Деца с диабет - тема 9

• 56 809
  • 734
  •   1
Отговори
# 615
напротив, твоята сила е в експериментите - ти променяш дозите на инсулина, няма кой друг вместо теб  Wink
не боди пръстите на детето през час само заради спокойствието си

# 616
Аз само ще допълня bubanka - няма кой друг освен вас да следи детето по 24 часа в денонощието и да взима решения. Промените трябва да ги правите вие, но на база информация и анализи, които да ги налагат. Дозите, пропорциите на храните - вие трябва да ги напаснете. Прочети темите назад. Има доста информация, която може да почерпиш.
И ако имаш въпроси, питай! Всички сме минали през това.

# 617
Искам само да вмъкна /с риск да бъда нападната/, че човек не трябва да се шашка толкова на високите стойности. Да, не е хубаво, да, не е нормално, но за съжаление само здравите винаги имат идеални стойности на КЗ  Peace

Така, че като начало повече спокойствие и оптимизъм  Simple Smile /естествено, колкото повече се мери, толкова повече се коригират нещата  Peace/

Книжката препоръча ли я някой-Изкуството да се управлява диабет на д-р Константинова. Много помага при начинаещи, а и не само.

# 618
Абсолютно съм съгласна с теб, Кливия! Трябва да сме оптимистично настроени. Все пак е хубаво особено в началото, да се озапти КЗ, доколкото е възможно. Крайностите никога не водят до нищо добре.

Аз обаче за книжката на Константинова искам да споделя личното си мнение. Липсват ми типично практически съвети и напътствия особено за новите случаи. Аз я изядох 2 пъти още в болницата, но тя не ми помогна да се ориентирам и да се науча да компенсирам. Тези твърди схеми, с които те изписват от болницата, докато разбереш, че не трябва да са толкова твърди, изтича много време, дори и да си запознат с книжката. И част от информацията е излишна за "начинаещи". Да...трябва да се знаят усложненията, но лично мен те ме стресираха изключително много. В началото няма смисъл човек да се товари и с това.

# 619
  • София
shlioni, мисля, че повечето от нас са минали през такива пристъпи на паника. За съжаление, само с мерене може да разберем каква е ситуацията със захарта. Аз също, когато съм уплашена, меря почти безконтролно Rolling Eyes
Не се притеснявай да питаш за конкретни неща, книгите и темите във форума дълго ще ги четеш. Всички сме били в твоето положение, струва ми се.  bouquet
Спокойно!

# 620
Глиги, ти така разсъждаваш за книгата, защото не си чела другите книги, издадени преди това  Laughing От тях пък щеше съвсем да се отчаеш. Така че тази е пъти по-добра и практически насочена  Peace

# 621
Здравейте момичета,
преди малко взех Боби от дет. градина. На обяд е бил с 11, в 15.30 с 11.4 и аз се успокоих. Днес е по топло и отидох да го взема без кола, за да можем да се ражходим, но за мой ужас при прибирането в къщи в 17ч. измерих захар 19.3. Тъй като минахме през кварталния магазин за мляко и там една от жените тръгна да му дава бонбони но аз не разреших и той плака 10мин до вкъщи. Може ли този плач да е причина за висока захар?

# 622
Изчетох книгата още в болницата, но и аз съм на мнение че там нещата са по-скоро на теория.

# 623
  • София
Днес взехме решението на ТЕЛК. Дадоха му 70% инвалидност с придружител за три години.
Разбрах, че след две седмици трябва да го заверим и да отидем при социалните, но искам да ви попитам какво ни се полага?

Илона, ние също сме на Левемир, благодарение на Константинова.  Simple Smile

Shlioni, аз също съм новак, но мисля,че тази висока захар по-скоро е от храната, която е изял като следобедна закуска.

# 624
искам да ви попитам какво ни се полага?

189 лв. по чл. 8д, двойни детски, т.е. още 35 лв. и добавки от социалната оценка, за която трябва да подадете допълнително молби. Разбрах от друга тема, че молбите за социална оценка се подават при социалните, а при нас - в Бургас се подават в Агенцията за закрила на детето. От решението за соц. оценка се взимат между 30 и 45 лв.

# 625
wesi и аз така мисля,но сестрата не ми дава много информация. занесли сме хранителния му режим и се надявам да го спазват.
относно ТЕЛК личната каза че трябва да изчакаме 2-3 месеца откакто е диагностициран и тогава. наистина ли е така

# 626
относно ТЕЛК личната каза че трябва да изчакаме 2-3 месеца откакто е диагностициран и тогава. наистина ли е така
ooooh!
Вземете епикриза от личния ендокринолог и подавайте молба за ТЕЛК. Няма нужда от изчакване! Губите си нужните за детето парички!

# 627
  • София
wesi.i.gogo, да допълня че ти се полага карта за пътуване в градския транспорт за детето + двама придружители, карта от социалните за пътуване на детето и теб с влак и автобус веднъж в годината отиване и връщане. В социалната оценка също ще ти пише на какво имаш право. Обикновено  има санаториум- веднъж годишно, обучение( но тези пари трудно ги дават)  Rolling Eyes и май още нещо, но не знам сега какво точно.

shlioni, веднага трябва да задействаш машината и да си подадеш документите за ТЕЛК. Дадоха ли ви протокол за глюкомер и лентички?

# 628
санаториум- веднъж годишно, обучение( но тези пари трудно ги дават)
Да, наистина е трудно, разбрах че след ползвани услуги на социалните се представят фактури и след това се изплащат парите от тях.
Това, което мога да посъветвам  shlioni е да изисква парите от социалните от месеца, в който е открито заболяването, т.е. да се изплатят със задна дата. В епикризата ще бъде посочен.

# 629
да получихме протоколите още докато бяхме в болницата и ги взехме в  деня на изписването. имам епикризи от д-р Савова(тя ни е ендокриноложката), но ми каза че личната изпраща информация до ТЕЛК, а те ми изпращат писмо . поне това разбрах аз

Общи условия

Активация на акаунт