"Днес не ми е до гости, хайде да се видим някой друг път"

• 30 036
  • 368
  •   1
Отговори
# 300
Темата ми май се превръща в друга. Ще трябва да я прекръстя: "Какво правите ако не харесвате приятел на мъжа си ?"  Wink
Този М. го познавам от 15 години. И 12 години от тях беше добър познат, не много близък приятел, но все пак близък и желана компания. С мъжа ми се познават от 7-8 т.е. откакто сме двойка. Аз ги запознах. Но последните 3 години нещата излязоха от контрол, присламчи се към мъжа ми и оттам се започна всичко - гостуванията, непоисканите съвети, дразнещото поведение, и оттогава полека лека се появи тази неприязън, която изпитвам към него. А когато купихме къщата, се радвах, че имаме приятели наблизо, че ще се виждаме по - често, но още не знаех какво означава това.  Rolling Eyes

# 301
20 страници съвети и още се чудите как да се отървете от този навлек?! Нали не очакваш някой от форума да дойде и да му каже каквото трябва?
П.С.
Извинявай, но започвам да си мисля, че си го заслужавате щом го допускате.....

Всъщност от 7-ма или 8-ма страница насам просто си споделям, помага ми, разтоварва ме. Всичко, което са ме посъветвали съм прочела, обмислила, и премислила. Знам какво да направя, казвам какво очаквам да стане или какво ми пречи да направя еди какво си. Не чакам нищо никой да свърши вместо мен. Споделям си беса, гнева, безсилието ако щеш, щото ми помага да се съсредоточа върху важното и да си избистря ума.
Естествено, че проблемът ще се реши, дори не се знае ще пиша ли когато това стане. Може пък да не искам да пиша тогава. Както и ти не си длъжна да четеш, ако те дразнят писанията ми.  Peace

# 302
Цитат
ако се сопна на мъжа ми, се впуска да го защитава....
На това:
"Моля те ,това са си наши семейни работи,не се меси,ако обичаш!"

...

Царица си, Краси, но когато се случи, аз все не реагирам адекватно. В повечето напрегнати ситуации съм така - вдървявам се, сякаш усещам бръмбари да жужат в главата ми и нищо не мога да измисля. Впоследствие се сещам за поне 3-4 неща, които е можело да кажа или сторя, кое от кое по на място, ама на момента се спичам. В случая с М. се препарирам от яд, гняв и изумление как е възможно такова дебелокожие  #Cussing out

А колко по - лесно би било мъжът ми да каже: "М. чакай малко да си поговоря с Росито на спокойствие"  Tired Ама той нали проблем няма. Няма я Вилико да ми каже, че искам мъжът ми да свърши мръсната работа, обаче щеше да е права  Wink

# 303
Проблемът ви е,че ти очакваш мъжът ти да се оправи, а той очаква ти...не се надявай на никого, оправяй се сама, ти се дразниш, не мъжът ти.
И....директно, като те дразни, обръщаш се и му казваш- това е между мен и съпругът ми, нали няма ти да ми купуваш гривната?

# 304
Роси,
няма да стане изведнъж чудо и възрастни хора да се променят. Нито мъжът ти ще му се опъне, нито онзи ще престане да бъде навлек. Въпросът е на теб колко точно ти пречи това състояние на нещата.

# 305
Роси,
няма да стане изведнъж чудо и възрастни хора да се променят. Нито мъжът ти ще му се опъне, нито онзи ще престане да бъде навлек. Въпросът е на теб колко точно ти пречи това състояние на нещата.
За съжаление това е вярно.
Или се примиряваш,или се из-покарвате с мъжа ти за нерешителността му ,защото ако той не покаже или каже,че не му е приятно,този другия човек ,който не те отразява и сега, няма да престане с набезите у вас.
Кофти ситуация-няма оправия от простотия!

# 306
Тук съм бе  Mr. Green
Роска - аз дори се учудих, че в последни публикации - още набира сила твоята тема.
Ще се върна да прочета за какво иде реч.

# 307
Здрасти, Вилико  Peace
Абе има новост. Гостуванията се намалиха до минимум, но сега пък М. се лепва за нас като ходим някъде. Хитър ход, признавам.

# 308
  • София
Роси, ако съм на твое място, каквато съм бясна, такъв панаир ще направя и на двамцата, че ще ме запомнят-ако ще после мъжът ми да се сърди. Явно ще разберат само тояга.

Да не говорим, че ще им задам и на двамата въпроса да не са...да не напиша думата с п. Мисля, че ще има ефект. То бива доброта, ама това е болестно състояние за брака и нервите.

# 309
Роси,ако ти предимно уговаряш срещите ви с приятели,може би не трябва да казваш всичко за уговорките на мъжа си....Така ,като му се обади М. с въпроса "Какво ще правиш еди кога си?" ,той най-чистосърдечно да си каже :"Абе ,не знам,Росито има там някакви  планове,уговорила е нещо,ама и аз не знам точно.....!"  
Т.е.,само маркираш на мъжа си ангажимент ,например :"Мъжо,в събота сме заети!" и толкова....
Така няма да се чувства неудобно да лъже или да се чуди как да се откачи.

# 310
Ееее, какви са тия панаири - ще крия от мъжа си чак  ooooh!
Кажи на твоя просто да не казва и това е. Излизате, онзи като звъни - не вдигате. Отива у вас - няма ви.
Нещо ми убягва...Пък и вие ежедневно ли излизате, та тоя ад се влачи след вас  Joy Извинявай, че се хиля, ама ми е още едно такова лежерно  Peace

# 311
Ееее, какви са тия панаири - ще крия от мъжа си чак  ooooh!

Ами като не може да лъже и си изпява всичко като пред поп.....
Че и не може да казва "Не,няма да стане,ние имаме други ангажименти....!"

ТИ какво предлагаш?
Въпросният  досадник да се влачи винаги с вас ли?

# 312
  • София
Aз предлагам да каже на навлека, че е досаден и е нежелан в дома ми, а на мъжа ми бих предложила да се маха с него, ако не му изнася. Ситуацията е прекалено нетърпима за трикове и недомлъвки.

# 313
Ох, Роси, не се ли отърва вече? #Cussing out
Аз как процедирах с едни нахални бивши съквартиранти, които помолиха моя да преспят една седмица в квартирата, понеже се бяха преместили в друг град, а мацката учеше задочно.
Съгласих се, ама те дойдоха и заявиха, че ще нощуват в нас месец. Прекипя ми. И бездруго ги мразех, че и тема бях пускала за тях. И аз като теб съм мека Мария и не смеех да им кажа нищо в очите, какво направих.
Една вечер като легнахме, спалните са долепени, почнах да дудна на моя, как може така и си избълвах всичко дето ми беше на душата. Сутринта като станахме ги нямаше, чули са ме и са се изнесли през нощта. Голям кеф. Пробвай и ти. Мърмори на мъжа си като тоя М. е наблизо, та да разбере веднъж завинаги.
Само като те чета ме хваща яд, направо , баси малоумния тъпак.

# 314

За присламчването на М. с нас на гаражната разпродажба каза: "Те нямат приятели, само ние сме, нормално е да иска да излезе някъде и затова се присъединява към нас. Пък на теб защо ти пречи, ти си карай деня спокойно  и не го забелязвай".
.........

Това със сопнатостта вече е било, без да се преструвам, от само себе си се вкисвах като видя М. да се задава, хич и не забелязва, че съм начумерена, ако се сопна на мъжа ми, се впуска да го защитава. Мъжът ми не изпитва чувство за вина по този въпрос, защото според него проблемът  е в мен и моето отношение към М. Според него аз трябва просто да свикна с присъствието на М. и повече проблем няма да има. Понеже така бил направил самия той.

Ето къде е заровено кучето.  Laughing
Росито има проблем с въпросния човек, но не и мъжът ѝ. На него не само не му пречи, но явно даже му харесва да си дружат двамата. Иначе щеше да го е разкарал сто пъти.
Човекът не работи, нали? Скучае? Липсват му социални контакти? Няма роднини и приятели в това село? Логично е да се опита да си създаде сам някакви връзки.
Лечението според мен е едно - работа или някакъв друг ангажимент, който няма да го оставя да скучае, ще ангажира времето и мислите му.
И, Роси, мъжете имат нужда и от други контакти, не само от компанията на жените си. Като пораснеш, ще го разбереш.  Simple Smile
Щом те дразни въпросният, пращай ги да си излизат по мъжки - на кафе или бира. Доколкото разбрах, ти също имаш тази свобода. Дай му и на него възможност да си поеме дъх без теб.

Общи условия

Активация на акаунт