Деца с диабет - тема 9

• 56 844
  • 734
  •   1
Отговори
# 465
Мама на Йоан когато откриха диабет на моето момиченце също беше на 7г. и бяхме на хумолин R и N доволна съм от тях ползвахме ги 2г. Ако нещо те притеснява - питай.

# 466
  • Пловдив
Благодаря Елена123,а да попитам добър ли е Хумулин Н и Р?Всички,с които говоря са на други видове инсулин.
Инсулина е добър, само да имате писалки с дозиране по 0,5 ед.

# 467
  • гр.Добрич
Здравейте на новодошлите. Cry
Някой ходи ли на срещата за помпите, да сподели имаше ли нещо интересно?

# 468
Здравейте на новодошлите. Cry
Някой ходи ли на срещата за помпите, да сподели имаше ли нещо интересно?
Да, ние ходихме. Винаги ми е интересно. Повторихме доста неща, но имаше и други, които аз лично не знаех. Пак се дискутираше Болус уизърда, предимствата му. Говорихме и за новият сензор. Ние не останахме до края обаче, че с малко бебе е трудно.

# 469
Все още нямам време да прочета предишни коментари.Днес ни изписаха от болница с диабет.Имам проблем с обедната доза инсулин.Слагам 1,5-2ед. в 13ч. .В 16ч. стойността е между 4,8-7 и закусваме.В 19ч.винги се покачва до 12-13.Какво да правя?В болницата вдигат рамене и казаха,това е диабетът.

# 470
Мама на Йоан, много умни тия от болницата, бе  ooooh! Значи да се примирите и така да стоите с високи стойности  Tired

Сигурна съм, че Елена ще ти даде адекватен съвет  Peace

Имаш ли книгата на Константинова "Изкуството да се управлява диабета"?

Ани, гледам ти снимките на децата-каката на плуване ли ходи? А малката сигурно сте я снимали на Асеновата крепост  Simple Smile

Моята щерка тръгна на да дао и засега е ентусиазирана, да видим  Wink

# 471
  • Пловдив
Все още нямам време да прочета предишни коментари.Днес ни изписаха от болница с диабет.Имам проблем с обедната доза инсулин.Слагам 1,5-2ед. в 13ч. .В 16ч. стойността е между 4,8-7 и закусваме.В 19ч.винги се покачва до 12-13.Какво да правя?В болницата вдигат рамене и казаха,това е диабетът.
Без данни от дневника трудно може да се даде съвет.
Хум.Р сложен в 13 ч. излиза на пик след часа, тоест в 15 ч. и именно тук трябва да се измери КЗ и да се направи закуска.
Напиши данни от дневника за день-два. Напиши в такъв вид, вертикално със посочените данни:
13.00 КЗ..... Хум.Р..... кол-во ХЕ, мин. пауза между инж. и храна.
15.00 КЗ..... закуска Хе....
19.00 КЗ
Как смяташ ХЕ в храната, теглиш ли я на везна?

Спи ли детето след обяд??? ако спи  от колко до колко.

# 472
Бих дала съвет също и освен въглехидратите в следобедната закуска, да се следи и количеството на мазнините. Понякога въглехидратите са точно измерени и спазени, но ако мазнините идват в повече - следва висока КЗ.

# 473
 Blush Илианка, браво на твоята моминка, какво ти плуване за моята, това е лятна снимка, не открих на моя комп друга нейна  ooooh! която да ми пасне...мързи я отвсякъде, никъде не ходи, освен по улиците...акълът в момента и е на вълна татуси...весело ни е, няма що  Laughing
А за малката - да на отсрещния балкан и на фона на Асеновата крепост е снимката (ей ти малко от друга тема да се посмееш  Mr. Green )

-----------

Мама на Йоан, аз не съм от експертите, но си мисля... както Елена е писала, ако в 15 ч е пикът на инсулина да не би тогава да пада КЗ под 4 и затова после да се вдига на 12-13, като откат ли, как се водеше, момичета?

# 474
Мама на Йоан, изобщо не им вярвай на медицинските лица от болницата! С търпение, често мерене на КЗ, точно измерване на храните, анализи на стойностите и адекватни решения нещата може да изглеждат по-добре. Още не мога да се начудя на тези хора...как си позволяват да дават подобни обяснения #2gunfire?!
Мери в 15:00 и тогава храни. Пикът на инсулина е на втория час, който е ключов. В болницата мерят и хранят в 16:00ч....не знам защо. Същото важи и за другите малки "закуски":1. До третия час КЗ може да падне много 2. Храната се обработва много по-добре на пика.
За пореден път ще подчертая, че без хора като Елена Hug, които споделят тези основни принципи, контролът ще е много труден, да не кажа невъзможен.
И наистина, както Елена е писала, много е важно дали спи детето. Ние с много инсулин поради сън от 2-3 часа следобед, даваме много малко храна на "малката закуска".

anny_, малката е голям сладкиш Simple Smile Жива и здрава да ти е!

# 475
Благодаря на всички.Ще напиша стойностите за два дни.Това,което ме учудва е,че ни казаха за закуска в 16ч.,а явно трябва да е в 15.
Инсулинови дози:07ч.-5ед,13ч.-2,19ч.-4,22ч.-1
  стойности зах:9.5
                           9.3
                            4.9
                               13.3
                                  7.4
                                      11.05
Инсулин:07ч.-5,13ч.-1.5,19ч.-3.5,22ч.9-2 
 захар:07ч.-13.9
          12ч.-6.2
           16ч.-7.8
            19.ч.-12.4
              22ч.-8.1
              02ч.-19,но явно допуснах грешка,защото му дадох прясно мляко,вместо кисело и много покачи.Трябва ли да изключа прясното мляко изобщо или да намаля грамажа.Може би просто не бива да му давам вечер.Имаме везна и мерим всичко точно.

# 476
И днес стана същото.В 16ч захарта е 7 и закусваме.В 19ч. меря-16.3.

# 477
  • Пловдив
И днес стана същото.В 16ч захарта е 7 и закусваме.В 19ч. меря-16.3.
Пак повтарям, закуската да се прави след 2 часа, смятано от момента на инжекцията. Направи така и пак напиши дневник, но напиши така как-то съм помолила, за да по-лесен за анализ. Не си написала и колко ХЕ даваш.
пример:
13.00 КЗ..... Хум.Р.... ХЕ....., мин. пауза между инж. и храна.....
15.00 КЗ..... закуска Хе....
19.00 КЗ.....
На местото на точките вписваш данните, които  са необходими за анализа на захарите.
Дневник най-добре напиши от сутринта, като междинната закуска направи в 9.00 с проверка на КЗ преди закуската.
Вечерната закуска също след 2 часа, в 19 ч.
За пълен анализ трябва да се измери КЗ в 0 ч. и  2ч.

# 478
Благодаря ти Елена,още не се ориентирам добре,но чух за теб и ще те послушам.Диетата я спазвам стриктно,като единствения експеримент беше с прясно мляко за вечеря онзи ден и качихме до 19 к.з..Може и да е било на стресова основа от завръщането у дома,ходенето до поликниниката или др.
От вчера
22ч.-к.з.-14,2 хумулин н-2ед и ядене след 10мин.Хляб-30гр и 250 гр кисело мляко
02ч. кр.з.12.9
07,10ч. кр.з-13.5 хумулин р-5ед и ядене след 10мин.Хляб-40гр. 250гр.кисело мляко,но реално изяде към 180гр.,сирене 40гр. и ябълка 70гр.
В 09.ч кр.з-14.5 Хранене от 09.30 до 09.45.Хляб-30гр.,банан 55гр.,кашкавал 30гр.
По принцип очаквам сваляне в 13ч на кр.з.

# 479
Детето тежи 21кг..Тези  грамажи са ми написани в болницата и не съм ги променяла

Общи условия

Активация на акаунт