Деца с диабет - тема 9

• 57 375
  • 734
  •   1
Отговори
# 60
http://www.nanomedbg.com/bg/products.php?product_id=16 - това са нови глюкомери със сравнително евтини лентички, ние вече го използваме 1 м., закупихме го от аптека в Пловдив, но за в момента не се поемат от здравната каса.

# 61
Цитат
светла-с преди година като подавах молбата за соц.оценка за пръв път попаднах на една такава "служителка" , в София-кв. Лозенец. Която ми твърдеше, че нямеме право на диетично хранене, защото не доплащаме за инсулина(ние сме на Хумулин). Без вдигане на скандали и казах, че искам да разговарям с шефката й. След много мрънкане извика една жена, която погледна документите ни и само й каза "Ама това е за дете". Тя наведе глава и без нито дума ни оформи нещата. И аз смятам като Ели, че трябва да си гониш правата до край. До кога ще ни правят на маймуни. Успех
Здравей
И при мене се получи същото положение при подаване на документи за социална оценка

# 62
Поздрав и от мен wesi.i.gogo.
Мъка ми е че има нови деца с новооткрит диабет.
Моя син е по-малък на 3г.8м. на нас ни го откриха преди 4 месеца си станаха вече.
Майчетата във форума са супер,ще ти помагат кой с каквото може.
Успех   bouquet

# 63
  • Пловдив
http://www.nanomedbg.com/bg/products.php?product_id=16 - това са нови глюкомери със сравнително евтини лентички, ние вече го използваме 1 м., закупихме го от аптека в Пловдив, но за в момента не се поемат от здравната каса.
Ние ползваме същия глюкомер от няколко месеца - доволна съм, сравняван е с лаборатория и дава минимални разлики. Лентичките струват 26.80 за 50 бр. Самият апарат също е евтин - около 13 лв беше. Имаме и Optium Exceed, и от него сме доволни.
Да се запиша и аз като доволна от лагера, също смяната от 14.07  Simple Smile.  Дъщеря ми е мнооого доволна - има си нови приятели. Аз не успях да участвам активно, още по-малко пък да си почина, но така е който ходи с кака и бебе на море Mr. Green.
Amik, ще пращам снимки скоро - не са много, но пак е нещо Grinning

# 64
  • София
Благодаря ви, момичета!  Hug
Ние мислим да вземем един по касата и един резервен. Този SDCodefree ми се вижда доста изгоден, може би това ще е резервния.

# 65
  • по течението на реката
Здравей и от мен ,Веси! Hug
Не мога да те приветствам с "добре дошла" тук  Sad,нито да ти кажа,че се радвам,да се присъединиш към нас,но но е хубаво,че си открила тези прекрасни мами и баби Wink,които безвъзмездно и с цялата си душа и сърце помагат на всички кой с каквото може.Така,че питай без да се притесняваш.

И ние сме с Optium Exceed.Много сме доволни за сега.Като резервен имаме и Акучек,но синът ми не го харесва много.

# 66
  • София
Здравей и от мен Веси,

Виждам, че си от София. Препоръчвам ти да провериш 124 детска градина, където има група за деца с диабет. Намира се срещу ВМА.
Ние изкарахме 4 години в тази градина, сега ще тръгваме на училище.

За глюкомерите Оптиум Ексийд от фирмата вносител можеш да си купиш лентички на 30 и няколко лева, ако кажеш че са за дете.

Ако те интересува нещо питай, ще помагаме с каквото можем.

# 67
Ние имаме проблем с безплатните игли. Миналия месец за първи път получихме инсулин, но в аптеката "културно" се направиха на изненадани, че на флакон инсулин се полага пакет от 7 безплатни игли!!! Обадих се веднага на Новонордиск, обещаха че ще направят проверка.
Преди няколко дни за втори път трябваше да получа инсулин, но отидох в друга аптека, като предварително попитах дали ще си получа безплатните игли. Аптекарката този път пък се изненада от този въпрос, увери ме, че никога нямат проблеми с даването на безплатните игли и ми каза, че и аз ще си ги получа. Обаче този път изненаданата си останах аз, защото вместо две кутийки по 7 игли, ми даде само 4 игли.
Отново се обадих на Новонордиск, отново ми обещаха, че ще направят проверка, като ми казаха, че и в други градове има такива проблеми, дори ме успокоиха, че ще ме уведомят в коя аптека в града ни да получавам инсулина, за да нямам такива проблеми с иглите.
Вече 20 дни никой не ми се е обадил и предполагам, че отново ще се повтарят нещата.
Ако и вие имате този проблем, моля ви, пишете как сте го решили.
А и още нещо не ми е съвсем ясно. Обяснено ми е от лекуващия лекар, а и в дневника пише, че на всеки флакон инсулин се дава пакет от 7 игли. Ние всеки месец получаваме 2 флакона дневен и 2 флакона нощен инсулин, тоест според изчисленията ми, трябва да получаваме 4 кутийки игли. Но от Новордиск ми обясниха, че не е така. Кутийка от 7 безплатни игли се получавали на рецепта, а не на флакон, тоест щом на рецептата ни са изписани два флакона инсулин, трябвало да ни дадат 1 кутийка.

Последна редакция: сб, 30 юли 2011, 19:58 от anjali

# 68
Веселка  Confused Макар и аз с нежелание ти казвам здравей  Hug

anjali, има 1 мъж от форума за диабет, когото мн уважавам и в такива случаи мисля казваше следното: В аптеката ги питай дали от НН нямат специални указания и как в останалите градове хората от месеци получават по 7 игли на флакон инсулин, ако ти кажат, че не, направо вземи мобилния си и звъни в НН и разговаряй на място...стреми се в аптеката да има повече хора, така че да чуят как в същата тази аптека буквално се краде, защото иглите ги отпускат от фирмата, щом на теб ти дават 0 или 4, разликата от 7/4 я прибират и я продават Wink

Ти очакваш от фирмата лично ли да ти се обадят, че са разрешили проблема? честно казано не вярвам да се трогнат чак толкова.

Ама я изтипосвай тук името на крадливите аптеки и града, какво им го спестяваш  Crossing Arms

# 69
От Бургас сме. Едната аптека е в бившата Първа поликлиника (МБАЛ някоя си), а другата - в к-с "Славейков" - в бл. IБ (Денонощна аптека)- в нашия град блока го знаят като "Поморин"-а.
И аз разбрах, че лично съдействие от Новонордиск няма да получа, а уж ми обещаха, че ще се обадят и сега се чудя в коя аптека да ходя и как да реша този проблем.

# 70
  • София
Още веднъж благодаря на всички ви за топлото посрещане!  Hug Радвам се, че има кой да протегне ръка, когато това ми е толкова нужно!
Сега вече изпитвам страх, как ще се справяме сами в къщи. Горкия дребосък все е гладен, събирал си и трохичките, паднали по блузата и ги изяждал!  Rolling Eyes
Ще ми се да яде готвено, че в болницата почти само суха храна яде, а не зная дали ще сметна ХЕ правилно.
Питал баща си дали има вафли и за болни деца, като него.  Sad А преди много рядко ядеше сладки неща, сега сякаш, като знае, че не бива, само това му е в главата!
Vanyak, мислим да го преместим в тази градина. А какъв е редът за кандидатстване там?

Последна редакция: сб, 30 юли 2011, 20:42 от wesi.i.gogo

# 71
  • Пловдив
Ние имаме проблем с безплатните игли. Миналия месец за първи път получихме инсулин, но в аптеката "културно" се направиха на изненадани, че на флакон инсулин се полага пакет от 7 безплатни игли!!! Обадих се веднага на Новонордиск, обещаха че ще направят проверка.
Преди няколко дни за втори път трябваше да получа инсулин, но отидох в друга аптека, като предварително попитах дали ще си получа безплатните игли. Аптекарката този път пък се изненада от този въпрос, увери ме, че никога нямат проблеми с даването на безплатните игли и ми каза, че и аз ще си ги получа. Обаче този път изненаданата си останах аз, защото вместо две кутийки по 7 игли, ми даде само 4 игли.
Отново се обадих на Новонордиск, отново ми обещаха, че ще направят проверка, като ми казаха, че и в други градове има такива проблеми, дори ме успокоиха, че ще ме уведомят в коя аптека в града ни да получавам инсулина, за да нямам такива проблеми с иглите.
Вече 20 дни никой не ми се е обадил и предполагам, че отново ще се повтарят нещата.
Ако и вие имате този проблем, моля ви, пишете как сте го решили.
А и още нещо не ми е съвсем ясно. Обяснено ми е от лекуващия лекар, а и в дневника пише, че на всеки флакон инсулин се дава пакет от 7 игли. Ние всеки месец получаваме 2 флакона дневен и 2 флакона нощен инсулин, тоест според изчисленията ми, трябва да получаваме 4 кутийки игли. Но от Новордиск ми обясниха, че не е така. Кутийка от 7 безплатни игли се получавали на рецепта, а не на флакон, тоест щом на рецептата ни са изписани два флакона инсулин, трябвало да ни дадат 1 кутийка.
1 кутийка игли се полага не на флакон инсулин, а на вид инсулин, тоест 1 кутийка на базален и 1 на болюсен.

# 72
  • София
Vanyak, мислим да го преместим в тази градина. А какъв е редът за кандидатстване там?

Подаваш си документите и трябва да те приемат, децата с диабет не кандидатстват както другите с точковата система и би трябвало да ви приемат веднага.
Със сигурност ще ти искат епикриза и разни изледвания от болницата.
Градината сега е в почивка, до петък работеха. Ще отворят началото на септември. Най-добре е да се видиш с директорката и да говорите. Не знам дали е необходимо да регистрираш детето в сайта, който е за кандидатстване на детските градини.
Групата е смесена има деца и без диабет. Тази година бяха 17 деца с диабет, но 6 деца наесен са първокласници.

# 73
Цитат
1 кутийка игли се полага не на флакон инсулин, а на вид инсулин, тоест 1 кутийка на базален и 1 на болюсен.
При нас е така,само че в началото моя мъж ходи да вземе инсулина,който бяхме поръчали в аптеката и взе само инсулина не са му дали иглички.На втория месец ходих аз и с изненада видях че аптекарката ми даде 2бр. с по 7 игли.
Та следващия месец аз си искам игличките,ако не попитам не ми ги дават   Twisted Evil

# 74
От Бургас не познаваме други деца с диабет, но ако има тук мами (от Бургас), може ли инфо за аптеки, в които да дават игличките без проблеми!

Общи условия

Активация на акаунт