Деца с диабет - тема 9

• 56 849
  • 734
  •   1
Отговори
# 450
на мен Коприварова ми беше казала да си взимам на 6 месеца като обявявам, че съм го сложила и ми трябва нов, за да имам резерва
ако не се използва, мисля, че се падаше по един в годината
но моят си седи в хладилника и дори срока му не съм погледнала  Blush

за глюкагона нямам протокол като за инсулина - за 6 взимания

# 451
  • София
От миналата, мисля, година за глюкагона не е нужен протокол, само рецепта.
В касата на мъжа ми са направили проблем за лентичките, тъй като междувременно протоколът за инсулин изтече. Имайте и това предвид. Peace

# 452
  • Пловдив
Дааа, възрастта си оказва влияние  Wink

Елена, веднага се сетих за процедурата  Simple Smile Миналата година първо ходих до здравна каса, но ме гложди, че ме върнаха за нещо. Освен рецептурната книжка, друго искат ли?
Нет, только книжка.
А на счет възрастта, мисля, че при толково инфо и грижи мозък изхвърля излишна информация за да не се претовари хард диск Grinning

# 453
  • Пловдив
От миналата, мисля, година за глюкагона не е нужен протокол, само рецепта.
В касата на мъжа ми са направили проблем за лентичките, тъй като междувременно протоколът за инсулин изтече. Имайте и това предвид. Peace
Льоня, мисля, че не всички Здр. каси имат еднакви изисквания.
Например, в Пловдив по-рано спряли да искат протокол за тест-ленти.

# 454
  • София
Елена, права си, все забравям къде живеем Crazy

# 455
дали летенето със самолет се отразява на нивото на КЗ и в каква посока? има ли някакви препоръки освен инсулинът да не се слага в багажа?

# 456
дали летенето със самолет се отразява на нивото на КЗ и в каква посока? има ли някакви препоръки освен инсулинът да не се слага в багажа?
Бубе, няколко пъти сме го правили това упражнение и не съм забелязала особени промени в КЗ по време на полета. Щом пристигнем обаче, през цялата седмица от престоя ни КЗ все бяха ниски. Промяната на климата, обстановката и не знам какво още, й влияеха така. И това са ми наблюденията не от едно пътуване в чужбина, а от няколко. Инсулин можеш и в багажа да си сложиш, но у теб в ръчната чанта трябва да имаш абсолютно всичко необходимо, ако багажа ти се загуби примерно. Съвета ми е да имаш на поне две места инсулин.
Приятно ви изкарване ви пожелавам. Да разкажеш като се приберете. Hug

# 457
Мимес, благодаря!   bouquet
Ще ни няма за много кратко и всички флакони инсулин ще бъдат в ръчния багаж. Малко късно се сещам да питам във форума  Embarassed, но трябват ли ни някакви документи за инсулина? Казаха ни 'не', но все пак да попитам - летим из ЕС.

# 458
Аз винаги носих със себе си подпечатан документ от личния ендокринолог, с изброени нещата, които нося, но никъде, абсолютно никъде не ми ги поискаха. Ние даже сваляхме помпата, да не минава през ренгените, но вие няма да имате и този проблем. Пътувайте спокойно, няма да имаш никакви грижи.

# 459
успокой ме, отново ти благодаря!  Hug

# 460
 Здравейте,за пръв път се включвам и се надявам да помогна на сина си.Във вторник ни изписват от детската педиатрия с диагноза диабет тип 1.Детето е на 7г.Кое е най важното в първите дни у дома?

# 461
 Tired  Мама на Йоан, най-важното е първо да сте спокойни, че със сълзи и тръшкане нищо не става... просто приемате новия начин на живот  #Cussing out #Cussing out мине не мине стр от темата и има някое ново детенце тук  Tired
 Hug
Мама, спазвайте диетата т.е. мери ХЕ както са ви ги предписали да са и съответно Е инсулин, които слагате на детенцето.
Добре е да с предупредят околните и да знаят как да реагират, ако се случи детето да получи хипо и да му падне захарта или пък да не го изкушават по друго време хапвайки си каквото им попадне  ooooh!
Ако детенцето е ученик е добре (това според мен) още преди да се върне в у-ще класната да запознае децата с диагнозата ...те са мънички, ако е първокласник и все пак зависи от децата, но или да им каже ей така в час на класа каква е тази болест (без да се споменава за детенцето, че е има или пък с това), в смисъл да не тръгнат да го наричат с какви ли не идиотски обвинения, като най-абсурдното, че е наркоман примерно, защото си бие "инжекции", че и такова чудо е имало като реплики или пък че е заразно и да не  искат да играят с детето.

Hug  Пожелавам ви добре захари и детенцето да е добре!

# 462
  • Пловдив
Здравейте,за пръв път се включвам и се надявам да помогна на сина си.Във вторник ни изписват от детската педиатрия с диагноза диабет тип 1.Детето е на 7г.Кое е най важното в първите дни у дома?
Много важно да се смята точно храната до грам, а не на око. За целта да се купи електранна битова везна.
След започнатата инсулинотерапия вероятно ще настъпи ремисия и дозите на инсулина ще започват да се намаляват. Така че не пропускайте този момент, за да не се получи предозиране.

# 463
Благодаря Елена123,а да попитам добър ли е Хумулин Н и Р?Всички,с които говоря са на други видове инсулин.

# 464
Благодаря и на anny.Ученици сме и се надявам сестрата в училище да прояви разбиране и да се съгласи да му мери захарта,както и да съдейства,ако има проблем.

Общи условия

Активация на акаунт