"Днес не ми е до гости, хайде да се видим някой друг път"

• 30 069
  • 368
  •   1
Отговори
# 285
  • Варна
Роси, защо толкова държиш да запазиш това "приятелство"? То е едностранно, както виждам.
Не смятам, че си длъжна да търпиш натрапника при летуването с палатки. Другата двойка пък съвсем не заслужава подобна лепка.
Директно му кажи, че сте предвидили да почивате само ДВЕТЕ двойки и че не е желателно и той да идва.
Чета те и полудявам от гняв. Как може да се стискаш и да не си използваш езика, не знам. Shocked

# 286
...

Погледни положително на случката. Така и така ще се довлече, поне направи каквото можеш, за да се сприятели с вашите познати. Така вече няма да досажда само на вас, а и на тях. Което означава, че ще му остава по-малко време за вас.
Успех!  Laughing

Не вярвам да се получи. Обикновено никой не го харесва, с едни други наши приятели го запознахме. След това познанство, го избягват. Той има лошия навик да е компетентен по всички въпроси. Тия хора имат автосервиз, мъжът цял живот коли прави, а М. почнал да му дава акъли кое как да прави и какво бърка. Човекът е много хрисим и спокоен по принцип, но тогава за пръв път го чух да повишава глас от раздразнение.
Вчерашните ни приятели също не им се получи сприятеляването, те реагираха странно и на заявлението му, че ще идва с нас на реката, сигурно щото са наясно какво ги чака...
Не познавате подобен чешит, просто нахален и компетентен по всичко, дразнещ.
Един пример: мъжът ми натоварил в колат дна нафтова печка. Не питайте защо, въпросът е че въпросната антика е там и трябва да се смъкне.
Мъжът ми се кани да я смъква и М. се обажда, мъжът ми решава, че е добра идея да го викне да помогне в мъкненето. И М. идва. И се почва: "А, тая печка така няма да излезе, трябва през багажника" Мъжът ми: "Ма аз я вкарах през задната врата, минава", М. : "Абе да, как ще минава бе, виж че няма да мине, отвори багажника оттам ще я извадим", мъжът ми въздъхва и отваря багажника. Продължава се: М.:"Давай сега, аз тука ще хвана, ти оттам. Айде сега върви напред, аз така ще държа, дай малко вляво, малко вдясно, вдигни още малко, внимавай камък. Чакай да пуснем малко, че омалях.". Моментално започна да раздава заповеди и да иска нещата да станат така както той смята, че трябва.
Това ги дразни хората, с всички и всичко е така, дразнещо е.

Богиня, мъжът ми не му казва нищо. Най - смелото, което направи е, че каза на М. да се разбира с мен за гостуването вкъщи. И М. направи своя ход - ограничи гостуванията, но пък се лепна за мъжа ми да ходи с него/ нас навсякъде. Мъжът ми трябва да се отърве от половинката си.
Каквото аз можеше да направя, го направих, вчера М. ясно показа, че е с мъжа ми, не с нас като семейство. Дори при "уговорката" ни да ходим в недея ме пита аз дали ще ходя, дали не било по - лесно да остана вкъщи с детето  Crazy

# 287
rosy_bosy, извинявай, ама защо не му кажеш, че мъжът ти не е гей? 
Може да предположи ... че за такъв го смяташMr. Green

# 288
То смешно, несмешно, точно това усещам, че М. ме измества някак от мястото ми до мъжа ми.
Когато се обръщам към мъжа ми да му кажа нещо или да го питам, в присъствието на М., още преди мъжът ми да отговори, М. се намесва в разговора, понякога дори отговаря вместо мъжа ми или започва да подпитва: "А, какво ? За какво става дума ?".
Случвало се е М. да знае по - добре от мен къде е мъжът ми, какво прави, щото са се чули няколко пъти по телефона, пък аз не съм звъняла цял ден.
По принцип гледам да не звъня просто за да питам къде е или какво прави и ако няма нещо належащо за казване, не звъня.
Интересното е, че мъжът ми се и дразни от такива "безпричинни" обаждания, когато са от мен, но не и когато са от М. На него се отчита, щото нали да не го засегне, пък на мен не ми спестява мрънкането, че му звъня за глупости.
Леле, направо ревнувам май  Crazy сякаш от любовница ревнувам  Crazy

# 289
  • град-държава
Ти наистна ли не можеш, просто да му кажеш на този човек "СТИГА" ? Shocked

# 290
Роси,като гледам,май и той ревнува мъжът ти-от теб.

# 291
То смешно, несмешно, точно това усещам, че М. ме измества някак от мястото ми до мъжа ми.
Когато се обръщам към мъжа ми да му кажа нещо или да го питам, в присъствието на М., още преди мъжът ми да отговори, М. се намесва в разговора, понякога дори отговаря вместо мъжа ми или започва да подпитва: "А, какво ? За какво става дума ?".
Случвало се е М. да знае по - добре от мен къде е мъжът ми, какво прави, щото са се чули няколко пъти по телефона, пък аз не съм звъняла цял ден.
По принцип гледам да не звъня просто за да питам къде е или какво прави и ако няма нещо належащо за казване, не звъня.
Интересното е, че мъжът ми се и дразни от такива "безпричинни" обаждания, когато са от мен, но не и когато са от М. На него се отчита, щото нали да не го засегне, пък на мен не ми спестява мрънкането, че му звъня за глупости.
Леле, направо ревнувам май  :crzy: сякаш о любовница ревнувам Crazy
Сега те разбирам -при нас ситуацията е същата ,но е с брат ми .
Идва си в почивните дни,че не му се стояло с жената вечерта и следобеда, чуват се всеки  ден:)Simple SmileSimple Smile стоят с часове (от 11 на обед тази събота до 2 сутринта и остава и за неделята да си обсъдят проектите и да пием кафе  със закуска и към обед тръгва като се правят уговорки за следващи,т път:() ,разговарят си двамата само,сякаш няма други хора в стаята ,и когато направо си кажа ,че това ме дразни и се чувствам изолирана мъжа ми само ми се смее и казва,че е смешно да ревнувам от брат си и ,че да съм е радвала ,че се разбират. Simple Smile
А и   брат ми е Стрелец,нищо не би го смутило-само се смее насреща ми ,остава за вечерта да си договорят  да си пийнат кафето на другата сутрин и да обсъдят кое къде има за строене и купуване . Rolling Eyes

Последна редакция: пн, 25 юли 2011, 13:43 от tanyatais

# 292
Ти наистна ли не можеш, просто да му кажеш на този човек "СТИГА" ? Shocked

Аз мога.Но НИЕ не можем. Мъжът ми не е съгласен да го отрежем М. А аз прежалих отношенията си с жената на М. вече. Викам си и да се разсърди той, аз пак мога да се виждам с жена му, стига тя да няма нищо против. Пък ако има, значи и на нея толкоз и е акъла.
Мъжът ми трябва да го разкара, разбираш ли, той идва при него, с него, и да ме няма мен, той пак ще отиде с мъжа ми.
Единственото дето се сещам е аз открито да го изрежа, пък ако искат да се виждат с мъжа ми, да ходят на заведение някъде или у М.
Не искам да става така, все се надявах да се размине, ама не.

Танятайс, точно в десятката, М. обсебва мъжа ми. Но при теб чавекът ти е брат, можеш да му кажеш и по - грубички приказки, и той няма да се обиди. Нашият човек е обидчив обаче, гаранция ще се нацупи. А и не отричам че на мъжът ми до известна степен му е приятно, на моменти му писва, но в общи линии му харесва. Едва ли е чак такъв малодушен, че да търпи часове наред компанията на човек, който му е антипатичен.
Аз предполагам ревнувам просто, и затова този М. така ме дразни.

Последна редакция: пн, 25 юли 2011, 13:46 от rosy_bosy

# 293
  • град-държава
Аз не виждам друг начин, освен да вземеш нещата в твои ръце, ако искаш да се отървеш от този човек. Това е направо нелепа ситуация. Както казваш сама, разкарай го пред мъжа ти, а пък ако те искат да си се виждат, но ясно покажи, че това обсеване не можеш повече да го търпиш.

# 294
Оф,Роси,направо ...не знам мъжа ти ли е мека Мария ,ти ли не можеш също да отказваш ,ама мен ме дразни само като те чета,пък не знам вие как търпите....
Явно мъжът ти е от хората ,които и на мравката път правят,на никого не могат да откажат,да кажат "не", пред хората винаги са бели и добри.
Обикновено обаче,когато нещо или някой ги ядоса,си го изкарват на близките ....в случая ти ще бъдеш потърпевшата....защото не смеят да си кажат на другите какво и защо ги ядосва.

Пп:след последния ти пост.....аз не бих се противопоставяла да се виждат ,да ни гостува,но всеки път ще се държа като кучка:ще съм все намръщена,ядосана ,уж,ще се сопкам на мъжа си в негово присъствие...
Като ме пита М. какво ми е ,отговор "Аа,нищо,криво ми е!"
Като ме пита мъжа ми защо се държа така,после ,насаме му казвам:"Щом искаш да сте си дупе и гащи с М.,няма проблем.Но това не ме задължава и аз да умирам от щастие ,като го видя....След като ти е кеф той да е с теб, пък аз да съм огорчена и ядосана ,о.к."
Направо бих го накарала да се скапе от чувство за вина....
Явно друг начин няма.

# 295
Краси, и двамата сме такива мекушави. Аз съм злобничка като ми прикипи, но мъжът ми просто е добър и все намира нещо хубаво за обяснение и на най - лошата постъпка.
За присламчването на М. с нас на гаражната разпродажба каза: "Те нямат приятели, само ние сме, нормално е да иска да излезе някъде и затова се присъединява към нас. Пък на теб защо ти пречи, ти си карай деня спокойно  и не го забелязвай".
Хубаво, ама аз с мъжа ми не можах 2 приказки да разменя без половинката му да присъства, казвам на милото: "Виж, харесах си страхотна гривна" със светнал поглед, мъжът ми си отваря устата да ми отговори, но М. го изпреварва и казва: "Кой я знае какъв боклук е, ще потъмнее гаранция, а и ти е широка. " и обръщение към мъжа ми: "Ей, Миро, това жените само се чудят за какви глепости да си харчат парите.." и следва история за неговата жена и нейните покупки...
Мъжът ми не успя да каже дори една дума, аз се ядосах, но си купих гривната. После мъжа ми каза, че е много красива, ама вече нямаха особен ефект тези думи.
Тази случка е показателна за какво говоря, абсолютна намеса във всяко нещо, даване на мнение по всеки въпрос, и не става дума за това аз как е трябвало да се държа, аз знам какво е трябвало да му кажа на М., но ми е непривично да съм в отбранителна позиция за всяка моя постъпка или дума, а в негово присъствие явно не може иначе.
Аз искам просто да не го виждам наоколо като сянка на мъжа ми.

Това със сопнатостта вече е било, без да се преструвам, от само себе си се вкисвах като видя М. да се задава, хич и не забелязва, че съм начумерена, ако се сопна на мъжа ми, се впуска да го защитава. Мъжът ми не изпитва чувство за вина по този въпрос, защото според него проблемът  е в мен и моето отношение към М. Според него аз трябва просто да свикна с присъствието на М. и повече проблем няма да има. Понеже така бил направил самия той.

# 296
В такава ситуация сте, първо защото имате такъв съсед насреща, и второ - вие му позволявате да се държи така с вас. С такива нахални хора- право куме в очи. Казваш му- не ми е удобно, нямам против да се виждаме, приятно ми е, но не постоянно.

# 297
20 страници съвети и още се чудите как да се отървете от този навлек?! Нали не очакваш някой от форума да дойде и да му каже каквото трябва?
П.С.
Извинявай, но започвам да си мисля, че си го заслужавате щом го допускате.....

# 298
Краси, и двамата сме такива мекушави. Аз съм злобничка като ми прикипи....
Мъжът ми не изпитва чувство за вина по този въпрос, защото според него проблемът  е в мен и моето отношение към М. Според него аз трябва просто да свикна с присъствието на М. и повече проблем няма да има. Понеже така бил направил самия той.
Точно!
И при нас е такаНО брат ми идва по рядко,преди бяхме заедно на квартира и не се траеше -всяка вечер.
А в Бг се идва на гости за 10 дни минимум,че от Варна до Пловдив не им се идвало за по-малко,но това не ми пречи чак толкова ,защото не е често.
Просто и двамата  и  брат ми и мъжа ми са добряци,усмихнати и вбесяващи ме с това,че сякаш потъват в техен свят и си разговарят сами.
Аз този твой човек бих го отрязала сериозно и в мое присъствие не би се обаждал поне за отношенията ни и нашите разговори.
Просто казваш,че разговаряш в момента със съпруга си и ,че не му искате мнението,а когато каже нещо за идване кажи,че ще го обсъдите и после че сте решили заедно,че тази седмица ще ходите заедно някъде и нямате нужда от компания:)
Дано стане номера,че то с такава наглост трудно се илиза на глава! Hug
20 страници съвети и още се чудите как да се отървете от този навлек?! Нали не очакваш някой от форума да дойде и да му каже каквото трябва?
П.С.
Извинявай, но започвам да си мисля, че си го заслужавате щом го допускате.....
Stop

# 299
Цитат
ако се сопна на мъжа ми, се впуска да го защитава....
На това:
"Моля те ,това са си наши семейни работи,не се меси,ако обичаш!"

Цитат
Мъжът ми не изпитва чувство за вина по този въпрос, защото според него проблемът  е в мен и моето отношение към М.
Явно не си била достатъчно гадна...   Mr. Green
А чий е проблемът няма никакво значение.Важен е факта,че ти се чувстваш зле в тази ситуация и това би трябвало да е достатъчно за мъжа ти да направи нещо,а не да си измива ръцете с "Ами,проблемът е твой!"
Но след като смята,че само ти имаш проблем,ами реши си го.И разкарай М. от живота ви!   Peace

Общи условия

Активация на акаунт