко, че си разочароват така клиентите.

# 13
Привет на всички, които са писали по темата за мебели Виденов! Прочетох и хубави и лоши отзиви. Иска ми се и аз да споделя преживяванията си по време на работа с тази фирма:-) Преди няколко години / в началото на 2007/ и аз като много други се изкуших да поръчам диван с марка  Виденов. Привлече ме ниската цена и заедно с моя приятелка се организирахме да отидем до Ямбол да направим поръчката на място. Първият път ни върнаха, защото дизайнерът им г-н Пенко Вълканов отсъствал този ден. Добре! Върнахме се малко разочаровани, но след седмица пак отидохме с надеждата,че този път ще ни провърви повече. Посрещнаха ни и наистина ни отделиха много време. Цял преди обед г-н Вълканов писа, писа, писа...Аз имах три изисквания за диван и попитах дали могат да бъдат реализирани. Исках диванът да е с крачета, едната страна да е по-ниска, за да се отваря прозорецът и да няма ракла. Всичко беше нарисувано и описано подробно в поръчката, за да не стане грешка.  Приятелката ми също си избра модел и цветове. Оставихме капаро. Относно срока на изпълнение нямам забележка. Но когато свалиха дивана от камиона....щях да получа удар. Кожата уж същата, но различна от избраната, крака липсват, ракла има, и точно тази облегалка, която трябва да е по-ниска, беше направена по-висока ...Обаждам се съвсем кротко на г-н Дизайнера и го питам защо така се е получило, а той ми казва:" Е какво толкоз, ще ти пратя крака да си ги сложиш" Оказа се обаче,че за да има диванът крака, трябва и конструкцията му да бъде по-специална и тя ми струваше допълнително 300 лв. При приятелката ми също имаше проблеми. Все си казвам,че при нас е било случайност и продължавам да харесвам мебелите на тази фирма. Но все пак внимавайте с поръчките:-) След това закупихме диван на фирма Белкаро. Вярно , че цената е по-висока от тази на Виденов, но в такива моменти се сещам за една мисъл: "Разочарованието от лошото качество остава дълго след удоволствието от ниската цена!" Simple Smile

# 14
Здравейте,аз си поръчах диван Ксения миналия месец 12.11 от Стара Загора най-вече заради цената и след като прочетох коментарите в тази и другата тема доста се притесних,но тъй като оплакванията бяха най-вече заради забавяне в срока на изпълнение се успокоих малко,тъй като аз и без това не бързам,а и не бях събрала парите,та се надявах поне за Коледа да е готов.И познайте...за мое голямо учудване днес,почти седмица преди да изтече срока, ми се обадиха,че диванчето ми вече е в склада им LaughingУтре отивам да си го взема и силно се надявам да не са ми объркали дамаската и дано дълго време да си го ползвам Laughing

Общи условия

Активация на акаунт