Деца с диабет - тема 9

• 56 879
  • 734
  •   1
Отговори
# 45
Някой от вас ще ходи ли на лагера сега от 22.07?

Привет от нас!Моите деца ще бъдат в смяната от 22-ри юли-Василена е с диабет и е на 12 г.,а брат и е на 14г.,харесва много лагерите и ще и бъде компания.Надявам се да се сприятелят и с вас,и двамата обичат да се занимават с по-малки деца/доколкото разбирам от публикациите/.

# 46
Iskra63, радвам се, че ще се запозная с твоите дечица Simple Smile
бубанка, Льоня...съжалявам, че за малко се разминаваме с вас!

# 47
  • гр.Добрич
Тази година ще пропуснем лагера, че сме много и така е ангажиращо за всички. Дано децата да се налудуват и да им хареса.

# 48
Ние сме на 07.08.11г.

# 49
  • Пловдив
Привет на всички.

Качвам важна информация за тези, които ще пътуват на лагера с влак.
От София - билетите се взимат от 11,12 и 13 гише.
От Пловдив - гише "Предвалителна продажба".

# 50
За пътуването от София-трябва ли да уточняваме вагон,места?Има ли определени купета за децата,за да пътуват заедно.Надявам се,че ще има възрастни или поне лекар,който ще пътува с тях.Имате ли някаква информация?

# 51
  • Пловдив
За пътуването от София-трябва ли да уточняваме вагон,места?Има ли определени купета за децата,за да пътуват заедно.Надявам се,че ще има възрастни или поне лекар,който ще пътува с тях.Имате ли някаква информация?

Не всичко е уточнено - казвате на гишето че сте от Нац. асоциация на децата с диабет и те знаят къде да ви настанят. На гарата ще има майка, на която вчера изпратих списък с пътуващите деца от София, за да може да ги качи на влака. А с тях ще пътува лекар и някой от родителите. Децата няма да са сами.

# 52
Mamaan,благодаря за информацията!  bouquetНадявам се,че всичко ще бъде наред!Хубаво лято на всички!

# 53
  • София
Момичета, как точно се казваше направлението, което трябва да вземем за лагера? Едно за детето и второ за придружител, нали? Миналата година май ни ги издаде GP-то Thinking, т.е. не е задължително да е ендокринологът?

# 54
Льоня, има ги на сайта на асоциацията
може и джипи-то, може и еднокринолога
http://www.children-diabetes.org/%d1%81%d1%8a%d0%b1%d0%b8%d1%82% … d0%b3%d0%b5%d1%80

# 55
  • София
iono, кутията ти е пълна.

# 56
iono, кутията ти е пълна.
Благодаря,не знаех.     Embarassed

# 57
  • Пловдив
Ние сме с Ивелин  на лагер от 30-ти юли.

Последна редакция: пт, 22 юли 2011, 23:01 от elena123

# 58
  • София
Здравейте, момичета!
Казвам се Веселка и от предния четвъртък поставиха диагноза диабет на момченцето ми (на 4г.4м.). Няма да ви описвам какво преживях, предполагам, че всички сте го преживели.
Сега е в Педиатричната болница с баща си (аз съм бременна и нямаше как да остана) и ще го изпишат във вторник. Пред мен стоят много въпроси, но в момента най-много се чудя какъв глюкомер да купя. Ще ви бъда благодарна, ако ме насочите, защото съм като с вързани очи-абсолютно непознато ми е всичко.  Най-важен показател е точността и лесното намиране на тест-лентите за него. Другото, което се чудя е, дали има разлика в цените на тест-лентите за различните глюкомери?
Благодаря ви предварително!

# 59
wesi.i.gogo всички знаем какво е в началото когато ти поставят диагнозата диабет. Добре дошла във форума. Не се притеснявай ще се справите, с времето ще научиш много неща. Ние ползваме глюкомер Акучек Перформа и за сега сме доволни от него, тества ли сме го с лаборатория и дава отклонение 3-4 десети. Лентичките са по 36лв.-50бр. като взимаш от фирмата вносител.

Ние бяхме на лагер от 14.07. Децата си изкараха "супер" както казва сина ми, ние също. Не му хареса само храната, но той си е капризен и неможе да сме критерийй. Приятно прекарване на всички на лагера и много слънчеви дни.

БЛАГОДАРЯ ТИ ЕЛИ КОТОВА ЗА ВСИЧКО КОЕТО ПРАВИШ ЗА НАШИТЕ ДЕЦА!!!

светла-с преди година като подавах молбата за соц.оценка за пръв път попаднах на една такава "служителка" , в София-кв. Лозенец. Която ми твърдеше, че нямеме право на диетично хранене, защото не доплащаме за инсулина(ние сме на Хумулин). Без вдигане на скандали и казах, че искам да разговарям с шефката й. След много мрънкане извика една жена, която погледна документите ни и само й каза "Ама това е за дете". Тя наведе глава и без нито дума ни оформи нещата. И аз смятам като Ели, че трябва да си гониш правата до край. До кога ще ни правят на маймуни. Успех

Общи условия

Активация на акаунт