"Днес не ми е до гости, хайде да се видим някой друг път"

• 30 026
  • 368
  •   1
Отговори
# 315
Кака Сийка дава добра идея. Пусни ги да излизат двамата, а в замяна искай вие двамата да излизате самостоятелно.

# 316
Абе.. ако иzниква отвсякъде, навсякъде е с него/тях (ама наистина навсякъде), zвъни по 100 пъти на ден и т.н. (както си предстявам, по раzкаzа на Роси), както тя пише zнае всичко zа тях, един вид чувства се напълно "част от семейството" вече... не бих каzала, "че авторката ще го раzбере, когато порасне"  Wink , нито че иzлиzането по мъжки ще оправи нещата иzцяло. Явно просто.. не сте имали допир със съвсем същия случай, ИЛИ може би.. нямате такъв мъж  Crazy
"Кабелджията" ако сте гледали.. нещо подобно е човекът. Ама с раzликата, че мъжът в семейството не zабеляzва нахалството, а го.. подхранва даже, ако мога така да се иzраzя..
Или поне не го zабеляzва дъъълъг период от време, а после почва сам да мисли иначе, zащото въпреки огромното търпение към хората.. все пак дори на него му писва.. такива неща.
Но наистина, иzлиzането по мъжки е все пак нещо, да...

Роси, сложно ми се вижда. Ако ти се раzкрещиш и си покажеш рогата, струва ми се, само ще се скараш и с мъжа си, тъй като той ще се почувства zасрамен и т.н. Не ти ли се каzва "ама какво ти пречи човекът, какво ти прави.."  Crazy Така че.. това с "иzпъждането на навлека" от теб май не е опция zа вас, поне не и докато мъжът ти сам не zабележи, че нещата са почти иzвън границите на нормалното (ако са така) и на него самият това повлеканство не му стане досадно.. За жалост, zаради поzицията на мъжът ти (той поzволява това и не му пречи, а напротив, както ти каzваш), ще трябва или да се примириш, или да чакаш търпеливо.. или да успееш някак хитро да убедиш мъжа си, че си права.
Ако може, ако не... кофти  Tired
Така поне ми се струва на мен, след раzкаzите от последните страници, де...

Последна редакция: пн, 25 юли 2011, 20:40 от Сова

# 317
не бих каzала, "че авторката ще го раzбере, когато порасне"  Wink , нито че иzлиzането по мъжки ще оправи нещата иzцяло. Явно просто.. не сте имали допир със съвсем същия случай, а и.. нямате такъв мъж  Crazy

smile3560

# 318
Ми каzах, че си имам мнение, което... се основава на нещо си.
По раzкаzите на авторката съдя също така.. Пък ако не съм права, да не съм - не съм семеен терапевт все пак. Темата е пусната, пишат се раzлични мнения. Нищо кой zнае какво, тоест  Wink

П.П. Поправих нещо горе, така вече ми се струва съвсем добре...

# 319
Иска или не , всеки пораства,с тази разлика,че по различно време.
Обсебващите хора са еднакво неприятни и от двата пола,а за мъж .....
Роси,този М е нещо ,като член на семейството.
Защо не ползмаш услугите му : да ти помогне в правенето на салатката,да нареже динята,
а като на детенце му се доспи - прати го в спалнята да те отмени малко и непрекъснато
повтаряй "добре,че си всеки ден до нас,иначе няма да се справим,нали си ни ,като
член на семейството,само дето не спим заедно,но може и това да стане!"
"Когато ти поднасят лимони - направи си лимонада!"

# 320
Хахаха, красива белла, това вече е добро  Joy
Ако успее да е толкова хладнокръвна, току виж е добър начин. На шега, на майтап..
Но е трудно това, почти иzкуство  Flutter  Wink

# 321
Сова, мисля си поне да има някаква полза Росито.
Така постъпих със зълва ми - имаше навик винаги да идва около времето за вечеря.
Търпях ,търпях и една вечер казах "обещах да мина през Х ,а вие пригответе нещо
за хапване!" - не посмя повече да се вестне - само с предварително обаждане.
А беше свикнала на олинклузив,без да се съобразява,че имам малко дете,че не винаги
ми е до нейното присъствие,още повече когато имаме и гости.
Така,лека-полека,без караници,а с поведение /изморена съм,по това време лягаме с детето и др./
я отучих да гостува когато и хрумне.Всичко това се развива на село,където вилите са ни
на около 600м.,а в София подържаме само телефонна връзка,защото .....

# 322

Ето къде е заровено кучето.  Laughing
Росито има проблем с въпросния човек, но не и мъжът ѝ. На него не само не му пречи, но явно даже му харесва да си дружат двамата. Иначе щеше да го е разкарал сто пъти.
Човекът не работи, нали? Скучае? Липсват му социални контакти? Няма роднини и приятели в това село? Логично е да се опита да си създаде сам някакви връзки.
Лечението според мен е едно - работа или някакъв друг ангажимент, който няма да го оставя да скучае, ще ангажира времето и мислите му.
И, Роси, мъжете имат нужда и от други контакти, не само от компанията на жените си. Като пораснеш, ще го разбереш.  Simple Smile
Щом те дразни въпросният, пращай ги да си излизат по мъжки - на кафе или бира. Доколкото разбрах, ти също имаш тази свобода. Дай му и на него възможност да си поеме дъх без теб.

Донякъде имаш право - мъжът ми наистина няма проблем с М. Не иска да има такъв. Избягва го. Не съм го карала аз, той сам си го избягва когато му писне от досадника, но не го отрязва съвсем. Човекът работи, но държавна работа и скучае. Няма други приятели в селото, мъжът ми му е другарчето. Но мъжът ми освен него има над 20 приятели, различни компании, различни познанства, излиза си на по бира без никакъв проблем. Е, мрънкам понякога като се забави много, но не е проблем. Този М. не го вика на по бира обаче. Всъщност понякога го кани у тях, но по - често идва у нас. Днес казах на мъжът ми щом не иска да предприеме някакви ограничения  спрямо този М. тогава да го запознае с другите си приятели и да го включи в компанията. Мъжът ми каза: "Ти луда ли си, че кой ще го търпи такъв"  Tired Е, ти прецени харесва ли му да е с М. или не. Аз съм раздвоена.

Вилико, не излизаме ежедневно. Просто това беше случка от неделя,  пък в същия ден стана и уговорката за 4 дни на една река да ходим, на палатки, през август. Та той просто като чу и за двете ни уговорки, заяви, че идва. И толкоз. Няма може ли, не може ли, с кого. Идвам и аз. Даже не знам само той ли има намерение да идва или и жена му и детето, той така си говори в първо лице. Примерно казва: "Ходих днес до Търново" и се оказва, че са ходили с жена му и детето, но той бил ходил  Crazy

# 323
"Кабелджията" ако сте гледали.. нещо подобно е човекът. Ама с раzликата, че мъжът в семейството не zабеляzва нахалството, а го.. подхранва даже, ако мога така да се иzраzя..
Или поне не го zабеляzва дъъълъг период от време, а после почва сам да мисли иначе, zащото въпреки огромното търпение към хората.. все пак дори на него му писва.. такива неща.

Сова, благодаря за идеята, точно това е, Джим Кери в кабелджията, е не чак токова прост де, ама толкова нахален  Mr. Green

# 324
Ем, като каже - че идва - веднага добавяш - ама нас ни каниха едни познати от София и не е удобно. Толкова ли не можеш да се измъкваш бе жена  Laughing

# 325
Не мога  Tired Това ми е проблемът, не ми идват точните думи на устата, само беснея вътрешно. Ей сега преди малко си тръгна един досадник от офиса, който цъфна в 10ч., виждаш сега колко е, 3 часа го слушам да ми говори глупости, ама не можах да измисля как да го разкарам, само кимах и виках "Аха, интересно". И сега ми идва наум, че можех да му кажа, че излизам и трябва да тръгва или нещо такова. Ама тогава само си седях и го слушах.
Пък не е някой клиент или нещо важно, приятел на шефа, дошъл да го търси, ма като го няма шефа на мен ми досади  Tired
Баси ква съм смотана.

# 326
Храта се държат с теб така,както им позволиш.
Грешката е в теб,но може да се научиш да отстояваш позиции.
Ще се справиш !
Никой не се е родил научен.

# 327
Аз съм човек, който се оставя на течението, приспособим, ленив, да не кажа мързелив, обичам спокойствието и улегналостта, добре ми е когато знам как ще ми мине деня, мразя изненади и неочаквани обрати, мразя непланувани неща. Всичко това го пиша, за да изясня колко ми е чуждо когато общувам с някого да съм нащрек, в бойна готовност и да съм готова във всеки един момент да отвърна на провокация. Общуването с М. ме натоварва точно заради постоянната готовност, която да поддържам, напрегната съм още когато го видя, и това не ми помага никак.
Има хора, на които без проблем им се удава, ето Вили хубаво е казала, казваш му това и това и готово.
Ама като ти е скован езикът и нищо не може да излезе от устата ти е гадно. Събирам сили напоследък и казвам нещо, той парира на секундата и аз не мога да измисля какво друго да кажа.
Аз му казах в историята с неделната разходка /цитирам си част от поста/:

"Та да се върна на основното - в събота се прибираме към къщи и срещаме М. с неговата кола и си казваме здрасти. Той пита мъжа ми: "Утре какво ще правиш  ?" и мъжът ми: "Ще ходим на гаражна разпродажба" и описва по - подробно. Съответно М. заявява: "И аз ще дойда", аз подмятам: "Ама ние имаме уговорка с едни приятели, не ги познаваш..", той: "Е, ще се запознаем, какво толкоз"  Tired"

Вили, той винаги отговаря, бе. Не мога да се оправя. Не и без помощта на мъжа ми. Ако и мъжът ми беше казал нещо за да ми помогне в измъкването можеше да се получи, но в главата на М. знаеш ли какво става: "Хм. Роси не иска да идвам. Обаче Миро иска, но не смее гласно да го каже пред нея, за да не й противоречи открито. Значи отивам" Аз поне така мисля, че става  Tired

# 328
 Joy
Еми, Роска - мъжът ти дава ли отчет кога ходи по голяма нужда..чудя се вече.
Иначе - за гаражната - какво ти пречи реално М  Wink

# 329
Обърни нещата - явно е опериран от чувство за тактичност.
При подобна ситуация " ... ще се запозная, и аз ще дойда и др.",просто му отговори :
"А не искаш ли и с нас в леглото? То бива,бива ама твоето не се издържа вече" и се фръцни.
Покажи му явно,че е прекалил,а кой, какво ще каже ,помисли - не мисли.
Разчиствай пътя !

Общи условия

Активация на акаунт