Деца с диабет - тема 9

• 56 882
  • 734
  •   1
Отговори
# 30
Помпата е май-доброто явно. И е хубаво, че все повече дечица са с помпи. Дано контролът на всички им е перфектен. Четох, че напасването отнемало месеци, но явно си заслужава.

Аз по друг повод се включвам. За тези, които не са на помпи и на които децата са им малки (макар че навсякъде пише, че стават и за големи)... ето нови 4 милиметрови иглички на BD. Уникални са, много безболезнено се инжектира инсулинът. Синът ми преди винаги се оплакваше, че го боли, докато сега - изобщо. Ето:
http://www.diabetes.co.uk/diabetic-products/pens/bd-microfine.html
Няма ги в БГ разбира се, поръчка - чрез интернет.

Хубава седмица!

Последна редакция: вт, 19 юли 2011, 09:34 от Gligi

# 31
  • София
Gligi, внимавайте със съвсем малките иглички. Преди време имахме проблем с 5-милиметровите, въпреки, че Славенка не е пълна, инсулинът все едно оставаше в подкожната мазнина (колкото и да е малко) и не се абсорбираше добре. Освен това, ако продължава по-продължително време такова инжектиране, би могло да доведе до уплътнения (липодистрофия), именно по тази причина.
Дано вие да нямате тези проблеми.

# 32
Gligi, внимавайте със съвсем малките иглички. Преди време имахме проблем с 5-милиметровите, въпреки, че Славенка не е пълна, инсулинът все едно оставаше в подкожната мазнина (колкото и да е малко) и не се абсорбираше добре. Освен това, ако продължава по-продължително време такова инжектиране, би могло да доведе до уплътнения (липодистрофия), именно по тази причина.
Дано вие да нямате тези проблеми.
Льоня, благодаря за предупреждението Hug! Има логика... Ух, а толкова малко болят... Не подозирах за връзката на липодистрофията с дължината на игличките.

# 33
  • София
Като остава в мастната тъкан, инсулинът способства за разрастването й.
Същото се случва, ако се инжектира на липодистрофични участъци.

# 34
Здравейте и от мен,
 Знам, че където има толкова много мами на болни дечица, са почти експерти в областта на това заболяване.
 Някой може ли да ми помогне.
 Дъщеря ми е на 13.
 При профилактично изследване от личната (пълна кръвна картина), откриха завишени стойности на кръвна захар: 6,1
 Повторихме само този показател - 7.1
 Никога не сме имали каквито и да било симптоми на диабет.
 Жизнена е както винаги, не пие много вода, нито пък сокове, не ходи често по малка нужда... изобщо нищо от описаните симптоми на диабет. Не е отслабнала, нито напълняла. Има апетит, предполагам от пубертета. Не израства бързо, от дребните деца в класа е.
 Нямаме в рода диабет.
Дали се касае за диабет?! Какви са първите симптоми?

# 35
  • София
inglorious, в линка http://www.puls.bg/illnes/issue_313/part_1.html има описани симптомите и диагностиката на диабета. Обърнете внимание на раздела за глюкозо-толерантния тест.
Категорично за диабет се говори при стойности на кръвната захар над 11 ммол.

# 36
Здравейте,момичета.
Искам да ви попитам,някоя от вас да е използвала болничен повече от 60 дни.
Аз използвам в момента и ми се издава от ЛКК,станаха ми 4 месеца,но получих писмо от НОИ че отказват отпускане на парично обезщетение по болничен лист за гледане на дете.

# 37
Здравейте,момичета.
Искам да ви попитам,някоя от вас да е използвала болничен повече от 60 дни.
Аз използвам в момента и ми се издава от ЛКК,станаха ми 4 месеца,но получих писмо от НОИ че отказват отпускане на парично обезщетение по болничен лист за гледане на дете.
iono, на мен ми отказаха от ЛКК и ползвах само полагащия се 40-дневен платен годишен болничен. Даже шефката на комисията беше казала, че това не е някакъв генерален проблем и изрази недоумение защо искам още 20 дни след първите 20. Оттук насетне трябваше да изляза неплатен, ако нямах вариант и трябваше да остана по-дълго да гледам сина ми. Казаха ми, че удължаване има само в случай на операции и т.н.

# 38
Здравей,Gligi
Аз съм упорита и не се отказвам,имам 14-дневен срок за обжалване,потдадох жалба в НОИ и в рамките на 1 час ми се обадиха по телефона че пак ми отказват да ми изплатят,защото по чл.45 от кодекса за социално осигуряване съм нямала право,а аз в жалбата съм била цитира чл.38 от кодекса на труда.Та ще чакам частичния отказ по пощата да видя техните мотиви и по кой член,та пак на нова ще обжалвам.
От ЛКК ми казаха че имам право от тях на 6 месеца болничен и след това ще ме изпратят на ТЕЛК за болничен.

# 39
Здравейте,

Някой някога да е намирал подсладена напитка без калории и въглехидрати, различна от степчетата, които са със сума Е-та. Например нещо такова със стевия:
http://www.honesttea.com/zero_cal/passion_fruit_green/
Ама да го има някъде в БГ  Mr. Green

# 40
  • София
Повечето от евтините газирани безалкохолни са почти без въглехидрати. За сметка на това обаче, вътре какво ли друго няма.

# 41
Здравейте на всички майки,
Искам да споделя с Вас един проблем и да разбера дали и други майкида  са се сбласквали с този проблем и да споделят. Ще бъда малко подробна и моля да ме извените. Проблема е следния. Направиха ни нова социална оценка (неправомерно) за смяна на адрес а не че телковото решение е ново и ни спряха интиграционни добавки за диетично хранене и лекарствени продукти. С претекст че щом не доплащаме за лекарства немогат да се и отпуснат пари и за диетично хранене, макар че имаме удостоверение от личния лекар че сме на специален лежим на хранене (диета 9) и така. Даже отказаха в парвия път да ми дадат писмен отказ и след разправии ми дадоха писмен отказ. Звънах на горещия телефон на Минестерството на труда и социалниата политика разговарях с тях и те ме посъветваха да си пусна жалба. Написах си жалбата изпратих я до министирството и с копие до месната регионална дирекция за социално подпомагане. Получих писмо от министерството че решението да се вземе от нашата дирекция и те да бъдат оведомени в писмен вид . На 13.07.2011г. получих отговора нарегионалната дирекцията и те излизат със становище същото както е било първия път.Говорих и с Г-жа Котова споделих всичко това и та ме посъветва да си защитаваме правата до последно. Сега предстои да се срешна с адвокат защото обжалването вече е в съда. Моля Ви ако някои вече се е сблъсквал с този проблем да сподели своя опит. И дали има и други родители ощетени неправомерно. Благодаря Ви предварително за споделените мниния.

# 42
Някой от вас ще ходи ли на лагера сега от 22.07?

# 43
ние ще бъдем от 30.07

# 44
  • София
Ние сме от 7-ми август.

Общи условия

Активация на акаунт