Деца с диабет - тема 9

• 56 896
  • 734
  •   1
Отговори
# 405
Благотворителния концерт, който се проведе на 14.11.2011 г. ще бъде излъчен на 19.11.2011 г. от 15:00 часа по Българската Национална телевизия. Който има желание може да го гледа.

благодаря!   bouquet
моята девойка размисли в последния момент и не пожела да отидем  Simple Smile

# 406
Преди дни пратих 2 флакона Лантус на n77 от Велико Търново, тя помоли тук за помощ във форума. Снощи ми се обади познато дете от Пловдив, че и то има нужда от Лантус, а аз не съм сигурна дали ще мога вече да услужвам. Затова се обръщам с молба, ако някой има излишни флакони Лантус, нека ми пише на лични. Майката на това дете няма регистрация във форума. Ще ви бъдат много благодарни   bouquet

Другият вариант е да си купят инсулина, но в момента те са затруднени материално.

# 407
  • София
Кливия, не сме на Лантус и за съжаление не мога да съм полезна. Но си мисля, че ако отиде майката в кабинета при еднокринолога на детето, то той ще и даде 1 флакон. На мен ми се е налагало и съм ходила и в Педиатрията и в Токуда ( където е нашата докторка ). Никога не са ми отказвали. Винаги имат.

# 408
Тедивас, детето минава сега на Лантус и ендокриноложката е казала, че може да даде само 1 флакон, чакането няма да е малко. Дозата му е около 20 Е дневно, така че няма да стигне. Изглежда, че вече и дистрибуторите не дават и дори и не оставят достатъчно в отделенията. Поне в Пловдив е така, явно.

# 409
  • София
Ужасно неприятно! А как, според тях, трябва хората да си набавят инсулина  ooooh! Ели не може ли да помогне с нещо?

# 410
Обади ми се една жена от Асеновград от диабетния форум , която ще ми прати флакони за детето. Така че няма нужда друг да се включва  Simple Smile

Искам да изразя благодарност към тази жена, защото е помагала и на моето дете с Лантус или Хумалог-да е жива и здрава   bouquet

# 411
Кливия, по принцип от детската асоциация няма ли начин да помогнат? аз съм оставяла на ЕК излишни флакони /не лантус, а други/ и тя беше казала, че ги дават на нуждаещи се
в педиатрията също съм носила, също са ми давали при нужда

# 412
Бубанка, не съм се сетила за това. Майката явно също, защото звънна на мен, а не на Е. Котова.

Както и да е, важното е ,че решихме проблема  Peace

Но в отделението в Пловдив няма Лантус излишен, защото сега се сетих и за детето на Пепи от Пловдив, на него също дадох флакони преди време. Тогава и те чакаха за одобрение на протокола, д-р Калева казваше, че няма излишни флакони  Confused

# 413
Здравейте момичета,
има ли деца на Апидра? Май за пореден път проблем с вноса на инсулин  #2gunfire

# 414
  • София
Имало е голяма производствена авария в заводите на Санофи във Франкфурт и производството е временно спряно докато тече разследване. Надявам се скоро нещата да се нормализират. Peace Доколкото разбрах от диабетния форум, Санофи са осигурили еднократни писалки за всички диспансеризирани, които могат да се получат от личния ендокринолог.

# 415
  • Пловдив
Здравейте на всички. Във връзка със обиколките по градовете, през месеца на диабета искаме да ви информираме, че има малка промяна. Датите са променени.

24.11 - Плевен от 11:00 часа в залата на Областната управа
25.11 - Кюстендил от 15:00 часа в залата на Килийното училище
28.11 - Монтана от 11:00 часа в Младежкия дом
28.11 и 29.11 - Съединение от 8.30 в училищата, детската ясла, детската градина и кметството

# 416
Да побутна темата с добра новина-детето, на което намерихме Лантус, вече няколко дни се събужда с отлични стойности и са много доволни  Simple Smile
   Преди са били на Левемир, пробвали са различни схеми с него, но не се е получавало /което не значи, че е лош избор/

# 417
Здравейте, момичета и момчета! Детето ми е на 7 години - излязохме от тежка кетоацидоза и сме с новооткрит диабет. Вече излязохме от КАРИЛ и в момента сме в детското отделение на УМБАЛ "Св. Марина" - Варна. Ние сме от Шумен, но се оказа, че нямаме детски ендокринолог в града. Меко казано съм отчаяна, но се опитвам да се държа заради Кристи. От два дни никой не е влизал в стаята, освен сестрата, за да каже , че е време за инсулин. От една страна ми казват, че в 12.00 - мерим кр. глюкоза и наместват дозировката на исулина, от друга... в 13.10 се оказва, че резултатите още ги няма но примерно да сме направели 5Е. Направо съм в шок и ужас. Нормално ли е да е така? Имам чувството, че трябва сама да се оправям, само че ... нямам идея как. Научих го да си прави сам апликации в коремчето и крачето, но захарта ни е мн. висока - аз ли трябва да правя корекции в единиците? Или е нормално в началото захарта да е с мн. високи стойности? ( до 20.4 )преди хранене на обяд?

# 418
krysti_kosev,Добре дошла за съжаление в нашите редици! Cry
Ние също  лежахме в" СВ Марина"-Варна и по принцип отношението е такова-отвратително/ и навсякъде в нашата Мила Родина/.Слез изписване ще ви дадат по здр.каса да си вземете глюкомер,с който по често ще можете да си мерите кр.захар и така да си нагласяте дозите.Лекуващ лакар нямате ли/все пак не лежите там за настинка/,особено и след тежка кетоацетоза?Препоръчвам ти за първо време да си вземеш книгата"Изкуството да управляваш диабета"-д-р Мая Константинова и от там ще научиш мн.неща./на етажа до асансьорите от някаква секретарка/.Само кураж ,не се отчайвай и питай там сестрите каквото те притеснява,иначе никой няма да ти обърне внимание.

# 419
  • София
krysti_kosev, не, не е нормално. бих препоръчала да се свържете с детската клиника по диабет в софийската Педиатрия и колкото се може по-бързо да се опитате да постъпите в нея.
Не чакай някой да влиза при вас, иди при тях. Как ще слагате инсулин, без да знаете захарта?!  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт